דוד ביטן מוותר על בקשת החסינות: "אתמודד עם האישומים בבית המשפט"
חבר הכנסת מהליכוד שהואשם בשוחד הודיע ליועץ המשפטי לממשלה כי אין בכוונתו להסתייע בהגנה מהכנסת. "ביטחון מלא שבתום ההליך המשפטי שמו ינוקה מכל רבב", הודיעו סנגוריו
חבר הכנסת דוד ביטן, שהואשם לפני חודש בגין לקיחת שוחד, עבירות מרמה, הפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס בשבע פרשיות שונות, הודיע היום (חמישי) ליועמ"ש אביחי מנדלבליט כי אין בכוונתו לבקש חסינות מהכנסת על המעשים שביצע לכאורה במסגרת תפקידיו בעיריית ראשון לציון ובתור ח"כ.
קראו עוד בכלכליסט:
עורכי הדין דרור מתתיהו, שרון כהנא ואפרים דמרי, שמייצגים את ביטן, אמרו כי "ח"כ ביטן החליט להתמודד עם האישומים בבית המשפט, תוך ביטחון מלא כי בתום ההליך המשפטי יוכרע שלא נפל כל פסול במעשיו וששמו ינוקה מכל רבב".
על פי כתב האישום, בין השנים 2017-2011 לקח ביטן טובות הנאה ממספר יזמים ובעלי אינטרסים, בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. בתמורה לטובות ההנאה, פעל ביטן לקידום אינטרסים של אותם גורמים, במסגרת תפקידיו הציבוריים, תוך ניצול מעמדו, קשריו והשפעתו בשלטון המקומי ובמשרדי הממשלה.
לאחר בחינת הטענות שהועלו בשימוע על ידי סנגוריו, החליט היועץ המשפטי לממשלה להעמידו לדין. בפרשה, שנחקרה ע"י יאח"ה, רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון, נאשמים גם המשנה לראש העיר תל אביב ארנון גלעדי, כדורגלן העבר חיים רביבו, ועוד שמונה נאשמים.
בתחילת יולי הודיע מנדלבליט על העמדתו לדין של ביטן ובהתאם לקבוע בסעיף 4 לחוק חסינות חברי הכנסת, עותק מכתב האישום הוגש ליו"ר הכנסת על מנת שיתאפשר לחבר הכנסת ביטן להודיע לכנסת האם הוא מעוניין לבקש שתעמיד לו חסינות מפני העמדתו לדין פלילי.