אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסיגה בשקל בפתיחת שבוע האינפלציה, הדולר מעל 3.60 שקלים מט"ח | שאטרסטוק

נסיגה בשקל בפתיחת שבוע האינפלציה, הדולר מעל 3.60 שקלים

הדולר מתחזק ב-0.7% מול המטבע המקומי, היורו עולה גם הוא ב-0.7%, לסביבת 3.94 שקלים; ביום שישי יתפרסם בישראל מדד המחירים של חודש פברואר - בשלישי יצאו נתוני האינפלציה בארה"ב; לאומי: "בנק ישראל יוריד את הריבית באפריל - לאחר מכן צפויות עוד 2 הורדות ריבית עד לסוף השנה"

11.03.2024, 13:43 | מיקי גרינפלד

נסיגה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח, לקראת פרסום נתוני האינפלציה ביום שישי: הדולר מתחזק ב-0.7% (ביחס לשערו היציג בשישי)נסחר מעל 3.60 שקלים, היורו עולה גם הוא ב-0.7%, לסביבת 3.94 שקלים.

בשווקים העולמיים: היורו ללא תנועה מהותית, מעל 1.09 דולר; הדולר נסוג ב-0.3% מול הין, על רקע הסיכוי הגובר להעלאת ריבית ביפן - נסחר ב-146.6 ין לדולר.

נתוני התוצר המעודכנים שיצאו ביפן הוציאו את כלכלת המדינה ממיתון טכני, תמונת מצב שמאפשרת לבנק המרכזי לשקול בקרוב העלאת ריבית. לפי העדכון, כלכלת יפן התרחבה ב-0.4% ברבעון הרביעי בקצב שנתי - זאת בניגוד לנתון הראשוני, לפיו התוצר ברבעון היה שלילי, ברמה של 0.4%-, בהמשך לנסיגה של 3.3% ברבעון השלישי (מול נסיגה של 2.9% בנתון הראשוני).

ברקע למסחר בשוק המקומי, המתנה לנתוני האינפלציה בישראל לחודש פברואר, שיתפרסמו בשישי הקרוב. המשקיעים בעולם ימתינו השבוע בראש ובראשונה לנתוני האינפלציה בארה"ב - ביום שלישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן של פברואר, ביום חמישי יצא מדד המחירים של היצרנים האמריקאים.

"על פי תחזיות הכלכלנים, וכן לפי מודל התחזית של שלוחת הפד בקליבלנד, קצב האינפלציה השנתי צפוי להישאר ברמה של 3.1%, אך אינפלציית הליבה השנתית צפויה לרדת מ-3.9% ל-3.7%", אמר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב.

עוד ברקע, דוח התעסוקה החודשי שהתפרסם בשישי בארה"ב, שסיפק סימנים לחולשה בשוק העבודה האמריקאי – כולל עלייה באבטלה מ-3.7% ל-3.9%. תמונת המצב העולה מהדוח מקלה על הפד להוריד את הריבית בעתיד הלא רחוק, כמובן בהינתן שהמגמה בתעסוקה תימשך ושהאינפלציה תמשיך לרדת.

"מדובר בדו"ח חלש יחסית, אשר אם מהווה אינדיקציה להתפתחויות בחודשים הבאים, יחזיר לתמונה את האפשרות של הפחתת ריבית הפד החל מאמצע 2024", אמרו בעניין זה גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון.

זבז'ינסקי ציין בהקשר זה כי "בכל נחזורי הורדת הריבית בארה"ב, מאז שנות ה-80, הפד התחיל להוריד ריבית לפני או בו זמנית עם תחילת העלייה באבטלה - כך שהעיכוב הנוכחי חריג ביחס לעבר. להערכתנו, נתוני שוק העבודה האחרונים יתמכו ברצון של הוועדה המוניטארית להתקדם להורדת הריבית באמצע השנה".

אשר לתמונת המצב בישראל, לקראת פרסום מדד המחירים ביום שישי, אמרו בפמן ורזניק, "סביבת האינפלציה בשנה הקרובה צפויה לרדת במתינות ולנוע סביב מרכז היעד של בנק ישראל". החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה ב-8 באפריל.

בפמן ורזניק מוסיפים כי על פי התחזיות של השוק, "הוועדה המוניטרית של הבנק המרכזי צפויה להוריד את ריבית בהחלטה הבאה בחודש אפריל. לאחר מכן, צפויות עוד 2 הורדות ריבית, עד לסוף השנה, כך שריבית בנק ישראל בסוף השנה צפויה לנוע סביב רמה של 3.75%. זאת בהתאמה לתחזית בנק ישראל".

תחזית יותר מפורטת לקראת נתוני האינפלציה שיצאו בשישי מציגים כלכלני לידר בראשות יונתן כץ. "אנו צופים עלייה חודשית של 0.3% במדד המחירים, בהשפעת התייקרויות במזון, פירות וירקות, חשמל ודלקים. מנגד, צפויה ירידה עונתית במחירי ההלבשה".

בלידר עדכנו במקביל כלפי מעלה את התחזית למדד המחירים של מרץ, מעלייה חודשית של 0.4% לפלוס 0.5% - עדכון שמנומק בהעלאת המס על הסיגריות, חודש לאחר התוכנית המקורית.

"בתחזית הקודמת סברנו שהמס יעלה בחודש פברואר. התייקרות ממוצעת של 6% במחיר הסיגריות-טבק, שמשקלו במדד 2.54% , משמעותה תרומה של 0.15% למדד המחירים", אמרו בלידר, שם הדגישו עם זאת ש"תחזית האינפלציה שנה קדימה נותרה על 2.7%, כש-0.3% מהעלייה בהנחת העלאת המע"מ בינואר 2025".


תגיות