אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הממשלה אישרה: ניתן יהיה להעסיק טבחים זרים עד 2010

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הכשרת טבחים ישראלים - בדיחה!
מי יכשיר טבחים ישראלים? כמה בתי ספר רציניים לבישול קיימים בישראל? תדמור מקרטע כבר מספר שנים, הרשתות הגדולות של בתי המלון כמעט ואינן "מייצרות" דור חדש של טבחים ובתי הספר לבישול הפרטיים מכשירים בשלנים למיניהם! אין כמעט תקציב למשרד התמ"ת להכשרת טבחים ואם לא יועבר מייד תקציב רציני לכך, אז גם בשנת 2010 לא יהיו טבחים ישראלים. להכשיר טבח מקצועי לוקח לפחות 3 שנים כדי שיתחיל להבין את תורת המקצוע!!!
מיקי | 13.10.08
6.
הכנת אוכל אסיאתי היא עיניין גנטי?
מי שקורא את התגובות מעליי יכול לחשוב שאותם מסכנים אסיאתים נולדו עם המטען הגנטי הנכון להכין אגרול. לא כך הדבר. המעסיקים מתים עליהם כי הם מהגרים ואפשר לנצל אותם במגוון דרכים (שעות עבודה, עומס העבודה, תנאי עבודה, פחד מלעזוב). זה נכון, אסיאתים מנוצלים בכל העולם...כנראה שאין סיבה שגם פה לא.
גווינדיר | 13.10.08
5.
רוחמה אברהם, 12 נקודות- בר-און 1 נקודה בקושי
ראייה כלכלית, מורלית ובין-לאומית נכונה! למה לא מגיע לנו אוכל אסייאתי ואיפה בעולם אסייאתים לא עושים את זה. בנוסף, זה ענף שמעסיק עשרות ישראלים ומעמיד אותנו בשורה אחת אם העולם. נסו לארח משלחת כלכלית מטיוואן במסעדה סינית אם טבחים גרוזינים, פולנים ןתיימנים...
טלי | 13.10.08
3.
תודה לרוחמה אברהם - הצלת 6,500 ישראלים מאבטלה !
כן , אני מפעיל מזה כעשור מסעדה סינית ויודע את האמת : בזכות 3 טבחים זרים שיש לנו אנחנו מעסיקים עוד 20 עובדים ישראלים ( מלצריות , עובדי דלפק , שליחים , מנהלים , עוזרי טבחים וניקיון ) . הענף הזה הוא הוכחה כי אפשר גם אחרת - אפשר שעובדים זרים ייצרו מקומות עבודה לישראלים ולא יקחו אותם.עובדה : 6,500 ישראלים מועסקים בו בזכות 900 טבחים זרים ! ועוד דבר : לפני שנה פגשתי את היועצת המשפטית בתמ"ת ( גב' חרדית בשם שושנה שטראוס )- אני בטוח שבחיים שלה לא הייתה במסעדה סינית ( כי זה לא כשר ... ) . זה לא הפריע לה להסביר לי שכעל אחד יכול לעשות את האוכל הזה ( אפילו הבת שלה ... ). אז גב' שטראוס הנכבדה - כמו שלא כל אחד יכול להיות הרב שלך ( רצוי שיהיה יהודי ... ) כך גם לא כל אחד יכול להיות הטבח הסיני שלך ( רצוי שיהיה ממצוא אסיאתי.. ) ותחשבו על זה....
מסעדן מהענף | 12.10.08
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת