אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במת כלכליסט: המחלה של חדרי המיון

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ביליתי עם קרוביי שעות ארוכות במיון איכילוב. תמיד חשבתי שההמתנה נועדה להרתיע מפניות סרק...
כי אם הטיפול במיון יהיה יותר טוב, המיון יהיה עוד יותר מפוצץ. חשבתי שהביקוש למיון הוא כמו הביקוש לכבישים בישראל - כמה שיש יותר כבישים יש יותר מכוניות וצריך עוד כבישים. וכך במיוחד בתל אביב, כמה שיש טיפול רפואי, כך צריך עוד טיפול. ולמה בקופ"ח התור שהתקצר לא העלה את הביקוש לקופ"ח? נדמה לי שזה מפני שאיכות הטיפול של קופ"ח יורדת. הזמן אצל הרופא מתקצר לדקות ספורות ואין כלל הרגשה שהרפואה של קופ"ח בכלל מרפאת. לעומת זאת המיון של איכילוב הוא רפואה מודרנית מעולה יסודית ביותר. בביקור-מיון אחד זוכים לבדיקה של המומחים הטובים ביותר. שהרי גם הרופאים המתמחים של איכילוב הם מעולים. הם אנשים צעירים, אינטליגנטיים ביותר, חרוצים, שנמצאים כל הזמן בהדרכה צמודה של הרופאים הבכירים ומנהלי המחלקות של איכילוב. כך שמיון איכילוב, בהשוואה לסניפי קופ"ח - זה ממש עולם אחר. אבל כדי לזכות בעולם האחר הזה, צריך לחכות ולחכות להתייבש, להתייאש, לסבול הרגשת עזובה והזנחה. וזאת, כאמור, כדי שהמקום לא יוצף.
רונית | 11.08.09
13.
הרעיון שלי - להעביר את ניהול המערכות הגדולות במדינה לאנשי ביצוע עם נסיון וקבלות.
מינוי אישים בכירים מהתעשיה ומקהיליית העסקים לתפקידי מפתח בממשלה הינו צעד מתבקש ויפעל לטובת כלל הציבור. כפי שמונה יעקב נאמן לתפקיד שר המשפטים, ראוי שאדם כעודד טירה עם נסיון ניהולי, ידע ויוזמה ישמש בתפקיד ביצועי כשר הבריאות. עוד מספר מינויים בסגנון זה והמדינה תתנהל באופן טוב ומוצלח בהרבה ממה שהורגלנו אליו בשנים האחרונות.
איציק | 26.07.09
12.
צריך להעלות את הרעיון לפסים אופרטיביים - רעיון כל-כך פשוט ליישום וכל-כך חכם.
כאחד שמכיר את המערכת היטב מבפנים ומעורב בנושאים הנ"ל ברמה היומיומית - כל מילה - בסלע! אשתדל בהחלט להעלות את הנושא והרעיונות שהעלו במאמר בפורומים המתאימים בכדי לנסות ולקדם את העניין לטובת המערכת ולמען המטופלים. תודה לך מר טירה !
נועם | 26.07.09
9.
הגיע הזמן לקחת מנהלי מפעלים מוצלחים וללמוד מהם!!!
עודד טירה כנראה יודע על מה הוא מדבר - מנהל מפעל מצליח בעצמו. אולי הגיע הזמן לקחת אנשי עסקים מהשורה הראשונה, כמו עודד טירה בעצמו, כאלה שכבר "יש להם קבלות" על ניהול מפעלים מוצלחים, ולתת להם לנהל קצת את עסקי המדינה. לא יזיק ראש כלכלי של מנהל מפעל מצליח שישב בצד (או במקום) בכירי הממשלה במשרדים השונים, וילמד אותם דבר או שניים בניהול מוצלח!!
משה | 26.07.09
7.
מסכים עם כל מילה
גם אני שהיתי לא מעט לאחרונה בבתי חולים ובחדרי מיון ואכן יש שם "ברדק" אמיתי, למרות הרצון הטוב של הצוות. ראוי לציין שהכתבה נכונה לא רק לחדרי מיון אלא גם למחלקות עמוסות שבהם תחלופת חולים גבוהה (מחלקות חוץ למיניהם). אין ספק שאם אכן ניתן לקדם את הבעיה באמצעות מיחשוב - עשה הכותב שירות גדול לכולנו (שהרי כולנו מזדקקים מפעם לפעם לשירותים אלה..)
יהושע | 26.07.09
4.
מיון העמק
הגישה מאד עניינית ונכונה. בשהותי (כ-4 שעות במהלך הלילה)גיליתי שוב שלא רק שאין מנהל תפעול במיון אלא כרגיל יש מספר מנהלים-אחיות,רופאים והשאר.במקרה כזה מעבר לנושא המחשוב אין יד אחת מכוונת והמתכלל הוא למעשה האחות שבין היתר גם מסיעה מיטות כדי לגרום לפינוי מהיר יותר של חולים ליעוד הבא שלהם-מחלקה,צילום וכדומה.ההעלמות הזו גורמת לתגבור חרדת הנטישה של החולים. גם אני התרשמתי שכל אחד מהמרכיבים טוב אך התכלול לא יעיל. אני מסכים לדעת הכותב. למעשה מדובר בפס ייצור שיעודו לפנות הביתה או למחלקה עם הנחיות המשך. כמובן שהכל צריך להעשות כאן ברגש ורוך אבל מזה לא מראה שחסר.
חיים | 26.07.09
3.
הכתבה טובה אך אינה מטפלת בכל הגורמים
גם אני מאלצתי לחכות עם קרוב משפחה יומיים!!! בחדר מיון כי לא היתה מיטה פנויה במחלקות. בדיקה שלי גילתה שהאחראית לקשר בין מחלקת מיון למחלקות הינה לא פחות מהאחות הראשית התורנית בחדר מיון. סדר שחרור חולים במחלקות הוא בדרך כלל אחרי השעה 15.00 שזה תהליך בירוקרטי מיותר ומסורבל. חייב להיות גוף מטעם מנהל בית החולים שהוא הבנוי מאדמיניסטרטור ורופא אשר יקבעו את סדר כניסת ויציאת חולים מהמחלקות בתיאום עם ראשי המחלקות וחדר המיון. ברור שלאחר שהרמתי את קולי היתה לי אוזן קשבת והוא הועבר למחלקה לאישפוז ושם גם גיליתי שהיו הרבה מיטות פניות החדרים שונים, דבר המראה שלא היה כל תיאום בין המיון למחלקות.
 | 26.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת