אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיחור אופנתי: שופרסל משיקה מרקטפלייס הפלטפורמה החדשה של שופרסל. 100 ספקים מקומיים ימכרו בה מוצרים |

באיחור אופנתי: שופרסל משיקה מרקטפלייס

הרשת משיקה אתר שבו ימכרו ספקים מקומיים צעצועים, ריהוט ותכשיטים. ההשקעה שלה קטנה, אך התחום רווי

09.01.2023, 06:12 | נורית קדוש

שנתיים אחרי שסגרה את פעילות אמריקן אאוטלט, אתר שהציע מגוון מוצרי אופנה, חשמל ואלקטרוניקה מחו"ל, עושה שופרסל ניסיון נוסף להרחיב את הפעילות המקוונת שלה.

רשת השיווק מקימה על גבי פלטפורמת האונליין שלה מרקטפלייס המבוסס על ספקים מקומיים. לקוחות שופרסל אונליין ייחשפו כעת, עם הכניסה לאתר הרגיל, לאפשרות להיכנס למרקטפלייס הכולל כ־100 ספקים מקומיים המציעים מגוון רחב של מוצרים מקומיים ומותגים בינלאומיים בקטגוריות הציוד לספורט, ריהוט, משחקים, ספרים ואופנה. בין המותגים שיימכרו באתר: נייק, אלו יוגה, דיור, ספידו, דיסני, מארוול, פישר פרייס ועם עובד.

שופרסל מצטרפת למגמה באיחור יחסית. כשברקע הקושי של הרשת לצמוח בשוק המזון, החברה נדרשת לאתר הזדמנויות צמיחה שאינן מתחום המזון. בתחום המרקטפלייס כבר פועלות סופר־פארם, אייס, סטימצקי ורשתות נוספות, שמפעילות פלטפורמה דומה המאפשרת לספקים שונים להציג את קטלוג המוצרים שלהם בפני מסד הלקוחות של הרשת.

שופרסל, כמו שאר הרשתות, מעניקה לאותם ספקים רק את הפלטפורמה, ותיהנה מעמלה שמשלמים לה הספקים על כל מכירה. הספקים עצמם אחראים למשלוח המוצר לצרכן, כשכל ספק קובע את דמי המשלוח ביחס למוצריו. בשופרסל סירבו לחשוף את גובה ההשקעה במהלך, אך ניתן להעריך שלא מדובר בהשקעה גבוהה, כיוון שמדובר רק בהתאמה טכנולוגית בין האתר הקיים של הרשת לספקים.

הניסיון הראשון של שופרסל בתחום היה לפני ארבע שנים, אז הכריזה על הרחבת פעילות האונליין שלה באמצעות שותפות עם חברת לב קרגו של גיל אליאס, ישראלי שחי במיאמי. הקמת האתר היתה אז חלק מהאסטרטגיה של שופרסל להתרחב בסחר המקוון, אחרי ההצלחה של אתר שופרסל אונליין הממוקד, תוך שימוש במועדון הלקוחות הענק שלה המונה כ־2 מיליון בתי אב.

האתר אמריקן אאוטלט גם היה אמור להיות תשובה לכניסת אמזון הצפויה לישראל, כשמנכ"ל החברה דאז והיו"ר היום איציק אברכהן הצהיר כי "כל מותג שנמכר באמזון — יהיה גם אצלנו". אלא שלמרות השקעות גבוהות במהלך, כולל קמפיין נרחב בכיכובה של שירי מימון, הפעילות לא התפתחה כמצופה. זאת, ככל הנראה, כיוון שהמגוון שבו לא הצליח להוות תחרות ראויה לאתרים בינלאומיים ולא עמד בסטנדרט השירות של הרשת, שבשל מגבלות רגולטוריות לא יכולה היתה להיות אחראית על שירות הלקוחות של האתר שפעל מארה"ב.

שופרסל בחנה את האפשרות להוריד את האתר, אבל לבסוף החליטה להמשיך להפעילו בעוצמה נמוכה למשך כחצי שנה, שבמהלכה פעלה לשפר ולשדרג אותו. כעבור חצי שנה חזר האתר לפעילות, ואירית פרידליס ויינשטיין, סגנית סמנכ"ל מערכות המידע בחברה, אמרה אז ל"כלכליסט": "רגולטורית, שופרסל לא יכולה להיות המפעילה של אמריקן אאוטלט, אבל היום אנחנו כבר יותר מעורבים, רוצים להחיות את הפלטפורמה ועובדים על לתת פייט".

אלא שגם בפעם הזו הפעילות לא התרוממה ובתחילת 2021 חיסלה שופרסל את השותפות. אז מסרה הרשת כי היא החליטה למקד את מאמציה בהתפתחות תחום האונליין תחת שופרסל אונליין ובהתרחבות לעולם המרקטפלייס, כפי שהיא מיישמת כעת.

בכנס האי־קומרס של Google ו"כלכליסט" שהתקיים לפני כחצי שנה, אמר מיכאל מיטרני, סמנכ"ל אי־קומרס בסופר־פארם אונליין, כי "67% ממכירות האי־קומרס מתבצעות במרקטפלייסים כיוון שהלקוחות מעדיפים לקנות במקום מרכזי גדול".

מיטרני התייחס למרקטפלייס שהקימה סופר־פארם ואמר: "ראינו פוטנציאל גדול בטרפיק של האתר ורצינו למנף את זה. 60 אלף מוצרים באתר הם של מרקטפלייס וזה לא מתחרה, אלא משלים את מוצרי הרשת. מבחינתנו, יתרון גדול נוגע לזה שהמרקטפלייס דורש חמישית מכוח האדם לעומת הפעלת החנויות, כי רוב המאמץ נעשה על ידי המוכרים, כשאנחנו דואגים לשיווק, לפרסום ולחוויית קנייה באתר".

תגיות