אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר יישום גיורא ירון: "גוגל ושאר מנועי החיפוש דווקא פוגעים בתעסוקה"

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
גיורא ילד שלי מוצלח
ומה לגבי מרקורי ובקדייטינג? הרי לא מעט מההצלחה הכלכלית שלך הגיעה משם. היית חבר דירקטוריון וראש הועדה המאשרת את הקצאת האופציות. נכון, יצאת לא אשם מועדת החקירה אבל זה בגלל שמסרת את ראשם של האחרים בתמורה. ציוני גדול לא היית, אבל אינטרסנט לתחת שלו מאז ומעולם.
אריה פ. | 03.05.09
41.
לא הבנתם את המסר ...
לא הבנתם את המסר ... לדעתי, הוא בסך הכל, אך ורק מתאר את התופעה. ומבקש שנשים לב גם לצד השלילי שלה. התופעה בה חברות גדולות, מנועי חיפוש והשוואת מחיר יעילים עוזרים לנו - אך , כחלק מתהליך ההתייעלות יש לכך גם צד שלילי. הוא לא אומר שהוא נגד הקידמה, ולהיפך - הוא מאוד בעד קידמה, אך אומר שאין להכנס לשאננות - כלומר כדאי לפתוח את העיניים ולשים לב שאנשים יעופו הביתה ויש לחשוב איך להערך לזה. כמו כן הצד השלילי של התופעה (הטובה אם תרצו) הוא ברמה ארצית ולכן צריכה המדינה להערך לזה. הנושא של הכרטיס טיסה זה רק דוגמא פשוטה לזה שאנחנו נהנים מההתייעלות אך ברמה ארצית מצטברים מפוטרים שהמדינה לא יודעת מה לעשות איתם והפתרון הקל הוא לשלם דמי אבטלה - וזהו. הוא אומר שמלבד האבטלה יש גם לקדם פתרונות לטווח ארוך, עקב התופעה.
אלעד | 02.05.09
39.
ל-33 - מי בדיוק החברות האינטרנטיות הראויות?
השממה בסטארטאפים ישראלים טובים היא מקור לדאגה. איזה בדיוק חברה עושה גדולות ונצורות באינטרנט? במאמץ אולי תצליח לגרד חברה או שתיים שעושות משהו (fixya, conduit) - ואותן החברות הן היוצאות מהכלל שמעידות בעיקר על ווקום. (אין ממש חדשנות בחברות הנ"ל אבל יש כנראה מודל עיסקי מעניין). כדאי לשים את הקלפים על השולחן כבר עכשיו ולהתחיל לדאוג לעתיד - אין חברות אינטרנט בעלות שיעור קומה בישראל. (וצר לי אם חברות ההימורים השונות נפגעות מהכללה גסה זו). האינטרנט היום הוא תוכן ויכולת כזו או אחרת של אינטגרציה - ברמת התוכן לישראל אין כמעט סיכוי מול מה שקורה בסילקון וואלי. ברמת האינטגרציה (boxee - דוגמא טובה לאינטגרציה מעניינת, אך התוכן לא שלהם) - יש סיכוי אבל אין חברה ממש גדולה שיכולה להפוך לamazon או ebay. רוב החברות עם פוטנציאל גידול כזה או אחר תלויות נואשות במספר המשתמשים והריחוק מהמשתמשים ובעיקר ממקורות ההשפעה מקרין על פיתוח המוצרים השונים. אולי כדאי שהישראלים ישנו כיוון ויחזרו לB2B ולתוכנה אירגונית או לפיתוחים בהם משתמשי הקצה הם לא העיקר (כמו ברפואה).
beng | 02.05.09
38.
תאים וולטאים זו סוג של תרמית
המרת אנרגיה מאור השמש אינה יעילה בשיטה הזו, תאים וולטאים זה לא הפתרון וכולם יודעים זאת. בגלל כל מיני תרגילים יחצניים הטכנולוגיה הזו מצליחה לתעתע בנו. אם רוצים להפוך אנרגיית שמש לחשמל יש לעשות זאת ע"י קיטור ומראות. כך משיגים יעילות של כ60-70 אחוז לעומת ה10-30 שתאים וולטאים יהיו מסוגלים להשיג בעתיד (כיום מדובר על לא יותר מ15 אחוז בייצור המוני). מה עוד שהם אינם מחזירים את האור המוקרן עליהם ולכן מחממים את העולם במידה מסויימת. ואני כבר לא מדבר על עלויות הייצור של סיליקון מבחינת איכות הסביבה. זה יפה איך שיזמים מקשיבים לכל מיני מדענים בשקל וחושבים שהם באמת מבינים הכל עכשיו שהם קראו מאמר שלם .
גיא | 02.05.09
37.
שיא הציניות
אם חברת התעופה יכלה להרשות לעצמה להוזיל בחצי את מחיר הכרטיס סימן שהיא עשקה אותנו הרבה שנים לפני המצאת האינטרנט ואם היא צריכה לפתר עובדים ולהמשיך להתקיים סימן שהם לא היו נחוצים גם אדון ירון היה נוהג כמו בחברת התעופה ושיפסיק להתחסד כי זו טבעה של תחרות חופשית והטובים והיעילים שורדים ומי שמרוויח אלו שני הצדדים מקבל השירות ונותן השירות
אלי | 02.05.09
36.
האינטרנט עדיין בחיתוליו
האינטרנט אפילו עוד לא נמצא בשלב הראשון שלו. יש עוד פוטנציאל פיתוח עצום, במסחר, בתיירות, בחינוך, בממשלה, בתקשורת ובכמעט כל תחום. ועדיין צריך עוד ים של טכנולוגיות ופיתוחים בנושאי ביצועים, אבטחת מידע, ממשק משתמש, מיחשוב לביש, ניהול זהויות, מכשירים ניידים ועוד. לא כל אחד שעבר את גיל 60 וחושב שראה הכול צריך להתעסק בנבואות. הרי ידוע למי ניתנה נבואה.
חי | 02.05.09
35.
סתם פרובוקציה
לפי דעתי הוא אמר מה שאמר לגבי כרטיס הטיסה כידי ליצור פרובוקציה כך שכמה שיותר אנשים יקראו את הכתבה שלו. לא הגיוני שאדם שהקיע את כל שנותיו בפיתוחים טכנולוגיים הוא בעצם ריאקציונר שנגד קידמה. אפרופו אני שואל את עצמי האם בזכותו (או בגללו) טאואר קיימת. טאואר שעלתה (ואולי גם תמשיך לעלות) למדינה מאות מיליונים?
פיץ' | 02.05.09
33.
שייך לדור קודם
האיש עשה גדולות בעבר אבל כבר קצת התיישן ולא מעודכן. ישנן חברות אינטרנט שעושות גדולות ונצורות בימים אלו, הוא פשוט לא מעורב ומודע להן. איתמר מדיקל (אחת המרכזיות שלו) היא דוגמא קלאסית לרעיון ופטנו נהדרים שהתמוססו בגלל מיושנות וחוסר תחכום של המעורבים.
אלי | 02.05.09
31.
אני מסכים איתך רק בדבר אחד
שישראל צריכה להגיע להסדר עם חברות בארץ לגבי היד הקלה שהם מפעילים כלפי העובדים ולתת להם הטבות מס בשווי גבוה ככה שהם לא יוכלו לסרב להצעה... לעומת זאת הסחר החופשי חסך לצרכנים הפשוטים כמוני אלפי שקלים על תיווך... מיכוון שהנך ממעמד עשיר יותר אתה לא יודע עד כמה זה חשוב לצרכן הקטן הקנייה באינטרנט.. שבת שלום
נתי | 02.05.09
30.
אין כמו ד"ר ירון לדעת על מה הוא מדבר.
ד"ר ירון הביא לסגירת יותר מפעלים מאשר לשגשוגם. החל מנשיונל סמיקונדקטורס שהצליח להביא לפשיטת רגל ועד לחברת אורכית והמודם בתוכנה. אני לא הייתי לוקח את דבריו כתורה מסיני. גילוי נאות - אני מכיר אותו מאז שהיה תלמיד תיכון "תמר" ברחובות.
מכר ותיק | 02.05.09
28.
יש לי עוד דוגמאות לדברים שפוגעים בתעסוקה:
הרכבת פוגעת בתעסוקה של כל בעלי הכרכרות שיכלו להסיע את עם ישראל. מכונת הכביסה פוגעת בהכנסה של כל אותן כובסות וכובסים שפרנסתם נגזלה מהם. השידורים בטלוויזיה, במיוחד של אירועי ספורט, פוגעים בהכנסה של בעלי המזנונים במגרש, כי רק אלפים בודדים מגיעים במקום עשרות אלפים. הטלפון הדיגיטלי פוגע בפרנסה של אותם מרכזנים שהיו פה פעם והיו מנתבים את השיחות באופן ידני. הבנתם את הרעיון, לא?
דוד | 02.05.09
27.
הנה כמה דברים שהלכים להעלם בקרוב מאד
כל ענף הצילום - עבר להיות דיגטאלי ענף סוכני הנסיעות - בקרוב יעבור מהעולם עיתונים מדיה כתובה - משתנה למדיית אינטרנט העיתונים יעלמו מחיינו תוך עשור עולם המוסיקה והקולנוע עובר שינויים בגלל מדיית הצריבות וההורדות דרך האינטרנט אנחנו צריכים להערך בהתאם עם מספר הגנות מס על מנת לשמור על תעשיה מקומית ובמקביל לעודד את תעשיית התיירות . יש כאן פוטנציאל אדיר - צריך להכשיר את הצעירים לעבוד במלונאות לשלם להם שכר עידוד .לפתח תשתיות תיירות בים המלח ובירושליים .
אור לגויים  | 02.05.09
26.
מה עם צקפוינט?
אם כל הכבוד ויש לי מהכרות אישית ומעקב אחריו הכזבת אותי בראיון הנ"ל. יש לך את הניסיון שלך אבל ההסתכלות שלך הינה מצד אחד של העסק ולא על הלקוח והכלכלה ככלל התושבים ופה טעית בגדול. וזו בדיוק הנקודה שאני עסקים גם טועים ולא יודעים הכל. קצת צניעות כמו וורן באפט לא היתה מזיקה בכל מקרה בהצלחה בעסקך שבת שלום
מושיק | 02.05.09
25.
צריך להמציא חוקי קניין רוחני שנשאר אצל המדינה!
כל ההמצאות הולכות לחו"ל לייצור המוני, וגם הוגה הרעיון וגם המדינה לא רואה כסף. אם הקניין הרוחני היה ברמת מדינה, (וגם בגלל שהמדינה אחראית על חינוך האוכלוסיה, והנמציאות שהדינה ממציאה היא זו שאולי גורמת ליצירתיות המופרזת), אז המדינה צריכה להרוויח מזה. פשוט כל כך הרבה ידע טוב נזרק. אם היה חוק שזה רכוש המדינה, (עם תגמול גבוה לממציא) אזי המדינה היתה נלחמת בפירטיות הרעיונות שלה בצורה כבדה יותר.
אבי לחמיש | 02.05.09
20.
אני לא מבין את ההיסטריה
של מספר מגיבים הנחלצים להציל את הכבוד של תחום האינטרנט. ישראל הצטיינה בשלבים בהן נדרשו פיתוח טכנולוגיות תשתית לצורך הקמת המיזמים הגדולים, כיום, האתגר הטכנולוגי בתחום זה פחת בצורה משמעותית ואיתו פוטנציאל ההמצאתיות והרווח. כפי שגיורא מציין (וניתן לאהוב את העובדה הזו או לא) לישראל אין את התנאים האידיאלים להקמת מיזמי אינטרנט מסחריים בינלאומיים כדוגמת eBay אמזון וכו. לעומת זאת ישנם תחומים טכנולוגיים חדשים ובתוליים המשוועים לרעיונות, טכנולוגיות ויצירתיות - שכן מאפיינים אותנו - כדוגמת קלינטק, מכשור רפואי ועוד. אולי כדאי לזהות את המגמות הללו ולהוביל אותן במקום להיצמד לתחום שמיצה עצמו.
דוד | 01.05.09
19.
ל-6
חברה כמו ICQ היתה נסגרת היום כמו הרבה חברות אימטרנט קטנות וזניחות שנסגרו. היה להם פשוט מזל להתקיים בתקופת הבועה הגדולה של האינטרנט שבה חברות ענק קנו מכל הבא ליד בסכומים מטורפים רק כדי שלמתחרים שלהם לא יווצר איזה יתרון כי הם קנו את אותה חברה. אף אחד לא הסתכל אז על מה החברה הנקנית שווה אלא קודם קנו ואחר כך חשבו מה לעשות עם זה. עובדה שמאז המייסדים של ICQ ניסו כל מיני סטארטאפים שכולם נכשלו, וגם יוסי ורדי שמפזר השקעות קטנות בהמון חברות אינטרנט נכשל ברובן ומגרד קצת כסף במיעוטן (הוא דווקא עשה מכה יפה עם פוקסיטיונז שגם היה רעיון אידיוטי, אבל כאן שום היתה מיני בועה ויאהו שמנסה לקדם את עצמה בכל דרך שילמה מחיר לא פרופורציונאלי עבור החברה הזאת (אם כי לא גבוה במושגים שלה)). ההצלחה הראשונית שלהם לא נבעה משכל אלא ממזל של להיות במקום הנכון בזמן הנכון עם הקשרים הנכונים של אבא. FRING אני לא ממש מכיר אם כי השם מצלצל איכשהו מוכר, וזה אומר לי שכנראה לא היה שם איזה אקזיט מדהים אם בכלל. משקיעים רוצים לראות כסף מחברה שהם מושקעים בה ואף אחת מחברות האינטרנט לא מייצרת כסף (חברות כמו גוגל ואמאזון הן נדירות וגם להן יש הרבה שרותים שמפסידים), ומרבית חברות האינטרנט שמוקמות יש להן מטרה אחת: לעשות אקזיט (או במילים אחרות למצוא איזה פראייר שיהי מוכן לשלם מחיר מופקע על חברה שלא מרוויח כלום) ובגלל זה כולן מציעות מוצר בחינם כדי לאסוף מה שיותר משתמשים כדי שיוכלו לנפנף בפני רוכשים פוטנציאליים בכמויות המשתמשים שלהם. את זה שאין להם מושג איך לתרגם את זה לכסף הם מצניעים (ראה פייסבוק או טויטר שהן חברות מפסידות שחיות מגיוסים), ובמרביתן ברגע שהיו מנסים לגבות תשלום של אפילו דולר לחודש עבור השרות הלקוחות היו נוטשים. רוב חברות האינטרנט הן חסרות תוכן וכל מטרתן היא לגייס משתמשים כדי שזה יראה טוב במצגות למשקיעים (שימשיכו להזרים כסף) ולרוכשים (כדי שיקנו כבר את החברה כי המשקיעים לא רוצים יותר להזרים כסף) ולמכור את החברה מהר ויקר ככל האפשר, אז צודק המרואיין שאין לחברות אינטרנט שום הצדקת קיום.
האחד | 02.05.09
18.
תחרות חופשית = כרטיס טיסה
אותם 500$ ש"בוזבזו" על כרטיס טיסה יקר שמימן "אוכלי חינם" שלא ייצרו דבר, יעברו לצריכה של מוצרים אחרים שיממנו עסקים אחרים... כך שטועה ומטעה הכותב כאילו הדבר פוגע בתעסוקה. נהפוך הוא, בקטן אולי חברת תעופה שמנה ולא יעילה תפסיד מעט, אבל חברות אחרות ירוויחו את אותם 500$... והתעסוקה בגדול תגדל. מפליא אותי אנשים שהגיעו למעמד מכובד אבל אין להם הבנה בשוק החופשי.
אנרכו קפיטליסט | 02.05.09
17.
האיש התפרנס מתקשורת ו...שימו לב
האקזיטים שלו: פנטאקום פי קיוב קומסיס (חלקי) קומראנט הקיצור תקשורת ומעט מאוד וירטואליזציה. מה האיש מבין בתחום המסחר האלקטרוני ? מה הוא מבין בהשפעת התפתחות האינטרנט על הכלכלה. הוא בעצמו אומר שניזון ממאמר שקרא. בטח הוא ביטא דיעה אישית מבוססת על תחושה לא מקצועית והפכו את זה ללב הענין. אכן הדוגמא עם כרטיס הטיסה אומללה. אבל אל לנו להאשים אותו. זה לגמרי לא התחום שלו. לא האינטרנט, לא האי-קומרס ובטח ובטח לא השפעת האינטרנט על הכלכלה העולמית. נקסט !
דורון | 02.05.09
16.
שטויות במיץ עגבניות
היאחזות בכח במקומות עבודה תוך שלילת טכנולוגיות חדשות לייעול השוק זו בדיוק הדרך להימנע מקידמה. זה ההיפך מחזון. חבל שאלה ה"מומחים" שאתם מראיינים כאן. גם העובדה שמר ירון ממהר לקבור את הייצור הישראלי, תוך טענה שממילא הכל עובד לסין ולהודו, היא קצרת רואי ולא מעידה על חוכמה גדולה. שכר הפועלים בהודו ובסין נמצא במגמת עליה ולא ירחק היום בו מחיר הייצור בסין יהיה דומה למחיר הייצור במערב. ישראל, כמו כל יתר מדינות המערב, יחכימו לעשות אם יצטיידו עוד היום ביכולות ייצור עצמאיות אוטומטיות (ללא מגע יד אדם) תוך רכישת ציוד ייצור מיפן, דר' קוריאה וארה"ב. יש לעשות זאת היום, כל עוד ניתן להשיג את קווי הייצור בזול ובלו"זים קצרים. אם נחכה עד הרגע האחרון (כלומר עד הרגע בו הייצור בסין כבר יהיה יקר מדי), הו אז כל העולם ואישתו כבר יעמדו בתור לקנות טכנולוגיות ייצור מתקדמות מיפן ואנחנו נישאר הרחק מאחור. אין שום סיבה שממשלת ישראל לא תעמיד לרשות תעשיינים ישראלים הלוואות בתנאים נוחים (בריבית מסובסדת) לצורך הקמת קווי ייצור, תוך התניית הדבר דווקא באוטומציה מקסימלית (קרי מינימום מקומות עבודה) לשם הורדת עלויות הייצור השוטף. הלוואי שיימצאו כאן הפוליטיקאים האמיצים ומרחיקי הרואי שייעשו דבר כזה.
יוסי | 02.05.09
15.
לא אהבתי את המלצות ההשקע כי ברור מתחומי העיסוק של האיש שהוא בעל עניין כלכלי
האינטרנט הפך לפלטפורמה תקשורתית ובאופן טבעי הקסם הוירטואלי הולך ונעלם. אפשר לראות איך העולם הגיב כאשר חיברו את הערים לרשת החשמל והטלפון. האינטרנט עובר תהליך דומה. מה שהשתנה הוא שנוצר כאוס חברתי בשימוש ברשת אבל גם זה הולך ומשתנה ומתחיל להתנהג לפי חוקים כלכליים רגילים. גוגל מראה לעולם רק את מה שהיא רוצה שהעולם יראה. למי שיש יותר כסף יש יותר שליטה על הרשת. הכוח שיש לאינדיבידואל ברשת אכן גדל אבל גם זה זמני. בעוד 4-5 שנים איש לא יקרא יותר אף טוקבק אמיתי אלא רק טוקבק של רובוטים. כיום יש כבר מחוללי אתרים רובוטיים שבונים לבד אתרים, כותבים בהם תכנים ומקדמים אותם בלי מגע יד אדם. ברגע שהתכנים ברשת יהפכו אוטומטיים, איש לא יקרא אותם יותר וכאנמור תשאר הפלטפורמה התקשורתית.
אביעד | 02.05.09
13.
הבן אדם פשוט נשאר מאחור
האינטרנט אכן חולל ומחולל מהפכה. בכל התחומים, גם בתעופה. בעיקר הוא גורם שמאפשר למליונים להתפרנס ללא תשלום עמלות תיווך מנופחות לסוחרים. זה גורם לאטומיזציה של החברה, אינך חייב להיות חלק מגוף ענק כדי להתפרנס או לפרסם את עצמך. "עולם חדש ואמיץ" אמר העתידן הקסלי, ולא ידע כמה צדק. האינטרנט דוקא מיצג את הפן החיובי של עולם זה. זה רע כמובן למנכ"לים שמקבלים משכורות בסכומים של שבע ספרות, וזו כמובן הבעיה של אדון ירון.
יזם צעיר | 02.05.09
11.
חוץ מ"טבע" מעניין את הישראלי האקסיט
במקום לפתח את העסק וליצור תחרות כלל עולמית,כולל מאות משרות בארץ. זה מה שמעניין את הישראלי: איך לעשות את האקסיט,לקבל כמה מיליונים ולחגוג לבד (או עם כמה שותפים) ,אבל את הרווח האמיתי מרוויחה החברה האמריקנית,שמסדרת לעוד כמה אמריקאים משרות בארה"ב.
 | 01.05.09
5.
בוודאי !!! האפשרות להשוות מחירים זה רע לסוחרים !!!
כך גם החוק נגד קרטלים, כך החובה להציג מחירים,- אכן הגיע הזמן לבטל את כל החוקים הללו, שבמשך השנים גרמו לשכבה מסויימת מבינינו לנוע ברחובות רק ברכבי שטח של רק חצי מיליון שקל, במקום להתנייד דרך קבע רק במסוקים פרטיים. באמת, הגיע הזמן לבטל את כל הדרכים הנבזיות והמרושעות הללו של הפרולטריון להמעיט, ולו בשמץ, מרווחיה של שכבת האצולה !!! .
אריה גל | 01.05.09
3.
דוגמת כרטיס הטיסה היא מגוכחת
הריידוע שתעשייה אחת נחלשת/נעלמת באות רבות אחריה וראו את תעשיית המחשבים הצעירה יחסית. הגברת התחרות מביאה לכח קנייה, לא יכולתי לטוס לפני האינטרנט--- הכל היה כ"כ יקר, היוןם הכל נגיש ואפשר ליצור וחות כ"כ הרבה... נגישות ומחיר הינם חשובים ביותר- תעשיות שלמות נבנות על בסיס עיקרון זה
דנה | 01.05.09
2.
סוף סוף מישהו אומר את האמת
התפתחות האינטרנט היא בלתי נמנעת. אבל האמת צריכה להיאמר, כמו שהאינטרנט הוסיף המון נדבכים לחיינו, האינטרנט גרם להרס תעשיות שלמות והעולם עדיין לא מתמודד עם זה. האינטרנט גרם לקריסה של כל מערכות ההפצה והסוכנויות בעולם. בצירוף הגלובליזציה והסכמי המיסוי בין המדינות המערביות, גורם האינטרנט למונופוליזציה של ארה"ב כך שרק חברות אמריקאיות גדולות יהיו קיימות בעתיד. מכיוון שהאינטנרט חתך את התיווך, הוא קידם את המכירה הישירה של המוצר מהיצרן (או המשווק החזק ברוב המקרים) ישירות לצרכן. לחברות מקומיות (בין אם זה חברות ישראליות או שוויצריות לצורך הדוגמה) אין שום יכולת להתחרות במשאבים ובהשקעות של חברות ענק אמריקאיות. למעט החברות שיש יכולת כזאת (בדר"כ ע"י בלעדיות בגלל איזשהו פטנט) יש לרוב תקופת חיים קצרה שבסיומה החברה האמריקאית הגדולה תקנה אותה... בסיום המהפכה הנוכחית רב הרכישות יהיו באינטרנט מחברות אמריקאיות (בין אם זה טיטולים לתינוק או משחקים למחשב). האפשרות היחידה להתמודד עם זה היא ע"י מערכת מכסי מגן. אבל כאן נכנסת לפעולה מערכת המסחר האמריקאי וע"י הסכמי מיסוי גורמת להורדת המכסים המקומיים (בתמורה להורדת המכסים בארה"ב לתוצרת מקומית). מכיוון שישראל היא אחת מאותן מדינות שאין לה משאבים, הרי שמה שנייצא לאמריקאים יהיה קצת שכל (ממה שנשאר כאן) ואת כל השאר נקנה מהם. נראה ממש לא מבטיח. לכן צודק גיורא ירון: האינטרנט פגע בכלכלה יותר משעזר לה.
כל הכבוד | 01.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת