אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החלום מתרחק: תקופת ההתמחות של עורכי הדין תוארך לשנתיים

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
תפסיקו להיטפל למכללות!!
לכל אותם חכמים שנוח להם תמיד להשתלח בבוגרי המכללות יש לי לומר כמה דברים: 1. במשך עשרות שנים כל עורכי הדין במדינה היו רק בוגרי אוניברסיטאות, אז מה? היה מדובר באנשים יותר איכותיים?יותר מוסריים? במשך שנים הייתה קליקה של עורכי דין שעשתה ככל העולה על רוחה והתעשרה על גבם של כל אותו ציבור שחשב לתומו שמדובר באנשים שהם עילוי כשלמעשה רבים מהם עשקו וחמסו במשך שנים את לקוחותיהם! יש מספיק עורכי דין "בוגרי אוניברסיטאות" עם וותק של שנים שעדיין לא יודעים להפעיל מחשב כמו בוגר מכללה בשנה א'.העניין הוא, שהם לפתע מרגישים שמישהו פוגע ,ב"מדורת השבט" שלהם שבמשך שנים הייתה שמורה רק להם, ורק להם. 2.המקצוע תלוי בבן אדם ובכמה שהוא מתנהג בהתאם.יש לא מעט בוגרי אוניבסיטאות מרובעים כמו בלטה שחוץ מללמוד חומר שהיה למבחן אין בהם שום חן ושום פלפליות ורק מספרים וציונים מדברים אליהם, אז מה? ברגע שאתה נזרק לעולם האמיתי אחרי הבחינות לשכה, אז מגיע השלב שבו אתה מבין מי אתה ומה אתה שווה באמת ושזה מורכב מעשרות דברים, שאת רובם לא לומדים ואין צורך "לחרוש עליהם".. 3.חבל מאוד שיש אנשים שמנסים לקחת קומץ של אנשים רדודים ולהכליל את כל בוגרי המכללות, החברה הצעירים שהלכו למכללות, ברובם, כן עמדו בקריטריון מסוים ולכולם יש בגרות ברמה טובה.נכון הוא, שיש בעיה עם מבוגרים מסוימים שמגיעים ללא שום רקע ומתקבלים אך הם אינם מדגם מייצג. 4.אני למדתי במכללה וכיום אני עו"ד, המרצים היו הטובים ביותר ואת מבחני הלשכה עברתי בקלות, אני יכול להבטיח לכל פלצנים (שחושבים שאיזה ציון פסיכומטרי מטופש קובע איכות של בן אדם)שכאשר סיימתי את ההתמחות היה לי ידע פי אלף מהרבה בוגרי אוניברסיטאות משום שהכל תלוי ברמת הנחישות, הסקרנות והחריצות ולא באיזה מבחן בגרות שבמילא אף אחד היום לא זוכר ממנו דבר.אני עשיתי מתמטיקה 5 יחידות אז מה? היום אני זוכר משהו?שטויות. 5.תרדו מבוגרי מכללות ותתעסקו במהות.אני רוצה שתלכו לבוגר אוניברסיטה אחרי 3 שנים ולבוגר מכללה אחרי 3 שנים ותחליטו לבד מי יודע יותר ומי יותר פרגמטי.נסו ותיווכחו..
אריק | 09.05.09
28.
זה לא יעזור בכלום, מי שירוויח מזה : בעלי המשרדים הגדולים
שימו לב שהשינוי הזה משרת בעיקר את בעלי המשרדים הגדולים שרבים מהם פעילים בלשכה ומן הסתם פועלים לקידום תקנות וחוקים שיטיבו עמם. מתמחה הוא כוח עבודה זול והרבה יותר נוח להחליף מתמחה כל שנתיים מאשר להחליף מתמחה כל שנה. כך בעל המשרד מקבל מתמחה שמתחייב לעבוד אצלו במשך שנתיים בשכר רעב ואפשר לנצל אותו תחת המסווה החוקי הזה וברור שכמה שיש פחות חילופי אנשים במשרד, זה יותר טוב למשרד. באשר להפחתת מספר בוגרי המשפטים: זה לא יעזור בכלום. מי שרוצה רשיון לעריכת דין והתקבל כבר לבית ספר למשפטים ולמד שלוש וחצי שנים, לא יוותר על הרישיון בגלל שהוסיפו לו שנת סטאז', זה הרי ברור כשמש. לסיכום, לא ברור במה הועילה הצעת הלשכה, מעבר לכך שבעלי המשרדים ימשיכו להנות מעוד כוח עבודה זול לתקופה ארוכה יותר. מי שלא יעבור את המבחנים בפעם הראשונה והשנייה, יעבור אותם בפעם השלישית אחרי שכבר למד טוב טוב את החומר במשך 3 פעמים. הבעיה היא במכללות, לפני שהמכללות נפתחו , תנאי הקבלה לאוניברסיטה היו מאוד מאוד קשים וזה מה שגרם לכך שלא היו הרבה עורכי דין אבל כל עוד קיימות מכללות שמאפשרות ללמוד משפטים כמעט לכל אחד (בתנאי שיש לך כסף כמובן) המצב רק יחמיר. אז אני קוראת ללשכת עורכי דין: פשוט הפחיתו את מס' המכסות של סטודנטים למשפטים, למשל שבכל מכללה לא יהיו יותר מ 100 סטודנטים בשנה. בקצב הזה, עוד מעט אף אחד לא יילך לעורך דין, כי כל אחד יהיה עורך דין בעצמו.
לא קונה את זה | 06.05.09
26.
נראה אותו
עו"ד י. גיא רון היקר, האם באמת אתה חושב שהארכת תקופת ההתמחות לשנתיים תשפר את איכות עו"ד הצעירים? האם באמת אתה חושב שהקמת בית ספר למתמחים תשפר את איכות המתמחים? האם באמת אתה חושב שלמתמחים שעובדים גם ככה למעלה מ-11 שעות ביום, כל יום, יהיה את הכוח והרצון ללמוד בימי שישי? או שמא מטרת הלשכה היא לצמצם את כמות המתמחים ולמרר את חייהם של הרוצים באמת לעבוד במקצוע? אני סמוך ובטוח שאתה שבכירי הלשכה שכחו מזמן מה זה אומר להיות מתמחה. בכבוד רב ובברכה, מתמחה מודאג בהווה ועו"ד מודאג יותר בעתיד
המתמחה | 06.05.09
23.
ביקורת
אני לא מבינה למה מנסים כל הזמן להקשות על מבחני הלשכה , יוצא ממה שנאמר כאן שהרמה היום של מבחני הלשכה היא לא מספקת , אחרת רבים לא היו עוברים אותה . אם כך הדבר , מה אשמים המתמחים החדשים או אלו שבשלבי סיום לימודיהם, מדוע צריך "להעניש" אותם ? כמו כן אני לא חושב, שזה תפקידה של לשכת עורכי הדין להחליט לצמצם את כמות עורכי הדין בארץ . זוהי מדינה דמוקרטית , וזה נוגד את חופש העיסוק . אם אתם רוצים לשנות משהו אז אל תשנו את רמת מבחני הלשכה , שגם ככה הם קשים דיי, ובכך אתם גם פוגעים בסטודנטים שהגיעו דרך אונברסיטאות , אלא תקשיחו את מבחני הקבלה למוסדות אקדמאים . ברגע שהסינון הראשוני ייעשה בכל סוגי המוסדות כולל מכללות רק אז באמת יהיה ניתן לסנן את האוכלוסייה הלומדת משפטים כך שמלכתחילה יהיה רמה בסיסית מסויימת . החיים של מתמחה הם גם גגה קישם , יש משרדים שהופכים אותם ל"פקידים " חשובים ויש משרדים שבאמת מלמדים אבל עדיין " טוחנים" את המתמחה עד כלות . להעביר שנתיים בצורה כזו תגרום למספר דברים :א. חוסר אמון במערכת המשפטית ב.זה אולי יגרום לצמצון הלימודים אבל לא מהסיבות הנכונות וכך אנשים שהיו יכולים להיות עורכי דין מעולים ירתעו מללמוד מקצוע זה בגלל זמן ההתמחות הארוך . יש לחשוב גם על הפן הכלכלי - בדרך כלל משלמים למתמחים מינימום ( אני לא מדברת על משרדים שחושבים שאין צורך לשלם למתמחה את מלוא זכויותיו המגיעות לו ע"פ כל דין ) לעבור שנתיים עם מחיר מינימום אין הרבה אנשים שיסכימו לזה או יהיו מסוגלים לעמוד בזה מבחינה כלכלית . דבר אחרון - בעבר הרחוק זמן ההתמחות היה שנה וחצי ולא שנתיים , כמו כן לאחר מחצית זמן ההתמחות הייתה להם אפשרות לעבור משרד או לגוון בין משרה ממשלתית לפרטית , אולי כדאי אם כבר לחשוב על הארכה של שנה וחצי ולא של שנתיים וגם שתהיה אפשרות מבלי שזה יפגע במתמחה לפתח יציאה מהמשרד לאחר מחצית מהזמן.כי להיות במשרד שאתה לא מסתדר בו שנתיים זה סיוט גם למתמחה וגם למאמן.
שחר  | 06.05.09
21.
מה קורה אם בנאדם סגר התמחות?
נניח סטודנט בשנה ב' סגר התמחות לעוד שנתיים מה קורה עם ההתמחות שלו? יכול מאוד להיות שיבטלו לו התמחות כי לא ירצו לספק לו לעבודה לשנתיים וגם יכול להיות שיבטלו פשוט בגלל שימשיכו להעסיק את מתמחי השנה שלפניו לשנה נוספת ולא יהיה בו צורך (זה מבטל צורך של העורכי דין להכשיר מתמחים חדשים). זה לא בסדר זה מרוקן מתוכן את כל אלפי חוזי ההתמחות לשנה שנחתמו. פייר, אין לי בעיה לעשות התמחות שנתיים יש בזה מן ההגיון אבל אני מפחדת שעכשיו לא תהייה לי התמחות! ממתי הדבר הזה נכנס לתוקף??
?? | 06.05.09
19.
חוצפה גדולה
יש משפטיזציה גדולה בארץ, שנובעת גם מחברות גדולות שדורסות את האזרח הקטן (ויכולות לגבות כספים שלא כדין תוך כדי איום משפטי והרי מה זה 100 ש"ח מול האיום שיפנו להוצאה לפועל) הגדלה של תקופת ההתמחות זאת חוצפה, בעיקר כשהיא מתבצעת ע"י מי שכבר עורך דין. הרי מה איכפת למשרדי עורכי דין להרוויח עוד שנה של כוח עבודה זול שאפשר להתעמר בו ? הסיבה היחידה שאני רוצה את התואר היא כדי להילחם באי צדק ולא לבזבז את זמני במשרד של מישהו אחר.
עוד עו"ד | 06.05.09
16.
צריך להחיל מיד את הכללים על סטודנטים נוכחיים!!!!!
לא יאמן אבל אנשים אשר אין להם 9 שנות לימוד לומדים במכללה בקריית אונו. כולם עוברים. אני מכיר כמה מהם ואפילו לנקות לי את הבית לא הייתי נותן להם. בשביל כסף אפשר ללמוד הכל בדיוק כמו בברית המועצות של פעם. אני לא מבין דבר 1: איך השכנה שלי שכל מילה שניה שלה מלוות בקללה לומדת בשנה ג' במכללה למשפטים והיא אפילו לא יודעת מילה באנגלית....
עדי | 05.05.09
11.
**שיטה לשמר את החונטה וילדי בעלי ההון******
השיטה הזו נועדה לחסל את העניים כי עני לא יכול לאפשר לעצמו להתמחות ללא משכורת ולחיות. לכן השיטה הזו נועדה שרק ילדי העשירים יוכלו לטפס למעלה כי הם יכולים לאפשר לעצמם לאחר שאבא ממן גולף ולימודים בהרצליה ובטח אפשר להתמחות חינם בבית משפט חברים של אבא וזאת בלי לקבל שקל.
חונטה | 05.05.09
6.
נו באמת, התדרדרות המקצוע ?! אתם מדרדרים אותו .
כל דבר מצריך כיום עו"ד,לכל אפס יש עורך דין וכל אידיוט מחתים אותך על חוזה שנועד בסופו של דבר להפרה ותביעה בבית משפט, כי הרי צריך פרנסה לפירמה, ואיך תהיה לנו פרנסה, ואיך נתעשר .... בעצם אתם אומרים שאתם לא רוצים לחלוק בעוגה, טוב לכם ככה, כמו איזו יחידת עילית של בעלי סגולה, תמיד אתם תדחפו את עובדת היותכם עו"ד בכדי שהעומד מנגד יחשוש ( היה לי פעם אחד שלא חשש והכניס לעו"ד באבי אביו !) בכל מקרה זה נשמע ממש מגוחך, יש הרבה חברה מבריקים שאתם מרחיקים מיחידת העילית שלכןם ע"י השינויים האלה. דכ"א סליחה על הניסוח, פשוט עוד לא נפתח הקורס !!!
סנאיאגו | 05.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת