אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות התחרות התנגדה, וקרן פורטיסימו משכה את הצעתה לרכישת סטורנקסט יובל כהן מנהל קרן ההשקעות פורטיסימו | צילום: אוראל כהן

רשות התחרות התנגדה, וקרן פורטיסימו משכה את הצעתה לרכישת סטורנקסט

ביטול העסקה מגיע כחצי שנה אחרי שהקרן חתמה על ההסכם לרכישת חברת המידע תמורת 180 מיליון שקל

05.02.2023, 16:15 | נורית קדוש

כחצי שנה אחרי שחתמה על הסכם לרכישת חברת המידע סטורנקסט תמורת 180 מיליון שקל, משכה קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו קפיטל את הצעתה בשל התנגדות רשות התחרות.

מיכל כהן, הממונה על התחרות, הודיעה לקרן פורטיסימו, בעלת השליטה בחברת סוגת, ולחברת סטורנקסט, שאותה ביקשה לרכוש, כי בכוונתה להתנגד לעסקה.

ברשות ביססו את ההתנגדות על שני חששות עיקריים: האחד נגע ליכולת של ספקים המתחרים בסוגת להתחבר למערכת הספקים של סטורנקסט; והחשש השני נגע למידע רגיש של מתחרי סוגת המצוי בידי סטורנקסט, כמו מידע על כמויות ולעיתים אף מחירי מכירה לקמעונאים ומידע על מכירה של מותגים פרטיים של קמעונאיים. גישה למידע זה היתה עלולה להגדיל את כוח השוק של סוגת, שהיא כבר היום ספק גדול, ולהגדיל את חסמי הכניסה לשווקים שבהם היא פועלת. מסיבות אלו הודיעה הממונה לחברות המתמזגות כי בכוונתה להתנגד למיזוג.

סוגת היא ספק מזון גדול המשווק מותגים כגון סוגת, שמן, מלח הארץ, טחינת אל-ארז ותבליני פרג, ואילו סטורנקסט מספקת לקמעונאים ולספקי מזון גישה מוגבלת לנתונים על שוק קמעונאות המזון, המבוססים על נתונים המתקבלים מהקופות ברשתות השיווק.

ההסכם למיזוג עם קרן פורטיסימו נרשם חודש אחרי שפרסמה סטורנקסט, בבעלות ויקטור שמריך ועידו נויברגר, תשקיף לקראת הנפקה לפי שווי מוערך של כ־200 מיליון שקל.

טיוטת התשקיף שפרסמה החברה חשפה זינוק של 62.5% ברווח הנקי של סטורנקסט, שהסתכם ב-11.4 מיליון שקל בשנת 2021, בהמשך לעלייה של 7.1% בהכנסות שהסתכמו ב-62.4 מיליון שקל. החברה צפתה כי הכנסותיה בשנת 2022 יצמחו ב-8.6% ל-67.8 מיליון שקל, ושהרווח הגולמי יצמח בשיעור דומה של כ-8%, כך שהרווחיות הגולמית תישאר סביב כ-60% מהמכירות. ה-EBITDA, שהסתכמה ב-2021 ב-17.8 מיליון שקל, צפויה היתה לעלות ב-2022 ל-18.2 מיליון שקל, והרווח הנקי צפוי היה לעלות בכ-15% ל-11.7 מיליון שקל.

בחברה התכוונו לעשות שימוש בתמורת ההנפקה, שהוערכה בעשרות מיליוני שקלים, לטובת יציאתה לשווקים חדשים בעולם, מה שמחייב אותה לגייס כוח אדם ייעודי, וכן לצמיחת והתרחבות באמצעות רכישות ומיזוגים עם חברות בתחומים שבהם היא פועלת.

סטורנקסט טכנולוגיות נמצאת בבעלות (97.61%) ווליו דאטה. את ווליו מחזיקים ויקטור שמריך, עידו נויברגר, דני רימוני (19.3% כל אחד) ושותפות ביתא דאטא (42%), בבעלות יורם שגיא, נשיא החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה ישראל), גיא מלישקביץ, המכהן כמנכ"ל החברה, דניאל מושיוף, יו"ר הדירקטוריון, ובארי שקד, מייסד ריטליקס, שהחזיקה בעבר בסטורנקסט. החברה מחוברת לצורך איסוף נתונים לקופות של 2,650 חנויות מזון ופארם, המהוות כ-85% מהשוק המבורקד ומגלגלות כ-42.2 מיליון שקל בשנה. מדובר למעשה בגורם היחיד שנותן שירות לניתוח נתוני מכירות לספקים ולקמעונאים, אחרי שחברת נילסן העולמית, ששלטה בשוק זה בישראל עד לחדירת סטורנקסט, יצאה מהפעילות.


תגיות