אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך יחולק תקציב משרד הספורט?

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תשתיות ספורט
השקעה בתשתיות ספורט היא המפתח לקידום תרבות ספורט בכל מדינה. התשתית האנושית המקצועית הינה אבן היסוד לקידום הספורט ,תרבות הספורט ובנית תשתית ספורטיבית איתנה. אבן היסוד בעלת המשמעות העיקרית הינו המאמן/מדריך אשר חייב להיות איש מקצוע ברמת ההכשרה הגבוהה ביותר.לצערי הרב כיום במדינת ישראל ישנם כ-30 מוסדות להכשרת מאמנים אשר קיבלו את אישורו של מינהל הספורט,אך ללא פיקוח על הנעשה בשטח.אי לכך הכשרת המאמן בישראל לוקה בחסר ואינה מניבה את המאמן המקצועי והמיומןאשר יכול להוביל את הספורט הישראלי לגבהים הרצויים.לסבר את האוזן בגרמניה יש מוסד אחד להכשרת מאמנים,במדינות אחרות המצב דומה לגרמניה. לדעתי על מינהל הספורט לצמצם את מספר המוסדות להכשרת מאמנים ולסייע במימון קורסי מאמנים לשניים שלושה מוסדות עיקריים לקיים קורסים איכותיים ומשמעותיים.
איזידור פלד | 11.08.09
8.
שימוש מעוות במסים שלנו
במקום לתת למוסדות מיותרים, שמנים ובזבזניים כמו מכון וינגייט היה צריך לייעד 85% ספציפית לספורט ילדים ונוער. תעשונ סקר כמה יודעים את שמות השחיינים והגודאים שמובילים כיום בארץ וכמה מעדיפים שכספי הציבור יושקעו בהם או בפעילויות לילדיהם, שאולי לא יגדלו להיות בעלי מדליה כזו או אחרת. הם יותר חשובים מהספורט ההישגי המפוקפק שמנסים באמצעותו להנשים את וינגייט המיותרת והשוממה.
דב | 11.08.09
6.
חינוך ותשתיות לאזרחים
מדינה שבה יש מצד אחד חינוך לספורט ואפשרויות לעסוק בספורט לכולם ומצד שני לא מצליחה בשום תחרות בין לאומית עדיפה על מדינה כמו ארה"ב שבה יש את ליגת הכדורסל הטובה בעולם והכי הרבה מדליות אולימפיות ומצד שני רוב האזרחים הם בטטות שאם שלא מסוגלים לעלות 3 קומות במדרגות. הליגה למקומות עבודה והליגות המקומיות משמעותיות בעיני יותר מהליגה הלאומית.
י. | 10.08.09
5.
הבעיה היא לא גודל התקציב.
תסתכלו למשל על התקציב בספרד שנתנו כאן בתור דוגמה- 150 מיליון אירו שהם פחות או יותר 800 מיליון ש"ח. האוכלוסיה של ספרד היא 46 מיליון ושל ישראל 7 מיליון כך שעל כל 7 מיליון אנשים משקיעים בספרד 120 מיליון ש"ח שזה לא הרבה יותר מההשקעה כרגע בישראל ובטח שלא 500 מיליון ש"ח. הבעיה בישראל היא איך מנצלים את הכסף. רוב הכסף מגיע לשני תחומים- כדורגל וכדורסל. שני הענפים האלה אולי מאוד פופולאריים בארץ אבל בתור ענפים תחרותיים בחו"ל הם אף פעם לא מצליחים. מתי בפעם האחרונה נבחרת ישראל בכדורגל/כדורסל זכתה במשהו? אף פעם ליתר דיוק. לעומת זאת, יש תחומים שבהם ישראל מצליחה בעולם באופן כמעט קבוע אבל לא מקבלים כמעט שקל מהמדינה. אנשים בהם צריכים לשלם עשרות אלפי שקלים לילדים שלהם גם אם הם ספורטאים מצטיינים ברמה עולמית כדי שיטוסו לתחרויות בינלאומיות מאחר שהם לא מקבלים כמעט שום סיוע מהמדינה. שיט? ג'ודו? התעמלות אמנותית? שחייה? התעמלות קרקע? הצחקתם את המדינה. למה להשקיע בענפים האלה שבהם ספורטאים ישראלים זוכים באופן כמעט קבוע במקומות 10 ומעלה בתחרויות בינלאומיות כשאפשר להשקיע בכדורסל ובכדורגל שבהם אם ישראל בכלל נכנסת לתחרות זה נחשב להישג אדיר? (ראו: המונדיאל). מישהו צריך לקלוט כבר שכדורגל וכדורסל זה נחמד בתור "בידור להמונים"- ובתור בידור כזה הענפים האלה יכולים להישאר בידיים פרטיות ולא צריכים לקבל שקל ממשרד הספורט והתרבות.
אבי | 10.08.09
4.
תגידו, יש אישה יותר רדודה מליבנת , לא מצאתי. כמה כלום ענק בשרה אחת
רק היושב במרומים יודע למה מגיעה לנו שרה כזו לא עשינו שום רע כל רצוננו בספורט ובתרבות , ומה האישה הזו שהכל אצלה לא ידוע לא ברור ללא תוכנית ובסופו של דבר עקום לכי הביתה גבירתי את החינוך גמרת תני לנו תקוה , לכי
אלון | 10.08.09
2.
תקציבי ספורט לרשויות
כמי שמחזיק את תיק הספורט ביישוב בו אני גר, אני יכול להעיד שהתקציבים המגיעים לרשויות המקומיות הינם תקציבים זעומים ביותר שאינם מאפשרים פיתוח של הספורט ביישובים, שלא לדבר על כך שאין כסף מספק לבתי הספר בנושא הספורט וכל הוצאה חלה על הרשות המקומית. הגיע הזמן שישנו את החלוקה ואת התקציבים.
יוסי רידי | 10.08.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת