אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצד המואר של הכיכר: 85/15 הוא ביסטרו פינתי חמים וטעים מנת פירוגי של מסעדת 85/15 | צילום: ספיר קוסה

הצד המואר של הכיכר: 85/15 הוא ביסטרו פינתי חמים וטעים

אם מתעלמים מהחפירות בכיכר רבין מתגלה 85/15 כביסטרו חמים וטעים, עם ראשונות מפתיעות, פירוגי מצטיינים ואפילו מחירים סבירים, יחסית לתל אביב

18.05.2023, 07:02 | חיליק גורפינקל

כיכר רבין נחשבת כיום בעיני לא מעט מתושביה של העיר העברית הראשונה כסוג של אזור פיגוע. חפירות הרכבת התחתית שרק אלוהים, חולדאי ושרת התחבורה יודעים (אולי) מתי יסתיימו.

ועדיין, אם יושבים בצד הנכון של הכיכר, כלומר על המדרכה הצפון־מערבית הצופה אל החלק הלא חפור, אפשר בקלות לחשוב שאתה עדיין בתל אביב של פעם.

85/15 הוא שמו של הביסטרו הפינתי השואב את שמו מכתובתו: גורדון 85 פינת מלכי ישראל 15ולא מעט דיווחים הגיעו אליי במשך השנים על האוכל המצוין במקום. זה לא מפליא. על התפריט חתום אלי שטיין (אקס אדורה וקדנציה כסו־שף בטוטו) שמוביל גם את רעמסס, היפואית האופנתית.

התיישבנו בכלוב הזכוכית המכונה "סגירת חורף". לכאורה, אין סיכוי לאווירה במקום שכל כולו סגירה כזו על המדרכה. אבל העצים והכיכר והמוזיקה, וליאור המלצר המקסים, עשו את שלהם.

התחלנו בסלט חסות עם גבינת שחת של מחלבת ברקנית הוותיקה ואגוזי לוז, הכל ברוטב ויניגרט דבש שהיה קצת, רק קצת, מתוק מדי. אבל בקטנה. אחלה סלט.

רוסטביף, או בלשון המקום "רוסט של ביף", מכוסה כולו במיטב עלי החורף, זרעי עגבנייה ויציאה אחת מבריקה, חזרת טרייה מגורדת — התגלה כשוס אמיתי. מהטובים שטעמתי זה זמן רב.

מנת מולים בחמאת פסטיס עם עשבים קצוצים בלווי לחם מחמצת קלוי הייתה עוד ראשונה שקיבעה סופית את החלטתי לכנות את המקום ביסטרו. המשכנו ליציאה נפלאה של ממש. פירוגי תפוחי אדמה ובצל. הם הוגשו בשלולית של שמן זית ושמיר עם הרבה פלפל שחור והיו לא רק עונג מזרח־אירופי עם טוויסט מקומי בדמות השמן זית אלא שמחה גדולה של ממש. הייתי מוכן לאכול כיסונים כאלה שלוש פעמים בשבוע. האמת, אולי אעשה זאת. רכים, שמנמנים, מתפקעים מתפוחי אדמה ובעיקר בצל מטוגן ושזוף. גן עדן.

ראמפ סטייק פרוס עשוי מדיום רייר כמו שהזהיר־הבטיח המלצר, לא אכזב אף הוא. זה הוגש עם רוטב חרדל ושום אפוי והיה עשוי בדיוק מרבי. עונג.

ליאור המלצר הביא עכשיו עוד קצת לחם על חשבונו שנוכל לנגב את הרוטב של המולים וקיבע סופית את מעמדו כמלצר השנה.קינחנו בפלאן קרמל משובח, קרם לימון עם מסקרפונה ומוס שוקולד עם מלח "פלר דה סל", אגוזי לוז קלויים וקרמבל קקאו. שלושתם כבדים, עשירים ומצוינים.

85/15 היא, אם כן, לא רק נקודת אור בחושך הכללי של הכיכר, אלא יופי של מסעדה, ביסטרו מקומי אם תרצו, שמציע קצת מזה וקצת מזה. שום דבר לא נועז או מתוחכם מדי אבל הכל עשוי היטב, מקצועני וטעים רצח. מה עוד תבקשו? אה, כן, גם המחירים נוחים יחסית בזכות גודלן הצנוע אבל המספק של המנות.

85/15, מלכי ישראל 15, תל אביב

לפני הטיפ

לחם – 21 שקל

סלט חסה – 58

רוסטביף – 54

מולים – 74

פירוגי גדול (יש גם קטן) – 82

ראמפ סטייק – 98

קינוחים ­– 48 כל אחד

בירה פרוני – 33



תגיות