אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיא עולם מטורף ב-400 מ' משוכות: קרסטן וארהולם קבע 45.94 שניות קרסטן וארהולם, אולימפיאדת טוקיו | רויטרס

שיא עולם מטורף ב-400 מ' משוכות: קרסטן וארהולם קבע 45.94 שניות

באחת הריצות האיכותיות ביותר בתולדות המשחקים האולימפיים, הנורבגי גילח 76 מאיות משיאו והפך לרץ הראשון שיורד מ-46 שניות בריצה הזו. ריי בנג'מין האמריקאי רץ בעצמו הרבה יותר מהר משיא העולם הקודם, 46.17 שניות - וזה הספיק לו רק למדליית כסף. מיאמבו זכתה בזהב בגמר דרמטי בקפיצה לרוחק. אליסון פליקס עלתה לחצי הגמר ב-400 מ'

03.08.2021, 08:43 | אורן אהרוני, טוקיו

גמר 400 מ' משוכות לגברים סומן כאחד מאירועי השיא של תחרויות האתלטיקה בטוקיו - אבל בפועל הוא התעלה הרבה מעבר לציפיות. 


קראו עוד בכלכליסט:


הרץ הנורבגי האדיר קרסטן וארהולם שבר פעם נוספת את שיא העולם שלו. שבר? ריסק, מחץ, השמיד! וארהולם (25) עצר את השעון על 45.94 שניות, האדם הראשון שיורד מ-46 שניות בריצה הזו - שיפור של לא פחות מ-76 מאיות מהשיא הקודם. 

זו הייתה ריצה איכותית באופן חולני, ריי בנג'מין האמריקאי שסיים שני קבע אף הוא תוצאה מהירה בהרבה משיא העולם הקודם 46.17 שניות. אליסון דוס סנטוס סיים שלישי עם 46.72, תוצאה אדירה כשלעצמה - בסך הכול שתי מאיות איטית משיא העולם הקודם. 


קרסטן וארהולם, אולימפיאדת טוקיו, DIEGO AZUBEL EPA קרסטן וארהולם, אולימפיאדת טוקיו | DIEGO AZUBEL EPA קרסטן וארהולם, אולימפיאדת טוקיו, DIEGO AZUBEL EPA


 נוכח הכושר המטורף שווארהולם נמצא בו בתקופה האחרונה, כולם ציפו ממנו לשבור את שיא העולם בגמר הזה, אבל אף אחד פינטז על תוצאה כל כך מהירה. וארהולם פשוט לקח את הריצה הזו למקומות שאף אחד לא תיאר שתגיע אליהם. להזכירכם, עד לפני חודש שיא העולם בריצה הזו עמד על 46.78 שניות, שיא של קווין יאנג האמריקאי שהחזיק מעמד כמעט 29 שנים. בתחילת יולי וארהולם הצליח סוף סוף לנפץ את שיאו של יאנג כשקבע 46.70 שניות במרוץ ליגת היהלום באוסלו - אבל זה היה רק האפרטיף לקראת התוצאה הסנסציונית בטוקיו. 

רק לפני חמש שנים וארהולם, אז רץ בן 20, לא צלח שלב חצי הגמר באולימפיאדת ריו. אלא שמאז אותה אולימפיאדה הוא השתלט על הריצה הזו והפך אותה לאחת האטרקטיביות ביותר מבין מקצועות האתלטיקה. הפריצה הגדולה של וארהולם הייתה כשהוכתר לאלוף העולם ב-2017, הישג ששיחזר לפני שנתיים. כעת הוא גם זוכה בזהב האולימפי הראשון שלו - ועושה זאת באופן הכי משכנע ומדהים שיכול להיות. 


קרסטן וארהולם, DIEGO AZUBEL EPA קרסטן וארהולם | DIEGO AZUBEL EPA קרסטן וארהולם, DIEGO AZUBEL EPA


האצנית האמריקאית הוותיקה אליסון פליקס (35) עשתה הלילה עוד צעד בדרך להיסטוריה. פליקס שבאמתחתה תשע מדליות אולימפיות (6 זהב, 3 כסף) יכולה במהלך אולימפיאדת טוקיו לפחות להשתוות בכמות המדליות לקרל לואיס, האתלט האמריקאי שזכה בהכי הרבה מדליות אולימפיות בהיסטוריה (10 - 9 זהב וכסף אחת), אם לא לעקוף אותו. 

הלילה העפילה פליקס לחצי הגמר ב-400 מ', ריצה בה זכתה בעבר במדליה אולימפית אחת - כסף בריו, אחרי שניצחה במקצה המוקדמות השלישי בזמן של 50.84 שניות. מרילדיי פאולינו מהרפובליקה הדומיניקנית קבעה את הזמן המהיר ביותר במוקדמות, 50.06 שניות. 


קרסטן וארהולם, EPA CHRISTIAN BRUNA קרסטן וארהולם | EPA CHRISTIAN BRUNA קרסטן וארהולם, EPA CHRISTIAN BRUNA


גמר דרמטי במיוחד היה בקפיצה לרוחק לנשים, בריטני ריס, האלופה מלונדון והסגנית מריו, ואסה ברום הניגרית ניהלו ביניהן קרב צמוד כשהגיעו לקפיצה האחרונה עם תוצאה זהה של 6.97 מ' כשריס מובילה בזכות קפיצה שנייה טובה יותר. אלא שאז הגיע זמנה של אלופת העולם מליקה מיאמבו הגרמנייה להראות מה היא יודעת ועם קפיצה שישית ואחרונה של 7.00 מ' לקחה את מדליית הזהב. 

פדרו פבלו פיצ'רדו, קופץ קובני המייצג את פורטוגל, נראה רמה מעל המתחרים במוקדמות הקפיצה המשולשת כשקבע תוצאה מעולה 17.71 מ'. מעבר אליו, לא היו בשורות גדולות מהמוקדמות - רק חמישה קופצים השיגו את המרחק האוטומטי להעפלה לגמר (17.05 מ'). וויל קליי האמריקאי שסיים שני בשתי האולימפיאדות האחרונות אחרי כריסטיאן טיילור שלא משתתף בטוקיו בגלל פציעה, עלה לגמר מהמקום השמיני עם 16.91 מ'. 


אליסון פליקס, ארה"ב. בדרך להיסטוריה, JEWEL SAMAD AFP אליסון פליקס, ארה"ב. בדרך להיסטוריה | JEWEL SAMAD AFP אליסון פליקס, ארה"ב. בדרך להיסטוריה, JEWEL SAMAD AFP


נואה ליילס האמריקאי הנחשב לפייבוריט בריצה ל-200 מ' העפיל בלי בעיה לחצי הגמר כשקבע 20.18 שניות. בן ארצו של ליילס, קנת' בדנרק קבע את הזמן המהיר במוקדמות: 20.01 שניות. אריון נייטון בן ה-17 שהדהים הקיץ כששבר את שיא העולם עד גיל 20 (19.84 שניות) האט ממש לקראת סיום מקצה המוקדמות שלו ובכל זאת העפיל לשלב הבא. 

הרץ הפולני מרסין לבנדובסקי שבמדינתו מקווים ממנו למדליה ב-1,500 מ', נפל במהלך המוקדמות וסיים אחרון, אבל לאחר מכן הוחלט כי הנפילה הייתה באשמת רץ אחר - והוענק לו כרטיס לחצי הגמר. את הזמן המהיר ביותר במוקדמות קבע איסמעל דבג'אני - 3:36.00 דקות. 


אליסון פליקס, JEWEL SAMAD AFP אליסון פליקס | JEWEL SAMAD AFP אליסון פליקס, JEWEL SAMAD AFP


תגיות