אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מדבקת המיליארד": היזמים מתעקשים - "זו המדבקה, כך היא פועלת. אין תרמית"

80 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

80.
מי שלא מומחה בתחום שלא יגיב
אני מהנדס אלקטרוניה ואני מכיר את התחום היטב. אף מהנדס אלקט' לא בדק את ה"מדבקה". מהצילום רואים כי אין כל מקור אנרגיה לרכיב שיושב במרכז. הסליל נועד כביכול לשדר אל מערכת שהיום נמצאת בתחום של 900MHZ ומעלה. הסליל כפי שהוא נראה יכול לשדר ולקלוט להערכתי עד 30MHZ. הצ'יפ בגודל זה באם משתמשים בטכנולוגיה הכי מתקדמת צורך בשידור כ-30MW סוללה בגודל כפתור לא תשרוד אפילו יום אחד. אין משדר בגודל כזה פיזית. אין סוללה במערכת ואם יש, היא סוללה שקופה שטרם המציאו. אני מכיר סוללות שקופות במערכת נסיונית שמחירה מטורף. בננו טכנולוגיה לא מלחמים חיבורים עם בדיל. ואם כן, זה נעשה בתנור מיוחד בטמפ' שהסנסור לא יעמוד בהם. הכל רמאות ואחיזת עינים. רדו מהנושא מהר.
חיים | 12.07.09
74.
ל-64 בענין כרומאטיס-לוסנט
אתה לא כל כך מדייק בעובדות. קודם כל כרומאטיס לא קיבלה 5 מיליארד$ ממש, אלא מניות לוסנט שהיו אז בעלות ערך מנופח ולא קשור למציאות. ועד שניתן היה לממש את המניות הם כבר ירדו ב80% ורק מעטים מימשו אז החלק הגדול חיכה שהערך יעלה חזרה אך במציאות היו רק ירידות נוספות, כךשערך המימוש הכולל הרבה פחות ממיליארד $. (היתה איזו תביעה של בעלי המניות של כרומאטיס נגד לוסנט, על כך שהם נתנו את המניות לפי שיווי לא ריאלי אם כי הוא אכן היה המחיר בבורסה, והם קיבלו פיצוי מזערי.) אולם עיקר העיקרים, אתה שוכח שלא כרומאטיס החליטה להסגר, היא עבדה אז במרץ להשלים את המוצר. אלא לוסנט מצאה פתאום שהיא כבר השקיעה בטכנולוגיה דומה לשל כרומאטיס, (יד ימין לא ידעה מה עושה יד שמאל) והפתרון האחר יותר התאים למוצרים שלהם, כך שכרומאטיס הפכה עבורם לנטל מיותר. וכל העסק שהשמיע צלצולים רבים בענף ההיי-טק הפך להיות פאסה אחת גדולה....
רון החושב | 08.07.09
70.
יש פה רק כמה בעיות קטנות. גם ההדגמה חשודה.
הם יכלו בדרך לקנות מד לחץ דם ולאמת את נתוני המכשיר מול מדידת אמת. העלות? פחות מחדר במלון. מעבר לכך הם טוענים שיש סטיה של 10% שלטענתם מקובלת (היא לא) ולכן עשו כיולים ששיפרו את הדיוק. הייתי שמח לשמוע איך מבצעים כזה כיול. זה לא שהמכשיר מזיף ב-10% לכיוון מסוים ואז מכיילים. למכשיר יש סטיה קרי סטיה לשני הכיוונים וכל כיול נוסף רק ירע את הנתונים אלא אם כן מוסיפים עוד פרמטרים מדוייקים.
אחד שיודע | 08.07.09
66.
מסוכן - מסוכן - מסוכן
כולם דנים פה בשאלה האם המכשיר עובד או לא .... הסכנה היא לא במצא הבריאותי הסכנה היא שכל מי שישתמש במדבקה יהפוף להיות גלוי בצורה כזאת או אחרת לכל העולם. איפה אתה נמצא מה מצבך הבריאותי וכ"ו , נכון המערכת בטוח תיהיה בטוחה ויהיה קשה לפרוץ ולשאוב נתונים אבל זה יקרה כמו כל דבר שפותח ונפרץ. סביר להניח שיהיו אנשים שזה יציל את חייהם אבל השאלה כמה אנשים יאבדו את חייהם בגלל המכשיר. האם היית רוצה לחשוף את מיקומך 24 שעות ביממה?
ד"ר סוס | 08.07.09
64.
אריק קליין נכשל במקום בו 'כרומטיס' גרפה 5 מיליארד דולר ב 2001
'כרומטיס' פיתחה טכנולוגיה, נמכרה ב 5 מיליארד דולר ל'לוסנט' האמריקאית (הכסף חולק בעיקר למייסדיה, לעובדיה הבכירים ולקרנות/שותפים בה) ונסגרה תוך חודשים בודדים. שווק מעולה בתזמון ייחודי - אחיזת עיניים לשמה... הם הצליחו איפה שאריק קליין נכשל וזכו לפרגון אינסופי
 | 08.07.09
63.
סטיית כיול
השטות הכי מוחלטת פה היא בעניין סטיית התקן והתיקון שלה באמצעות הכיול - אם זה היה אפשרי (מעבר לכך שהדבר רק יוצר סטיות נוספות), כבר לא היו סטיות תקן. ואם יש GPS ננוטכנולוגי שמסוגל לאתר מיקום מדויק של אדם (רגע, הבטן!), תמכרו את הפטנט לצה"ל. אבל! (וזה אבל גדול) - אם המכשיר יכול לשמש גם כנגן אמפי3, אשקול רכישה.
ארז | 08.07.09
62.
למגיב מספר 2, אינך מבין דבר
הנה אסביר לך מאין המדבקה לוקחת את המתח הדרוש לה, כאשר הלב פועם הוא מתחבר לרכיב במדבקה שמיצר מתח כמו פעם היה דינמו באופניים, גם לחץ הדם משפיע על קבלת מתח, כאשר הלב מפסיק לפעום המדבקה שובקת גם כן, אם תביט טוב טוב במדבקה תראה כי סביב סביב יש חוט מלופף שמדמה אלטרנטור, שם נאגר המתח שאתה מחפש, הבנת את זה ברוך? אני לא הבנתי אבל, שיהיה
חכם מימון | 08.07.09
59.
לא רציני
כל המתבוננים הם כתבים, לא היה רופא ולא היה מהנדס בקהל. הם יכלו לראות תסריט שהוקלט מראש! בנוסף היה חייב להיות מכשיר חיצוני שבודק על מנת להשוות נתונים. בנוסף פיתוח של דבר כזה עולה עשרות מליוני דולרים וצוות של 20-30 איש בפיתוח מולטי דציפלאני (חומרים, תוכנה, חומרה), מי המשקיעים ? איפה הצוות פיתוח ? מה המנדס הראשי ? לא נשמע לי כל הסיפור הזה
אלוני | 08.07.09
57.
עכשיו ברורה מהות ההונאה לכאורה
המדבקה המוצגת בצילום הינה טרנספונדר. טרנספונדר הוא רכיב אלקטרוני המחובר לאנטנת תהודה וקבלים אשר מקבל את האנרגיה הדרושה להפעלתו כל עוד הוא נמצא בתחומי שדה אלקטרומגנטי הפועל בתדירות המתאימה לאנטנה. לכן, אין צורך במקור מתח חשמלי פנימי למדבקה. אולם ברגע שהמדבקה יוצאת מתחום השדה האלקטרו מגנטי (מספר מטרים במקרה הטוב, אחרת לא ניתן להפעיל רכיב אלקטרוני משמעותי) היא מתנתקת ממקור האנרגיה שלה ומפסיקה לפעול. שדה אלקטרו מגנטי שכזה ניתן לייצר ללא בעייה כלל בעזרת מחשב נייד או כל מכשיר חשמלי אחר שהותאם לכך מראש וזה כנראה המקרה כאן. אולם, לצורך הפעלת כל הפונקציות כפי שתוארו בכתבה יש צורך בהרבה יותא מאשר סוללה של טלפון סלולרי אלא אם כן הוא ייטען כל שעה שעתיים. ואגב, עדיין לא נכנסתי לשאלה באם רכיב אלקרוני כזה או אחר יכול בכלל לבצע את הפונקציות שתוארו על ידי המציגים. :-)
ג. | 08.07.09
56.
אין ראשית ראיה שהמדבקה מבצעת בדיקה משמעותית כלשהי. בכל היתר אין חדש מדעית
"המדבקה היא patch אלקטרוני המבוסס על ננו טכנולוגיה עם שבע שכבות של חיישנים ופעולות אלקטרומגנטיות." במקום אחר יוחסה לקליין אמרה על בדיקת 'צבעים' שמרמזת על בדיקה אופטית. כדי ש'מדבקה' תגלה מה קורה למרכיבים בדם צריך מקורות שידור אלקטרומגנטיים וחיישנים. כל אלה אמנם יכולים להיות "קטנים" ואור יכול להתאים לרכיבים "קטנים", אבל כל עוד מדובר בקרינה מחוץ לגוף וקליטתה מחוץ לגוף חייבים משדר בעוצמה מינימלית לחדור את העור והרקמות עד לדם ולחזור משם לחיישנים רגישים. קרינה אלקטרומגנטית באורך גל הנמוך משמעותית מאור, מחייבת אמצעי שידור וקליטה עוד יותר גדולים. בכל מקרה לא מדובר בגדלים ננומטריים של "ננו טכנולוגיה" שעוסקת בגדלים של מולקולות. האמירה שחיישנים ו'פעולות אלקטרומגנטיות' מסודרים ב"שכבות" (פיזיות?) יוצרת הרושם שנאמרה ע"י מישהו שאינו מבין איך רכיבים כאלה אמורים לעבוד, והשימוש במילה "ננו-טכנולוגיה" מרמזת שאומרה אינו מבחין בין רכיבים בגודל "ננו" (שלא סביר שרלבנטיים למדבקה חיצונית) לבין מזעור רגיל של רכיבים אלקטרוניים. לשדר נתונים (ובהעדר גלאים של ממש - סתם נתוני סרק) מצ'יפ כלשהו לטלפון סלולרי, או להעתיק/לכתוב תוכנה שמנתחת נתונים, אינם פריצת דרך.
מציע לשותפיו של קליין לבדוק עם מדענים | 08.07.09
55.
אני עד עכשיו לא מצליח להבין מה זה "פרוקטול" ???
כפי שאני מבין זה רכיב חדיש שהומצא לראשונה ע"י החברה והוא זה שנותן למדבקה את כל סגולותיה וייחודה. מה שמפתיע אותי ברכיב זה הוא השם שניתן לו ע"י הממציים "פרוקטול" , האם שם זה אמור לרמוז על משהו ??? משונה ומפתיע . ציטוט מהכתבה: "המערכת מבוססת על ארבעה אביזרים חשובים – התוכנה ששולטת בפעולות, טלפון סלולרי שאליו מתנקז המידע, המדבקה והמשדר. המדבקה היא patch אלקטרוני המבוסס על ננו טכנולוגיה עם שבע שכבות של חיישנים ופעולות אלקטרומגנטיות, וכן מערכות RFID ובלוטות', שהפרוקטול שלו הוא רכיב מרכזי בפטנט הכללי"
מהנדס בגרוש | 08.07.09
54.
מהיכן מגיע המתח הדרוש להפעלה?
מהתמונה עולה שהרכיב קטן ביותר. לא ברור לי מה מקור המתח המספיק לשידור מידע במשך חודשיים. להבדיל, בטלפון סלולארי מודרני מותקנת סוללה נטענת , פרי פיתוח של שנים המהווה התקדמות אדירה בתחום אספקת מתח, וכולנו מכירים את הגודל שלה וכן לכמה זמן היא פועלת. במידה ואכן קיים מקור מתח כזה בסוללה, הרי שהוא לבדו שווה מיליארדים, אני תמה מדוע נציגי התקשורת לא בררו את הסוגייה.
מהנדס תקשורת | 08.07.09
53.
מדידת רמת הגלוקוז לפי הפרדת צבעים על בסיס הספקטרום של האור???
איך בדיוק בודקים ספקטרום של אור מתחת למדבקה ?? יש שם גם LED ? לא ניתן להגיע להפרדת ספקטרום ממרחק כזה גם אם יש שם LED מיוחד כמקור שכן הגלאי של האור החוזר, יושפע ישירות מהאור היוצא מה-LED אין אפשרות לבצע הפרדה מתאימה. כמו כן LED מיוחד כזה גוזל המון אנרגיה ולא נראה לי שיש במדבקה הזו מקום לסוללה עבור LED שפועל כל הזמן, GPS, BLUETOOTH CPU כרטיס רשת כזה או אחר לקבלת כתובת IP ושאר ירקות. כמו כן עם כל הכבוד על הבדיקות באפריקה, גם עם מכשירים גדולים בהרבה לבדיקת החזר אור ספקטראלי, קיימת בעייה עם אנשים בעלי עור כהה ממרחק סביר. ויש לבצע כיולים שונים לפי גוון האור. ממרחק של המדבקה בכלל לא אמור להיות החזר מספיק מאדם בעל גוון אור כהה. במיוחד כמו באפריקה. ואני מדבר כאן על מעבדות מצויידות היטב ברחבי העולם. הסיפור הזה טוב מדיי מכדי להיות אמת. במיוחד כאשר מדובר שחברה כזו קטנה עם אנשים שאין להם כל השכלה רפואית בתחומים הנ"ל. לחבר את כל המערכות האלה יחד למעגל כזה קטן , הינו בלתי אפשרי באופן מעשי. האנטנה שיש שם צריכה להיות גם עבור ה- GPS גם עבור הסלולרי(טלפון) גם עבור ה- BLUETOOTH . כל מי שפתח מכשיר סלולרי כלשהו יראה את המעגל האלקטרוני החשמלי שקיים מאחורי כל אנטנה של סלולרי, ויבין שלא ניתן בפועל לדחוס את המעגל האלקטרוני הזה לתוך שבב כזה קטן. זהו חומר למחשבה.
איש תקשורת ואופטיקה | 08.07.09
52.
ל 23 ו 2
GPS אכן צריך קו ראייה נקי לשמיים ולכן אם יסתמכו על ה GPS אז המוצר בבעיה. BT עובד כמובן בתנאים של המוצר (טלפון סלולארי בקרבת מקום כדי שה"מדבקה" תתקשר איתו). אבל.... המתח הנדרש ל BT ול GPS הינו גדול - גדול מדי מכדי שהמדבקה הקטנה תוכל לספק אותו עם סוללה קטנה (קטנה עד כדי גודל המדבקה). לכן הסיפור הזה חשוד והמוצר נראה מצוץ מן האצבע..... עוד נקודה קטנה.... איך מנכ"ל של חברה כזו לא יודע אם המוצר עבר FDA? ולומר שהוא לא פולשני ולכן לא צריך FDA זה שטויות במיץ..... גם מוצרים לא פולשניים צריכים FDA והינם בד"כ משוייכים ל CLASS II. רק מהתגובה הזו של המנכל ניתן להבין שכל העסק הוא קשקוש.
טייל | 08.07.09
51.
מאחר שאני יודע מראש שיש לי סטייה, עשיתי פיצוי של זה בכיול של המערכת
מה ??? איך בדיוק מפצים על סטיה ? בצורה כזו אפשר למדוד כל דבר ע"י כל מכשיר שאינו מדוייק ופשוט לפצות :), נניח שיש טעות מדידה עם סטיית תקן של 10% כאשר מודדים ערך של 100 איך הוא יודע לפצות ל 108 ולא למשל ל 95 ? בולשיט !
 | 08.07.09
42.
מר פיקר היקר, יש לי המצאה פצצה בשבליך - מדבקה אוטומטית בלו טות להרזייה
נכון שחיכיתם לזה. יש לי המצאה גאונית. שמים מדבקה כזו על הלשון. היא מזהה את סוג האוכל, קובעת אם זה בתקציב הקלוריות היומי שלך, מדביקה לך את החיך, מפעילה בו זמנית את בלוטת השתן כדי שתמהר לצאת מהמטבח למקום אחר, מדביקה לך באמצעות אותות חשמליים עומצתיים, שהיא מקבלת דרך חוצנים ירוקים, את אצבעות הידיים שלא תוכלנה לתפוס את האוכל. חביבי, רק בשבילך, האיש שמבין בעסקים וטכנולוגיה, תעביר חמישים מליון $ עוד היום והפטנט שלך. בהצלחה, גאון טכנולוגי, בהצלחה
ממציא עולמי | 08.07.09
21.
חגי הדס -מלח הארץ אבל נאיבי
זה שהבחור שירת את בטחון המדינה ועשה תפקידים חשובים ונפל קורבן בתוק עסקה כל כך מסריחה מצביע על כך שעדיין קלט את ההבדל בין עבודה בתוך מערכת הבטחון ואזרחות. בתוך מערכת הבטחון הסיכוי שירו לך בגב שואף לאפס .לא כך במערכת האזרחים .שם מי שמסכן אותך זו דווקא הסביבה הקרובה שבה אתה נוטה להאמין .הם אלו שנועצים בך סכינים או יורים לך בגב. חגי הדס מזכיר לי את הנאיביות של אלוף (מיל.) אורי שמחוני אשר לאחר שהשתחרר מהצבא נפל קורבן לחבורה של נוכלים אשר שתו לו את כל הסף.
אלכס גוטמן | 08.07.09
19.
נו באמת... יחי ההבדל הקטן: מדבקה לא מנבאת התקף לב אלא רק מזהה אותו... חיחיחי גדול!!
אני גם המצאתי מכשיר מתוחכם מאוד! תתרכזו: המכשיר מנבא שתהיה רעידת אדמה תוך חצי שעה. אההה, אופס. התבלבלתי. המכשיר מזהה שעכשיו יש רעידת אדמה, שבו ותרגעו, תיכף הבניין קורס עליכם. בהצלחה! נכון אותו הדבר? מיליארד דולר, מול עשרים שקל. בשביל לזהות שיש לי התקף לב אני לא צריך לקנות שום מכשיר ושום מדבקה מטופשת.
שי | 08.07.09
18.
אני מתקשה להאמין, מעבר לגדלים הפיזיים של המשדרים זה בעיקר רמת הסוכר בדם.
עפ"י מידות המדבקה נראה שהמציאו כאן גם סוללה מזן חדש שמספקת אנרגיה למשדרים וחישנים עשרים וארבע שעות ביממה למשך כחודשיים ???, נראה ממש מוגזם, בדרך כלל מקור האנרגיה תופס מקום חשוב במערכות אלקטרוניות. בנוסף לכך אינני מאמין שבדיקות רמת גלוקוז בדם יכולה ליהיות אמיתית ע"י גוונים, יש הבדל רציני בין אנשים בהירים לחומים או שחורים ועוד.. מניסיוני גם את טמפרטורת הגוף לא ניתן לבדוק במדויק ע"י א.א (אינפרא אדום) אצל אנשים עם גווני עור שונים עם אותו המכשיר. בעיקר יש לכייל את המכשיר לגוון ספציפי וגם אז ישנה סטיה לא קטנה. אם אכן החבורה הזו הצליחה לעשות את הבילתי יאמן, יש להוריד בפניהם את הכובע וכל הכבוד כי אז ישנה כאן פריצת דרך גם בתחומים אחרים. בכל - אופן אני בספק גדול....
ויקי | 08.07.09
10.
מישהו בטח יואכל את הכובע
נכון לעכשיו יש בפיתוח "לבלב מלאכותי" שיודיע להזליף אינסולין בהתאם לצורך זה יהיה הלהיט הבא של עולם הרפואה הפיתוח של המדבקה לא נראה רציני ולמעשה קל לפיתוח, קיול פשוט לספק שמוצמד לגוף יכול לחוש שינוי קיצוני בדופק,ל"ד, ולהתקשר למוקד מצוקה ע"י מיני חייגן אלקטרוני שמכוון למספר טלפונים, קיימים בשוק לחצני מצוקה קונביציונלים שעושים את העבודה מצויין, ועלותם מצחיקה, כך שאותו "פיתוח" לא שווה את מחיר העיסקה, אם אכן בוצעה.
מוטי, מהנדס אלק. | 08.07.09
2.
GPS? bluetooth? נפלתם על השכל
מאיפה המדבקה לוקחת את המתח הנדרש? שמתם לב שדיבור בבלוטוט גומר לכם את הסוללה ממש מהר? מה קורה אם האדם צריך עזרה כאשר הוא בבית (כלומר GPS לא פעיל - חייב קו ראיה עם השמיים). מה זה השטויות האלה??????? הממציא הראשי של החברה קונה דומיינים? בחיייאאאאאאת
איתי | 08.07.09
1.
חבל שלא היה בין הבוחנים מהנדס שנה א' או רופא שנה א' - ההדגמה לא שווה כקליפת השום
לי אישית יש מדבקה כמו של קליין, אבל לחיזוי אופי והתאמה לנישואין: כאשר אתה מחבר אותה בהדגמה לאדם היא שולחת ב- אס אם אס: "זכר לבן, גובה בין מטר שישים למטר תשעים, צפוי לחיות לפחות עוד שנתיים או יותר, נמצא בחדר, הטרוסקסואל". היא צודקת ב-95% מהמקרים, עם סטיית תקן של 5%, וחוץ מזה שהיא לא אומרת שום דבר שעוזר למישהו היא ממש מגניבה. נפלתם על השכל?? ככה בודקים מוצר שאמור לשנות את העולם?? בלי השוואה לבדיקה עם מכשיר רגיל באותו מצב שמודד לאותו אדם דופק טמפרטורה ורמת סוכר? הראו לכם הדגמה ברמת פרויקט גמר חטיבה בכיתת מדעים בבי"ס בינוני.
ולא מכבדת את העיתון | 08.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת