אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נמל התעופה הונג קונג - סיפורה של מנהיגות כלכלית

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אכן מנהיגות
אני מסכים עם הכותב לחלוטין. חסרה כאן מנהיגות, לא רק כלכלית. מנהיגות של מדינאים ולא של פוליטיקאים, אנשים עם חזון שמוכנים לקחת החלטות גם אם הפקיד אומר שזה לא כלכלי. אחרי שזה יבוצע זה הופך לעלות שקועה והדיון הכלכלי מתייתר. הדבר נכון לתחומים חשובים רבים בחיינו - איכות הסביבה ואמצעים להפקת אנרגיה ירוקה, תשתית המים ונושא ההתפלה, חינוך - איפה אנחנו משקיעים כדי שנמשיך להיות גורם חשוב בהי-טק, תשתיות, עוני ואבטלה, פשיעה ומשפחות פשע, ניקיון כפיים ציבורי, גלעד שליט ... ותחשבו על זה
אודי | 04.08.09
10.
פתרון לבעית התחבורה באיזור המרכז
יש לנו פתרון מוכח כלכלית להורדת הצפיפות ולפתרון מהיר ויעיל לבעיית התחבורה באיזור המרכז. מדובר בפתרון יצירתי שכבר הוכח כפתרון עובד ויעיל בהירושימה ונגסאקי. בהיבט של לוחות זמנים, מדובר על החלופה עם לוח הזמנים הקצר ביותר (זה לא צפוי לקחת יותר מ- 5 שנים). מבחינה כלכלית, זה לא יעלה לכם שקל אחד, ההוצאות עלינו.
אחמניג'אד | 03.08.09
9.
כמעט מאותה סיבה שנחרב בית המקדש או מבית המקדש ועד אריק שרון
עד שיגמרו את הרכבת הקלה בת"א - תהינה כבר מכוניות מרחפות שיהיו מנווטות ע"י לווינים (או משהו כזה). קטונתי, אבל רק מכמות הביקורת ב 8 התגובות ניתן להבין מה "תוקע" כל פרויקט רציני בארץ היהודים - עודף שכל, חוסר פרגון , עודף דעתנות ולבסוף ועדות חקירה. ולפיזור אחת קטנה: אפרופו מנהיגות כלכלית - אריק שרון אחרון הבולדוזרים, שכשהאמין במשהו לא חישבן לתקציבים ולועדות חקירה, מה שנקרא גבר, גבר.
אודליה | 01.08.09
8.
אף מילה על כלכלת רכבות קלות
המאמר הוא סיפור מעניין על מיזמי תשתיות בהונג קונג, אך אין לו שום קשר לניתוח כלכלי של מיזמי רכבת קלה בישראל - אין בו אף נתון עובדתי על הרכבת וחלופותיה, על עלות קילומטר/נוסע ברכבת קלה ביחס לחלופות, או על התועלת הההשוואתית של המיזם בקיבולת תנועה, חסכון בפליטת גזים, הורדת מכוניות פרטיות מהכבישים וכו'. סלילת קילומטר רכבת קלה בתל אביב מוערכת בכ - 70 מיליון דולר. במחיר סלילת קילומטר בודד של רכבת קלה אפשר לסלול כ - 1,000 קילומטרים של שבילי תנועה קלה ורכה שישרתו אופניים, קלנועיות, רכנועים, קורקינטים, גלגיליות וכו'. במחיר קילומטר בודד של קו רכבת קלה אפשר לקנות תשתית למגוון אמצעי תחבורה אישית בפריסה רחבה, שתספק שירות יעיל למשתמשים, ללא חריגות תקציביות צפויות, ללא סובסידיות רצופות, מבלי ליצור מונופול תחבורה חדש יצוק בקרקע ומאיים. ראה למשל: "התוחלת הכלכלית של שבילי אופניים".
אפי | 01.08.09
6.
כמה הבדלים "קטנים" בין הונג קונג ישראל
בסוף שנות השמונים של המאה שעברה, כשהוחלט על הקמת הנמל החדש, היו כמה הבדלים זעירים בין הונג קונג לישראל: להונג קונג היו יתרות של 130 מיליארד דולר (במחירי שנות השמונים) וכמט אפס חוב פנימי, לעומת יתרות של כ 20 מילירד דולר וחוב פנימי של מאות מיליארדי שקלים בישראל. להונג קונג הגיעו מעל 20 מיליון תיירים בשנה לעומת 1.5 מיליון תיירים לארץ. הונג קונג גם היתה (ועודנה) שער הייצוא הראשי של סין, עם הנמל היעיל ביותר בעולם והשני באסיה מבחינת נפח התנועה של המכולות. ולרשות הונג קונג עמד כח אדם וציוד בלתי מוגבל שהגיע מסין ואפשר לבנות תשתיות באיזה קצב שרוצים. בארץ, גיוס משאבים המוני למען פרויקט כזה או אחר היה מביא לעלית מחירים מטורפת ומחסור בתשתיות במקומות אחרים כמו הרחבת כבישים מסוכנים. אין ספק שניהול הפרויקטים הציבוריים הגדולים בארץ לקוי ביותר. אבל הוא חלק מבעייה שבגלל שיטת הבחירות ומבנה השלטון הממשלה בארץ לא ממש מסוגלת למשול ולנהל. לא צריך ללכת רחוק כדי לראות איך פרויקט תעודות הזהות ה"חכמות" תקוע כבר 10 שנים. אז אתה מדבר על רכבת?
michael | 31.07.09
3.
פתרון חלופי שכדאי לשקול: מנהרות כבישים מתחת לגוש דן
במלבורן שבאוסטרליה נחצבה מנהרה מתחת לעיר באורך של 22 ק"מ אשר מהווה את שדרת התחבורה הראשית של העיר. מנהרה זו קיצרה את משך הנסיעה בעיר לפחות בחצי ואת זמן ההמתנה בפקקים לעשירית. פרויקט גדול מזה נבנה בבוסטון בארה"ב (Big Dig). לפרטים נוספים ראו אתר "קו ישר".
אלון אחר | 31.07.09
1.
מנהיגות כלכלית בכלל לא מקימה רכבת קלה!
מנהיגות כלכלית רצינית היתה מבינה מזמן כי בעיר מניאטורית כמו ת"א (או אפילו ת"א רבתי) אין ממש צורך לבנות רכבת קלה או תחתית בעשורים הקרובים. תכנון תחבורתי יעיל הכולל קוי אוטובוסים מסודרים, בנתיבים יעודיים ובתדירות גבוהה, איסור על כניסת מכוניות מן החוץ ושיפור מערך רכבת שכבר קיים יפתרו את הבעיות של ת"א רבתי לעשורים הקרובים לפחות!
גיל | 31.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת