אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי אורנה לנדאו. מקורית ומשעשעת | צילום: הילה שילוני

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לצאת למסע פיוטי ומפעים עם החדש של הבמאי יז'י סקולימובסקי, לחגוג את החורף עם חמין של "חמים וטעמים", להיקרע ממופע סטנד־אפ של אורנה לנדאו, להשקיע בתחפושת לפורים ולהתמוגג מההצגה "מעבר לדלת"

09.02.2023, 06:02 | כתבי כלכליסט

סרט

לצאת למסע פיוטי ומפעים

בגיל 84 הבמאי יז'י סקולימובסקי מוציא את סרטו הטוב ביותר: "אי־אה", שבאופן נדיר עולה השבוע להקרנות מסחריות בארץ, אחרי שזכה למועמדות מפתיעה לאוסקר בקטגוריית הסרט הבינלאומי. מדובר בסרט פיוטי, דליל בעלילה, עם צילום ופסקול מפעימים בעוצמתם, העוקב אחר מסעו של חמור לאורך פולין. הסרט, שנעשה בהשראת "בלתזאר" של רובר ברסון, פיוטי וסימבולי יותר מסרטו של ברסון, כי הוא נכנס אל חלומותיו, מאווייו וזיכרונותיו של החמור, שמתגעגע למאלפת הקרקס שטיפלה בו לפני שהקרקס פורק והוא יצא לדרכו, ופוגש את הרגעים העלובים של בני אדם בדרכים — פליטים, אנשי דרכים, וגם אנשי אצולה ומעמד. סקולמובסקי פעל בעשורים האחרונים הלוך ושוב בין גלותו באנגליה למולדתו פולין, וזכה על "אי־אה" בפרס חבר השופטים בפסטיבל קאן. מבעד לעיניו של החמור הוא מציע מבט תמים ורך על מציאות קשה, אכזרית ונטולת חמלה. את "אי־אה" תמצאו עכשיו בסינמטקים ובתי הקולנוע, ואת "בלתזאר" של ברסון תוכלו להשלים באתר הסטרימינג Mubi.

יאיר רוה


"אי־אה". העולם מנקודת מבטו של חמור
, צילום: Aneta Gebska i Filip Gebski "אי־אה". העולם מנקודת מבטו של חמור | צילום: Aneta Gebska i Filip Gebski "אי־אה". העולם מנקודת מבטו של חמור
, צילום: Aneta Gebska i Filip Gebski


אוכל

לחגוג את החורף עם חמין

מעדניית "ריחות וטעמים" של בני הזוג לימור אורן ועודד שהרבני מתמחה בתבשילי עדות, במיוחד עיראקים כפי שמעיד שם משפחתו של עודד. בימים אלה חוגגת המעדנייה את החורף שסוף סוף הגיע עם שלל מנות חמין ובהן כמובן גם הצ'ולנט האשכנזי הקלאסי, עם קישקע, בטח שעם קישקע. יהיו גם חמין קוקלה עם בשר כבש, פריקי צימוקים וקציצות קוקלה (קמח ושומן), חמין פרסי עם בשר וקציצות לחם, חמין מקרוני עם עוף ואטריות. כמו כן יעלו ויבואו גם כמה פחות מסורתיים — חמין צמחוני של פטריות, ערמונים וחיטה ואפילו אחד טבעוני עם כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, עדשים, בורגול וסילאן. הנועזים ילכו על חמין עצמות ונקניק בשר או על חמין פירות יבשים עם בשר ודלעת. יהיו גם, איך לא, קיגל וקיגל ירושלמי להשלמת ההתמוטטות. "ריחות וטעמים", החרש 8 נווה מגן רמת השרון, גיבורי ישראל 7 נתניה. עד 19.2.

חיליק גורפינקל


פנאי צלחת חמין, צילום: גיל אבירם פנאי צלחת חמין | צילום: גיל אבירם פנאי צלחת חמין, צילום: גיל אבירם


סטנד־אפ

לצחוק על החיים בגיל 50

קמה לה אישה, בגיל מסוים, עם מקצוע מסוים ותפקיד אימהי מסוים (ארבעה ילדים) ומעלה מופע על חייה, "כל הכבוד!", כולם אומרים לה, בעיקר על הדמוגרפיה. "פינוי בינוי", מופע סטנד־אפ של אורנה לנדאו, שעולה באודיטוריום הקטן בבית ציוני אמריקה בתל אביב ב־15 בפברואר, הוא אירוע בימתי שבו לנדאו, מו"לית וסופרת ("עוד אהבה אחת ודי", "נמרת"), מגישה באיפוק משעשע את קורות חייה. היא מדברת על דברים הקרובים לליבה — כמו השד שלה, שנאלצה להיפרד ממנו ולאמץ חדש לאחר שחלתה בסרטן, על דברים הנשכחים מליבה (שמה של גיסתה), החשש מהזדקנות, טיפולים פלסטיים ויחסיה עם אמה לעומת אלה של בר רפאלי עם אמה ("מיליונים בבנק ואמא בכלא, מקור להשראה"), ואפילו קטע על פרשת קסטנר ומפגש עם נכדתו, שרת התחבורה לשעבר. לנדאו היא סטוריטלר מעולה, שמחזיקה את הקהל ללא מאמץ, בזכות סיפור טוב ונקודת מבט מקורית ייחודית.

רותה קופפר


אורנה לנדאו. מקורית ומשעשעת
, צילום: הילה שילוני אורנה לנדאו. מקורית ומשעשעת | צילום: הילה שילוני אורנה לנדאו. מקורית ומשעשעת
, צילום: הילה שילוני


מכירה

להשקיע בתחפושת לפורים

מדי כמה שנים פותחת האופרה הישראלית את מחסן התלבושות שלה ומקיימת לקראת פורים מכירה של תלבושות שיתאימו לתחפושת מקורית ומושקעת לחג. ההיצע גדול: מאות תלבושות מהפקות שעלו במשך השנים על בימת האופרה, תלבושות שעוצבו על ידי מעצבים שונים ברוח תקופות שונות — אם זה הבארוק של המאה ה־17 ואם המאה ה־19 והעולם המודרני. שמלות, מכנסיים, מעילים ושאר פריטים תיאטרליים ואקסטרווגנדיים יותר או פחות מהפקות עבר, למשל "ריגולטו", "נבוקו" ו"לה טריוויאטה" של ורדי, ועוד רבות אחרות. למי שאוהב להתחפש זו הזדמנות פז. לא זו בלבד שהבגדים מושקעים וייחודיים, גם לרוב יש מאחוריהם סיפור. לחלקם, מן הסתם, היו חיים שלמים, כפי שאמרה לי בעבר בראיון מעצבת התלבושות אניה ואן קראג: "התלבושות נשלחות לבמות בעולם ועוברות מזמרת לזמרת". המכירה תתקיים ביום ראשון באכסדרת בית האופרה בתל אביב בשעות 16:30-12:30. החל ב־50 שקל.

עילית מינמר


"פליאצ "פליאצ'י". למי שאוהב להתחפש | צילום: יוסי צבקר "פליאצ


הצגה

להתמוגג מקומדיה רומנטית

נינה היא אגרופובית (חרדה ממקומות ציבוריים) שלא יצאה מהבית כבר שלוש שנים. היא ביצרה עצמה במקום בטוח ואת כל מה שקורה מעבר לדלת הכניסה היא מגלה באמצעות אחותה (דוית גביש) וידיד שהכירה ברשת (אורי הוכמן). נינה מכורה לסדר וניקיון וצופה באדיקות בקומדיות ודרמות רומנטיות, עד שיום אחד החיים שלה הופכים לאחת כזו. יואל, הבן המרושש של בעלת הבית, חוזר במפתיע מחו"ל ודורש להוציא אותה מהדירה. היא עושה הכל כדי לא לעזוב ומכניסה אותו לגור איתה. את מה שקרה תוכלו לראות בהצגה המקסימה "מעבר לדלת" שכתב אורי אוריין וביים גמא פריד, ועולה בימים אלה באולם האינטימי ברטונוב בתיאטרון הבימה (הבימרתף). יעל לבנטל הנהדרת נוגעת ללב כנינה ומשעשעת כמו שרק היא יודעת. לצדה גיא אריאלי שהוקפץ לתפקיד כמה שבועות לפני עליית ההצגה ומגלם את יואל בכישרון רב. וכמו בכל קומדיה רומנטית, גם כאן האהבה מנצחת הכל (חמישי־שבת הבימה).

מאיה נחום שחל


"מעבר לדלת". נוגעת ללב, צילום: רדי רובינשטיין "מעבר לדלת". נוגעת ללב | צילום: רדי רובינשטיין "מעבר לדלת". נוגעת ללב, צילום: רדי רובינשטיין


תגיות