אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פלאנט ביו: האם חברות הביומד הגיעו לבורסה מכוכב אחר?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
עוד אחד שלא מבין את התחום, מכליל ומשמיץ
בואו נעבור נקודה נקודה: 1. השימוש במידע פנים (לכאורה) בלייפוייב לא קשור להיותה חברת ביומד - זה יכול לקרות גם בנדל"ן, בהייטק או בפיננסים - היתה כאן חתימה על הסכם עם מפיץ - והדליפה היתה יכולה להיות בכלל מכיוונו. 2. ביו סל ומעיין ונצ'רס הן בכלל חברות אחזקות ושייכות למגזר הפיננסים. 3. קבלת קוד CPT למוצר של איתמר מדיקל - זה שלב ראשון והכרחי (אך לא מספיק)כדי לקבל אישור שיפויי, בכך הוא בהחלט מהווה אירוע מהותי שמצריך הודעה לבורסה. בקיצור - זה לא שחברות הביומד לא מתאימות לבורסה, אלא שהן לא מתאימות לכל משקיע - בשביל להשקיע בחברות ביומד (במיוחד סטארט אפים שעדיין לא מוכרים כלום) צריך להבין היטב בתחום. מי שרוצה להשקיע (או לכתוב על התחום...) מוטב שילמד היטב את הנושאים הבאים: אסטרטגיה רגולטורית שיפוי כלכלת בריאות או לחילופין - במידה שיש לו את היכולת הכלכלית - שידאג לייעוץ מתאים בתחומים הללו. עדיף לכולנו בתחום ש"כסף טיפש" לא ייכנס בכמויות מופרזות, כד למנוע היווצרות בועה, כפי שקרה ל"להיט" הקודם - ההייטק.
מנכ"ל בתחום הביומד | 12.07.09
17.
פרוטליקס
דווקא שם מדובר בחברה מנוהלת היטב (אקירוב והורוביץ בחבר המנהלים), עם מספיק מזומנים לשנתיים הקרובות ללא צורך בגיוס הון נוסף, ותכנית עסקית לטווח ארוך, להבדיל מרוב חברות הביו האחרות שחיות "מהיד לפה". ולגבי ביוסל - החברה היא אופציה עדיפה לקניית פרוטליקס למי שלא רוצה לסחור בנאסדק. ההודעה הגיעה באיחור של פחות מיום עסקים אחד (חמישי לראשון), מה שדי מפריך את הטענה בכתבה. בהצלחה.
דוד אלפא | 12.07.09
13.
המשך תגובה
לגבי מעיין ונצ'רס וגיזמוקס - מה הקשר לביומד ?? שוב הכתב חיי בפלנטה אחרת. גיזמוקס עוסקת בתחום המיחשוב. לגבי איתר מדיקל, אכן ההודעה לעניות דעתי נוסחה בצורה לא ברורה. אבל מנסיוני בתחום מסתבר שזו הרשות לניירות ערך שלא מרשה לתת הסברים בגוך ההודעות , כך לפחות טנו בפני מספר חברות. לגבי סוף הכתבה, מאימתי גיוס של כסף בזמן של משבר מסמן שמשהו לא תקין ? כל המשקיעים למדו שגם בהשקעה בבנקים הגדולים או בחברות הבנייה אפשר להפסיד בעצם את כל הכסף _או כמעט את כולו) אבל הרווחים מוגבלים לקצב הצמיחה של הכלכלה. בעוד שבחברות ביומד, אם התרופה/ מכשור מצליחים התמורה עשויה להיות גבוהה מאוד. לכן יש נדידה של משקיעים לתחום. ------ הזהרו מאמור כאן בכתבה. בידקו כל חברה לגופה ומה שנראה לכם תחזיקו ואל תשחררו. רק תבדקו טוב מה אתם קונים או מחזיקים. כל זה לא מחליף ייעוץ מקצועי מותאם אישית. החתום מטה מחזיק, קונה ומוכר מניות ביומד ובעתיד ימשיך למכור/לקנות לפי שיקול דעתו כולל ניירות שציינתי בתגובתי !
אלבנדי | 11.07.09
12.
כל הכללה היא טיפשית ואם יש בעיה לא צריך להשמיץ את כל הענף
לגבי ביוסל, שהיא עומדת לקבל בזמן הקרוב ביותר אישור לשיווק תרופה במאות מליוני דולרים שהיא לא מתאימה לבורסה בת"א, הרי זו הטעיה חמורה של המשקיעים. והנימוק כאילו איחרו ב- 3 ימים וזה אומר משהו שלילי זו שוב הטעייה חמורה. כי עיון מהיר בלוח השנה מראה שההודעה של פרוטליקס פורסמה ביום ה' כנראה בשעה 3:30 לפי שעון ישראל. וכן מן הראוי היה שתפורסם במקביל הודעה גם כאן, אבל לא נראה לי שחברה מסוגלת תוך דקות להוציא הודעה. בסך הכל מדובר ב- 2 חברות נפרדות. ולכן ההודעה של ביוסל יצאה ביום א'. בל נשכח שרוב המוסדות בארץ סגורים בסוף שבוע. בגלך בעיה טכנית או מעשה של שגגה להשמיץ חברה מדהימה זה ממש דוגמה לצרות בעיין הישראלית ולחוסר ההבנה המוחלט של הכתב בתחום הביוטכנולוגיה. ומה הבעיה בהודעה על ראיון טלביזיה ? בארה"ב מודיעים גם כן על אירועים כאלה. לידיעת הכתב, לאף חברה בעולם אין הישגים דומים לביוקנסל. רק חבל שאיש לא מאמין בה בארץ והיא סובלת ממחסור במזומנים ומתנהל על רצה גבול היכולת הכספית. לגבי שאר החברות שצוינו עדיין לא קראצתי. אחרי קריאה אגיב גם לגביהן.
אלבנדי | 11.07.09
11.
אישית מאסתי במניות מקובלות ורכשתי מניות ביו בכמות קטנה
אני מרגיש כי השנה הקרובה לא תהיה מזהירה מבחינת ביצועי מניות, ולכן החלטתי להשקיע סכום קטן במניות ביו. במידה ומניית ביו מצליחה בקידום מוצרים שלה, כל שלב יכול להעלות את ערכה בעשרות עד מאות אחוזים. המניות שרכשתי הן SOXM AGEN BPUR AIS NNBR אני חוזר ומציין שרכשתי בסכום קטן את המניות הללו, כי בעת כשלון של מוצר הם יכולות לרדת בצורה דרסטית כמו באישור של מוצר. בהצלחה ושבוע נעים לכולם
חגי  | 11.07.09
10.
מי שמשקיע כסף בחברות ביומד בלי להבין את אופי תהליך האישור למוצר - חי בסרט
המרוויחים האמיתיים מהשוק הזה הם חברות רישום הפטנטים חברות היעוץ הרגולטורי חברות היעוץ הטכני חברות היעוץ הארגוני ודירקטורים שמצליחים לבצע אקזיט תוך 4 שנים הכל על הגב של משקיעים שרק 10 אחוזים מהם בחרו בחברה הנכונה דוגמא מצויינת היא טופספין מדיקל שנסגרה ועשרות מליוני שקלים נשרפו שם וראה איזה פלא יש בבתי המשפט תיקים של החברה שנסגרה כנגד חברות מהמרשימה הנזכרת למעלה בגין קבלת יעוץ ללא גילוי נאות
אחד מהתחום | 11.07.09
9.
כמו בכל נושא צריך להבין כדי להשקיע
וזה לא אני אומר זה וורן באפט שלא משקיע בחברות אינטרנט כי הוא לא מבין איך הם עושים את הכסף. אם כל התהליכים בחברה או בענף מסוים לא נהירים לך יש כמה אופציות: 1.לשאול מישהו שמבין 2.ללמוד בעצמך ולהבין 3.לא להשקיע. תחום הביומד הוא תחום עתיר בהשקעה ואף יותר מכך בסיכונים והחזר ההשקעה צפוי בסדר גודל של מס' שנים אם בכלל. "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם-מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם, האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול..." למי שלא מבין חברות הביומד הן חברות מחקר שמנוהלות ומוקמות ע"י ד"רים למיניהם לכן אם אין לך השכלה בתחום או אפילו הבנה מינימלית אל תצפה להבין את הדוחות -שמן הסתם יעסקו בהתקדמות המדעית ובהוצאות הכרוכות בה.. שורה תחתונה- צריך לקחת בחשבון שהתנהגות המשקיעים ההדיוטות בבורסות לא משקפת את שווי החברה וגם אין מה ליישם פה שיטות שתקפות לגבי חברות אחרות כי המודל הכלכלי פה שונה.פה הMONEY MAKER זה הרעיון השיטה והידע שאותם גם לבעלי ידע קשה לעיתים לפרש- לדוגמא התרופה ויוקס, ששימשה לטיפול בכאבי שרירים ופרקים ולאחר כמה שנים התברר שבשימוש ממושך גורמת לנזקים קשים לכבד והיא הורדה מהמדפים.
 | 11.07.09
6.
כנראה שהמשקיעים חכמים יותר מהכתבים הכלכליים וכדומה..........כנסו
משקיע נבון עוקב ולומד את החברה לפני ובמהלך השקעתו ולא ממתין רק להודעה כזו או אחרת השקעה בחברת ביומד הינה השקעה לזמן ארוך לדוגמא ביוסל/פרוטליקס אני עוקב ורוכש את המניה כבר שנתיים בגגל אופי הפעילות בגלל האנשים שמנהלים בגלל הון עצמי ועוד.......................... המשקיע הממוצע יותר נבון ממה שהכת/בים חושב/ים ביומד זה ענף מעולה להשקעה חזמן ארוך הגיע הזמן שהכתבים ילמדו את החברה לעומק לפני שכותבים שטויות בהצלחה למשקיעים צחי
צחי הצוחק | 11.07.09
5.
שמועת גם אם הם בלתי מבוססות, גוברות על כל שיקול דעת
בינתיים הולכת ונוצרת בועה וגדלה עד שתתפוצץ בפרצוף של כולם, כפי שקורה תמיד, במקרים כגון אלה. זהו משחק שיש לדעת לצאת ממנו בזמן. הכל שאלה של עיתוי. דרך אגב, מזה רבע מאה שהבורסות כאן ובעולם, לא פועלות ביחס ישיר לשיווי הראלי של החברות, הנסחרות בבורסה. הבורסה הפכה לחיית פרא, הניזונה משמועות עם גוון אופטימי או פסימי. הצהרה אחת אופטימית, מצד מקבלי החלטות, ללא כל קשר לבורסה והיא מזנקת. אם ההפך היא צונחת, גם אם הייתה הצדקה מבוססת לעליות. חיית פרא, כבר אמרנו?
מיכאל | 11.07.09
2.
בלי מידע פנים אי אפשר להרויח במניות האלה
גם מתוך הכתבה וגם מתוך ניסיון . שום תיאוריה כלכלית או ניתוח טכני כנראה לא יכול לחזות השקעה בניירות האלה. אף אחד לא יכול לנחש את ההודעות האלה חוץ מאשר המקורבים להן . ניתוח טכני בכלל לא סביר כאן ,הקפיצות מעלה מטה לא ניתנים להסבר סביר . ניתן אולי לעקוב אחרי המחזורים לפני שקורה משהו אבל גם זה לא מידע מספיק. הכותב רומז אולי שלא במקרה לאפשרות לעבירות מידע פנים בענף הזה , הקפיצות בערך הנייר רק כתוצאה מהודעות שונות ומשונות ידועות רק לבעלי עניין ומידע פנים . המשקיע הנורמטיבי שלא מקבל את ההודעה מראש , רוכש את המנייה אחרי שהידיעה יצאה לאור וזה כבר מאוחר . הכלל של קנה בשמועה ומכור בידיעה עובד כאן בצורה הפוכה באופן מוזר
יהודה | 11.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת