אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במת כלכליסט: יש גירעון ויש גירעון

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תשובה עם כמה עובדות
כל הכבוד לכלכליסט שעדיין מפרסמים מאמרים איכותיים כאלו ומאפשרים לקולות אמיצים בזירה הציבורית, להשמע, ואינם מפקירים את השטח לאבישי ברוורמן, אריאל רובינשטיין וחבר מרעיהם, שאינם רואים את המציאות בגלל אמונתם העיוורת בפיקציית אידאל השוויון הכושל ושיטת המרקסיזם ההרסני, שהוכח שוב ושוב עד כמה כשל בכל מקום בו נוסה. חבל שיש כאן כמה מגיבים מתלהמים, שליחי פוליטיקאים וכאלה שאינם מבינים את העובדות או לא רוצים להבין אותן בגלל אידאולוגיה המעוותת להם את תפיסת המציאות הכלכלית. לכן, הם מאשמים את ההפרטה בכל בעיות המשק. הם רק מתעלמים מהעובדה שבארץ לא היה מעולם תהליך של הפרטה, אלא תהליך של מכירת נכסי המדינה וההסתדרות שפשטו את הרגל, למקורבים לשלטון. הפרטה מביאה לביזור בעלות ולתחרות. ואילו אצלנו התהליך, שהתחזה כהפרטה, הביא לריכוזיות ולהפחתת התחרות. אז אתם מוזמנים למצוא שעיר אחר לעזאזל או להתעשת ולזהות את האשם האמיתי לאומללות הכלכלית שלנו והיא הריכוזיות המשחיתה של כוח כלכלי ופוליטי, שהמיטה עלינו המורשת הסוציאליסטית. ממשלות סוציאליסטיות הרסניות כאלה לקחו מאיתנו מיסים עצומים ולא סיפקו את התמורה בכלל. עם המציאות קשה להתווכח ולא חסרות דוגמאות לטיב השירותים הגרוע שאנו מקבלים בכל תחום בו הממשלה נוגעת- התשתיות, החינוך, הרווחה, הבריאות, בטחון הפנים ומה לא !? טוב שיש עוד כמה צדיקים שמונעים מאותם מרקסיסטים להמשיך להחריב לנו את המשק היצרני ולהשליט עליו עסקנים ובירוקרטיות הממשלתיות.
מגיב ל4-5-6 | 03.02.09
6.
דניאל דורון מטעה בכוח!
הוא מציג את תפיסת עולמו כאילו היא עובדות מדעיות צרופות. תקרא את הספר החדש של פרופ' אריאל רובינשטיין ואולי תציג את הדברים כמו שהם. ממשלת ישראל היא הבעלים של הבנק הגדול והמצליח ביותר בישראל - בנק לאומי. הצלחה או כישלון? ממשלה טובה יודעת לנהל עסקים טוב. כמו במציאות - צריך לבחור את האנשים הנכונים. להעדיף את האזרחים על-פני רווח של מתי-מעט - זו כלכלה נכונה ובריאה! יש מפלגה שגם מציעה מדיניות כזו - מפלגת העבודה עם פרופ' ברוורמן.
אלעד | 03.02.09
5.
על איזה סוציאליזם מדובר?
כבר למעלה מ-30 שנה שאין ממשלה סוציאליסטית במדינה. כוחות השוק הוא שם אחר לבעלי ההון שעושים את מה שטוב להם. יש צרכים לאזרחים שלעולם לא יהיו רווחיים ולכן המדינה צריכה לספק אותם. העיוות הגדול הוא בחלוקת העוגה של תקציב המדינה ולא בעצם קיומה או גודלה.
יוסף | 03.02.09
4.
הכל אידיאולוגיה
מי הקים את מפעלי ים המלח? מי בנה את המוביל הארצי? מי הקים את אילת,דימונה,קרית שמונה ועוד הרבה ישובים? נכון, הממשלה. למה אין רכבת לאילת? למה התפלת המים מתעכבת? למה אין רכבבת תחתית בתח אביב? כי פקידי האוצר ורוב האקדמיה שכנעו את המדינה ש"השוק" יעשו את זה יותר טוב. מה אומר דורון? אל תבלבלו אותי עם העובדות. תנו לעשירים להתעשר (זליגת העושר שלא מתקימת) העניים הזקנים החולים שילכו לעזאזל
יק | 03.02.09
3.
למספר 2
"אם היחיד ירכוש בשוק תחרותי את השירותים הבלתי יעילים שהממשלה מספקת לו במחיר מופקע, תקטן ההוצאה שלו בהרבה." זו לא הנחת היסוד של המאמר אבל היא כן נכונה, גם בחו"ל. להביא כדוגמא את מערכת הבריאות בארה"ב זה אחד מהכלים הקולקטביסטים הידועים. בחר את השוק עם הכי הרבה מוערבות ממשלתית שפוגעת ביעילות, תאר אותו כשוק חופשי והאשם את הקפיטליסטים. אין שוק עם יותר רגולציה והתערבות ממשלתית משוק הבריאות. זה בדיוק אותו שקר שכאילו השיטה הקפיטליסטית נכשלה בגלל משבר שנוצר ע"י התערבות ממשלתית בקביעת רמת הריבית, סוכנויות ממשלתיות שדחפו משכנתאות וכו'. ולכותב המאמר, טוב לקרוא סוף סוף מאמר שלא נופל בכשלים הלוגים וחוסר ההבנה הכלכלית הנפוצים כל כך בעיתונות ובשיח הכלכלי בארץ.
כלכלן שפוי | 03.02.09
2.
המאמר הוא אידיאולגיה צרופה
הנחת היסוד של המאמר היא: "אם היחיד ירכוש בשוק תחרותי את השירותים הבלתי יעילים שהממשלה מספקת לו במחיר מופקע, תקטן ההוצאה שלו בהרבה." אלא שלעיתים קרובות מדי הנחה זו איננה מתקיימת במציאות, אלא רק באולמי האקדמיה. ראו למשל את עלויות הרפואה בארה"ב, שם שירות זה מופרט, והשוו אותו למדינות אחרות בהן קיימת רפואה ציבורית ברמה דומה. תגלו שבמדינות האחרות ההוצאה המשוקללת על רפואה לאזרח עולה פחות. ראוי לזכור גם שלהפרטה יש תופעות לוואי שמורידות את יעילותה - רפואה מופרטת מעודדת תביעות על טיפול לא אופטימלי. בישראל כבר נוכחנו מספר פעמים כי הפרטת-שירותים (שם אחר להקטנת שירותי הממשלה שהכותב מציע) טובה לבעלי ההון אלא אם מתקיימים מספר תנאי-בסיס: א. קיום של תחרות כלכלית אמיתית בין מספר נותני-שירות ב. שוק חופשי למעבר מהיר ופשוט של הלקוחות ג. גילוי מלא ופשוט של העלויות ואפשרות פשוטה לזהות איכות מוצר ד. אפשרות פשוטה להקמת מתחרים חדשים בתחום, מצד כל מי שחושב שהוא ריווחי ה. מספר לקוחות רב שרובם לקוחות חוזרים ללא קיום כל התנאים לעיל (או חלופות טובות שמעולם לא היו פה כמו פיקוח ממשלתי הדוק ובעל יכולת אכיפה מעשית), כל שירות שיופרט רק יעלה יותר לאזרחים. הדוגמא העיקרית להפרטה יעילה בישראל - השיחות לחו"ל התקיימה עם כל האמור לעיל. לעומת זאת, הפרטה של שירותי בריאות/חינוך/רווחה/שיטור לא יכולה לקיים זאת מטבעם של השירותים ולעולם לא תקיים את התנאים לעיל. גם כבישי אגרה לא מקיימים את הכללים לעיל. בכל הכבוד לדניאל דורון, גם הוא, כמו אותם עליהם הוא מלין, כותב מתוך אידיאולוגיה מבלי להתייחס למלוא ההשפעות של המציאות כפי שכלכלן אמיתי נדרש לעשות. חומר למחשבה
חושב בחלם | 03.02.09
1.
ממשלה היא לא הפתרון
יפה דורש דניאל דורון. אכן כל העברה של כספים מכיסנו, באמצעות מיסי העושק של כ-60% מהכנסתנו לידיים "ציבוריות" מושחתות ובזבזניות המשרתות אינטרסים פוליטיים בטיעון של דאגה לציבור, מונעת מהפרט לבחור כיצד לעשות שימוש מושכל ללא כפייה בכספו לצרכי חינוך ילדיו, רווחתו ובריאותו. עיצות קולקטיביסטיות לקחת עוד מיסים ישירים ועקיפים על חשבוננו היא שהשאירה את כלכלת ישראל נחשלת למרות האנשים המצוינים שיש במדינה. חבל שאנשים נגררים אחרי אידיאולוגיה סוציאליסטית לטנטית, המעוותת את המציאות ואינם מבינים שהממשלה היא הגורם לבעיות החברתיות שאותן היא מתיימרת לתקן ולא הפתרון לבעיות.
ד"ר שי ויינברג | 03.02.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת