אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי - התוכנית להפסקת ההתערבות בשער הדולר: כשהיצוא יעלה רכישת הדולרים תדעך

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לאלימלך -לחלוטין לא בטוח שאתהצודק יש יותר מידי משתנים וחופש תמרון:
יש להבחין בין גורמי אינפלציה שונים:1. שמקורם במדיניות ממשלתית של העלאת מחירים/ מיסים /היטלים .. 2. התיקרות חומרי הגלם/ התשומות בחו"ל.. 3. עודף ביקושים במשק המקומי של הציבור שיש בידם עודף מזומנים או שמנסה להיפטר מהשקלים שבידיו. מול זה - מדיניות נבונה משותפת של האוצר ובנק ישראל מאפשרת מרחב תימרון באמצעות : הנפקה / מכירת אג"ח + ריביות+ שער חליפין + מיסים ו היטלים + מדיניות של הרחבה / צימצום שוק התעסוקה הפנימי (הגיבנת הציבורית) ביחס לחיזוק תעשיות יצוא + מדיניות פתיחות כלכלית מול הפלשתינאים (הרחבת השוק המקומי ) בסך הכל מתאפשר מרחב תימרון גדול מאד. כך שאני במקומך הייתי נזהר מאד מאד בקביעה שתהא אינפלאציה .
ראובן גרפיט | 06.08.09
12.
מדינות עודף הדולרים ניתנת לשינוי מהיר
1. ניתן להעביר למדינה סכומי עתק לצמצום החוב הבינלאומי. 2.ניתן לסייע ליצוא ולמכור ליצואנים ולקבל בתמורה שקלים. 3.ניתן להלוות/להעביר למדינה לצורך השקעות שיתנו תשואה עתידית למשק. למשל -יבוא טכנולוגיות מתקדמות כמו כור גרעיני אזרחי ליצירת חשמל . 4. העלאת הריבית השקלית 5. שיפור ולו זמני במשק האמריקאי וחיזוק ה$ בעולם יאפשר מכירות ברווח משמעותי. בקיצור ,זו מדיניות שיש בה גמישות רבה.
ראובן גרפיט | 06.08.09
11.
תמיכה ביצוא ובתעסוקה מחייבת גם מדיניות ממשלתית הולמת
עקב המשבר העולמי ובסחר הבינלאומי שורה ארוכה של מדינות מפותחות יותרו פחות נקטו סדרת צעדים מרחיבים לסייע להמשך הצמיחה הפנימית, למניעת גידול באבטלה ולשיפור היצוא. בארץ, בכל תקופת השר בראון, שהיה זומבי כלכלי, רק בנק ישראל נקט במהלכים לסיוע ליצואנים וזה לא בריא. משרדי הממשלה שונים חיבים לתאם מדיניות מתואמת לסיוע לצמיחת המשק! סיוע לשיפור כושר התחרות של היצואנים ושל העסקים הזעירים. ככל שהיקפי סיוע זה יהיו יותר אפקטיבים, משקל ה$ בריווחית יקטן ובנק ישראל יוכל לאפשר ל$ להתנהג באופן חופשי יותר.לזכור - החמצן של המדינה הינו היצוא והתעסוקה היצרנית!
ראובן גרפיט | 06.08.09
7.
איזו שטויות! רכישת דולרים נוספת = סכנה למשק
המשק שלנו קטן ורכישת דולרים בצורה הנוכחית משמע הדפסת כסף , לחצים אינפצליונים אדירים, וסכנה למשק! כדי לשמור על השער שבו הבנק רוצה אין טוב יותר מחזרה למדיניות האלכסון! (רק בגלל שאנו משק קטן יחסית לעולם) כך הבנק יכול להגיע לאותה מטרה תוך כדי יציבות, לא מוציא שקל ולא מסכן את המשק.. רכישת דולרים הנוכחית (בפרט בכמויות הנוכחיות) מזמינה בעיות רבות ביניהם ספקולנטים מחוץ לישראל עם כל המשמעויות השליליות וסטגפלציה (עליית מחירים ומיתון) ותקשה על המשק בטווח הארוך. זהו מצב ממש לא בריא למשק!
דיוגינס | 06.08.09
6.
תוכנית יפה. רק שהכל זה בתאוריה.
בשטח הדברים מתנהלים אחרת היצוא יעלה רק בעוד כמה שנים. ומה עד אז תמשיך לקנות דולרים? בנק ישראל איבד כיוון. והוא גורר את כל הכלכלה והמדינה למשבר נוסף וחמור שאת התוצאות שלו נתחיל להרגיש בחודשים הקרובים. הגרעון של המדינה גדול ורק גדל. אינפלציה שעומדת להתפרץ. בנק ישראל מוצף בדולרים ושבעתיד הקרוב יהיה שווה הרבה פחות בשקלים. מיתון ואבטלה. והכי חשוב מנהיגות כלכלית גרועה שאיבדה כל כיוון גם בממשלה.
N | 06.08.09
2.
לא לומדים לקחים ?
ההיסטוריה מוכיחה כי בכל פעם שבנק מרכזי ניסה לקבוע שער חליפין הוא נכשל וגרם להפסדים למדינה ולאזרחים . הרווחים של בנק ישראל מהפקדונות שוליים לעומת ההפסדים שיהיו מירידת ערך הדולרים בעתיד , שלא לדבר על האינפלציה . לא רק שאנו מממנים את ההרפתקאה הזאת בשקלים שלנו , אנחנו גם נסבול מהאינפלציה שתבוא בעקבות "פיזור הכסף" . צריך לתת לכוחות השוק החופשי לפעול : במקום לקנות דולרים (!) לקנות סחורות ומוצרי תעשייה למפעלים , מכשירים רפואיים יקרים לבתי חולים , ואפילו מוצרי צריכה כמו מכוניות ירוקות . כך השקל ייחלש מעצמו ואנחנו נשאר עם דברים בני קיימא שהם השקעה לטווח ארוך . ... אבל אפשר "לסמוך" על הממשלה ובנק ישראל שהם יעשו שטויות , ולאחר מכן יעשו שטויות אחרות כדי לפתור את הבעיות שהם עצמם יצרו . תוך כדי כך הם יאשימו את כל העולם ואישתו ( שוק חופשי , ספקולנטים , וכו' ) בבעיות שהם יוצרים . נ.ב. לפי כללי הכלכלה ברגע שהיצוא יעלה , השקל שוב ייתחזק .
אני רק שאלה | 06.08.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת