אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שנה מתוקה: 7 שוקולטיירים שכדאי לבקר

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
סיגל קרפל
מדובר לא רק בשוקולטרית מהמעלה הראשונה, אלא באומנית יוצאת מהכלל שמשקיעה כשרון והרבה נשמה בכל פרט ובלי לוותר על האיכות. סיגל מפתיעה ביצירות שלה, בטעם הכי טוב שנתקלתי בו בישראל (ביליתי עשור מחיי בעיר האורות) ומעבר לשוקולד סיגל היא אף שף קונדיטורית שלא מביישת שום פטיסרי פרנסייז (צרפתיה)... ואגב המחירים לדעתי אף נמוכים ביחס להשקעה הארטיסטית שסיגל משקיעה בתוצרתה. כן ירבו במחוזותינו!
 | 11.10.09
27.
שוקולד ישראלי ושוקול'ה לא ישראלי
חברעלאך נכבדים, החברים כאן שמגיבים כאן על יוקר השוקולד צודקים בהחלט. כל אחד יכול להחליט על המחיר שהוא גובה ושכל אחד יחליט אם זה מתאים לו או לא וראוי שכך יהיה. אולם לעצם המוצר ובסיס ההשוואה, כלום ברור שבבלגיה אשר נחשבת לבירה השוקלה, ושוקולטיירים נחשבים יותר כמו מרקוליני ווויטאמר( 10-14 יורו ל-250 גרם) ואחרים 'תעשייתיים' יותר כגון ליאונדס (250 גרם ב-4! יורו)' - בהתחשב שהפרמיה המתבקשת לעיתים על נוכחות באירופה וההשקעה המטורפת שלהם במוצר ובעטיפה ובחנות ובכלל - אזי כדאי שהשוקולטיירים הישראלים יתאזרו בקצת צניעות בבואם לתמחר. זו דעתי.
חכם מימון | 06.10.09
26.
השוקולד הטוב בארץ - שקולד בכפר סבא
מי שלא ביקר במפעל ובחנות ברחוב ויצמן , לא ראה חנות שוקולד אמיתית בחייו הבחנות עשרות מיני טראפלס, פרלינים ומוצרי שוקולד מהממיםוגולת הכותרת עיצובי שוקולד מדהימים בשלל צורות וכיתובים אישיים , שחבל על הזמן אני מכירה אותם מהקניון בפ"ת, וכיום אני קונה מתנות רק מהם !!
שירי | 06.10.09
24.
בכיינים קמצנים
אני לא מבין מה ההתבכיינות לגבי המחירים היקרים של השוקולד, אין מה לעשות ישנם הרבה יצרנים קטנים של שוקולד שמייצרים ידנית ללא מכונות טמפרינג את השוקולד וזה מייקר את המוצר כי זמן שווה כסף. כל פרלין מטופל אישית ממולא ומקושט וזה מה יש , אף אחד לא מנסה לדפוק אתכם על דברים טובים צריך לשלם בדומה לכל דבר אחר. אני לא רואה אף אחד שמתלונן על מחיר של חולצה שהוא קנה במאה שקל למרות שהעלות הכוללת שלה היא מינימלית ביותר וייצרו אותה בסין תתבישו לכם ותתחילו להעריך את עבודת האומנות הזאת כמו כל אומנות אחרת ותפסיקו להתקמצן רק כי זה אוכל. מה להשקיע בזר פרחים שעולה 150-200 ש"ח זה יותר טוב ????? עדיף לאכול את זה לא.....תחשבו על זה
אסף | 06.10.09
21.
מחירים מחירים וסגירת חשבונות
חבל שהתגובות לגבי איזה מקום זה או אחר הן על בסיס סגירת חשבונות-לא מכירה אף אחד מהמקומות הללו מאוד אוהבת שוקולד-אשמח לעשות טיול בעקבות השוקולד ממצפה עד ראש פינה-רק למה כל כך יקר לקנות מנה של תענוג-אם זה היה עולה פחות בטוח עוד הרבה אנשים היו נהנים ולא רק העשירים ....אין שום סיבה בעולם-והייתי בעולם-שם זה לא נחשב שוקולד למליונרים-סורי -צריך להיות -שוקולד לכל נחמד-
רונית | 06.10.09
20.
אף פעם לא הבנתי את המחיר השערורייתי לפרלינים,בסך הכל שוקולד עם תוספות בעיצוב
אני לא ינסה כי כמה שזה יכול להיות טעים,שוקולד שווצרי או אירופאי שנמכר בחנויות סיטונאיות או בשוק במחיר שפוי טעים מאוד ואני מוצא תמיד בחצי מחיר דברים מעולים לאכול או לבסיס לעוגות,ואני שם 70% קקאו שווצרי בעוגה ומוצא את השוקולד בסיטונאי חצי מחיר הגיוני 15 ש''ח לשני חפיסות בין היקרות ביותר שבסופר 15 ש''ח ליחידה אחת. זה לא זהב ולפלצנות יש גבול,אבל תמיד יהיה מי שמוכן לשלם על כמה פרלינים מחיר של עוגה שלמה שאני מכין בעלות של 50 ש''ח או יותר של חומרים בלי עבודה וללקק את האצבעות.
אפרים מגפיים | 05.10.09
16.
מחירים
בתור חובב שוקולד בלתי נלאה הרי שאלה כללית (לאו דוקא כזו שמתיחסת לאחד מהשמות הנ"ל): מדוע ביקור בחנות שוקולטייקר מזכירה ביקור בחנות יהלומים מבחינת מחירי השוקולד? מדוע 100 גר' צריכים לעלות עשרות שקלים? האם מכילים אבקת זהב או פלטינה או רק אגו היצרן? גם לחברות גדולות ומוכרות בארץ ובחו"ל (ומחשש שיטענו לפרסומת - איני מזכיר שמות) יש שוקולד טעים ואיכותי שלא פעם עולה על שוקולטייר "פרטי" (והרי הכל ענין של טעם בסופו של דבר...)
השן המתוקה | 06.10.09
8.
מתיי יה אהבלים תבינו שפראלינים זה לא שוקולד.
פראלינים זה בסך הכל שוקולד ממולא.רוב השוקולטיירים , וכולם בארץ ללא יוצא מן הכלל ,משתמשים בעיקר בחומרים מלאכותיים ומייצרים פראלינים , לא שוקולד .השמות המפוצצים כמו קרם דה קסיס וטכניקה בלגית , זה בשביל האהבלים שיתפעלו וישלמו על משהו שבעיקרון זהה לשוקולד של עלית. וואלרונה היא בסך הכל חברה צרפתית שמספקת שוקולד גולמי, מהגדולות בתחום , שום דבר מיוחד.זאת להבדיל מחפיסות השוקולד של וואלרונה שהן אכן איכותיות מאוד. השוקולד הבלגי , זאת המצאה אמריקאית בעיקר , שנועדה להשכיח את העובדה שהמרכיב הכי פחות חשוב בשוקולד - זה הקקאו.המרכיבים החשובים באמת , זה החלב , הווניל , הלציטין , הסוכר וכד'.ההמצאה אומצה היטב בישראל. במדינות מרכז ארופה כמו אוסטריה גרמניה ושוויץ ,הולדת השוקולד האיכותי , שם אף אחד לא שמע את המושג שוקולד בלגי.
שלומי | 05.10.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת