אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סאגת פיראט-ביי: גיבורי החופש האינטרנטי או פושעים?

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-2, יש ויש
ביטורנט ובכלל P2P משמש להפצה חוקית של קבצים בקנה מידה גדול ללא צורך בשרתים יקרים ובכך מוזיל מאד הוצאות הפצה לארגונים. למשל אובונטו שהוא בקוד פתוח וחינמי שניתן וכדאי להורידו ב-P2P. בנוסף תוכנות שונות כמו קודקים שיותר כדאי להוריד מ-P2P. אם מיקרוסופט היו מפיצים את הwin 7 beta בP2P הם לא היו צריכים לעמוד בפני המבוכה של קריסת השרתים שלהם.
רן | 24.04.09
3.
העלילה מסתבכת
נראה שהשופט במשפט, זה שהחליט לפסוק לפי עיראון הכוונה ולא לפי ראיות טכניות, היה חבר פעיל במספר ארגוני-לובי של זכויות יוצרים, יחד עם פרקליטי התביעה. בשוודיה זה הופך לעניין גדול, במיוחד אחרי ששופט קודם פסל את עצמו בגלל קשרים הרבה יותר רופפים לתעשיית המוזיקה.
אמיר ארד | 23.04.09
2.
משום מונח הנקרא "Substantial Non Infringing Use".
ובעברית, הכוונה היא לכך שישנם שימושים לטכנולוגיה שאינם מפרי זכויות שונות, המגיעים ל"מסה קריטית" שהיא מעל השימוש שכן מפר זכויות. לכן לא תובעים את זירוקס, כי חלק מספיק גדול של השימוש בטכנולוגיה שלה אינו מפר זכויות. לכן גם לא סגרו את יצרניות הוידאו בשנות ה- 80' במשפט ידוע בארה"ב, משום שעם וידאו עושים עוד המון דברים שאינם מפרים זכויות. לעומת זאת, לאתר טורנטים אין שימוש משמעותי אחר שאיננו הפרת זכויות, בוודאי לא ברמה המתחילה להתקרב לזו של השימושים המפרים.
 | 22.04.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת