אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה המגזר הציבורי לא עובר לתאורה חסכונית?

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
חסכון מדומה ולא אמיתי
נורת לד נותנת תפוקה של עד 70 לומן ל- W ואפילו פחות. נורת פלורסנט נותנת תפוקה של 90 לומן ל- W אז מה החסכון האנרגטי ????? וזאת מבלי לקחת בחשבון את הנצילות של ה- DRIVER כאשר אנו מניחים שהוא שווה למשנק אלקטרוני. ומה עם המבנה המסובך של קירור הלדים - האם הוצאה זו לא נלקחת בחשבון ??? ולידיעתכם !!! תאורת לדים שלא מקוררת מספיק, הנורות ישרפו הרבה לפני שנורת פלורסנט תשרף. אז האם בדקתם שהלדים אכן מקוררים היטב ??? ככל שהלד מקורר טוב יותר - זה מצריך גופי קירור או מאווררים היצרנים על מנת להוזיל ולהתחרות במחיר הפלורסנטים מקטינים את הקירור. תפתחו כל מחשב נייד או מחשב רגיל ותווכחו לראות מאוררים על המעבדים שאלתם פעם את עצמכם למה ???? התשובה לכך היא צפיפות אנרגיה גבוהה ליחידת שטח אותה בעיה קיימת גם בלדים להספקים גבוהים - צפיפות אנרגיה גבוהה של הצ'יפ שמוציא את האור. האם ראיתם פעם תאורת של לדים עם מאורר או גופי קירור גדולים ?? בדרך כלל תמצאו זאת רק אצל יצרנים מעטים - והמחיר הוא בהתאם. לכן המסקנה היא שאנו בתחילת הדרך בטכנולוגיה זו ועדיף שאחרים יתגלחו על הזקן שלהם !!!!
זיו | 29.12.09
14.
ל-3, לא גבוה בכלל.
קנה חבילות של 3 או כמה שיש. אז יצא 10 ש"ח בממוצע לנורה שמחזיקה לפחות פי 8 מנורת להט שעולה לפחות 2 ש"ח. כבר משתלם. פלוס אתה חוסך בחשמל. פלוס פחות טרחה להחליף נורות ולקנות חדשות בכל פעם. מה שנכון אפילו יותר במקומות קשים ואצל אנשים שלא מסוגלים להחליף לבד.
חוסך | 11.11.09
12.
"שכחו" לציין - נורת לד עולה פי מאה (100) מנורת ניאון - כנסו
הוצע לי להתקין בחניון נורות לד. במקום 100 נורות ניאון לפי 3 ש"ח לנורה סה"כ 300 ש"ח (לפני מע"מ) 100 נורות לד לפי 300 ש"ח יחידה סה"כ 30,000 ש"ח. שימו לב היטב לפער בהשקעה הראשונית. במחיר של נורת לד אחת אפשר להחליף את כל הנורות בחניון בנורות רגילות. אם יבוא משהוא בלילה וינפץ או יגנוב את הנורות - הלך "החסכון" והלכה ההשקעה.
מיקי | 12.11.09
5.
נורות ליבון, EL ו- PL, נורות LED
בעוד שסביר להניח כי מרבית האוכלוסיה, לרבות קוראי הכתבה נחשפו ויודעים בערך מה ההבדל בין נורת ליבון ביתיית לנורת EL (נורת הפלורוסנט הקטנה שנכנסת לאותו בית הנורה עם התבריג), לרבות ההבדלים בעלויות (פי 4 ועד פי 8 לנורת EL איכותית), וכן להבדלים ב"נוחות" השונה לעיניים של האור שמפיקה כל נורה, נורות ה- LED המוזכרות בכתבה הן עולם שונה לחלוטין. טכנולוגיה אחרת, עלויות בסדרי גודל שונים לגמריי, ועדיין אין להשיג אותן בחנויות הפונות לציבור הרחב. בנושא ה- LED היה רצוי להוסיף פיסקה על עיקרי הטכנולוגיה, יתרונות וחסרונות, אפשרויות התקנה וגם עלויות ביחס לפתרונות הקיימים בשוק (עלויות רכישה ועלויות התפעול השוטף)
צפוני | 12.11.09
2.
זה פשוט - עוד לא קם בעל הקשרים שיקבל בלעדיות על יבוא הנורות למגזר הציבורי
בישראל, אם אין איזה מקורב בעל אינטרס שירויח מהשינוי, לא יזיזו שום דבר. זוכרים את לוחיות הרישוי לרכב עם דגל ישראל? חליפה צהובה לרכב? פתאום מותר לגבות עמלות בכספומטים... קודם איזה מקורב ייבא כמות מטורפת של נורות. אחר כך יחייבו מוסדות ציבור להשתמש רק בנורות מהסוג שהוא יבא (בטח משהו נחות סיני). אחר כך נראה.
נחום | 11.11.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת