אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מפריכים את המיתוסים בעולם המחשבים

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
אחלה כתבה ומעניינת,אבל חשוב לי להדגיש שלגבי כיבוי המחשב לא נתתם תשובה עיניינית וחד משמעית...
הכל זה לפי הספק...אין ממצאים ממש ממשיים שאכן השארת המחשב גורמת לו להיות פחות יותר טוב..אז נכון אני מאלה שמשאירים את המחשב דולק אבל מכבים את המסך.. אז אתם יודעים מה..צריך לבדוק את זה יותר לעומק ולתת תשובה של HIBERNAT. את האפשרות של HIBERNAT עשיתי כבר ממזמן..
תומר | 23.05.09
25.
נא לצאת מהקופסא של משתמש X שימוש = רוחב פס נדרש
מפתיע שמדור פרוגרסיבי כמו זה עדיין מדבר במושגים של משתמש יחיד ושימוש יחיד. גם אם לסטרימינג וידאו 1.5 מגה מספיקים (נניח), המציאות היא שבכל בית שני כיום יש בכל רגע נתון לפחות 2 צרכנים המחוברים לרשת, אם לא 4-5 בבית עם 2-3 מתבגרים... אלה 2כמה וכמה דפדפנים עם כמה טאבים כל אחד, כמה קליינטים של IM, כמה וידאו סטרימינג במקביל, איזה טורנט חביב אחד או שניים, וכו וכו וכו. מספיק שמושיקו הקטן בדיוק מעלה וידאו של 100MB ליוטיוב וכל המשפחה מחכה... בקיצור - במציאות השימוש היומיומית של רבים, לומר שרוחב פס X מתאים לשימוש Y ולכן לא צריך יותר, זו התעלמות גסה מדפוסי התנהגות שרובנו סיגלנו לגבי רוחב הפס שלנו... חוצמזה, כתבה משעשעת מאוד
גיא | 20.05.09
23.
גלישה במהירות 100 מה"צ?? תסלחו לי אבל בשביל מהירויות כאלה צריך רשת
ולא בזק ולא הוט יפרסו רשת שכזאת עד בית הצרכן. ביפן מלכת הטכנולוגיות לא רצים במהירויות כאלו עד לבית לקוח פרטי. בצפון אמריקה מגרדים את ה-32 מה"צ. עוד חזון למועד ולמה אתם ממהרים בכל מקרה הורדות תלויות גם בנתבים שבדרך.... אז שלא יעבדו עליכם...
של סיבים אופטים... | 19.05.09
20.
יותר מגהפיקסלים = פחות איכות
לגבי מיתוס המגהפיקסלים - במצלמות מודרניות ככל שיש יותר מגהפיקסלים כך איכות התמונה תהיה כנראה נמוכה יותר! כמו במגההרצים במעבדים, הסיבה למיתוס היא היסטורית - רק לפני עשור מצלמה של מגהפיקסל בודד נכשבה למדהימה, ונחלת המקצוענים בלבד. מאחר ולצורך הדפסה של תמונה סטנדרטית (10*15) באיכות סבירה דרוש לפחות 1.5 מגהפיקסל (=מינילב דיגיטלי), ולהגדלות לA4 שמשתמש טיפוסי עושה מידי פעם צריך 3-5 מגהפיקסל, אז למצלמה טיפוסית לפני 5 שנים (כשלמצלמה מקצועית טיפוסית היו 6-8 מגהפיקסל, ולביתית היו 3-5) עדיין היה נדמה שמה שיש זה לא מספיק. בניגוד לנאמר בכתבה - תוספת פיקסלים לא משפרת את איכות ההדפסה מעבר למספרים שצויינו, אלא אם מדובר בפוסטרים. כאמור, בהגדלות עד A4, רוב האנשים לא יבחינו בהבדל בין מצלמה של 6 מגהפיקסל למצלמה של 60! (בהנחה ששאר הפרמטרים זהים, כולל טווח דינמי, עדשות, עיבוד וכו') אמנם הטכנולוגיות השתפרו, אבל די מגרדים את מגבלות הפיזיקה בגודל פיקסל בודד בחיישן. ומכיוון שגודל פיקסל בודד בחיישן קובע כמה מידע "אמיתי" יש - אז תוספת פיקסלים על חיישן באותו גודל מורידה את איכות התמונה! אבל היצרנים ממשיכים במירוץ המגהפיקסלים כי זה מוכר - קל להצדיק ככה שדרוג מצלמה - הרבה יותר מאשר תוספת "זיהוי חיוך". מספר 9 הזכיר את הניקון D3 - דוגמה מצויינת - היא מגיעה לאיכות תמונה גבוהה בעזרת חיישן גדול מאד עם מספר פיסלים שידעו לייצר כבר לפני 6 שנים על חיישן בגודל כזה (אמנם ביוקר). גודל כל פיקסל מקביל לגודל הפיקסל במצלמת רפלקס דיגיטלית רגילה של 5 מגהפיקסל, או קומפקטית טיפוסית שבחיישן שלה יש 0.3 מגהפיקסל בלבד! כלומר ב-D3 שלה 12 מגהפיקסל, כל פיקסל גדול פי 40 מפיקסל במצלמה קומקטית טיפוסית בת 12 מגהפיקסל! מה כן חשוב? מתי הדגם יצא לשוק - כי זה מעיד על השיפור בשאר רכיבי המצלמה, בעיקר העיבוד. ולמרבה הצער - הדרך הקלה ביותר להבדיל בין דגם ישן ודגם חדש (של אותו יצרן באותו קו מוצרים) היא מספר הפיקסלים.
אלי | 17.05.09
19.
ניתוק disk-on-key (והתקנים אחרים)
הבעיה בניתוק ללא dismount של כוננים ב-Windows אינה בכך שישארו פעולות כתיבה שלא במועדה (cached writes), אלא בכך שתוכנות מסוימות ישאירו ידיות (handles) המצביעות לקבצים שכבר אינם נגישים. למרות הכתוב לעיל, לא ניתן בקלות להבטיח שכל הקבצים הנ"ל אכן נסגרו (Windows Explorer ידוע לשמצה בכך שהוא מחזיק ידיות פעילות לתיקיות גם אחרי שהחלונות הקשורים אליהם נסגרו), ולכן כדאי בכ"ז לבצע dismount ("ניתוק מסודר") של הכוננים הנ"ל. תאור מדוייק של נעילות הקבצים של Windows ניתן למצוא בספר Mark E. Russinovich and David A. Solomon, Microsoft Windows Internals, Fourth Edition, Microsoft Press, 2005 לעומת זאת, עוד משנות התשעים המוקדמות, המנוע של כוננים קשיחים בנוי כך שבמקרה של נפילת מתח, ראש הכונן יחזור למקומו, בלי לגרום נזק מכני או מגנטי לכונן. ב-iPod מדובר במכה אחרת לגמרי: שהתוכנה שבו מזהה את הקבצים שעליו באמצעות קבצי אינדקס, שמעודכנים בשלב האחרון של העדכון. לכן ניתוק מוקדם, גם אם העתיק את קבצי המדיה עצמם, לא בהכרח יעדכן את האינדכס ולא יהיה ניתן לנגן אותם בעזרתו עד שיעודכן.
שי | 17.05.09
18.
מסך מבריק זה מכה שלא כתובה בתורה - פשוט המלך הולך עירום
אומרים שעל טעם וריח לא ניתן להתווקח אבל ראבק מזה המסכים האלו לא מספיק שאני רואה תפרצוף שלי כל יום שאני מתגלח אני גם צריך לראות אותו משתקף כל הזמן מהמסך הנייד לא ברור לי למה משהוא ירצה בכלל נייד כזה עם מסך מבריק זה פשוט נורא אי אפשר לעבוד עם זה שנים עבדתי עם ניידים והזמנתי מחשב נוסף לא היכרתי את הטרנד המבריק האחרון (כנראה כי תמיד הזמנתי מחשבים עיסקיים) איך שפתחתי אותו אמרתי הולישייט-ווטסזפאק מזה הדבר הזה אלפי שקלים בשביל לקנות ראי בשביל להשלים את התמונה היו גם יכולים להוסיף קצת מנורות מסביב מי קולון פודרה ומיקאפ הכל כלול זה מזכיר מוצרים של איזה חברה שהרבה קונים רק בגלל שמה אתה בודק את המוצר הזה מול המתחרה שלה שהמוצר שלה עולה עליה בכל פרמטר של נוחות מחיר ושימושיות אבל זה לא מפריע לאף אחד להמשיך לקנות את מוצר הנחות רק בשביל להיות אופנתי כל עוד שזה איזה גדג'יט קטן זה עוד בסדר אבל שמגיעים לכלי יקר כמו נייד שהפוקצינליות בו היא מרכיב כל כך חשוב על זה אומרים המלך הולך עירום
המשתמש | 17.05.09
15.
בהמשך לתגובות מס' 2 ו-9
מ' מגבעתיים (תגובה 2): התייחסתי בכתבה לתמיכה בעברית, לא לתמיכה בתוכנות של חלונות או באתרים שנועדו לפעול רק תחת אינטרנט אקספלורר 6. אני לא יודע לגבי תשלום מיסים, אבל לפי מיטב ידיעתי רוב אתרי הממשלה פועלים כהלכה בכל הדפדפנים המודרניים, וכן האתר של נתב"ג צלמצ (תגובה 9): יחס ממדי חיישן/כמות פיקלסים זה מדד טוב למצלמה, אבל רחוק מלהיות מדד שאפשר להסתמך עליו באופן בלעדי, וממילא הרוב המוחץ של המצלמות הקומפקטיות של כל החברות מגיעות עם חיישן בגודל דומה ועם כמות דומה של פיקסלים. ככלל, נתונים טכניים מסוג זה טובים רק לפסילת מצלמות - אפשר להשתמש בהם כדי להחליט איזו מצלמה לא מתאימה, אבל לא כדי להגדיר מצלמה כטובה או רעה. ה-ISO המקסימלי שמצלמה מאפשרת לצלם בו לא קשור לאיכות התמונות - מצלמות קומפקטיות זולות רבות מגיעות ל-ISO 3200, אבל יוצרות תמונות חסרות ערך מעל ISO 200. מלבד זאת, המצלמה שציינת בתגובה עולה כ-20,000 ש"ח, כך שהיא לא ממש דוגמה שימושית עבור רובנו.
רן יניב הרטשטיין | 16.05.09
12.
סיבה טובה נוספת לכיבוי המחשב אחת ליום-שמירה על המאווררים
מי שפתח פעם את דופן המחשב שלו וודאי שם לב לכמות האבק והחול המצטברים בתוך המאווררים ועל לוח האם.אבק זה בתוספת הלחות בה אנו מבורכים,הופך עם הזמן ליציקת בטון קטנה החוסמת את תעלות האוורור,חודר אל תוך המאווררים ובסופו של דבר גורם להאטה או עצירה מוחלטת של המאווררים במחשב. רוב המשתמשים אפילו לא ישימו לב אם מאוורר אחד או יותר יפסיקו לעבוד. כתוצאה מכך עשוי להיגרם נזק בלתי הפיך לרכיבים חשובים עליהם מגינים המאווררים. בארץ,בניגוד לאירופה או ארה"ב,כמות האבק הנשאבת אל תוך המחשבים היא ענקית. המלצות: כיבוי המחשב בלילה,יקטין את משך הזמן בו פועלים המאווררים ויקטין את כמות האבק הנשאבת פנימה. אחת ל-3 חודשים פתיחת דופן המחשב וסילוק האבק בעזרת ספריי לחץ אוויר.
ערן | 16.05.09
9.
כל כך לא נכון בקשר למצלמות...
ניתן להקבוע לפי שני נתונים- צריך להשוות בין גודל החיישן למספר המגה פיקסל. ז"א חיישן קטן לא יוכל להוציא תוצאות טובות עם 15 מגה פיקסל, לאומת זאת חיישן קטן עם 8 מגה פיקסל יוציא תוצאות נהדרות. עוד אפשרות השוואה למצלמות זו מידת ה- ISO (רגישות לאור). ככול שיש ISO גבוהה כך המצלמה תוציא תמונות טובות יותר בצילומים עם כמות אור נמוכה. אבל! גם לא כל המצלמות שיקבלו ערך גבוה יוציאו תוצאות טובות, במצלמות מלפני 3 שנים שהיו מגיעות ל- 1600 ISO האיכות תמונה הייתה נמוכה עם הרבה רעש.. קחו לדוגמא תמונות ממצלמת Nikon D3, הטובה ביותר נכון לימים אלה, מוציאה תמונות נפלאות ב ISO של 3200 ואפילו יותר. אז, שלא יעבדו עליכם!
צלמצ | 16.05.09
8.
עוד סיבה טובה לכיבוי והדלקה מלאים - בדיקות ותחזוקה
בהדלקת ובכיבוי מחשב מופעל מערך בדיקות וגיבויים של קבצים קריטיים כבד מאד במספר רמות. זה לא קורה כאשר המחשב ממשיך לעבוד או מכובה ע"י HIBERNATE. רצוי מאד מאד לכבות מדי פעם את המחשב, והיתרון הוא בזיהוי ופיתרון בעיות לפני שהן גורמות נזק משמעותי או בלתי הפיך. למעשה אחת הבעיות במיחשוב תעשייתי ותיפעולי היא לבצע את התהליכים האלה ברקע ללא כיבוי המחשב !
מהנדסת פנסיונרית | 16.05.09
2.
עברית - מק
המציאות: הכתבה לא ממש מדוייקת בתור אחד שיש לו 3 מקים ועובד רק עליהם להלן רשימת הדברים שאי אפשר לעשות עם מק + עברית ( מערכת 10.5 מעודכנת + פיירפוקס\ספארי) אי אפשר לשלם מיסים או להשתמש באתרי ממשלה לצרכי תשלום אי אפשר להתקין מערכת לניהול חשבונות שמאושרת ע"י משרד האוצר שנתמכת בעברית ועוד רבים וטובים מהאתרים כמו : אלעל איסטא שאמורים לאפשר חיפוש כרטים וקנייה ישירה אינם תומכים טוב בעברית. יש וורד ופאורר פוינט על מק, בפועל זה לא עובד, אי אפשר באמת לערוך מצגת בעברית ושכל הפונקציות יעבדו מכיוון שאני משתמש רק! במקים ולא נוגע בפיסי מקילומטר חובה לציין שמי שמביא מק במקום פיסי שלא יצפה שיעשה הכול אלא אם כן הוא מתקין חלונות על המק (אינטל)
מ | 16.05.09
1.
לגבי השארת המחשב דולק
אולי לא כל הלילה, אבל שעתיים-שלוש יכול לחסוך, תלוי במחשב והתוכנות המותקנות עליו. במחשב כמו שהיה לי, שכל הדלקה דרשה המתנה ארוכה שבה המאווררים חרחרו למוות (מדובר באינטל 2 מ"ה, אבל בלפטופ עם ג'י-פורס סדרה 8600 הידוע לשמצה), מדובר היה בבזבוז משווע של אנרגיה. לפני כשנה עשיתי ניסוי ובדקתי את רמות הצריכה והסתבר שאם אני יוצא לקניות או לשחק כדורסל, עדיף לי להשאיר את המחשב דלוק.
גיא | 16.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת