אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יוזמה: יישוב לנכי צה"ל בגליל או בנגב

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אין גבול לרעב של החבר'ה האלה
גם אני לחמתי במלחמות ישראל,לשמחתי,לא נפגעתי פיסית. נכון חבריי הנכים !! נפגעתם.ליבי עליכם.המדינה מפצה אתכם כל אחד על פי נכותו ומגבלותיו. אין עוד מדינה בעולם (בדוק !!) המפצה את נכי מלחמותיה כמו ישראל. אני יודע שהייתם מוותרים על העזרה והשיקום הזה,אך לא ניתן לשנות את המצב. אתם אלה שנפגעתם ואתכם המדינה תפצה, אך עם כל הכבוד - יש גבול !!!! כשם שיש גבול למחיר שמדינה משלמת עבור פדוי שבי. בדיוק אותה לוגיקה. ל-כ-ל דבר יש מחיר !!!!!!!!!!! די לסחטנות,תתבגרו כבר !! למדינה אין די משאבים על מנת להשביע את רעבכם אשר הולך וגובר עם חלוף השנים. די !!!!!!!!!!!! מכירים את סיפור דג הזהב ? די !!!!!!!!!!!!!!!!!
בריא לשמחתי | 25.03.09
6.
2 - לא משכנע אותי
נכי צה"ל זכאים לחבילה של הטבות בתחומים רבים, לרבות שיקום נפשי, בכפוף לתנאי מחלקת השיקום של משרד הביטחון. אגף השיקום אמור לתת את המענה לכל אותם צרכים "ייחודיים" של נכי צה"ל. נכים רגילים זכאים אף הם לחבילת שיקום ע"י המוסד לביטוח לאומי או משרד הבריאות אולם תוכן החבילה של נכים אלה מצומצם משמעותית ביחס לחבילה של נכי צה"ל. אגף השיקום מתוקצב בתקציבי ענק בכדי לשקם את הנכים של הצבא - כולל מתן הנחות ברכישת קרקעות. היות כך - אין שום סיבה לאשר ישוב ייחודי לנכי צה"ל בסבסוד מלא. בידול נכי צה"ל משאר הנכים בפרט ומשאר האוכלוסייה בכלל היא חט לרעת נכי צה"ל שיוטב להם עם ישלבו אותם בחברה הטרוגנית ולא הומוגנית כפי שמוצא כאן. מילת המפתח היא חזרה לחיי שיגרה וזאת ניתן לעשות רק ע"י שילוב הנכה בחברה הכוללת ללא בידול. אין שום אפקט טיפולי שיקומי בבידוד נכה והכנסתו לאוכלוסייה הומוגנית. נהפוכו - צעד כזה יהווה גורם מעקב הן ברמה השיקומית והן ברמה התפקודית. אין זה הוגן לפנות לנשיא המדינה במטרה שיפעיל את קשריו בכדי להעדיף אוכלוסיית נכים אחת על אחרת. הנשיא הוא נשיא של כל אזרחי המדינה ולא רק של נכי צה"ל. אנו עומדים בעיצומו של משבר כלכלי חמור. בימים אלה נרקמים הסכמים קואליציוניים שיעלו למשלם המסים מיליארדים. מהיכן הכסף? כרגיל - מקיצוץ ממנו יסבלו שכבות אוכלוסיה חלשות כמו קשישים ונכים כלליים. בעוד אוכלוסיות אלה נמצאות בכוננות ספיגה, מעזים נכי צה"ל להרכיב את התנאים שלהם ע"י רעיון הזוי של הקמת ישוב ייחודי לנכי צה"ל? גובל קצת בחוצפה לדעתי. ושיהיה ברור - כל מה שמקבלים נכי צה"ל - מגיע להם. אך קשה לי להשתחרר מהתמונה אותה ראיתי אמש בתכנית עובדה. נכה צה"ל, קטוע רגל ממלחמת לבנון 2, מתהלך עם פרותזה שהיא החלום הרטוב של כל קטועי הרגל בישראל שהם לא נכי צה"ל. אלה "הקטועים הרגילים" אמורים להסתפק בפרותזות זולות אשר לעתים אינם מאפשרות שיקום טוב לנכה. לא שלא מגיע לאותו נכה צה"ל אולם ההבדלים באופי השיקום בין קבוצות הנכים מתחיל להיות בולט מדי, מרגיז מידי, מקומם מידי ומתסכל מידי. לבוא בהצעה בדמות "יישוב ייחודי אומנותי" היא לא יותר מאשר שפיכת שמן למדורה בהתהוות. ובעניין בעיות הנגישות - עדיף לרכז את המאמץ בכל הארץ ולא רק ביישוב ייחודי.
ראובן | 24.03.09
5.
ל-2 אתה חוצפן אתה יודע שרוב נכי צהל נפצעו בחופשה ולא במילחמה
אני נפצעתי בתאונה מעבודה .יום לפני התאונה היתי במילואים אני שרתתי את המדינה לא פחות ממך.60 יום בשנה אז אל תטיף מוסר אני לא חושב שנכים צריכים לחיות בשכונות לנכים (אולי ניבנה שכונה לאלמים וחרשים) לנכי צהל יש בעית אגו אם הם רוצים לחיות בבידוד בנגב .שיהיה להם לבראות(רחוק מהעין רחוק מהלב)
שי | 24.03.09
4.
יש נכה צהל ויש את שאר הנכים
לידעת הציבור:לנכה צהל יש זכות במיכרזים של מינהל מקרקעי ישראל לפני נכה אחר אני לא מבין למה נכה צהל עדיף על נכה אחר הרי הצרחים של כל הנכים שווים אני מצפה מנכי צהל בגלל הכוח שיש להם וההבנה מהיא נכות לתת פיתרון לכלל הנכים נכי צהל ונכים אחרים משתפים פעולה בספורט אתגרי וזה מרגש לראות את הרצון הנחישות למרות הקושי.
שי | 24.03.09
2.
ל-1, כן, יש הבדל בין נכי צהל לנכים "רגילים"
בדיוק כמו שיש הבדל בין משפחה שבנה נהרג בתאונה לבין משפחה שבנה נהרג במלחמה. לשנייה יש סטטוס חוקי מיוחד שנקרא "משפחה שכולה". כמו כן, בנה מקבל לוויה "חינם" עם רב צבאי ומטח כבוד בחלקה מיוחדת, לא יודע אם יצא לך לראות אי פעם. לי דווקא יצא. נכי צהל קיבלו את נכותם בעת ששירתו את המדינה, שלא מבחירתם החופשית, ולכן למדינה יש אחריות מיוחדת לדאוג לשלומם של אלו שנכים בגללה. בעוד שנכים "רגילים" קיבלו את נכותם כתוצאה מתאונה או מחלה, ובלי קשר למדינת ישראל, ולכן המדינה לא חייב להם מאומה, מלבד מה שנקוב בחוק הביטוח הלאומי. האם המדינה נותנת מספיק לנכים באופן כללי? על כך ניתן להתווכח. אך לא ניתן להתווכח על מחוייבותה של המדינה לדאוג במיוחד לאלו שחייהם וחיי משפחותיהם הוקרבו למען הגנה על המולדת.
יב | 24.03.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת