אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אור ההיאחזות: מי החברות הבולטות בשוק הסולארי?

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
אנרגיה סולארית
כמו שאמרו כאן, חשוב מאוד שתעשו חישובים כלכליים אמייתים ומהימנים, קשה היום מאוד לסמוך על הנתונים שמשחררות חברות האנרגיה סולארית עצמן - בעלות אינטרס כמובן. הייתי ממליץ לקריאה נוספת להיכנס לאתרי מידע אובייקטיבי אשר אינם מייצגים חברה מסוימת, למשל - http://www.solarenergyil.co.il/, או http://www.solar-israel.co.il/. בברכה, עדן
עדן | 30.09.09
16.
בעד תחנות כח סולריות, אך לא מסוג PV רגיל
בתור עתון כלכלי, עליכם לעשות חישובים כלכליים המבוססים על נתוני אמת, שמתקבלים ממקורות עצמאיים, ולא מהתעשיה עצמה! תעשו קצת שיעורי בית ולא רק ראיונות עם גורמים כלכליים. הרי אפילו במאמר הזה כתוב בפירוש "עלות ראשונית שמוערכת ב-2.5 מיליארד דולר". נו - אז מה העלות הכוללת, הסופית? ואיפה הניסיון העולמי בהקמת ובעיקר בהפעלת תחנות PV גדולות מאד? איפה השאלות המקצועיות הנוקבות שלכם? יש טכנוליוגות מתאימות יותר - פרי תוצרת הארץ, שגם מעודד תעסוקה מקומית. אבל היא לא PV. תבדקו את הטכנולוגיות האלה.
שושנה | 30.09.09
15.
נפגש עוד 10 שנים...;)
אילו שוטים.... מוכרים לנו סיפורים ומספרים. חברים - כל החברות המוזכרות בכתבה הוקמו בשנתיים האחרונות. לפני שנתיים הן לא היו קיימות. כנראה שטוב להם לסמוך על אחריות של יצרן סיני, ולא על נתונים של מערכת שעובדת בארץ כבר 15 שנים ומפיקה פחות מ-50% ממה שהיא אמורה להפיק (http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3360523,00.html ). אני אישית מזהיר מפני התעוררות מאוחרת של כל מי שעושה זאת, שיקום עוד עשור, ויגלה שהכסף שלו הושקע בגג נחמד, אבל לא ממש כלכלי. ודבר נוסף - שימו לב שהכסף הזה מגיע ממשלם המיסים. מתישהו משלם המיסים יתעורר ויבין שאין טעם לשלם לבעלי ההון (פז, שיכוי ובינוי, סימנס) ועדיף שהכסף ילך לחינוך, בריאות רווחה ועוד. תעשו חיים.
אריאל | 29.09.09
13.
ל10- הבעיה גדולה ממה שאתה מציג
כיום ההוצאה להקמת מתקן פוטוולטאי להפקת 1KW כ20,000 ש"ח, למשק בית פרטי ההוצאה יכולה להיות גבוהה בעשרות אחוזים 24-30K ש"ח. לכל הדעות מחיר גבוה ביותר, שמשאיר את רוב משקי הבית מחוץ למשחק וגרוע מכך, מפיל אותם כפרי בשל ליידהם של טייקונים וחברות ענק - מה שמביא לפגיעה אנושה בצרכן הישראלי. עודף סובסידיות ממשלתיות, מגדיל את הסיכוי שלחברות שנכנסות לתחום יהיה תמריץ שלילי ביותר להוריד את עלות ההתקנה, גם כאשר מחיר ייצור מערכות סולריות יפחת באופן משמעותי בשל שיפורים טכנולוגים. מכיוון שאני חסיד של אנרגיות מתחדשות מהשמש, אני חושב שטוב הדבר שמדינת ישראל דוחפת את הנושא לביצוע מעשי בשטח. אבל, לא בטוח שסיבסוד הכרחי, לבטח לא בהקפים שמוצעים היום. צודק מגיב 10 שהמשמעות של סובסידיה גדולה מידי משמעותה פגיעה במשק כולו. קחו את הדוגמא שמובאת בכתבה: השקעה של 5 מליון שקל, מביאה לחלוקת רווח 850,000 ש"ח בשנה. כלומר החזר השקעה מלא, תוך פחות מ6 שנים. תשואה כזו מעולה למתקן שאמור לעבוד 25-30 שנים. במידה ומחירי הדלקים יאמירו שוב, תקופת החזר ההשקעה תתקצר עוד יותר. מכאן שהתערבות סובסידיות מיותרת. מכאן, הדבר היחידי בו הממשלה צריכה להיות מעורבת בו: יצירת מערכת חוקים כזו שתקל על הקמת אתרי ייצור, פרטי או מסחרי. זה יבטיח תחרות אמיתית שתביא להוזלה משמעותית במחיר המערכות ויגדיל את הכדאיות לכניסה מסיבית של השוק הפרטי לייצור חשמל. רק כך ניצור שוק שבו כולם מרוויחים.
אבי | 29.09.09
10.
כמה זה עולה לנו?
בכל הכתבה הנרגשת אתם שכחתם רק פרט אחד קטן... כמה זה עולה לנו משלמי המיסים? הרי כל הרווח מהמתקנים הסולארים הוא רק בזכות העובדה שהמדינה (דרך חברת חשמל) משלמת על חשמל סולארי פי 10 ממה שהיא מוכנה לשלם ליזם שיקים תחנת כח על גז טבעי, וכך מסבסדת את המערכות הסולאריות מכיסם של משלמי המיסים. לפי הערכות שלי המדינה כבר התחייבה לסבסד מערכות סולאריות ביותר מ2 מיליארד ש"ח כל שנה ב20 השנים הבאות, וככל שיקומו עוד תחנות כאלו הסבסוד יגדל. צריך לזכור כי הסבסוד הזה מגיע על חשבון משהו, על חשבון החינוך, הבריאות, הבטחון וכל שאר השרותים הבסיסיים שכספי המיסים שלנו מממנים, לא נעשה כל דיון ציבורי על השאלה האם מדינת ישראל מספיק עשירה כדי לסבסד במיליארדי שקלים (כפול 20 שנה) מה שיהיה במקרה הטוב אחוזים בודדים מצריכת החשמל במדינה.
ציניקן | 29.09.09
6.
נתנו לנו קרקעות אבל לא מוכנים לתת את המים שמגיעים
מכסות המים הן חלק בלתי נפרד מהקצאת הקרקעות. המדינה לא עומדת בהתחיבות לספק את המים הדרושים להקמת חקלאות על הקרקעות לכן מן הראוי היה לאפשר את הקמת המיזמים החדשים האילו ברוח התקופה. זה טוב לקיבוצים וזה מעולה למדינה מהרבה בחינות.
קיבוצניק | 29.09.09
1.
אפשר להרויח מזה לטווח ארוך אבל להיות עשיר... עוד לא
בכל מקרה יש גם שימוש כפול בשטחים כגון חניה כך גם מרויחים צל בשעות הצהרים עבור המכוניות וגגות של רפתות ומבנים גדולים לא מוזכר גם הצד של האדיאולוגיה שהוא משמעותי בכניסה לאנרגיה חילופית שזה משפיע במיוחד שהחזרים הם ארוכוי טווח של כ 10 שנים כמובן שצריך גיבוי של רווח כספי בצד האידאולוגיה כדי שזה ימריא, וכנראה שזה הגיע לנקודה הזאת כיום וזה מתחיל להמריא.
ישראל | 29.09.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת