אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פאנל כלכליסט: "בישראל לא חסרים מים. צריך רק לנהל אותם"

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
חסרים לנו הרבה שכל ואומץ לב
מימון הטיפול במים צריך להיות מבוסס על העקרון: "זיהמת-שילמת",כלומר,הטלת "אגרת זיהום" ע'י הרשויות העירוניות והמוניציפליות האחרות על כל בית אב ביישוב שלהם. העיריות תדאגנה לטהר את המים ולהזרימם לשימושים חקלאיים וגנניים על חשבונן כשהן ממנות זאת ע'י גביית אגרת הזיהום. העיריות מקיימות בידיהן את מערך איסוף השפכים ואת מערך גביית אגרת הביוב. מבחינה זו אין להן כמעט תוספת עלויות באיסוף וגביית היטל הזיהום. מאחר ורוב האוכלוסיה גרה ביישובים שם יש ביוב מרכזי הרי שהיטל הזיהום יהיו לו שני השגים-מימון שוויוני בטיפול במים המזוהמים שכולנו "מייצרים" ועידוד לעיריות לטפל במים המזוהמים כי תוכלנה לקבל מים מטוהרים לגינון העירוני ולספק מים כאלו לגינון הביתי ולחקלאות. המדינה תוסיף מצידה על כל שקל שייגבה מהתושבים במסגרת "זיהמת -שילמת" שקל משלה להנחת מערכת הצינורות לכל הצרכנים-החקלאים והעירוניים ולהזרמת המים אליהם. ניתן במסגרת זו לבצע לפחות חלק מהטיפול הכולל באמצעות חברות פרטיות,בעיקר בצד הביצוע הטכנולוגי. מאידך חשוב שהפיקוח והניהול העליון יהיה ציבורי. נדמה לי שאם היה כדאי ואפשרי לחפור תעלות לכל אורכה ורוחבה של המדינה ובכל רחוב ולהגיע לכל בית כדי להניח כבלים אים ספק ולו לשסריר שניה מה הכדאיות הקריטית של הטיפול במים הטובים שכולנו מזהמים.
אבנר | 18.11.09
58.
ראובן (מס. 56) לא ידעתי את הנתונים האלה
יש לפעמים תגובות תקיפות נגד חברות המים המינרלים שבעצם נותנות אפשרות בריאה יותר למים השתייה המזוהמים בלא מעט מקומות בארץ ועם זאת יקרים כ"כ (תרתי משמע). אולי זה ילמד אנשים ללמוד קצת נתונים לפני שאומרים כל מיני דברים לא בדוקים.
יפעת | 16.11.09
57.
מספיק עם השטויות: חייבים להפריט את שוק המים, כל המים, תיכף ומייד.
כל שנה שומעים על גאוני הניהול בחברת "מקורות" אשר באופן מקרי גם שיאני השכר במשק, המתחרים היחידים שלהם: חברת החשמל. כל ניהול ממשלתי של כל דבר נגמר באותו הסיפור: וועד עובדים אשר כולם שיאני השכר בישראל וגם בני-דודים אחד של השני ושל חברי-מרכז במפלגת השלטון, החברות בקושי מתפקדות, בקושי מספקות את הסחורה, ועולות למשלם המיסים סכומים בלתי ידועים ובלתי מדידים (מה העלות של מינוי בן-דוד למנהל בכיר בחברה ציבורית?). אז מספיק עם השטויות, להפריט תיכף ומייד, זה קל מאוד לצעוק "ביבי שמיבי" ו"12 משפחות" וכל מיני מנטרות סוציאליסטיות בשקל. אבל כל עוד נמשיך לקנות את הלוקשים האלו נמשיך לממן אלפי בטלנים ומשפחותיהם, בחברת מקורות, חברת החשמל, רכבת ישראל, רשות שדות התעופה, הנמלים - מונופולים ממשלתיים בשליטת וועדים ופוליטיקאים ובני-דודים - בטלנים שעולים לנו לא רק מיליארדי שקלים אלא גם הרבה חיי אדם. מי שרוצה להמשיך לרכוש מים ממשלתיים - שיקנה טלפון חוגה תוצרת משרד התקשורת. אם לא היה בארץ שוק פרטי של טלפונים, זה היה הטלפון שלכם.
אורח | 16.11.09
56.
מספר 17 הכעס שלך צריך להיות מופנה לממשלה ולמקורות
כי יש עובדות שגם אני לא ידעתי אותם עד לא מזמן. אבל מסיור שעשיתי במפעל מי עדן הבנתי שסך כל הקצאת המים השנתית שלהם עומדת על 400 אלף מ"ק שזה בערך 0.02% מכל מי השתייה השפירים בארץ. מה שנקרא טיפה בים. את הכעס צריך להפנות לממשלה שלא מטפלת במפעלים שמזהמים את המים ובעצם עוצמת עין בכל מה שנוגע לזיהום מי השתייה של כולנו.
ראובן | 16.11.09
53.
הפרטת המים, הפרטת הכלא, והפרטת החשמל והנמלים שביבי מתכנן, יביאו את קץ המדינה!!
"נביא ההפרטה" ביבי עושה את הכל, אבל את הכל, רק כדי לממש בקרוב את חזון "נביא הזעם" אחמדינג'אד, שחזה את קץ המדינה היהודית "בקרוב".. האם מישהו יודע את התשובות לשאלות האלה, לעזאזל?? 1. מה האינטרס של "העולם" (ושל "השליח" ביבי) - להרוס את עצמאות מדינת היהודים? 2. מהם האינטרסים של העולם "האדיש", ששותק ל"נבואות הזעם" של אחמדינג'אד? 3. מהם האינטרסים של "נביא ההפרטה" ביבי, ושל "שולחיו" האוליגרכים הזרים מרחבי העולם? 4. למה "נביא הזעם" אחמדינג'אד, תמיד צודק כל הזמן, וארה"ב וישראל - מתמוטטות "מבפנים"?? 5. למה היהודים ניצולי השואה מאפשרים למדינת ישראל, להיות מושמדת "מבפנים" באמצעות "הפרטה"??
ביבי - הקברן הרשמי של המדינה!! | 16.11.09
51.
יש לי עוד רעיון גאוני: להפריט את האוויר!
תראו מה קורה במדינה: כל אחד נושם חופשי חופשי בלי התחשבות. האוויר הוא משאב סופי ויש גבול לבזבוז. צריך רק לנהל אותו יותר טוב. בממשלת ביביהו, עם כל השרים המיותרים, אין שר אחד לענייני אוויר! אני ממליץ לתת את האוויר לסמי עופר ואז כולנו נוכל לנשום לרווחה.
עסקי אוויר בע"מ | 16.11.09
47.
אז מה הצעד הבא? להפריט את צה"ל? את הכור?
המים צריכים להיות תחת פיקוח ממשלתי, זהו נכס אסטרטגי! להעיף את כל הכשלונרים שמונו במינויים פוליטים ולחסל את השחיתות הזאת. מדינת ישראל מוכרת את נכסייה בזול לכל עבריין נמלט וכשהיא לא מוכרת היא מוסרת את זה בידיו של עבריין ממונה מרכז מפלגה. דיי לשחיתות !!!
מושיקו | 16.11.09
45.
כבר היינו בסרט הזה והוא לא מוצלח בלשון המעטה!!!!!!
רבותיי הזניחו את נושא המים כדיי שהחברים הקרובים או אפילו אותם אנשים עצמם יצאו לפנסייה ויעשו לביתם... טוב לא עשו אותנו האצבע וכמה פעמים ניתן למכור את הפטנט הזה לעם. צריך בעניין הזה פשוט לצאת לרחובות ולהפגין המדינה מתנערת מאחריות פורקת מעצמה עוד ועוד תפקידים ובצורה זו אנו עדים חדשות לבקרים איך הון ושלטון מתאחדים על חשבון האזרח הקטן . לא עוד.
סימה | 16.11.09
44.
חיילי צה"ל ותושבי הצפון, ימשיכו לסבול לנצח!! רק בגלל תאוות בצע קולוניאליסטית!!!
מדינת ישראל שולחת בחורים למות, מדינת ישראל מפקירה את אזרחי הצפון לקטיושות, וכל זה רק בכדי שכמה אוליגרכים מחברות בחו"ל, יעשו מיליארדים על מיליארדים מהכינרת!! תפתחו את העיניים - קודם גומרים לנו את המים ברשלנות פושעת, אח"כ מגדילים במאות אחוזים את מחיר המים, והופכים את המים למכרה זהב, ובסוף - נותנים "בחינם" את מכרה הזהב ששמו "ים כינרת", לאיזה אוליגרך-קולוניאליסט "זר", שישאב מאזרחי ישראל את כספם עד המוות.. מה שהקולוניאליסטים האירופים עשו ליבשת אפריקה, הם עושים עכשיו למדינת ישראל..ב"שינוי שם".. עכשיו במקום לקרוא ל"שעבוד האימפריאליסטי" בשם "קולוניאליזם", קוראים לזהעכשיו "הפרטה" או "גלובליזציה".. המשמעות נשארת אותה משמעות של "שעבוד קולוניאליסטי".. והיא : שוד אוצרות הטבע של המדינה, והפיכת אזרחיה עניים מרודים, שיגיעו בלית ברירה למלחמת קיום, או בשמה האמיתי "מלחמת אזרחים", שיפרנס את תעשיית הנשק בינלאומית הקולוניאליסטית.. סוף סוף התברר לכולם למה העולם כולו לא רוצה שיהיה שלום עם סוריה, וזה כי הסורים לא יסכימו לשעבד את הכנרת שלהם לקולוניאליסטים אימפריאליסטים.. ולכן העולם הקולוניאליסטי מעדיף שהכינרת תישאר בשליטת ישראל, וככה העולם הקולוניאליסטי יוכל לשעבד את הכינרת ואת אזרחי ישראל.. בעיני הקולוניאליסטים - ים כינרת הוא רק "ים הדמים" - תרתי משמע!!! וכמה חבל שאין לנו היהודים , מנהיג בעל שיעור קומה,שיודע לעמוד על זכויותינו מול העולם הקולוניאליסטי, כמו בשאר אסאד - תרתי משמע!! ודי לחכימא!!
חיילי צה"ל מתים בשביל הקולוניאליסטים | 16.11.09
41.
די להולכת השולל!ישראל בנתה מדינה,קלטה עליה עצומה,בנתה ערים לתפארת,נמלים,את המוביל הארצי ועוד...
פיתאום המדינה לא מסוגלת להפיק מים... כל שרות הניתן מהפרטה הוא יקר יותר ועם שירות פחות טוב בגלל השאיפה של הבעלים למקסם רווחים. גם כשיש רווחים וניתן להגיע ליותר על חשבון תנאי עבודה ופיתונים פוגעים בתנאי העבודה ומפטרים בלי מחשבה שניה ולא שניה של היסוס.
נמרוד | 16.11.09
40.
מאגרים חדשים ליד כל נחל היו פותרים את בעיית המים!!
המון מים נשפכים סתם לים בכל שנה מנחל נעמן בצפון ועד נחל באר שבע בדרום למה לא מקימים מאגרים חדשים בגודל ועומק של אצטדיון רמת גן וקולטים בהם את מי השטפונות??? דבר נוסף חייבים לצמצם את השימוש באספלט ובבטון ולעבור לאבנים משתלבות ואבני טוף וחצץ שמאפשים חילחול של מים לאדמה!!!
ליאור | 16.11.09
39.
למה אנחנו אמורים לממן את משכורות העתק של עובדי מקורות?
מדוע הכסף שנגבה מהיטל הבצורת עד כה נכנס לקופת המדינה ולא נעשה בו שימוש כדי לייצר מים?מדוע הכסף הזה לא הגיע לחברות ההתפלה כדי שיקימו מתקני התפלה נוספים? האם הכסף שאמורה קופת המדינה והכניס מעיילת תעריפי המים תגיע למקומות הנכונים?אשליות......
לידיה | 16.11.09
38.
ההבדל בין בעלות המדינה לבין בעלות פרטית,הוא,האחריות והתשלום על כישלון אישי
הציבור זכאי שהמדינה תהיה הבעלים של משאבי מדינה,וניהולם התקין. יש לחוקק חוקים(במיסגרת המילחמה בשחיתות).חוקים שיטילו אחריות אישית לרשלנות וניהול כושל,ואף לראות בניהול מזיק למדינה רשלנות פלילית ופושעת. בשוק הפרטי,מנהלים כושלים משלמים מחיר אישי ועפים. בשירות הציבורי מנהלים וקובעי מדיניות כושלת אינם משלמים מחיר אישי וכך הבלאגן ממשיך לחגוג...
גידי | 16.11.09
37.
השאלה הנשאלת היא - את מי החכמולוגים האלה מייצגים בהצעה להפרטת משק המים ?
ההפרטה בישראל היא מקור התחלואים של החברה המשאירה מאחור את החלשים. ברגע שיפריטו את משק המים עוד יתברר שבחוזה ההפרטה לא שמו לב לסעיף מעורפל קטן הקובע גידול דרקוני במחיר המים בהתאם להוצאות על התשתיות וכו'. מי שישלוט במשק המים ישלוט על רמת הבריאות , כמות שתיית המים לכל תושב ועל מחיר כל מוצר הצורך מים לייצור - מכאן תבינו שהמים זה הבסיס שאין להפריטו כלל. וכל החכמולוגים בכתבה בסה"כ מבקשים לדאוג לעצמם ליום המחר. את תפקידם הם עושים בשכר זעום לעומת האפשרויות הגלומות השוק הפרטי שישלוט על כולנו.
עכואי גאה | 16.11.09
35.
יש עודף מים במדינה.
עד מתי תמשיכו לשחות את העם. כל נותני ההחלטות הינם אנשים שבעים אשר לא יודעים מה ואיך עובר על העם ואיך הוא מכלכל את משפחתו במשך החודש. ציפי ליבני לא הייתה נותנת לחוק כזה שיעלה לדיון וכמו כן העלאת הביטוח לדו גלגלי. ניראה שהממשלה לא חובת ורק מנסה לכבות שרפות. עם ממשלה כזות לא יציבה בשל עודף מפלגות וכדי לרצות את כל המפלגות שבקואליציה ביבי מחוייב לכולם ועושה מה שאומרים לו ולא חשוב לו מה ההשלכות. אלי ישי איפה אתה? למה אתה לא זועק עבור השכבה החלשה? האם קיבלתה תקציב מהצד שאנו לא יודעים? ממשלה כזו צריך להחליף אתמול לפני מחר.
אברהים | 16.11.09
34.
תגידו, אין לכם בושה?
לכם - אנשי התקשורת, שמביאים 5 אנשים בעלי אינטרס מובהק להגיד שהפרטה היא הפתרון, כי הם בעלי חברות פרטיות או מנכ"לים שלהם. כי הם פקידים בכירים בממשל הציבורי וכבר מתכננים את הקריירה הבאה שלהם כמשרתים של בעלי ההון. אין לכם בושה להביא אותם בתור מומחים ואז להגיד: המסקנה היא שצריך להפריט? ואולי בעצם גם אתם רק משרתים קטנים של בעלי ההון? ואולי גם אני רק משרת של בעלי ההון, כי אני מגיב ומתייחס לפרופוגנדה הלא כל כך סמויה שלהם?
ששון | 16.11.09
33.
אתם מבזבזים אנרגיה בהשתלחות בהפרטה בשעה שמתעלמים מהעיקר
ראשית עופר משקיע כסף רב ולא תמיד מצליח , ראה טאוור שם הפסיד מאות מיליונים, ציים שם הגדיל תוך שנים ספורות את הציי לאחד הגדולים בעולם והיום הספנות בקרשים, מה גם שאת חלק מהכספים הוא מביא מפעילות בחו"ל , ומפרנס אלפי משפחות, לעצם העניין, מיים זה סיפור מורכב ומסובך, והמדינה צריכה להשקיע בתקנות שיגנו על המדינה ומצד שני יעודדו משקיעים פרטיים, כי ללא המגזר הפרטי יהיה קשה לפקידים להרים פרויקטים
שמעון | 16.11.09
32.
מיים אינם עסק כלכלי לבעלי שליטה . אילו החיים שלנו החייבים אחריות ופיקוח מלא של הממשלה
מיים מיים מיים המשאב החשוב ביותר לקיום החיים על פני האדמה אין לתת משאב יקר כזה לידיהם של חפרים מהשוק הפרטי חשבת פעם מה היה קורה אילו אירגוני טרור למיניהם יפגעו במשאב זה לדוגמא? ותאמין לי שהם בטוח מנסים. משאב זה חייב להיות תחת פיקוח ובאחריות הממשלה, הפרטות במדינות שונות בעולם נ כ ש ל ו פגעו באיכות המיים והעלו את המחיר לצרכן. אז בבקשה תפנימו , אין לנו מיים !!הציבור חייב לחסוך והממשלה חייבת לקחת אחריות מלאה על משאב יקר זה. זה לא עסק כלכלי של בעלי שליטה אלו החיים שלנו
איילת | 16.11.09
30.
משוגעים תרדו מהגג
פעם היה שר אוצר שאמר לכולם לרדת מהגג. אז כולכם לרדת מהגג וביחד לצאת כנגד ההחלטות האומללות של הגבירים המדושנים בכנסת שאין להם להם שום מושג בכלום.מבחינתם להיות בכנסת זאת מניה בלבד ואין שום קשר לעבודה למען הציבור. בשנת 91 נשפכה כמות מים לים שהייתה מספיקה ל -5 שנים אבל זה לא ענין אותם אז וגם לא היום.הבעיה זה לא חוסר במים אלא בהחלטות המטומטמות של "פוליטיקאים מביני ענין" שחלקם בקושי עם השכלה תיכונית. מתי הם ראו איך נראה תקציב או מאזן והאם הם יודעים איך להסתכל על דיאגרמות?
daniel | 16.11.09
29.
הגדלת שווי - יצא המרצע מן השק
הממשלה מבצעת מהלך טרום הפרטה ומעלה את הרווחים( הגדלת מחיר המים ) כדי להגדיל שווי. אני כבר רואה את הנולד,חברת מקורות נמכרת ללבייב\משפחת עופר\חברה שנסחרת בבורסה. כל חברה או חברה בורסאית שואפת לצמוח כל שנה למעלה,אחרת המניות שלה יצנחו. כדי שחברה תצמח היא צריכה להגדיל את הקף המכירות. הצרכן צריכת המים שלו קבועה כל שנה ולכן החברה לא תגדיל את הקף המכירות והמניות יצנחו צלילה חופשית. אני מבטיח לכם שהבעלים החדשים של חברת המים המופרטת לא ירשו למניות שלהם לצלול. הדרך היחידה למנוע צלילת המניות היא--------העלת תעריפי המים כל שנה כלפי מ ע ל ה !!!!!!!!!!!!!!
 | 16.11.09
26.
תגובות מעניינות
אני חייבת לציין שלהפתעתי אני מסכימה עם רב התגובות כאן, מה שלא קורה לי הרבה. אנחנו מתחילים להבין שממשלת ביבי וקודמיה נמצאים במגמה של להפריט את הדברים הכי בסיסיים בחיינו. ואנחנו כבר בשלב מאוד מתקדם של זה. קופות החולים, בתי הסוהר (בדרך), הקרקעות, מעונות לאנשים עם פיגור, משרדים ממשלתיים ועוד ועוד אז מה ישבור את גב הגמל? הפרטת המים?... הפרטת הזהות שלנו למאגר ביומטרי? מדינת ישראל כבר פיתחה דרכים להתפלות שונות ומה שהיא בעיקר עושה איתן זה למכור אותן בחול... יש כאן מגמה ברורה של יצירת קרקע נוחה להפרטת משק המים
שירי | 16.11.09
25.
אסור להמשיך בהפרטת משק המים (וייצור הקולחים)
נכון, הרשויות המוניציפאליות והארציות אינן תמיד היעילות ביותר. מאידך, כל אימת שמתקן מים או טיפול בשפכים נבנה ע"י גוף יזמי במסגרת הפרטה, התוצאה היא של מוצר נחות ברמת תחזוקה עלובה הדואגת רק ליום המחר (אחזקת שבר). אגב, גם בעולם הרחב זה כך. מי שלא נאמין מוזמן לראות כיצד נראים מכוני הטיפול בשפכים שנבנו ומופעלים בשיטת היזמות, שם נתנו היזמים מראש מחירי הפסד (כמעט ללא יוצא מהכלל). לעומת זאת תחזוקת מתקנים ע"י רשויות ממוסדות נעשית בד"כ ברמה טובה הגם שהדבר עולה עוד כמה אגורות למ"ק. אסור להפריט מוצר אסטרטגי!
אריק | 16.11.09
23.
כן כמובן
גם את המים ואת האויר ראוי להפריט. אולי גם את האנושות ואת בני האדם נעביר לידיים של אנשי עסקים, אנשי הון, כי הם כמובן יודעים ליעל את האמצעים והחברות למקסימום. חשבתי פעם שאם אני אהיה בבעלות סמי עופר למשל (פעם קראו לזה עבד) אני אהיה הכי יעיל שאפשר. ואז צצה לי מחשבה, עבור מי אהיה יעיל? את המים עכשיו רוצים להפריט? בסדר, אז גם המים יהיו נתונים לאינטרסים של אנשים בעלי אמצעים וכוח שיעשו עוד צעד בדרך שלהם, שבסופה לי ולך לא יהיה אפשרות אפילו למחות על אוולות. אבל ההיסטוריה נרשמת ויש תקווה ליצור "סוף אחר".
אור | 16.11.09
20.
ראינו את ה"ידיים הפרטיות" - לבייב הצליח לשמור על העסק אהה? גם האחים עופר (צים) עושים חייל..
בכל העולם יודעים שמשאבים לאומיים אסור להם להגיע לידים פרטיות, מתוך ניסיון רע ונפשע, ואילו כאן הגרועיסה מומחים קובעים שצריך להעבור לידים פרטיות - שטויות! ידים פרטיות רק יעשקו את תושבי המדינה דרך המשאב היקר וההכרחי הזה! כל מי שאומר אחרת פשוט עיוור במקרה הטוב, ואני לא רוצה להתחיל להגיד מה הוא במקרה הגרוע..
דור | 16.11.09
19.
הכל הכנה להפרטת משק המים - החל ממס הבצורת וכלה בכתבות כאלה
וכשיופרט המשק, חשבון המים שלנו יקפוץ במאות אחוזים וכמובן ביחס הפוך לאיכות המים. למי שעוד לא הבין וחי בשנות השמונים תשעים: חברות פרטיות מושתתות על דבר אחד ויחיד והוא הפקת רווחים ושום דבר חוץ מזה. כך שאם יום אחד לא יהיה זה רווחי להחליף פילטרים או כל תחזוקה אחרת במערכות המיים, אז פשוט לא יחליפו פילטרים וכמובן, כתוצאה מחוסר יכולת מוכחת לפקח על חברות פרטיות, אף אחד לא ידע מזה עד שלא ימותו כמה תינוקות וגם אז: יעשו איזה משפט, יתלו מאוזניים איזה פועל או סגן מנהל, יתקעו איזה קנסון בגובה מאית מהעושק השנתי, שאותה חברה פרטית תבצע כאן, והעניינים יחזרו לסדרם. וכמובן שאי אפשר לעצור את זה. איך תתמודד עם מסע הכנה שנמשך כבר יותר משנה וכל פעם בטפטוף קטן כמו כתבה זו וכמו שקופירייטר טוב יודע שצריך לעשות. מעניין איך הם ידחפו לנו את ההפרטה הזו אם פתאום ירד המון גשם. לא לדאוג, הקופירייטרים של החברות הפרטיות כבר ימצאו דרך להפחיד אותנו בצורה כזו שבסוף נתחנן להפרטה ועוד נחשוב שזה רעיון שלנו...
rasta | 16.11.09
17.
המים שלנו נתרמים לחברות פרטיות
אם אין מים בישראל איך ייתכן כי שוק המים המינרליים בישראל פורח ולא אני לא מדבר על ייבוא מחו"ל אלא על ייצור מקומי כמו מי עדן נביעות אקוה נובה של טמפו מי גדי ואחרים!!!! איך יכול להיות שלחברות פרטיות מותר לשאוב מים בכמויות מסחריות אם אין די מים לתושב הפשוט אולי זה עוד קשר חזק של קשר הון שלטון או אולי זה עוד מחדל ממשלתי ואולי זה חיבור של שניהם גם יחד .
יאיר | 16.11.09
15.
יצא המרצע מן השק - ההפרטה תפתור הכל
מספיק עם הבדיחה הזו: ניהול גרוע יש גם ממשלתי וגם פרטי, וכך גם ניהול טוב. הקימו פה מדינה לתפארת בלי ניהול פרטי, עם משק סוציאלי. הכל החלק להידפק כשהחליטו להעביר הכל לידדים פרטיות - פתאום נהייתה לנו שכבה מצוצמצת מאוד של עשירים, שכבה מושחתת של פוליטיקאים ושכבה גדולה מאוד של עניים. אז במחילה מכבודם של המנסים להתעשר כעת על גב המדינה: אין סיבה להעביר נושא בעל חשיבות אסטרטגית כזו לידדים פרטיות (ראו את כשלונות הפרטת החשמל בקליפורניה והרכבות באנגליה) - אפשר לעשות את זה טוב, נכון ויעיל גם בבעלות ממשלתית, כל עוד ראש הממשלה ושר האוצר לא ישימו לזה רגליים על מנת להצדיק את אידיאולוגיית ההפרטה.
גיא | 16.11.09
12.
יש גבול
יש גבול דק בין ההחלטה של העם לשנות את שיטת המימשל מדמוקרטית חופשית לקומוניסטית. את הגבול הדק הזה אל לדמוקרטיה לחצות שמה העם יתמרד וישליט על עצמו קומוניזם או שילטון אייטולות. הגבול הדק הזה הוא קיום פיזי של הפרט. ברגע שהאזרח הפשוט אינו יכול בכוחות עצמו להשיג מגורים,אוכל,מים הוא יוותר על החופש והדמוקרטיה. אל לממשלת ישראל למכור את קרקעותיה ,נכסיה ,נמליה ,ומימיה לאוליגרכים. די לחכימא ברימיזא.
 | 16.11.09
9.
ככה זה כשאין אחריות אישית
בפרק הגשם האחרון במקורות החליטו לא לאפשר למים לזרום למאגרי מנשה וכמות עצומה של מים זרמה לים (ע"פ ידיעות אחרונות לפחות). התירוצים היו מטופשים (מים מזוהמים וכו'. אפשר לחשוב שזה היה הגשם הראשון השנה...). אם הנהלת מקורות היתה נקנסת על כל קוב לפי היטל הבצורת המפורסם אולי הם היו חושבים פעמיים לפני כל טעות כזו...
אורן | 16.11.09
7.
אל תבלבלו את המוח עם עוד הפרטה!
המדינה נתנה למי עדן, נביעות, עין גדי ואחרים רישיון להדפיס כסף מהמים של כולנו. רבותי, על כל שקל שהם משלמים למדינה עבור המים של כולנו הם גובים 100ש"ח. ממי? מאזרחי מדינת ישראל, הבעלים החוקיים של המים. מה שצריך זה בעלות ממשלתית עם מנהלים שכירים!
Parilitas Fanaticus | 16.11.09
5.
כמויות עצומות של מים הולכות לאיבוד
בשל הזנחת מקורות מים (בארות, מאגרים, אקוויפר) ואי טיפול ראוי מצד הרשויות. מקורות כגון אלה נעשים בלתי-ראוים לשימוש בשל זיהום או שאיבת יתרת או שהפוטנציאל שלהם לא מנוצל והם לא אוגרים את הכמויות שהם יכולים לאגור לו היו מבצעים בהם עבודות השבחה. לנצל את המים ממקורות אלה זול הרבה יותר מהתפלה וגם הרבה יותר נכון מבחינה אקולוגית ובחשיבה לטווח ארוך.
הוגה דעות (האמיתי) | 16.11.09
1.
הבנתם את זה שטייניץ וביבי ? חזקים על חלשים ? העם בז לכם !
ממשלה שלא עושה הרבה מאז הקמתה, חוץ מלמנות עודף שרים מיותרים ולהעלות מיסים ביזיוניים ואנטי חברתיים על כל דבר הזוי ככל שיהיה. מים, גזים ממכוניות, טלפון סלולרי, חניה לרכב, תנועה עירונית, מע"מ עולה, פירות וירקות (ירד בינתיים), ועוד. לאן הולכים כל הכספים האלה ?!! זו גביה מטורפת ללא הפסקה! העם לא יכול לעמוד בנטל כש- 80 אחוזים מהשכר שלנו הולכים למיסים ישירים ועקיפים. אל תאכלו את התעמולה על הורדת המיסים. הם רק מעלים אותם כל הזמן. תתעוררו עם ישראל !!! זו לא ממשלה ראויה. זו ממשלה נגד העם !!!
דורה | 16.11.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת