אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד התקשורת מתכנן: הפרדה בין תוכן לתשתית בסלולר

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ההצעה היא הזויה !!!
בואו נאמר שלתנובה יורו להפריד את הכנת החלב והפצתו לחברת החשמל יורו על הפרדה בין ייצור החשמל להפצתו כך גם בכל מגזר ומגזר . זה נשמע לכם הגיוני ?!? בואו ניקח גם את התשתית של הטלוויזיה של HOT ונכניס ספקי תוכן נוספים שיאפשרו הקרנת התוכן ע"ג התשתית של HOT. רגולטור יקר - נ-מ-א-ס-ת תפסיק להיכנס לכל חור באמתלה של טובת הצרכן
אורן | 20.09.09
3.
אינטרס הציבור
הגיע הזמן שיהיה מעקב מסודר אחרי התנהלות חברות התקשורת כדי שהציבור ידע בדיוק מה הן עושות וכיצד הן מגבילות את הזכויות שלו. כרגע אף אחד לא שומר על האינטרס של הציבור, והממשלה כלל לא מייצגת את האזרחים. חברות התקשורת מנהלות מדיניות של סיפוח זוחל שבסופו כולנו נהיה צרכנים שלהן ותו לאו. הייתי אומר שהפוליטיקאים משוחדים, אבל למעשה הם כל כך לא מבינים את המצב, עד כדי כך שהם לא מודעים לכמה שוחד באמת מגיע להם תמורת מחדליהם.
גברת פלפלת | 05.09.09
2.
שום דבר לא ישתנה
עכשיו קו קל עולה 25 ש"ח וגם קו ללא מספר עולה 25 ש"ח אז איפה פה בדיוק הפרדה בין תוכן לתשתית??? המדינה צריכה לרכוש את כל התשתיות, ולהשכיר אותם למפעילים, כך שברגע שלקוח עובר חברה, התשתית תעבור איתו, סוג של נכס לאומי. רק אז אפשר יהיה לדבר על התחרות, אחרת במקום לשלם 100 ש"ח על גלישה סלולארית למפעיל, נשלם 99.99 על שימוש בתשתית.
ישראלי | 04.09.09
1.
ברגע שהדיון מתמקד רק בהקטנת החשבונית החברות הסלולריות ניצחו ומראש
כל מי שעוקב אחרי מה שקורה בעולם יודע שמבחינת החברות הסלולריות (לא רק בארץ) הקרב הוא לא על עוד כמה שקלים (חשובים ככל שיהיו) אלא על השליטה העתידית באינטרנט. בעוד עשור או פחות רוב הגלישה תהיה ממכשירים ניידים (כולל נטבוקים, לאו דווקא טלפונים) והמחשבים ה"רגילים" יהיו המיעוט. חברות הסלולר שמו להן למטרה ברורה ומוצהרת (תקראו דוח"ות שנתיים בשם אלוהים) להפוך, בשלבים, לגורם שישלוט בתוכן, בחיוב על התוכן, בהפצת התוכן (טלויזיה דרך אינטרנט קווי ולא קווי) וכן בשאיפה גם על החיפוש באינטרנט הנייד , המפות וכו'. בגלל היותן גופים גדולים, רווחיים מאד וחזקים טכנית, קיימת סכנה ברורה ומוחשית שיצליחו. באיטליה חברת הסלולר הצ'יסון כבר השיקה אפילו רשת טלויזיה ארצית (לקליטה בבית) ודברים דומים קורים בעוד מקומות בהם אין רגולציה או שהרגולטור מושחת עד יסוד (אמרנו איטליה?). כל ההצהרות של חברות הסלולר על "פתיחת הרשת" הוכיחו עצמן כתעמולה מתוחכמת ושקרית מיסודה. לדוגמה - הן משקיעות הון תועפות ברכישת נתבים מתוחכמים מחברות כמו סיסקו, שעיקר יעודם (וההצדקה למחירם הגבוה) לאפשר מעקב אחרי התעבורה וכן חסימה או שיבוש מתוחכם (האטה/ג'יטר ועוד) לשירותים שהחברות הסלולריות לא ירצו ביקרם. זה לא רק תוכן - חברות הסלולר רוצות להכנס לבנקאות, כירטוס (כרטיסי טיסה תחבורה ציבורית וקולנוע) ועוד - זו לא קונספירציה, הן פשוט גוף מסחרי אגרסיבי ומתוחכם. אם לא יופרדו לחלוטין ולתמיד עסקי הרשת הסלולרית מעסקי תוכן ושירותים מוספי ערך, אנחנו נחיה בעולם דומה לזה שהיינו חיים בו אם לפני עשרים שנה היו נותנים את השליטה באינטרנט לספקי הטלפוניה הקווית - בלי גוגל, בלי אתרי חדשות אינטרנטיים בלתי תלויים, בלי יוטיוב, בלי פליקר, בלי מסרים מידיים, בלי סקייפ ובלי איביי. אני אולי נשמע לכם היסטרי, אבל לעומת חברות הטלפוניה הקווית הכבדות והלא יעילות, חברות הסלולר נראות כמו כרישים על סטרואידים, ויש להן כוונה ברורה להתקדם בכיוון. אם הרגולטור יבחר בכיוון המתחמק ש"מטרתנו רק להוזיל עלויות לצרכן" הוא יכשל מראש כי אין בטווח הקצר שום הוזלת מחיר בנושא. הקרב כאן הוא לא על כמה תשלמו בשנה הבאה, אלא על כמה (ועבור מה) תשלמו בעוד חמש שנים ויותר.
ואנחנו משחקים לידיהן | 04.09.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת