אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אביב הגיע, קינדל בא: חייבים להרוג את הספר

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תעשיית הנייר הורגת את כדור הארץ
בכל יום נשחטים אלפי דונמים של יערות גשם רק כדי לעשות מהם עיתונים שנזרקים לאשפה ביום המחר. עצים אלה הם הדבר היחיד שממיר דו תחמוצת הפחמן לחמצן ובכך מאט את ההתאבדות של המין האנושי בחנק. זו מצווה וצורך דחוף לפתח קוראים אלקטרוניים שיחליפו את המידע המודפס על נייר לכל סוגיו.
לןכג | 26.05.09
5.
לא צריך לחכות לקינדל
לא צריך לחכות לקינדל, תעשיית הספרים האלקטרונים העצמאיים הנכתבים ונמכרים בעולם במיליוני דולרים בשנה מציעה שפע של ספרים שניתן לרכוש באינטרנט, ליהנות, ללמוד להחכים. כל שנותר הוא להביא את תעשיית הספרים האלקטרונים לארץ ולעודד את הקהל הישראלי להתחיל לכתוב, למכור ולהרוויח כסף.
bookU | 26.05.09
4.
תלוי לאיזה צורך
מודה שהדחף הראשון שלי היה להתנגד, מתוך שמרנות במסווה נאורות :) אבל במחשבה שניה - בקונטקסט של ספרי עיון, מידע, לימוד וכד' - אני מסכים עם הכותב לגמרי. כל התכונות שחסרות לך בהחלט רלוונטיות לספרים כאלה (חיפוש, הוצאת חלקים, רה-אירגון, קיבוץ לאוגדן). אבל, זה הרבה פחות רלוונטי לסיפורת. ואכן, כמעט כל הספרים שאני קונה הם סיפורת, וספרי מידע וכד' הם כבר לגמרי על טהרת הפורמט הדיגיטלי, כשאני מדפיס רק מה שאני באמת צריך. הפורמט הדיגיטלי מחולל כאן מהפכה תרבותית, שכבר קרתה במוסיקה, במידע, ותהיה אף יותר משמעותית בספרים - זילות החומר. הזמינות הגבוהה והעדר הקשר המוחשי/חומרי, גורמת לנו באופן טבעי לזלזל יותר באובייקט. (אוקיי, אז זה נכון גם לגבי תחום נוסף, כחול יותר.) גם אני וגם כל חברי הגדלנו בהרבה את אוסף המוסיקה שלנו בעקבות מהפכת הMP3, וכולנו בלי יוצא מן הכלל מעריכים הרבה פחות כל דבר ודבר באוסף שלנו. בהחלט מפחיד אותי לחשוב על אפקט זהה בתחום הספרים, כשאנשים יתנהגו עם פרקים של ספר כמו שירים בתוך אלבום; נכון שזה לא זהה, וספר יותר מאוגד, אבל אפקט ה"רפרוף" בטוח מחלחל, ואני לא אתפלא לראות אנשים עוד 5 שנים קוראים ספר במצב "שאפל"... קרה אותו דבר בטלוויזיה - הסדרות פעם היו איטיות בהרבה, ודמויות ועלילות נבנו לאורך חודשים או אף שנים. היום, פרק בודד של "24" או "נמלטים" הוא בערך חצי עונה של התפתחויות במדדים של סדרות ישנות. אז מה הסיכוי שספר בן 400 עמודים יחזיק מעמד בסטנדרטים החדשים? רק אם הוא "page turner", כמו הרלן קובן למשל... אבא גוריו לא היה עובר את אחוז החסימה... אני לא נוסטלגי ולא ביקורתי, אבל כמו עם כל מהפכה תרבותית, לא סבור שאוטומטית הישן או החדש הם הטובים יותר, ומקווה שאנחנו (העולם) נדע לבחור ולעצב את יצירי כפינו.
פני צילין | 26.05.09
3.
קודם כול..
הקינדל לא מוצלח מסיבה אחת פשוטה, והיא שהוא לא קורא קבצי PDF, למה לעזעזל אני צריך מכשיר שמוגבל רק לסוג קובץ אחד? שמסוגל לקרוא רק מה שאמזון מוכרת לי? זה יותר מוגבל ממה שאפל עשתה לאייפודים! שנית, אני לא יודע כמה אתה קורא אבל הכיף שלי זה לשכב בספה, לקרוא עמדו אחר עמוד, להרגע קצת מהמחשב ומכל הטכנולוגיה שמסביבי, ולשקוע.. אבל אם היה לי קינדל, ובוא נגיד קצת יותר משוכלל ממה שיש היום, אז הייתי מקבל הודעה פה, הודעה שם, פרסומת המלצה, קישורים לכל מילה שנייה, טוויט פה טוויט שם והנה הלכה לה חווית הקריאה לעולם (אה, איזה משורר אני). בקיצור, אולי אתה קצת עצבני כי עברת דירה, אבל אני בחיים לא אוותר על הספרייה הבינונית והמהנה שלי, שכל ספר בה (כמעט) אני יכול לקרוא עוד עשרות פעמים.
סתיו | 26.05.09
1.
כתבת "שמרנות שמתחזה לנאורות" וחטאת בפלצנות שמתחזה לנאורות
כבודו של הספר שמור לא בגלל ארגון היסדרותי כל שהוא אלה דווקא בגלל רצון וטבע הקהל. בטח שמעת על שוק חופשי . העובדה היא שהקינדל עוד לא קיים בעברית ובאנגלית בקושי מתרומם. גם אם תהיה לו דרישה היא לא תחליף את "ישבני הספרים" כתבת קינדל ואפילו לא התייחסת במילה לדבר. הטכנולגיה כבר כאן מזמן ובכל זאת לא התפתחה לחזון כאילו שלך. יכולת לכתוב בקיצור : עברתי דירה (אני מגניב) והיה לי כבד נורא (כי יש לי מאות ספרים ואני חכם)
יוסף | 26.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת