אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עורכי דין מותחים ביקורת על תיקון 24 לחוק הגנת השכר

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
מעסיקי של עובדים זרים בסיעוד
התיקון 24 לחוק הגנת השכר מכניס את כל אלו שתלוים במטפל שלהם ,עובד זר,או ישראלי למלכודת שאין ממנה מוצא. ואין מי שחושב מתחשב ורואה את האבסורד שבהחלת החוק הנל על הקשישים הנכים שהמדינה הפכה את הנכות שלהם לתבנית של מעסיק וכך מצד אחד התירה להעסיק מטפל ומאידך משפטית שינתה סטטוס והמטופל נפל מן הפח אל הפחת. יש לשנות את החוק ולהתאימו למגזרים השונים!
קו למעסיק | 07.06.09
16.
חובה מטומטמת על המעביד, שהיא בעצם חובה על העובד.
עד היום נהנתי בעבודתי מאמון הדדתי ביני לבין מעסיקי, ולא הייתי צריך לבזבז עשרות דקות כל יום במילוי דוחות שעות עם מערכת מפגרת כמו זו של חילן טק. אבל עם תיקון מטומטם לחוק, עכשיו למעביד אין ברירה והוא יחייב אותי להשתמש במערכת "ניתור עבדים" כזו או אחרת, והרי לא רק אותי - אלא כל עובד במדינה יצטרך לבזבז דקות יקרות מזמנו בכל יום בשביל שהמעסיק שלו לא יכנס לצרות. הרי זה ברור שסעיף כזה: 1. מעביד חייב לנהל פנקס בדבר שעות עבודה, שעות מנוחה שבועיות, שעות נוספות, גמול שעות נוספות וגמול עבודה במנוחה השבועית. בעצם בפועל לא חל הל המעביד, אלא על העובד. אז כדי שתשנו את החוק ותעשו אותו יותר מציאותי: 1. העובד חייב לנהל רישום בדבר שעות עבודה, שעות מנוחה שבועיות ושעות נוספות או שיפוטר, או יכנס לצרות עם מעסיקו.
יבגני | 21.05.09
14.
מי ירחם על המעסיקים ?
לא כולם מליונרים ונצלנים, רובם עובדים יותר קשה מכל שכיר , לא ישנים בלילות, דואגים לגבייה, לתשלום שכירות ושכר, משתדלים שיהיה לעובד מקום עבודה סביר, נלחמים ברשעויות מס ואחרות ובבירוקרטיה מטורפת, אין להם כל זכות סוציאלית ואף לא זכות לדמי אבטלה, תמיד בריאים - לא יכולים להיות חולים, מי ישלם להם ומי יגבה וינהל במקומם. נכון שיחימוביץ וגרמן קוראות להם "כרישי נדל"ן" וכד' וזה צפוי, אבל מכם שכירים משכילים ובלתי מקופחים מלידה, אפשר לצפות לראיה קצת יותר רחבה וישרה.
מבט אחר | 08.02.09
13.
שוק התעסוקה בישראל יצא משליטה
אין אפשרות היום לשלב קריירה, לא רק עם משפחה וילדים, אלא גם עם "סתם" איכות חיים מינימלית. מקצוע עריכת הדין בולט במיוחד בחוסר הפרופורציות שבו. מתמחים ושכירים עובדים כ-12 שעות בממוצע ליום, ונדרשים לא פעם גם לעבוד בסוף השבוע. וכמובן, אל תצפו מהבוס, שיכול לעשות בקלות עשרות אלפי ש"ח בסופ"ש כזה (20 שעות חיוב*250 דולר לשותף, 120 דולר לעו"ד שכיר ו70 דולר למתמחה), לחלוק בכסף עם העובד בדרך של בונוס מיוחד על מאמץ. זה הרי ברור מאליו שהמתמחה הוא רכושו הפרטי של בעל המעסיק, תמורת 6000 ש"ח (במקרה הטוב) שהוא משלם לו כל חודש. אין סיבה בעולם ששכירים יעבדו יותר מ 43 שעות בשבוע בתקופות רגיעה, ועד 55 שעות בתקופות לחץ, תוך, כמובן, תשלום ראוי על השעות הנוספות.
דורון | 08.02.09
11.
סטאזרים ועורכי דין שכירים בהחלט ראויים להגנת החוק!
אם אני בתור פועל בחברה (טכנאי ייצור) מרויח למעלה מכפול מהבן שלי ועובד חצי מהשעות, אז אין ספק שהוא זקוק להגנת החוק. הטענה כאילו מדובר במגזר חזק נכונה אולי לעורכי הדין מהדור שלי אבל הצעירים של היום נמצאים במצב קשה מאוד. אין לו שבת, אין ערבים משפחתיים, את הילדים הוא בקושי רואה אחרי השעה 21:00 בלילה ולדבר על רכישת דירה ולקיחת משכנתא, זה ממש לדרוך לו על נקודה רגישה. אגב גם בתור פועל צעיר השתכרתי טוב יותר מבני עורך הדין וזכיתי להרבה יותר הטבות. עצוב לגלות שאני הוא "האבא העשיר" וזה למרות שנתתי לו נקודת פתיחה חזקה הרבה יותר ממה שהיתה לי כשהתחלתי לעבוד. המלצתי לא לעבוד כשכירים ולפתוח מייד משרדים עצמאיים כמו שעשו עורכי דין לפני 40 שנה . אל תצפו לשינוי עקב חקיקת החוק כי עורכי הדין המעסיקים, חזקים יותר ותמיד ימצאו דרכים להתחמק מחובתם לתשלום. אב מודאג
אב לעו"ד צעיר | 08.02.09
10.
הגיע הזמן שנחזור ל-8 שעות עבודה ביום
ועל כל שעה מעבר לכך נתוגמל כראוי. משכורת של 12K ש"ח בחודש איננה מצדיקה שהייה בעבודה עד 20:00 (ובוודאי שלא מאוחר מכך). אם היו עובדים 8 שעות במשרדי עורכי דין היינו מספיקים ב-ד-י-ו-ק (!!!) את אותה עבודה... במקום לצאת לאכול שעה וחצי בחוץ, לעשן 20 סיגריות, לעשות הפסקת קפה....
מישהי | 08.02.09
9.
המעסיקים בכל מקרה עוקפים את החקיקה ע"י החתמת עובדים על כך שחוק
שעות עבודה ומנוחה לא חל על עוה"ד השכירים. מה נעשה? נתפטר? בתלוש הקרוב אני בטוח שאראה שאני מרוויח 20 ש"ח לשעה (כי יהיו חייבים לכתוב את השכר שלי, את מס' שעות העבודה החודשיות שלי ואת השכר לשעה) - אז יתברר שאני מרוויח כמתמחה בעצם. מצאתם לכם מי שיעמוד בדרישות החוק ויממשן... עוכרי דין שותפים
me | 08.02.09
8.
שכר גלובלי זה ניצול
יש מעסיקים שמחתימים אותך על גלובלי ובטוחים שרכשו עבד. זה מצב שקורה על ימין ועל שמאל בחברות הייטק, ולדעתי יתמתן ברגע שהמעסיקים יחוייבו לשלם שעות נוספות 'אמיתיות' ולא גלובלי כולל הכל. ולא, ממש לא כל עובדי ההייטק מקבלים 20 אלף לחודש, או אפילו קרוב לכך.
הלוך ושוב | 08.02.09
7.
זו דחיפה לחוזים אישיים או שעתם של ארגוני עובדים לדאוג לעובד שכיר,דגש על השכיר.
אל תשכחו 85% במדינה שכירים 47% נחשבים עניים עובדים שמשתכרים בשכר מינימום שכר המינימום שלנו שווה 40% משכר המינימום באנגליה למשל (כן 40%) תיקון 24 לחוק מבשר על מגמה חיובית,אמנם איטית במקצת אך אם קצת אמון הנכדים שלנו יזכו למדינה מתוקנת לפחות בכל מה שקשור לדיני עבודה (חוקי מגן).
מבקר המדינה | 08.02.09
6.
מי רוצה משרת אמון ב 10,000 ש"ח כולל הכל הכל הכל.
משרת אמון שתאפשר לכם לעבוד 12 -14 שעות בממצוע ביום. לעיתים יהיו פיקים שתעבדו גם סופי שבוע ותישארו עד שעות הבוקר המוקדמות. כולם יסמכו עליכם שתיפגשו עם לקוחות ותייצגו אותם נאמנה. יהיה לכם חדר נחמד במקרה הטוב וכוך במקרה הפחות טוב. תתנו את הנשמה במשך שנים וכמובן לא תזכו להטבות כמו רכב, אוכל, הפרשות פנסיוניות וקרן השתלמות. מאידך תזכו לקפה במשרד, מכונת צילום ללא הגבלה ותלמדו לעמוד בלחץ לא אנושי כמעט. (אפשר לומר שלהיות עו"ד זו הטירונות של הקריירה) בשביל שכר חודשי של 7000-12,000 כולל הכל (אבל הכל), יקנו אתכם ואת נשמתכם למשך 4 שנות עבודתכם הראשונות. נו רוצים ? יופי אז לכו להיות עורכי דין ! ואח"כ - אלוהים גדול או שתתקדמו או שלא ואז תעברו למקצוע אחר. סעו בהצלחה!
רז | 08.02.09
2.
הבעיה בתיקון
הבעיה המרכזית מאחורי התיקון מעבר לבעיות האדמניסטרטיביות שהוא יוצר היא שהוא מניח "ראש קטן" של העובד. הבעיה בכך היא שגם במקומות עבודה בהם יחסי העבודה והאחריות הם שונים (כגון משרדי עו"ד, רו"ח, הייטק וכו') התיקון החדש עלול ליצור נורמה של "ראש קטן" אצל העובדים. האם זאת המטרה? מה לגבי עובדים שכן מעוניינים בגמישות ויחסי עבודה שונים? לא כל מה שטוב עבור עובד במפעל טוב עבור כל שאר העובדים במשק.
עו"ד מתחיל | 08.02.09
1.
למה לראיין מעסיקים על החוק המעולה הזה? מדוע שלא תשאלו עובדים שמנוצלים בלי בושה???
עורכי דין "מומחי לדיני עבודה"? נו באמת... מדובר בחבורה של בוסים, בעלי אינטרס ברור להעביד את עורכי הדין שתחתיהם במשך שעות רבות ללא תמורה תוך הפרה של חוק שעות עבודה ומנוחה! החוק הזה מצויין, וסוף סוף יאפשר לעובדים לקבל את השכר המגיע להם, ולא פחות מכך, יאפשר להם לתבוע את המגיע להם בקלות יתרה!
שאול | 08.02.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת