אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טונות של טונה: בסוהו מגישים סושי ישראלי מנת טרטר סלמון במסעדת סוהו | צילום: איציק בראל

טונות של טונה: בסוהו מגישים סושי ישראלי

המנות בסוהו מקושטות ונדיבות. זה לא בדיוק סושי אבל זה מאוד ישראלי, ובעיקר מאוד טעים

26.01.2023, 08:01 | חיליק גורפינקל

סוהו בראשון לציון נחשבת לאחת המסעדות המצליחות בישראל. יש שיאמרו המצליחה שבהן. כבר 22 שנים צובאים על דלתותיה המוני בית ישראל. הגעתי אליה בשעה 11:00 בבוקר. הייתי הלקוח הראשון ומסביבי כ־20 אנשי צוות. גם בשעה כזו, לבד על הבר, אתה מבין איזה מין מקום זה — הוא יותר דומה למועדון לילה מאשר למסעדה: חשוך, קירותיו הכהים מכוסים בתמונות פופ. מקום ענק שמלא לגמרי בכל ערב כפי שהבנתי.

אין תפריטים כמו פעם מנייר אלא לוחות מגע אלקטרוניים ובהם אינספור תמונות של אינספור מנות סושי בצבעים זרחניים, ולצידם גם מנות נודלס, בשרים ודגים וסלטים וקינוחים בלי סוף. המחירים נוחים יחסית לעיר הגדולה השכנה מצפון ובכמה עשרות שקלים אתה יכול לקבל מנות אימתניות ממש בגודלן וכולן מאוד צבעוניות ומקושטות.

הזמנתי טרטר סלמון עם אבוקדו. מגיעה מנת אדירים המוגדרת משום מה כראשונה. ערימת קוביות אבוקדו ועליה ערימת קוביות סלמון וביניהן קצת גזיזי בצל ירוק וגרעיני רימון מיותרים. ארבע פרוסות בגט ענקיות קלויות ליד. ספק־יפני ספק־קיבוצניקי. ללא ספק טעים לאללה למרות התיבול הכמעט נייטרלי.

עכשיו מגיע הסושי. איתי, הברמן המנומס והחביב להפליא ממליץ על מנה שנקראת טייפון ועוד אחת המכונה ספייסי האץ'. אני מקשיב לו וזורם. אני חדש כאן. מגיע מגש עם 16 חתיכות סושי. שמונה לכל אחד מהשמות הנ"ל. הטייפון הוא רול אינסייד־אוט, כלומר האורז בחוץ והאצה בפנים, של טונה חריפה ואבוקדו, הכל מכוסה במשהו שנראה כמו ביסלי פלאפל. בעצם אלו גזיזי בטטה מטוגנת. קצת רוטב טריאקי, עירית, וכמובן, מיונז. בישראל אוהבים סושי עם מיונז. הספייסי האץ’ מורכב מארבע יחידות סלמון שעוטף אורז ומעליהן ספייסי טונה; וארבע יחידות טונה שעוטפות אורז ומעליהן ספייסי סלמון, עירית, וואסבי ושוב — מיונז.

אפשר כמובן להתבצר בעמדה הטהרנית של "זה לא סושי", או "למה אין דגי ים כמו אינטיאס והכל כאן הוא סלמון וטונה, טונה וסלמון וקצת דניס לקינוח" (ירחם השם, מי רוצה לאכול דניס נא? לזה כנראה לא אתרגל לעולם). אבל האמת היא שאם יוצאים רגע מהפוזה הצדקנית־פלצנית, שלא לומר תל־אביבית, כל מה שמוגש כאן לא רק מאוד יפה אלא גם מאוד טעים. זה סושי ישראלי. ועוד דבר. רוב הניסיונות ליצור כאן סושי אותנטי, טהרני, נזירי, או שכשלו או שמעולם לא התקיימו. ולסושי המקומי שנוצר כאן יש לא רק חן וחוצפה אלא גם טעם. המון טעם. יש שיאמרו אולי יותר מדי טעם. שיהיו בריאים. סוהו אם כן, הוא אחלה של מקום. איך אמרו פעם 'מיליארד סינים לא טועים'? אז על אותו משקל גם מיליון ישראלים (הרבה יותר ככל הנראה) שאוכלים בסוהו לא טועים. ואני, ישראלי.


סוהו, משה בקר 15, ראשון לציון


לפני הטיפ

טרטר סלמון • 72

טייפון • 65

ספייסי האץ' • 72

מים מינרליים • 12


תגיות