אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך נכשל המאבק בפשיעה המאורגנת

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
האמנם הבאת את יעקב גנות כדוגמת הלוחם ! בשחיתות ? האם אינך יודע וגם קורא ?
בפרשת המשפט של יעקב גנות שהתגלגל לפיתחו של 'העליון' אתה מזלזל ! בדברי השופט בדימום זמיר אתה מקל ראש. כשר משפטים לשעבר, קרא, כמדומני זאת הייתה השופטת אגמון שכתבה ביקורת נוקבת על הוועדה הבינמישרדית לעניינים'כביכול' הומניטריים שבראשה עומד יעקב גנות ביקורת קשה מאד על ההיתנהלות האנטי הומניטרית ! את תקופת משטרת ההגירה ברזומה של גנות אתה מעלים, בדוק וקרא, בהרבה מאד פירסומים על היתנהלות קשה ביותר כאשר יעקב גנות בראשה. קרא באתרים המסקרים וכן בכלי התקשורת לסוגיהן על פרשות קשות בהתנהלותו של גנות. יעקב גנות האיש שהצהיר שאינו קורא חוות דעת משפטיות, זה בעל התפקיד שהתרפס בפני עליזה אולמרט בהכניסו לארץ לפי נטיית לבה של גב' אולמרט אלפי מהגרי עבודה וידוע לכל רובם לא 'פליטים' !הכניסם בלי בדיקה רצינית וכך היתרפס גם לקבלני העבדים שקבלו עוד אלפי זרים תמורת שכר אפס. זה ראש הרשות המסכל אפשרויות נוספות להעסקת והסבת מובטלים ישראלים לענפי משק. על מה כתבת ? אגב, לחלק ממה שהוזכר לעיל גם אתה אחראי בהיותך שר המשפטים. האם לא תעלה גם האפשרות ההפוכה במקום המוביל מלחמה בשחיתות קיימת האפשרות שהוא או הגורמים הפשפיעים עליו והמנווטים אותו יהיו המובילים בכיוון ההפוך. פליאה בעיני כיצד כתבת בחוסר ידיעה חוסר אחריות ציבורית הגובלת בהפקרות.
אל שר המשפטים לשעבר. | 06.06.09
39.
מה הקשר
אדוני שר המשפטים לשעבר קראתי את דבריך והופתעתי שכן כשר המשפטים אשר אמור להיות אמון על שלטון החוק (כולו ולא חלקו ואין זה משנה לצורך הענין איזה חלק), היה עליך לזעוק מרה בכל מקום אפשרי כי בתקציב הנוכחי משרד המשפטים איננו יכול לאכוף את החוק נקודה. אין ואסור שתהיה חלוקה בחוק לנושאים שבהם יש תקציב ולאחרים שלגביהם אין תקציב. על הבסיס הזה ניתן לומר כי תאונות דרכים הינן בעדיפות אחרונה ולא לפעול כלפי נהגים עבריינים. תפקידם של ראש ממשלה נחוש איכפתי ומחוייב למדינתו ושל שר אוצר הממונה על התקציבים הוא לדאוג שיהיו תקציבים ככל שנארש לשם עקיפת החוק - בכל תחום. אובדן שלטון החוק משמעו אובדן הדמוקרטיה משום שהמרחק לסגנון של "כל דאלים גבר" הינו קצר מאוד ושלטון כזה איננו דמוקרטי בכל מובן. לכן, קביעתך שבשל ההתייחסות ל"איכות ויושר השלטון" עלה לנו - לאזרחי המדינה באי יכולת להתמודד עם עבריינים - טענה זו מוזרה היא עד מאוד ממי ששמירת החוק- כולו על כל היבטיו אמורה להיות בנשמת אפו. חייב להודות כי לא היו לי ציפיות גדולות ממך במהלך כהונתך ואינני מתפלא על דבריך כאן. צר לי אם כל הכבוד.
רפי | 04.06.09
38.
צודק !!
פרופסור פרידמן צודק בהחלט. המערכת המשפטית והמשטרה עסוקים בזוטות ומשתקים את העשיה של גופים רבים מחוסר יכולת להגיע להחלטה , ובו בזמן אין להם זמן ומשאבים לעסוק במיגור הפשיעה במדינה אשר הפכה את חיינו לבלתי נסבלים. יפי הנפש שבתוכנו יאמרו :" זה לא זוטות , יש להלחם בשחיתות שלטונית", אך לדעתי החשיבות צריכה להנתן למאבק בפשיעה. חבל שדווקא אנשים כמו פרופסור פרידמן נדחקים ומונעים מהם לבצע שינויים יסודיים במערכת השיפוטית ובמערכת אכיפת החוק. מרדכי
מרדכי | 04.06.09
33.
ניתוח מדויק
ברור לכל שיש בכחה של המשטרה למגר ולמוטט את הפשע המאורגן במחי יד אם כן מדוע לא האשמה לא בה בלבד המערכת המישפטית מקלה בעונשם שפרקליטי על מגנים על מגה עברינים מרופדים במיליונים איש ציבור ככל שיהיה בעמדה אין לו רשת ביטחון של מזומנים חיילים ועוד הןהמשטרה והפרקליטות מתלהבות למען יראו ויראו ומה עוד שזו דרך להעצים את כוחם לדרגת דיקטטורה מעל לכל הפשע מכרסם בכל אושיות החברה והפך למודל חיכוך וחיקוי יצר תרבות של פחד ופוגע כלכלית וביטחונית עמוק בתוך הלב רק עיור יתכחש לניתוה המבריק של פרפ פרידמן גדול המשפטנים בדורו
דוד אקוקה | 04.06.09
32.
ישראל צריכה לנשום לרווחה שהאיש הזה כבר לא שר
ראשית, בדבריו כאן הוא יוצא נגד עצמו - כשר הוא השקיע את כל כולו במה שהוא החשיב כשחיתות במערכת המשפט. לא זכור לי שהוא ניסה להילחם בפשע המאורגן. שנית, הוא טועה - השחיתות הציבורית כרוכה לחלוטין בפשע המאורגן ולא ניתן להפריד ביניהם. אלה הן זרועות של אותו גוף - הריקבון החברתי והציבורי, ובו צריך לטפל על כל שלוחותיו. שלישית, הסיבה שהוא טועה איננה מקרית. הוא התמנה בידי פוליטיקאים לצורך מטרה ברורה, ואליה בלבד הוא שאף כל כהונתו. זהו המשך ישיר וניסיון להצטדק. כשר, במקום לתקן את העיוותים שאכן ישנם במערכת המשפט הוא העדיף להתנפל עליה כאחוז תזזית, גרם רק לנזקים והחמיר את מצבה עוד יותר, וגרם נזק בלתי הפיך לאמון הציבור במערכת. בנוסף, נדמה לכאורה שטוקבקיסטים פועלים בשליחותו, לא בגלל ריבוי התגובות האוהדות, אלא בגלל האחידות בטון ובניסוחים, השימוש הרב בכינוי "חונטה" (המהווה למעשה סוג של הסתה על בית המשפט), וחוסר הענייניות המאפיין את התגובות בעדו. אי לכך הוא מצטייר יותר כסוג של יחצן מאשר אדם שפועל לטובת המדינה. ברוך שפטרנו.
דוד | 04.06.09
31.
מאבק
יש הכרח להאבק גם בזה וגם בזה. גם בשחיתות, שהיא לעצעה מובילה לריקבון. וגם בפשיעה המאורגנת ובפשיעה הפשוטה. המאורגנת, מהווה איום קיומי, אסטרטגי, על מדינת ישראל. הפשוטה, ממררת את חייו של התושב, האזרח והריבון של המדינה. חוסר תקציב, חוסר אמצעים, וכיוב, הם אמתלה. ניתן וצריך להאבק בנגעים אלה.
אורי עבדה | 04.06.09
30.
שחיתות תורמת לפשיעה
שחיתות שילטונית היא אחת הסיבות לאי המאבק (הראוי, אם בכלל) בפשיעה המאורגנת. אם הממשלה היתה עובדת כראוי, והמשרד לביטחון פנים היה עובד כראוי, ומשטרת ישראל היתה עובדת כראוי, והפרקליטות היתה עובדת כראוי, ובית המשפט היה עובד כראוי- היתה היום פחות פשיעה, בין היתר גם בתחום הפשע המאורגן. אז שלא יבלבלו במוח.
Sandman | 04.06.09
28.
תגובה ל 7
העבירות היום יומיות הן אלו שפוגעות באזרח הקטן (כולל השכבות הנמוכות),משבשות את שגרת יומו ומורידות את אמונו ברשויות האכיפה והמשפט הנוהגים בסלחנות בלתי מוסברת. הביטוחים אינם פתרון מכיוון שכולנו משלמים את הנזקים דרך הפרמיות. אין להכחיש שהחשיפה התקשורתית והפידבק לו זוכים מעורבים בפרשיות שחיתות: שופטים,פרקליטים,אנשי משטרה, עיתונאים וכו הם ללא שום פרופורציה לעומת מאבק סיזיפי בפשע . אגב,הפרשיה האחרונה של דודו טופז שייכת למלחמה בפשע היום יומי,אך קיבלה חשיפה וטופלה באינטנסיביות כמו של מלחמה בשחיתות,מה שמוכיח שמה שמנחה את "לוחמי השחיתות" הוא מי מעורב בפרשיה ולא מה תוכנה. אין בכוונתי שיש להניח למושחתים אמיתיים כמו הישזון,אולמרטדרעי וכו',אך להיטפל לדליה מרדכי בגלל הקרמיקה... נו באמת. לסיום,למיטב ידיעתי אף אחד עוד לא קיפח את חייו ממעשי שחיתות...חוץ מהשר עופר ז"ל...למי שזוכר.
שימשי | 04.06.09
25.
כמעט כרגיל = פרידמן לא צודק
הנהגה מוסרית היא תנאי ראשון והכרחי למדינת חוק דמוקרטית. מנהיגים מושחתים נתונים ללחצים - ואם כי טרם שמענו על כך - איני בטוח שאירגוני פשע מסויימים לא זכו להגנה כלשהי על ידי מנהיגים מושחתים. העובדה שאלפרון היה חבר בכיר בליכוד מחזקת את החשד - אילולא היו בצמרת הליכוד מושחתים/קרימינלים כמו משפחת שרון אולמרט קצב והירשזון ספק אם היה מצליח להתברג למועצת החכמים של הליכוד.
ראובן | 04.06.09
21.
אוזלת יד המערכת
כל מילה בסלע, אולם מה עשתה המערכת הגנה על עצמה מפני הכותב,על כן דחקה אותו אל מחוץ למערכת בכל דרך אפרית. המערכת אינה מעוניינת להציב בתפקידים בעלי השפעה,אנשים בעלי יכולת ועוצמה(שלא יבולע לה) לכן מוצבים אנשים חסרי יכולת מקצועית אולם אומרי כן לבוס ואין כל חשש שיחרגו מהמצומה מהם. מדוע השופט זמיר נתן יד לזיכוי- מה ערך יש לזיכוי זה אם לאחר 10 שנים מוצא לנכון אותו שופט לרדוף את האיש שזוכה ?
יצחק מריאמי עו"ד נצ"מ בדימוס | 04.06.09
20.
יש פרידמן ויש פרידמן מצא את ההבדלים
מסיר אני את הכובע בפני דניאל פרידמן הוא איננו איש פוליטי הוא איש ישר דרך ואמיץ ואין אנשים כמותו וקחו לעומתו את פרידמן שאינני זוכר את שמו הפרטי אך בזמנו הואשם בהטרדות מיניות ומאום לא קרה לו רחמנא ליצלן מה הוא אמיץ הוא נקי כפיים הוא ישר כמו דניאל? לא ולא אך המערכת המשפטית בעזרת עו''ד ממולחים מקושרים ועשירים החליקה אותו ללא פגע לו הייתה מערכת משפט קפדנית ה כ ל ה י ה נ ר א ה א ח ר ת
יפתח | 04.06.09
19.
קצת מוזר, בלשון המעטה, ש- 90% או יותר
מגיבים פה כתומכים רבתי באיש. במדינה שברך כלל שסועה באמצע בכל נושא כמעט (ראו בחירות לכנסת פעם אחר פעם), תמיכה גורפת כזו באיש נראית כתגובה מטעם וכמתוזמרת. ולענין עצמו: המשטרה אינה עובדת בכל זמן נתון על נושא אחד. אין שום מניעה, חוץ מהחלטות נושאי המשרה, לכוון את המאמץ לאפיקים הרצויים והנדרשים. לדוגמה, היחידה המשטרתית לסילוק עובדים זרים גמרה צ'יק-צ'ק את הנושא כי השוטרים קבלו בונוסים על כל אחד שתפסו. עשו זאת באופן מכוער וברוטאלי, אבל עשו. יש לבער את נגע השחיתות הציבורי ביד רמה, וגם להכניס את משפחות הפשע והפושעים הקטנים לכלא. מספיק חוק אחד: על עבירה פלילית שלישית תוך 5 שנים - 15 שנה כלא מינימום, והבעיה תקטן לממדיה הטבעיים.
קובי | 04.06.09
15.
שטויות ברוטב איטריות
מדוע אי אפשר להשקיע מאה אחוז מאמץ בכל המישורים? מניין ההנחה המטופשת שמאמץ בזירה אחת בא על חשבון זירה אחרת? אני יודע את התשובה: תקציב. שוב שטות. כמעט אין בעיה אחת רצינית במדינה שקשורה לתקציב. צריך חוקים נוקשים, צריך אכיפה נוקשה, וצריך שופטים ראויים. החוקים לא מספיק מפחידים, האכיפה עלובה, והענישה רחמנית ומצחיקה. בקיצור אנשים בלתי ראויים נמצאים בראש הפירמידה. זו הבעיה.
ה_שגריר | 04.06.09
7.
מה שרואים מפה לא רואים משם.
הפרופסור המכובד מדבר בסך הכל על סדר עדיפויות שהוא בחר לעצמו מתוך תפיסת עולם אליטיסתית של מי שבא ממגדל השן האקדמי המחוברת בעצמה לאיליטות ושואבת ממנה את תנאי החיים הנהנתניים שלהם. לגביו כל מה שקשור באזרחים פשוטים מהמעמד הנמוך שמתוכם יוצאים גנבי הרכב הפורצים הגנבים וסרסורי הזונות. אותם צריך לרדוף עד חורמה, הפרופסור הנכבד מתעלם מכך שלחלק מעבירות אלה יש פתרון בביטוח החובא או בביטוח וולנטרי המקטינים את הנזק. צדק השופט זמיר כשהגדיר את השחיתות כאוייב גדול יותר מהפשע הקונצנציונאלי המוכר. מעשה שחיתות אחד יכול להאפיל ולגרום נזק יותר מכל גנבי הרכב והסרסורים למיניהם. הגנבים הקטנים אינם מסכנים את קיומה של המדינה אינם פוגעים ברקמה החברתית ואינם מונעים את שרותי הרווחה לאוכלוסיות נזקקות המשוועות להגדלת התקציבים כמו נכים חולים ומובטלים מאונס. הראייה הסקטוריאלית של הפרופסור המקילה עם אלה מבני מעמדו היא הרסנית בלתי צודקת ומסכנת את קיום המדינה, וטוב שאנשים מסוגו אינם נמצאים בעמדות השפעה, נקוה שעם הזמן יגיעו למערכת הפוליטית המשפטית והאקדמית אנשים מזן אחר שישכילו לאמץ לעצמם התנהלות אנושית ומוסרית ואולי העם יאמין בהנהגתו ולא ששמונים ושישה אחוזים ואני בינהם מאמינים שהמדינה מושחתת. וכשהמדינה מושחתת זה אומר שהמערכות מושחתת העם הפשוא אינו מושחת.
אריסטו מקיוולי | 04.06.09
1.
שכנעת אותי
מהכתבה מתברר שהמחסום העיקרי בפני הטיפול בפשיעה המאורגנת או הציבורית הם אותם אנשים מושחטים שנמצאים בעמדות כח בשירות הציבורי (במקרה של רשות המסים) ומשתפים פעולה עם גורמי הפשע או כאלה ששיתפו פעולה בעבר ואכשיו רוצים לעמוד בראש אירגון שצריך לטפל בפשיעה (כמו במקרה של השב"ס). רק שאלה אחת לי אליך מה יוצא לך מכל הסיפור ?
השר לפירוק שאריות החוק | 04.06.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת