אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סקר: הציבור מתנגד להסבת קרקע חקלאית לטובת נדל"ן

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
אם זה לא אינטרסנטים אז זה מטומטם
מלבד האדמות החקלאיות שהיו אמורות לחזור למינהל במידה והוא לא מתמש בהם לחקלאות הרי יש אלפי דונמים שצריך ליישב,הרבה לפני קרקע המיועדת לגידולים,איפה? מדינה שפויה כמו מדינת ישראל הנאבקת על כל מטר אדמה חייבת לפזר אוכלוסיה כמה שיותר ולא להיות נתונה לאינטרסים של תושבי המרכז למשל:כל הדרך לירושלים,למשל כל האיזור בין נתניה לחדרה ולחיפה,פשוט לראות ולא להאמין,מי אמר שתל אביב זה מרכז העולם,יש לפתח אזורים עם מרכזי תעסוקה,בית משפט,מכללה,די לריכוזיות.ואחרון,בסיסי צה"ל,הקריה,צריפין,פלמחים-להעביר את כולם לאזורים פחות מיושבים.
אליי | 21.03.09
17.
כנסו אם אתם רוצים לדעת מה מגדלים החקלאים במושב שלי במרכז הארץ
החקלאים אצלנו במושב מגדלים נדל"ן , זה הגידול הכי משתלם, מבנים לא חוקיים שמושכרים למגורים ולעסקים, אנטנות סלולריות מחסנים לסחורות, מה שאתם לא רוצים. משק ממוצע במושב מכניס לבעליו 30-40 אלף שקל לחודש רק מהנדל"ן הרפת האחרונה במושב נסגרת בימים אלה, וכבר הביאו 3 קראוונים שכנראה יושכרו בחודשים הקרובים. כל קראוון כזה מכניס 3000-4000 שקל לחודש - נפלא !!! רוצים דוגמא ? תסתכלו google maps או google earth על מושב יהושע שנמצא ליד נהלל, תוכלו לראות בדיוק למה משמשות האדמות החקלאיות. (רמז את האדמה שם קשה לראות בגלל כל המבנים שנמצאים עליה)
אבי | 19.03.09
16.
אותו ציבור כנראה ..........
אני מניח שאותו ציבוא ,אם ישאל יתנגד להץפיל מים עבור החקלאים,יקרא להעלות את מחיר המים,יתנגד לתעסוקה חליפית המשקי החקלאים,יצעק בקול גדול כשמחירי העגבניות יעלו באחוזים בודדים,לא יתביש לעצור מכוניתו לייד מטע,כרם ופרדס,"לקחת רק כמה פירות לדרך",יציע ליבא תוצרת חקלאית,יתנגד לכל סיוע לחקלאים,אבל שדותומטעים ירוקים ופורחים,תמיד ירצה ליד ביתו........
אדי | 19.03.09
15.
הרחבות במושבים ובקיבוצים מוצדקום אך מנוהלות ברשלנות ע"י מינהל מקרקעי ישראל
עם פחיתת ערך החקלאות ומספר העוסקים בה לאחוזים בודדים במירב המושבים והקיבוצים, יש הצדקה להרחבות. הבעיה מתמקדת בניהול ופיקוח הלקוי של האדמות ע"י מדינת ישראל ומינהל מקרקעי ישראל מטעמה. מדוע אף אחד לא זועק ומגיש בג"צ כנגד מינהל מקרקעי ישראל שאיפשר לעשרות אלפי משפחות עשירות, חסרות רקע חקלאי, ללא כוונה מראשלעסוק בחקלאות, ואישר להן לרכוש נחלות חקלאיות שאינן מעובדות על ידם, ובכך לשלול זכות קיום ממשפחות במצוקה שיכלו להתפרנס מחקלאות ולצאת ממעגל העוני? האדמה הינה הון ציבורי כך גם עשרות אלפי מבנים לא חוקיים במושבים. מדוע מינהל מקרקעי ישראל לא שומר על האדמות שלנו - של הציבור. כך גם ההרחבות במושבים - ש"זכות ההמלצה" למגרש עברה הרבה גילגולים משפטיים ובין הגילגולים - אכן היו שניצלו זאת לרעה. היכן הפקוח במינהל מקרקעי ישראל על מי בכלל מתגורר במשקים החקלאיים - כאשר ב-20% מהם בעלי המשקים חיים בחו"ל ?
אגרונום אריאל שי ועו"ד | 19.03.09
13.
מס 12 מדבר שטויות ולא מכיר את העובדות
תסתכלו על המושבים במרכז הארץ שהתרחבו לאחרונה - למשל מושב גדיד ומושב שילת קח לדוגמא את מושב גדיד, לפני כשנה וחצי העביר המושב לידי התושבים שלו את השטחים של ההרחבה - חצי דונם למשפחה. דמי הפיתוח היו פחות מ 100000 ש"ח. חלק מהתושבים מכרו את המגרשים עוד לפני שהחלו עבודות הפיתוח במחיריםשנעו בין מיליון למיליון וחצי שקלים. זאת אומרת שכל תושב קיבל מתנה של מליון שקל מהמדינה !!!! על מה ? תסבירו לי למה מי שחבר מושב מגיע לו לקבל מתנה אדמות בזול ??? ומי שגר בעיר לא ??? למה ?????????????????????
מתבייש | 18.03.09
12.
למקנים, בבקשה שלמו אתם 400-450,000 דולר ל350 מ"ר קרקע לפני אגרות ומע"מ
במושבי ההרחבות ש-3 מדבר עליהם נעשה הדבר בזמנו ליצרית מקום לבנים/בנות המושב ואמנם חקלאי שילם לפני 10 שנים מעט מאד כי ערך הקרקע לא היה גבוה. כך יצא שמחי מגרש היה 25,000 דולר לחצי דונם, לפני פיתוח. המינהל מספסר בקרקעות המדינה ומעלה מחירן בטרוף כמו גם משנה את שיטת המכרז באופן בו המינהל ישיג דמי לא יחרץ הגבוהים ב20-240% ממחירי מגרשים ביישובים סמוכים . אותה יחידת קרקע תמכר במושב היום בסכום השווה פי 20-25, רק עשר שנים עברו !
פרידמן | 18.03.09
11.
דמגוגיה של עסקנים ובעלי אינטרסים- נעשה בחוסר סמכות.
הקרן לביטוח נזקי טבע הינה גוף הנשלט ע"י אינטרסנטים מקרב עסקני, אירגונים חקלאיים. לקרן אין כלל סמכות להוציא ולו שקל אחד לנושא "סקרים". לכן ברור שמטרת הסקר, אינה, לבחון את דעת הציבור אלא לשרת בעלי עניין. בנוסף, רבים מהשטחים המוגדרים באופן סטוטורי, כחקלאיים, הינם שטחים שבמשך מאה השנים האחרונות, התפתחו וראויים יותר לשמש לבנייה. אחת הטעויות וההטעייה הדמגוגית של בעלי עיניין, ששטח עירוני, אינו ירוק. ההפך, עדיף שטח הבנוי וסביבו גינה, על שטח שמגדלים עליו, חיטה, שההכנסה, ממנה כ-10 דולר לדונם לשנה. בנוסף, רבים מהשטחים החקלאיים, כבר אינם חקלאיים אלא שיטחי בור. לכן עדיף שהמדינה תאפשר הפשרתם לבניה, ובכך תוזיל את הקרקע לטובת אזרחי המדינה.
עו"ד יובל | 18.03.09
10.
מס 3 צודק לגמרי - ההרחבות במושבים זה השחיתות בהתגלמותה
אני מכיר את זה מקרוב. את הקרקע מקבלים ההורים חינם, ומחוייבים לרשום על שם אחד הילדים, הרי זה נועד לאפשר מגורים של דור ההשך לא ? את הקרקע מקבלים ח י נ ם !!!! ומשלמים רק על הפיתוח, זו מתנה ששווה מאות אלפי שקלים , ושלא יספרו לכם אחרת. (כל אחד יכול לפתוח את אתר יד 2 לחפש בית בהרחבה ולראות בכמה מוכרים אותו) אבל מה שעושים התחמנים רושמים על שם הילד, לא נותנים לו את הקרקע ובונים בעצמם בית ומוכרים אותו ברווח גדול, כבר שמעתי על מספר סיכסוכים במשפחות במושב שלנו על הרקע הזה . למה מי שגר בעיר לא מגיע לו שטחים בהרחבה של העיר או באדמות שמשנים את יעודן למגורים ???? למה רק מי שגר במושב ??? זו שחיתות.
 | 18.03.09
7.
בהמשך לדבריו של מס' 6
תגובתך לא מדוייקת. זה לא רק השנאה וחוסר הפירגון לקיבוצים ולמושבים. זה חוסר פירגון לאחר,ברמה החולנית !!!!!! גם אילו היו נשאלים לגבי שטחים חקלאיים הנמצאים בבעלות אנשים פרטיים עירוניים התשובות היו זהות. כלומר - הישראלי נופל למשכב אם מישהו מרויח ממשהו והוא לא שותף לחגיגה. קוראים לזה בפשטות: קנאה !!
יאיר | 17.03.09
5.
תגובה ל - 3
אין לך מושג על מה שאתה כותב. כל מי שרוכש 1/2 דונם (עכשיו לפי הוראת ממ"י רק 350 מ"ר) בהרחבה משלם 91% משווי הקרקע + מע"מ. כלומר יותר משווי הקרקע. בנוסף לכך הוא משלם את כל ההשבחות (מים, ביוב כביש, ניקוז, חשמל וגינון). וכן את כל הפיצויים לחקלאים בגין הקרקע שהופקעה מהם. אז אתה היית רוכש 350 מ"ר בתנאים האלה ?
שמאי | 17.03.09
3.
צריך להפסיק גם את הרחבות המושבים שזה הפקעת אדמות המדינה לידיים פרטיות !
היום כל מי שגר במושב מקבל חצי דונם בהרחבה "למגורי דור ההמשך" ומשלם רק את הפיתוח. מה שעושים רוב התושבים, בונים וילה על השטח ומוכרים אותה מייד תוך התעשרות של מליוני שקלים. ומה עם דור ההמשך שאמור היה לגור בהרחבה ?
טבי | 17.03.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת