אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זוכה פרס נובל לכלכלה נגד המדיניות הכלכלית בארה"ב

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
קרוגמן היה קול קורא במדבר
כקורא וותיק של הניו יורק טימס אני יכול להעיד שקרוגמן זעק נגד הגידול הכלכלי מבוסס על אשראי מזה כמה שנים . היום כל החכמים בדיעבד " מופתעים " אך כל כלכלן עם ידע בסיסי ויושרה אינטלקטואלית היה יכול להגיע לאותם מסקנות. לגבי העתיד , אין בכלל ספק שהעולם צועד לקראת מיתון עמוק בגלל שמודל הצמיחה המבוסס על אשראי זול ( שעדיין בועט - הריבית הדולרית נכון להיום היא שלילית ... ) צריך להעלם , אבל ההתאמה לעידן עם פחות אשראי יפיל בדרך המון חברות . אגב, זה יקרה כאשר הממשלות יחליטו על העלאת המסים השוליים לעשירים ביותר , הגדלת הביקוש הצבורי ( מקווה שלא דרך מלחמות ...) , הגדלת מס הבורסה וחיסול מקלטי המס. רק צעדין אלו יוציאו אותנו מהשמבר מהר יותר כי כל האקרובטיקה המויניטרית לא פותרת משברים .
צבי כלכלן  | 15.10.08
8.
הרפובליקאים תמיד מחריבים, והדמוקרטים מצילים
כבר כמעט מאה שנה שבארה"ב מתקיים המחזור הבא: א. הרפובליקאים עולים לשלטון, מיישמים קפיטליזם קיצוני, דואגים לבעלי ההון, מפחיתים מיסים (בעיקר על הון/נכסים), מגדילים הוצאה פדרלית לכיוונים מטומטמים (נשק, תמיכה ברודנים, מלחמות מיותרות, פרוייקטים מטופשים, ומגדילים את פערי ההכנסה. לפעמים יוצרים ממש משבר כלכלי, ולפעמים סתם המצב חרא. ב. לציבור נמאס, ואחרי שתי קדנציות (בדרך כלל) בוחרים דמוקרטים. ג. הדמוקרטים משנים מדיניות, משניםאת כיוון ההוצאות לתחומי רווחה, חינוך והקטנת פערים, מגדילים גביית מס, ומשפרים את המצב. ד. אחרי 8 שנים לציבור טוב, הכל נראה לו ורוד, והוא בשל לבחור שוב ברפובליקאים. ה. ראה א. ו. ראה ב. וכן הלאה. והדבר חוזר על עצמו שוב, ושוב, ושוב; כמו שאומרים - הפריירים לא נגמרים - הם רק מתחלפים....
חומד לצאן | 15.10.08
6.
זכיה בנובל לא מבטיחה ניבוי נכון
קרוגמן לא היה היחיד וכנראה גם לא הראשון שהזהיר מפני המדיניות הכלכלית אותה הנהיג בוש. למעלה מכך, היו לבוש יועצים בעלי תארים מתקדמים בכלכלה ומנהל עסקים אשר יכלו, לו אך רצו, לדעת לאיזה אסון גלובלי מוליכה כלכלת בוש ושות'. עם זאת, לגמרי לא ברור שמה שקרוגמן טוען אכן יקרה בעוצמה לה מנבא קרוגמן. למשק העולמי כנראה נכונו ימים קשים, אבל האם זה יהיה "מיתון עמוק"? למרות השמחה לאיד אותה מביע קרוגמן, אין לנו אלא לקוות שכמו שהרבה טובים וחכמים המתהדרים בתארים בכלכלה ומנהל עסקים טעו, גם הוא טועה. ולסיום, היה טוב לו במקום לשגר נבואות זעם נקמניות וכועסות היה קרוגמן מציע לנו מה כדאי לעשות כדי למנוע "מיתון עמוק" אשר ממנו יסבלו רבבות בני אדם. אדרבא, במקום להיות כועס וצודק, או אף בנוסף לכך, יתכבד קרוגמן ויתן לנו הצעות לנתיב מילוט מה "מיתון העמוק" ואז נדע גם הוא יודע להיות מועיל ועוזר ולא רק נוקם ונוטר בשעה לא פשוטה זו.
תוהה ומשתומם | 15.10.08
5.
האולימפיאדה בסין יצרה מחירים לא רציונאליים לסחורות.להיות נביא זעם כל אחד יכול
ואם זה סוף העולם תגיד ודי. גם אחרי אסון התאומים חשב העולם שזה סוף כל הסופים. והיה נורא. והיה עצוב. והמדדים צנחו. ומה רצית לחשוב?..שבעבור כמה מדדים מנופחים או לא, העולם הולך למיתון? העולם רק בתחילת הפריחה הירוקה והידידותית לסביבה. עם אופטימיות ורצון עז לחיות וטוב. מה החארטה הזו. הלא אם יאמר שהמצב יהיה טוב זו אחריות גדולה מידי....... ואם יאמר שהכל הולך לאבדון,ודבר לא יקרה,יצלבו אותו?ישכחו את מה שאמר...אז אז אמר אוטוגזוקט אמר.
מאיר | 15.10.08
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת