אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוצים שוויון? הדרך לזכויות עוברת מתחת לחופה

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
נסיתם פעם להפרד כידועים בציבור?
נפרדתי מבת זוגי אחרי הרבה מאוד שנים, ברשותינו היתה דירה משותפת, והיות ומעולם לא התחתנו, הרי שהוגדרנו כידועים בציבור. ברגע האמת, מדינת ישראל המתקדמת, לא יודעת להתמודד עם פרידה של ידועים בציבור. נתחיל מזה, שחוייבנו להתגרש הלכה למעשה בבית משפט לדיני משפחה. נמשיך בזה שזו היתה רק תחילת דרך הייסורים בהפרדת הרכוש - ולא בגלל חוסר הסכמה בניינו( נהפוך הוא, אנחנו היינו נכונים לעזור זה לזה לסיים את הסוגיה, בידידות ובחיוך), כאם חוסר הבנה של פקידי הרשויות השונות. הטאבו הפך לבית שני שלי, 2 עורכי דין עסקו בנסיון לפתור את הבעיה והיועץ משפטי בבנק רק הקשה. לקחה כמעט שנה לצאת מהברוך הזה- ואני אומר- מה היה קורה אם אחד מאיתו היה מבקש להערים קשיים? זה לעולם לא היה נגמר בניינו. בקיצור- סרט רע. אני אומר- עזבו אתכם מקידמה, אנחנו חיים במדינה שעדיין לא יודעת להתמודד איתה. תתחתנו!
רז | 05.07.09
34.
ל-27 הגזמת לגמרי
צריך להבדיל בין שני רבדים של החלת דיני ידועים בציבור. 1) למטרות קבלת הטבות מהמדינה וכו'. כאן בתי המשפט מאוד ליברליים. לפעמים אפילו שלושה חודשים מספיקים להגדרת ידועים בציבור. לפעמים אפילו בבתים נפרדים 2)למטרות הוצאת כסף מבן הזוג אחרי פרידה. כאן בתי המשפט דורשים הרבה יותר בשר. צריך לנהל משק בית משותף במשך כמה שנים, כדי להיחשב ידוע בציבור לצורך זה. להוכיח יחסי אישות.
יהונתן | 03.07.09
31.
הרבה תרמיות של חד הוריות
יש המון המון תרמיות של חד הוריות, אשר מתגרשות מהבעלים אך ממשיכות לחיות איתם ולקבל הטבות מביטוח לאומי. יש גם מקרים שהגרוש לא שם את הבגדים בבית של גרושתו , אלא אצל אימו, אך למעשה מנהל חיים זוגיים עם גרושתו, כולל תמיכה כספית. מה רע? הרי גם המדינה תומכת בה.
שירז | 02.07.09
30.
למספר 22
אתה ממש טועה, שיטת המס בישראל היא מס פרוגרסיבי, אתה לא משלם 20% במדרגה השניה על כל השכר שלך, אתה משלם X% על סכום הגג של מדרגה 1, ואת Y% על ההפרש שבין גובה המדרגה השניה למדרגת המס הבא. כלומר אם החוק אומר 10% על שכר של עד 5000 ש"ח ואתה משתכר 6000 ש"ח, תשלם 10% על 5000 + 20% על 1000.
סתם אחת | 02.07.09
28.
לא מדייקת בכמה עניינים והדבר החשוב מכולם לעניין מס הכנסה.
קיימים מספר פסקי דין שהאחרון שבהם הינו פס"ד "שקורי" שדיבר על חישוב נפרד לבני זוג כשיש תלות במקור הכנסתם . עיקרו של פס"ד נקבע כי בני הזוג זכאים לחישוב נפרד . כמובן שעליהם לעמוד במספר מבחנים (כדי להראות חוסר פיקטביות של תעסוקת האישה בחברה)
שרון | 02.07.09
27.
תגובה למספר 2 - עניין הדירה שלך...
חצי מהדירה שלך היא לא יכולה לקבל אם הדירה נרשמה על שמך לפני שהכרתם! הדבר נכון אך ורק במקרה בו לא התחתנתם ו/או הוגדרתם כידועים בציבור, אין לכם ילדים משותפים, וחייתם יחד פחות מ - 10 שנים. נושא ה"ידועים בציבור" הוא תחום שנתון לפרשנות. בגדול; אם חברתך תצליח להוכיח שאתם מנהלים משק בית משותף - קרי, חלוקת הוצאות על חשבונות צריכה (ארנונה, מים, חשמל, גז, כבלים וכו') כמו גם קניות בסופר שהיא עשתה - אתה די בבעיה. כדי לא להיקלע ל"פינה", וכדי לשמור על זכותיותך בדירה, מומלץ שכרגע לא תבלו יותר משלושה לילות אצלך בדירה ושהיא לא תקח חלק בהוצאות הקשורות בנכס. כמו כן, תשתדל (עד כמה שניתן) שלא תמצא את עצמך בסיטואציה שיש לה יותר מידי בגדים אצלך והתחלת לפנות לטובתה מקום בארון... במידה ותחליטו לעבור לגור ביחד - תחתים אותה על חוזה שכירות שאומר שהיא גרה איתך בשותפות בדירה ולכן משלמת שכר דירה של 1$ בחודש ונושאת בחשבונות הצריכה של הנכס (ארנונה, מים, וועד, חשמל וכו'). במצב כזה (גם אם היא לא באמת תשלם את האמור) אתה למעשה שולל ממנה את הזכות לדיור מוגן והיא אינה יכולה לטעון להיותה דיירת מוגנת ואם נפרדתם - אין בעיה לפנות אותה מהדירה. במידה ותחליט להתחתן איתה, או עם כל אחת אחרת לצורך העניין, מומלץ שתערוך טרום הנישואים הסכם ממון שמגדיר את זכותך הבלעדית בדירה גם במקרה של גירושים עם ילדים. בתי המשפט נוטים לאחרונה לאשר חלוקת זכויות שוויונית בנכסים, גם אם אלה נרכשו טרום הנישואים - זאת במקרה שמעורבים ילדים ומשך הנישואים עלה על 10 שנים. בהצלחה!
בעל ניסיון | 02.07.09
22.
למספר 20
כי אם אתה מרוויח 5000 לחודש ומשלם נניח 10% מס, ובת זוגך מרוויחה גם היא 5000 ומשלמת 10% מס, שניכם ביחד משלמים 1000 ש"ח מס (500 כל אחד) בחודש. לעומת זאת, אם מחשבים את המשכורת של שניכם ביחד וזה מגיע ל-10,000 (5000 ועוד 5000), אתם כבר עולים מדרגת מס. כלומר עכשיו אתם צריכים לשלם 20% מס (שזה 2000 ש"ח). ככה עובד חישוב משותף של משכורות. המספרים כמובן מונפצים לחלוטין וכל קשר ביניהם למציאות הוא מקרי בהחלט. אחלה של כתבה. עודדה אותי בדרכי להתחתן שלא ברבנות באוקטובר הקרוב.
לאלון | 02.07.09
21.
זכויות נשים לא נשואות
נשים הידועות בציבור אינן זוכות לאותן זכויות של אמהות חד הוריות מכוון, ברגע שחולקים מעון משותף לא ניתן להצהיר על חד הוריות....לגבי המשכנתא...הסיוע הממשלתי כול כך נמוך שגם ככה הוא לא רלוונטי. דבר נוסף שאולי הוא לא זכות כלכלית אבל מייאש הוא העובדה כשמשתחררים עם ילד מחדר יולדות שני ההורים צרכים להגיע ולרשום אותו במשרד הפנים ולא רק אחד מהם כפי שניתן לזוגות נשואים, בכול זאת הכול עדיף על הליכה לרבנות!!!
י | 02.07.09
18.
לרוב זכויות הלא נשואים רבות יותר ! למשל משכתא..
פשוט כי הם לא מצהירים שהם בני זוג אלא למשל אם חד-הורית. כך שזוג עם שני ילדים מוצג כאם חד-הורית ומקבלים הטבות רבות הן במשכנתא, הן מבטוח לאומי והטבות נוספות כגון הקלה בארנונה, מעונות יום וכו'. בשורה התחתונה הרבה יותר עדיף לא להתחתן!
 | 02.07.09
13.
איך 62 אלף ש"ח יכולים לסייע ברכישת דירה?!
כתוב שנשואים זכאים להלוואה מהמדינה, לסיוע ברכישת דירה - בין 60-200 אלף ש"ח. לפי משך הנישואין וכו'. ואני שואל את עצמי - איך סכום כזה נמוך יכול לסייע ברכישת דירה לזוג שמרוויח משכורת ממוצעת ואף ממוצעת + ?! מישהו במשרד השיכון בדק כמה עולה דירה בארבעים השנה האחרונות?
ירון | 02.07.09
8.
ארגון משפחה חדשה מחולל את המהפיכה בדיני משפחה
כבר שנים שפועל ארגון משפחה חדשה בראשות אירית רוזנבלום, להשוואת מעמדם של תאים משפחתיים בעלי מבנים שונים. הכתבה מצביאה רק על חלק מההישגים וגם כך הם אדירים. יש יותר סובלנות יותר פתיחות ובהחלט הרבה הגיון. כל הכבוד להם !!
יוסי | 02.07.09
6.
תשובה למס' 2
2 אל תהיה טיפש (וסליחה על הבוטות). ידועים בציבור הם מי שנחזים לזוג נשוי לכל דבר ועניין, אך מעולם לא נישאו זה לזה. כלומר, אורח חייהם זהה לזה של שכניהם הנשואים (גרים יחד בבית משותף, מנהלים משק בית משותף, מגדלים ילדים וכו') אך הם לא ביצעו אקט פורמאלי - רישמי של נישואין. מכאן אתה מבין שאין הכוונה למי שיוצאים, או לזוג חברים וכו'. בינתיים אתה יכול לישון בשקט ליהנות מהחיים, והעיקר האהבה, הנתינה וזוגיות טובה!
ג'רי | 02.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת