אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המכס מכר ב-2,600 שקל פסלים ששוויים 200 אלף יורו - ואולץ להשיבם לבעליהם

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
הרשויות עושות ברכוש הפרטי כבשלהם גם בהוצל"פ ,במכרזים, וברכוש המולהם ללא כל מתן ברירה לאזרח
עיקלו מכוניתי בטעות מכרו אותה במכרז,אף גורם במערכת המשפט למרות הדרישות להחזיר המכונית לא החזיר תשובה ולא החזיר המכונית. מבקר המדינה צריך ליתן דעתו לכך. אודה למי המוכן לעזור בנושא
נפגע ההוצל"פ | 07.09.09
27.
ביזיון בביזנטיון
במחצית השניה של המאה העשרים ישבו חכמים ומצאו שמכס הוא היטל מיושן, מכביד על הכלכלה ופוגע בסחר. אמרו ועשו: ביטלו מכסים בשוק האירופי המשותף ובין מדינות נפט"א. ואצלנו? בצו השולטן (ירום הודו!) מתפרנסים פקידי ממשלה משטויות שעבר זמנן. הם מעכבים רכיבים לפיתוח בהי-טק, חלפים קריטיים למכונות בתעשיה, וסתם סחורה שיבואנים כבר מזמן הבטיחו ללקוחות. עד שלא יבינו _בדיוק_ מה יש בחבילה, אין עם מי לדבר (זה ספורט אתגרי בפני עצמו, להסביר _בדיוק_ כשאין עם מי לדבר -- ועוד לאנשים שאין להם מושג מקצועי במה מדובר). עיקר שכחתי: כשמשהו לא מוצא חן בעיניהם, הם פשוט סוגרים את הבסטה ושובתים. לא אתפלא אם במונחים כלכליים נזקי המכס גדולים מאלה של הפשע המאורגן במדינת ישראל. אבל זו לא חכמה: המכס היה כאן קודם, עוד מזמן התורכים. מאות שנים של נסיון ואימון יום-יומי לא הולכות ברגל.
רץ עם שועלים | 03.09.09
25.
מה זה החוצפה הזו?! סליחה, אבל הקונה החדש מצא מציאה- זכותו. אם קניתי מוצר במכירת חיסול ב30% מע
מערכו, זה אומר שאפשר לבטל לי את המכירה?! אם המכס עשה משהו שלא הייתה לו זכות, הוא צריך לשלם על זה. אם חברת השילוח גרמה לנזק כלשהו, היא צריכה לשלם. בדיוק כמו אילו היא הייתה שוברת את הפסלים. הקונה החדש, זכה.
 | 02.09.09
23.
השמאי צודק
יצירות אומנותיות לא שוות יותר מהחומר מהן נוצרו + ערך סנטימנטלי סביר. כל החארטה הזה סביב איזה "אומן דגול" הוא אחיזת עיניים. באותה נשימה יכלו להגיד שהפסל שווה מיליארד. מישהו בכלל יכול להעריך ? אין דבר כזה. גם אני ציירתי ציור ואני מעריך אותו במאה אלף ... פחחחחחחחחח.
דניאל | 02.09.09
18.
מזכיר את הסיפור על ביל גייטס והמכס
סיפור ששמעתי (לא יודעת אם הוא אמיתי או לא): ביל גייטס הגיע לארץ עם חבילה של דיסקטים. במכס שאלו אותו אם יש לו דבר ערך להצהיר עליו. הוא הצהיר שחבילת הדיסקטים שווה סכום מכובד של דולרים (שחייבו תשלום למכס). המוכס הסתכל עליו ואמר משהו בסגנון "כן, בסדר" ושלח אותו הלאה (בלי לשלם). חבילת הדיסקטים הכילה את מערכת ההפעלה "חלונות"...
אחת | 01.09.09
13.
במציאות הישראלית לא ניתן לדעת אם באמת רכש בתום לב, קומבינה אפשרית באחלט.
שנים סוגרים קומבינה על השלישי. אם חפצי האומנות היו נישארים אצל הרוכש החדש: כך בני הזוג, היו מאומנם מקבלים את כספם, אבל הציבור היה מפסיד את הסכום והרוכש החדש היה מרוויח על חשבון הציבור. מה שלמעשה עשה ביה"מ זה מאוד פשוט החזיר לרוכש את כספו, אם הוא תם לב הוא לא הפסיד, הוא פשוט לא הרוויח על חשבון כולנו.
חננאל | 01.09.09
12.
פסיקה מוטעית שעלולה לפגוע בכל מכירות ההוצל"פ
מכירה בהליכי הוצל"פ או מכס מוגנת כלפי כל העולם. אם אדם רוכש מוצר שבמחשבה שהוא מותג יקר ומתברר שהוא מזוייף ושווה מאית מהערך הוא לא יוכל לבטל את הרכישה. מדוע שזה לא יקרה גם ההיפך? אם המכס טעה המכס הוא זה שצריך לשלם לא הרוכש התם.
michael | 01.09.09
11.
היתה קנוניה או שמאי חמור ?
האם השמאי בדק את מסמכי השילוח של הפסלים ? האם בדק את פוליסת הביטוח שלהם ? בצעדים פשוטים כאלה גם חמור לא היה טועה טעות כל כך גסה. בהחלט צריך לפרסם את שם השמאי וכן לסלק אותו ממתן שרותים למכס ולקנוס אותו. מאידך, אולי היתה קנוניה בינו לבין הרוכש ? לבדוק ולפרסם !
א.ג. | 01.09.09
5.
אבל בעת המכירה התמורה אכן היתה ריאלית וזאת לפי הערכת שמאי
ומה אם הוא היה מוכר הלאה את הפסלים וקונה בסכום התמורה בית , האם היה עליו למכור את הבית? כיצד היה מחזיר את הפסלים? לדעתי פסק הדין אינו הוגן, מי שהתרשל פה זה המכס והשמאי מטעם המכס והם אלו שהיו צריכים לפצות את בעלי הפסלים. רוכש הפסלים זכה בהם כמו שקונים כל מציאה במכירה פומבית, הוא שילם כדין ויכל למכור את זה הלאה לאיזה יפני בסין ב 20,000 ש"ח ומה אז? ומה אם רוכש הפסלים היה בכלל זורק אותם לפח, סתם כי נמאס לו מהם? מי היה אמור לשלם אם בכלל, את ערכם של הפסלים?
הזוי ביותר | 01.09.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת