אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ענף הספרים שוב כמרקחה: מלחמה שלא כתובה בספרים

72 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
הפתרון, כמובן, נמצא איפשהו באמצע
איזה יופי לחיות בישראל. כיף כאן, כי זה או שחור או לבן, ואין באמצע. הספר יקר מדי? נוריד את המחיר שלו לרצפה ככה שאף אחד לא ירוויח. הספר זול מדי? אה, נחוקק חוק שיאסור להוריד את המחיר שלו לרצפה. מבריק. פשוט מבריק. הצרה עם כל שיח התרבות הישראלי היא שלמעט מעטים וטובים, הוא מנוהל ע"י כמה ברברים שכותבים כאן שאז מה אם הסופרים לא מצליחים להתפרנס, כי כתיבה זה תחביב. נכון. גם נגרות, אגב, זה תחביב. אולי גם אינסטלציה. גם מוזיקה וגם משחק וגם ציור זה תחביב. ואני מת - פשוט מת, בחיי, פעם אחת - לאן תגיע המדינה עם השיח הנפלא הזה שבו שולחים את כל האנשים היצירתיים כאן להתעסק בתחביבים שלהם ולחפש פרנסה במקום אחר. הפתרון הנכון - מלבד לפרק כבר הן את צומת והן את סטימצקי ולקנות בחנויות עצמאיות, שבכתבה כאן שכחו לציין שזה המצב לאשורו באירופה, ובלונדון דווקא סניף ענק של בורדרס נסגר, ולא חנות ספרים עצמאית - הוא איפשהו באמצע. לקבוע מחיר מינימום להנחה וגם - או, איך לא חשבנו על זה קודם - לתמוך בסופרים, על מנת שימשיכו לכתוב. נכון, גם זה רע. אחרי הכול, זו בעצם תהיה הממשלה שתחליט במי היא רוצה או לא רוצה לתמוך, אבל זה הרע במיעוטו, ולא ממש שונה מהיום, כי היום הם מתקיימים מהפרסים שמחלקת הממשלה. אין שום סיבה שבעולם שאלון חילו (יועץ משפטי), אשכול נבו (קופירייטר ומנחה סדנאות כתיבה) רון לשם (כותב גם הרבה לטלוויזיה ועובד בשלל פרוייקטים) לא יצליחו להתקיים בכבוד. בחייכם, שלושת האנשים תרגמו ספרים ל-22 שפות, שניים מהאנשים כאן עשו או יעשו סרט מהיצירה שלהם, וכל זה ועדיין אין להם אפשרות להתקיים בכבוד? אני בעד המבצעים. גם אני קונה בהם. אבל 25 שקלים לספר זה מעט מדי, ו-וואלה, כל הגיבורים כאן, נסו לקרוא 60,000 מילה בקינדל, בהצלחה עם זה. 50-60 שקלים לספר זה מחיר מתקבל על הדעת, זה מחיר שבו כולם מרוויחים, וגם תמיכה ממשלתית בתרבות (קולנוע כן אבל ספרות לא? איזה מן הגיון מעוות זה?). לא צריך חוקים דרקוניים, לא צריך מחירים ברצפה. צריך רק להבין שיש כאן בעייה אמיתית, ולבדוק איך פותרים אותה בלי להתלהם ובלי ללכת לקיצוניות.
עומר | 30.11.09
70.
בואו נראה את הצד החיובי
במקום לתקוף בעד ונגד, בואו נראה מה חיובי במצב הזה: 1. הציבור צורך ספרים, והרבה. יותר ויותר אנשים קוראים. יותר אנשים קונים ספרים, ולא ספרי בישול. 2. מי שנכנס לחנות לקנות ספר בהנחה נחשף לעוד ספרים, נחשף לתרבות ולהתנהגות תרבותית. זה רווח לכל החברה הישראלית ולטווח הארוך. 3. עובדי החנויות מקבלים את שכרם. אל יקל הדבר בעיניכם - רבים מהעובדים בחנויות הספרים יכולים לעבוד רק שם. אם יחוסלו המבצעים, יחוסלו חנויות הספרים. 4. כשקורא נחשף לסופר מעניין, הוא יקנה את הספר הבא במחיר גבוה יותר. 5. העברית התקנית, הטובה - מרוויחה ובגדול. 6. חלק גדול מהספרים במבצע אינם חדשים ולכן עלותם נמוכה משמעותית. תמיד תמצאו שם את קובן וגוזף הלר... 6. לא כל יום יש מבצע כזה, והמכורים האמיתיים יסעו למקומות בהם יש מבצעים. לפני שהייתה צומת ספרים נסענו למבצעי המכירה בחנות של מסדה בגבעתיים או למחסן של עם עובד. אנחנו נסתדר, אבל האחרים לא יתאמצו לחפש.
עומר | 29.11.09
68.
מה שמתמוטט זה האגו של סטימצקי ושל כמה סופרים
עלות של ספר שעולה לצרכן 90 ש"ח היא אולי 12ש"ח ואני ממש מעגלת למעלה. כך שהרווח הוא קצת יותר משקל - אולי תעשי את החשבון בעצמך. הרווח האמיתי הוא של הקוראים, של החנויות שהפכו לחגיגה משמחת של תרבות, סוף סוף יש אקשן חיובי במדינה הזאת. ושל הסופרים שסוף סוף יכולים להגיד שהם מתפרנסים מכתיבה. אז כמו שכבר הצעתי בעבר: שכל הסופרים יגידו תודה שבזכות המבצעים האלה הם נחשפים ליותר אנשים, שיתרכזו במה שהם טובים בו - הכתיבה. ענף הדפוס מתפרנס יפה, וגם לתמלוגים זה לא מזיק. אל תבלבלו את המוח - בעלי הוצאות הספרים מתפוצצים מצחוק כל הדרך לבנק! תיקראו ותיהנו והלוואי שיהיה מבצע של 5 ב-100
יודעת משהו | 29.11.09
67.
כל הכבוד לסטימצקי
כמי שקונה לא מעט ספרים במהלך השנה ולא מחכה רק למבצעים מיוחדים או/ו לשבוע הספר, אני חושב שרשת סטימצקי המיושנת והמונופליסטית עברה שינוי לטובה בשנים האחרונות : מבחר גדול של ספרים (גם בשפה האנגלית), אנשי מכירות אשר יודעים להמליץ על ספרים לפי טעם אישי, חנויות נעימות להסתובב בהן ובעיקר הפינות לילדים בדומה לנעשה בסניף קניון איילון, סניף לילדים בראשון.... צמת ספרים אכן הורידה את מחירי הספרים לעם אך חלק גדול מהסניפים נראים ומרגישים כמו שוק וכאשר ביקשתי עזרה מקצועיתמאנשי המכירות בסניף הם לא ידעו דבר וחצי דברעל ספרים וסופרים. חרותהיא דבר טוב לנו הצרכנים, אך בסופו של דבר נשאר עםסופרים אשר לא מרוויחים את לחמם....
רן | 28.11.09
66.
יופי תחרות !
כל הכבוד לצומת ! מאפשרת רכישת כמויות ספרים במחיר שווה לכל נפש. רק חבל שמצב כזה לא מתקיים בחברות הסוללר. אך אם היתה מתפתחת שם תחרות כזאת. כנ"ל גם בבנקים, תחרות אמיתית ולא כזו המוגנת ע"י רגולטורים ופוליטיקאים אינטרסנטיים המקבלים "תרומות" למסעי הבחירות שלהם. מימון לסופרים, מקרנות של המדינה יותר מיסים לתרבות ופחות למשכורות ולינות בבתי מלון יוקרתיים לשואי השלטון. ולימור שתלך כבר הביתה.
א | 28.11.09
65.
סטימצקי המציאו את השיטה ועכשיו בראל מיללת שצומת למדו אותה
לא מאמין ולא מזדהה עם שום דבר שבראל דוחפת. מומחית לביטוח שהבוס שלה הוא חברת השקעות בנדל"ן. איפה הספרות פה? החוק המדובר צריך להיות פשוט מאוד. תמלוגי הסופר הם %% מסוים מהמחיר הקטאלוגי שלי, עם מינימום מסוים. אחרי זה שהמו"לים והחנויות ישחקו להם במבצעים.
המצונזר | 28.11.09
64.
עלות הפקת ספר שאינו זבלון של מעט עמודים, אינה אפשרת למו"ל מכור ספרים ב-25 שקלים ולהישאר בחיים!!
לציבור השש למחירים הזולים המוצעים בחנויות אין מושג כמה עולה להפיק ספר. הוא שמח בטווח הקצר אבל אינו מבין שלמחירים הלו יש השפעה על החלטות ההוצאות לאור מה להוציא. שאלתם את עצמכם פעם מדוע לכל כך הרבה ספרים יש תרגום נחות, שגיאות דפוס, וטעויות לאין קץ? מי שמוכר ספר ב-15 שקל לרשת אינו יכול לשלם למתרגם טוב. אינו יכול לערוך כהלכה. אינו יכול להשקיע בהגהות, באינדקסים ובהערות שוליים כאשר אלה נדרשים ולא הזכרנו תמונות, איורים צבע וכן כל כיוצא בזה. אם צומת וסטימצקי הם משווקים כל כך דגולים שיעשו זאת על חשבונם ולא על חשבון ספקיהם. נראה אז מהו כוחם האמיתי. המחירים בישראל עלו במשך השנים בגלל ההנחות ההולכות ועולות שדורשות הרשתות החל מסטימצקי וכלה בצומת. אם הן היו מסתפקות בהנחה של40- 45 אחוז מן המו"ל מחיר הספר לצרכן היה נמוך יותר ממה שהוא כיום. סטימצקי התעשר כאשר קיבל גם פחות מ-40 אחוז הנחה מן המו"לים בעבר. המבצעים משאירים בידי הרשתות לפחות את המרווח הישן המו"לים נכנעים ומורידים את המחיר מתחת לעלויותיהם הממשיות. מי שנותן הנחות מעל לעלויותיו אינו יכול להמשיך בכך לאורך זמן את זה מבין כל מי שיודע לעשות חשבון. ולנהל עסק ולו הקטן ביותר. הגיע הזמן שגם הציבור המתלהם כאן יבין שהמו"לים מגיעים לתחתית התחתיות עם המבצעים הטורפניים הללו. החוק הוא חיוני כדי שהוצאות הספרים תוכלנה להמשיך להתקיים כדי שהסופרים וכל מי שעובד בענף יקבל שכר סביר. ישראל אינה ממציאה את הגלגל התהליך הזה היה קודם בארצות אחרות ונבלם שם אם על ידי חוק או על ידי הסכמות שלצערנו לא ניתן להשיג בישראל. ספר זה בילוי הזמן הזול ביותר והמעשיר ביותר גם כאשר הוא עולה 80 שקל!! האם אנחנו עם הספר או עם הבסטות!!
 | 27.11.09
59.
המפגש בצומת
מסכנה המנהלת של סטימצקי .סוף סוף התעוררה להבין שצומת צומחת והיא צונחת וכבר התחילה לעשות מבצעים וט...........רח בצומת ישר מורידים לה את הראש .הם ישר מראים לה מאיפה משתין הדג ועל מי צריך לסמוך .הבעיה היא שגם המוכרים ומנהלי החנויות בסטימצקי שכבר התחילו להריח ריח קרב וקצת גאוה מבינים שזו אשליה מתוקה שאפילו לא נתנו להם חודש מלא להתרגל . אין סיכוי, סטימצקי התרגלה לאורך שנים להיות מונופול ללא תחרות והתעוררה מאוחר לסיוט מתמשך .שתמשיך המנהלת הנכבדה לצווח והם יחגגו בקופה .
קובי  | 26.11.09
57.
בזכות צומת ספרים ינטשו אנשים סופסוף את הפייסבוק והטמבליזיה ויחזרו לקרוא !!!
אם זה מחירי הספרים המקוריים שפשוט אי אפשר לקנות אותם ואם זה ילדים שגם אוהבים לעשות שופינג - ומה יותר טוב משופינג של ספרים. ישנים ספרים נהדרים בין כמה ספרים פשוטים - וזה עדיין שווה את זה. כל אחד מוצא משהו. המבצעים האלו החזירו אותי ואת הילדים שלי לקרוא - וגם חברים נוספים. סופסוף לא צריך לשבור תכניות חסכון כדי שיהיו ספרים בבית !!!!
מלכה באדום | 26.11.09
56.
ידעתי עוד לפני שמוצת ספרים צמחה שכך יהיה
צפיתי עוד לפני שנים רבות שצומת ספרים תצמח ותנגוס בסטימצקי, שנגס בסוף שנות השבעים ותחילת שנות השמונים בהוצאת ספרים שהיה לה רשת של ספרים , כולל באלנבי, שכחתי את שמה, נדמה לי בראון, ואחרת ככה זה בחיים, יש מחזוריות..................................
הראלה | 26.11.09
55.
עלות אמיתית של ספר
הטוקבקיסטים כאן לא מבינים א"ב של עלות ייצור ספרים. הפקת 2000 עותקים ראשונים של ספר עולה 60000 שקל לפחות (זכויות, תרגום, עריכה, הבאה לדפוס, סדר, הגהות, הדפסה, נייר, עיצוב עטיפה, כריכה). הפקת כל 1000 נוספים עולה 5000 שקל. המול מקבל היום מן הרשתות 18 שקל לספר ולאחר הוצאות הפצה ותמלוגים נשארים לו 12 שקל. לכן גם אם מכר המול6000 עותקים מספר הוא עדיין בהפסד של 8000 שקל.
יפתח | 26.11.09
54.
הפתרון נמצא בין שתי השחקניות הראשיות בתחום
יש משהו מבזה בתחושה שהוצאת 90 ש"ח על ספר לפני חודש ופתאום הוא במחיר של 25 ש"ח. עצם איכות הספר יורדת יחד עם המחיר, אתה קורא ספר אחד ועוד שלושה על הספרייה נשכחים היי שם מאחור. מצד שני אין סיבה לשלם 90 ש"ח. אני משתדל לקנות רק משומשים בחצי המחיר אבל לצערי אין מגוון רב של כאלו. אם הוצאות הספרים היו מוכנות להסתפק ב60ש"ח לספר ובתקופות מבצע להוריד מספר שקלים כולם היו מרוויחים הקונים/הסופרים/ההוצאות/הסביבה. כנראה שהפתרון נמצא באמצע בין סטימצקי שעושקת אותנו לבין צומת ספרים שמורידה את התחום השאולה.
רועי | 26.11.09
53.
שנה שעברה קניתי 20 ספרים ב 500 ש"ח
בשנה רגילה אני קונה ספר או שניים. אנשים קונים ספרים במקום לשאול ספרים. התחלתי לקרא יותר. כולל ז'אנרים וסופרים שקודם לכן לא קראתי. הילדים מתרגלים לבית מלא ספרים. כולל כפילויות (עותק אחד בבית אחד אצל הסבים) למה זה בדיוק עושה נזק ליוצרים ולמולי"ם? אם תקחו נשימה עמוקה תגלו שזה עושה רק טוב לשוק כולו.
דנה | 26.11.09
51.
טקטוק הטוקבקיסטים
זה שקוף שהטוקבקיסטים של צומת עושים שעות נוספות, כמו גם שזה שקוף שספר שעולה שקל = שקל. כוון שלסופרים איכותיים והוצאות משקיעניות לא שווה כיום להוציא לאור ספרים - כל העילגים החתומים מעלה ישארו עם ה"איכות" של צומת ספרים ובערב בשביל השלמת האינטלקט יזפזפו בין הבובבילים לפרוייקט הדוגמניות.
ברוריה | 26.11.09
50.
תגובה למס' 42 - אתה בכל מקרה לא תקנה ספרים, בגלל שאתה לא תבין מה כתוב בהם.
רק עבור הדפסת ספר עולה בסביבות 5-7 שקלים, רק בית הדפוס לוקח עבור כל ספר בין 5-7 עבור כל ספר. ספר זה לא רק בית דפוס, בית הדפוס זה השלב האחרון לפני ההוצאה של ספר לחנויות. לפני זה יש הרבה שלבים שבהם הספר עובר לפני שהוא מגיע לבית דפוס שלוקח 5-7 לכל ספר. בכל שלב יש הוצאות, תשלום לסופר,תשלום לעורך,תשלום למו"ל, והרשימה ארוכה... ההוצאות עבור ספר מסתכמות בכמה עשרות שקלים עבור כל ספר.
שדון | 26.11.09
47.
כשהמחיר של ספר כל כך יקר, אנשים מעדיפים לא לקנות
לאנשים אין כסף לתרבות. לא כשהיא כל כך יקרה. אנשים מחכים למבצעים, שאז יוכלו להרשות לעצמם לקנות כמה ספרים לבית. לא הרבה, רק קצת. להקדיש 100 ש"ח ולהביא עוד 4 ספרים הביתה, פעם בכמה חודשים. המצב הכלכלי גרוע. כשדורשים מעל 80 ש"ח לספר, למה שאנשים יקנו אותו? תורידו מחירים באופן קבוע, במקום לדרוש מראש מעל 80 ש"ח, תדרשו רק 40. בלי מבצעים, בלי כלום. תתפלאו כמה אנשים יתחילו לקנות ספרים...
קוראת מושבעת | 26.11.09
45.
בפעם הראשונה בהיסטוריה אנשים מתלוננים שהמחיר לצרכן נמוך מדי !
הלו ?? מדובר פה באתר כלכליסט! אתם לא זוכרים את חוקי הכלכלה ?? מחיר נמוך זה טוב. מחיר גבוה זה רע. אם כבר, הממונה על ההגבלים צריכה לתבוע את סטימצקי על כך שהם דורשים להעלות את המחיר של המוצר לצרכנים! אני קורא ממוצע ואני בחיים בחיים לא אקנה ספר ב- 90 שקל.
ברק | 26.11.09
43.
מה שקורה בענף הספרים זה בדיחה - רונית קן תתעוריי
אתמול ראיתי כתבה על הכח הענק של שופרסל ושספקי מזון שהחיים שלהם דבש רוצים להכריז על שופרסל שמונופול ואילו ספקי הספרים שמשלמים משכורות של מליונים בשביל להוציא ספרים טובים צריכים להרוויח 2 שקל (לשלם עוד כמה אחוזים לסופר) לספר המפיץ ירוויח עוד 2 שקל והרשת תרוויח במקרה הכי נמוך 10 שקל.. שחוץ מעליוית שכירות ושכר מינימום אין להם הוצאות בכלל... ולכל המגיבים חסרי ההבנה.. אין לספקי הספרים מספיק כח בשביל לא להשתתף, כי תמיד הוצאות הבית של צומת ספרים ישתתפו והמבצע יצליח גם בלי ההוצאות האחרות אז חייבים להשתתף ואין ברירה, הבעלות הצולבת אפילו לא מאפשרות להילחם בכבוד על מקומך בענף, לכן באמת הרבה מנסים למכור אבל גם אין קונים.. כי אף הוצאה לא מוכנה לקחת סיכון ולקנות.. וכנרת ומודן לא צריכים כי גם ככה הם מקבלים כמה שטח מדף שהם רוצים. אך הוצאה שלא קשורה להוצאות הבית של צומת לא צמחה בשנים האחרונות, אני מבטיח לכם שתוך חמש שנים יהיו רק כנרת מודן וידיעות אחרונות (אולי גם כתר) אין מקום להוצאות קטנות ובנוניות
 | 26.11.09
41.
זה לא המחיר - זו בעיית כותרים גרועים ומרובים
הריצה אחרי כותרים חדשים, גם אם הסופר חסר נסיון, מעוף, כמו הספר ההזוי של אברהם בורג ורבים אחרים, היא הגורמת להוצאות להוריד מחירים. מי ימליץ לחבר על ספר גרוע? מי ירכוש לחבר מתנה ספר שהוא עצמו 'אכל אותה' כאשר הלך שבי אחרי דברי הרהב המודפסים ע"ג הכריכה האחורית.
איתן | 26.11.09
37.
*** ישראלים-יהודים קהל של בבונים ***
הבנת הנקרא! אנשים קראו כתבה שלמה, ועדיין הם לא הבינו מה היה כתוב בה. ישראלים-יהודים כל מה שמעניין אותם בחיים, זה לקבל משהו כמה שיותר זול, ואם אפשר לקבל(לגנוב) משהו בחינם, זה עוד יותר טוב. זה שאחרים השקיעו במוצר מסויים המון זמן והמון כסף, זה לא מעניין את הישראלים-יהודים שרוצים לקרא ספר, מי זה בכלל הסופר שהשקיע בספר כל כך הרבה, וזה שהוא לא מקבל כלום בגלל כאלה מבצעים. מעניין אם כל אילו שמצדיקים את המבצעים האילו, היו מוכנים לעבוד בחינם, התשובה ברורה!
original | 26.11.09
35.
שרי גוטמן צודקת
כדבריה, "אם היה נקבע מחיר מינימום שההוצאה תקבל על כל ספר, אפשר היה להוריד פלאים את המחיר הקטלוגי של הספרים לצרכן". אפשר וצריך לעשות את זה, בלי להתערב במחיר לצרכן. ברגע שהרשת תיאלץ לתגמל את המו"ל באופן הולם, גם ההנחות שהיא תיתן לצרכן יהיו מתונות ושפויות יותר, ובכל מקרה זה יהיה על חשבונה בלבד. המו"ל יקבל תגמול סביר ויוכל לשלם כראוי לסופר, למתרגם, לעורך וכו' - ואם הספר יצליח הוא יוכל גם להרוויח משהו ולהשקיע בספרים הבאים. הבעיה בהצעה של ניצן הורוביץ היא ההתערבות המיותרת במחיר לצרכן. בנוגע לסטימצקי - כל מי שעקב אחרי רשימות רבי המכר בחודשים האחרונים ראה שהרשת קידמה בעיקר שתי הוצאות, ידיעות וכתר. בראל לא טובה מהמתחרים, היא מתחסדת אבל פועלת באותו האופן בדיוק.
תמר | 26.11.09
34.
על ארוחת המבורגר אתם מוצאים 60 שקל בלי לחשוב
אבל על ספר שמישהו עבד עליו שנים, ויכול לשרת אתכם שנים (ולא 10 דקות) זה לא? אני פרסמתי ספר, וקבעתי מחיר של 64 שקלים שנראה לי סביר ביותר. 80-90 זה באמת יקר, אבל 30-40 זאת בדיחה. אם אתם לא מוכנים להוציא 60 שקל על ספר, כנראה שהספר לא שווה שתקראו אותו...
ארז | 26.11.09
31.
מה אתם מתלהבים מהקינדל ?
הקינדל יעשה לספרות מה שיו-טיוב עושה לטלויזיה. במקום תוכניות מושקעות עם אנשי מקצוע, אנשים רואים קליפים גרועים בהפקה ביתית. לזה אתם קוראים התקדמות ? עם הקינדל יהיו כל כך הרבה סופרים חדשים שאף אחד לא יוכל לבלוט, הילדים שלכם יתגעגעו לסטיבן קינג.
יוני | 26.11.09
29.
קהל רב יותר נחשף לקריאה
כאשר מחיר הספר נמוך ושווה לכל כיס, ילדים נוער ומבוגרים נחשפים לקריאת ספר. קונים ביתר קלות, מביאים מתנות לימי הולדת. כשאתה קורא ספר אחד הוא מעורר לרוב סקרנות לעוד אחד. לגבי ילדים אין לי ספק שבתקופות בהן מתקיימים המבצעים זכו נכדי ליותר ספרים, ולחשיפה רחבה לכל סוגי הספרות. אני מעדיפה להביא מתנה של 4 ספרים ב- 100 מאשר קניה של ספר אחד ב- 68 שקלים במקרה הטוב.
פרידמן רינת | 26.11.09
28.
שיחשבו שוב. מה עדיף רווחים קטנים או בכלל לא?
ע"פ סטימצקי, המבצע מכר מליון ספרים בפעם הקודמת. בהנחה שמדובר רק בספרים שבמבצע. לא כולל המכירות של מה שלא במבצע. כלומר, 250 אלף * 100 ש"ח. כלומר 25 מליון ש"ח שנכנסו לשוק הספרים (הרשת, הוצאות הספרים, סופרים וכל מי שקשור בענף). שיבדקו כמה ספרים הם מוכרים בלי המבצע הזה, ואם הם מתקרבים לאותם סכומים. בטוח שלא.
 | 26.11.09
26.
גם צומת וגם סטימצקי שולטים בשוק כקרטל.
מבצעים זה נהדר ללקוח אבל מה עם אלה שעמלים ימים כלילות ועד לשנים? כדי לתת לסופר תמריץ להוציא ספר איכותי הוא צריך להרוויח. עם המבצעים האלה הוא פשוט לא יכול. מבצעים כן - אבל לשדוד את הסופרים לא! וסטימצקי וצומת ספרים - הפסיקו להתנהג כקרטל. אתם מזכירים את משפחות הפשע.
דפנה | 26.11.09
24.
כל דבר יותר טוב מן המונופול שהיה לסטימצקי משך שלושה עשורים של שלטון טוטליטרי
אני מתפלל לחיסול סטימצקי משום שהם ניסו ליצור מונופול. בשלב הרעב שלהם ה ניסו לטרוף את החנויות האונבירסיטאיות כמו אקדמון ודיונון. הם ניצלו את העובדה כי לא יוכרז מונופול כיוון שהענף כלל גם ספרי לימוד. עכשיו התחרות מפרקת אותם.
אבנר  | 26.11.09
23.
די לבכיינות, תנו לנו להינות מספרים במחירים טובים
הכתבה הזאת עקומה לגמרי. את מה שקבעה הממונה על ההגבלים העסקיים שמים בסוגריים כאילו מדובר באירוע שולי. אבל זה מה שהיא אמרה: אין שום בעיה של בעלויות צולבות, שוק הספרים צומח והקונים נהנים ממחירים אטרקטיביים. עם כל הכבוד לרחלי אידלמן ולסנוביזם שלה, אין שום סיבה לחוקק חוק שיממן את מה שהיא חושבת שהציבור צריך לקרוא. בסופו של דבר יש כאן שני אינטרסים: סטימצקי נלחמת נגד צומת בגלל שהיא רשת פחות טובה, והמו"לים נלחמים נגד כנרת כי הם פחות טובים. מי מפסיד? בעלי ההון. מי מרויח? הציבור (ואל תגידו לי שסופרים לא יכולים להתפרנס מכתיבה - מי שלא רוצה שלא יכתוב. גם אני לא מצליח להתפרנס מהתחביבים שלי, ואני לא מתרשם שיש כאן מחסור בסופרים שמוכנים לכתוב למרות שאין בזה פרנסה).
משה המבודד | 26.11.09
20.
ככה יעשה לכל הקרטלים במדינת ישראל. המבצעים של צומת הכי שווים!!!
גב בראל, קשרים הביאוך למשרה וביחד עם הקרטל של סטימצקי חברו להפיל אותכם. עלות של 5 שח לספר לא מצדיקה מחיר קטלוגי של 89 שח. מקסימים 35 שח. דרך אגב בכל יום שישי בידיעות מפרסמים דרוג ספרים לפי מינה צמח. למה סתם להמציא
 | 26.11.09
16.
שהוצאות הספרים יוזילו את העלויות ע"י שימוש בנייר ממוחזר
ספרים באנגלית הם לרוב זולים יותר וקלים יותר, כי משתמשים בנייר ממוחזר. כך, כל הגורמים בדבר ירוויחו יותר: הסופרים וההוצאות לאור שעלות ההדפסה תוזל, אנחנו הקונים שהספרים יוזלו בהתאם, והכי חשוב - הסביבה, שפחות עצים יכרתו.
אני אלא מי | 26.11.09
12.
צומת-ספרים, תמשיכו. כמה שיותר. בעוד שבוע יש לי יום הולדת ואני מגיעה עם תקציב מפנק
לקניית הספרים שתמיד רציתי לקנות ולא יכולתי בגלל המחיר הגבוה. עכשיו אני הולכת לחגוג. רק תמשיכו בבקשה? לפחות עד סוף דצמבר? בהצלחה לכם, צומת. אותי כבר קניתם. ד"א עשיתי טיול מקדים בשתי חנויות שלכם כדי לבחור מה אני אקנה ביום חמישי הבא...ומצאתי שבקניון שבעת הכוכבים, המיבחר הרבה יותר גדול מהחנות בעיר שאני גרה בה..
א. | 26.11.09
11.
פעם יש תחרות לטובת הצרכן אז בוכים?
מי שבאמת רוצה להיות סופר עם הגיגים פילוסופיים, שילך לאינטרנט, יש שם בלוגים שנקראים ע"י אלפים, אם לא יותר. מי שכותב ספרים רבי מכר (א.ב.ג.ד.ה יהושוע, רם אורן, וכמובן מחו"ל גרישם/בלדאצ'י/קינג/קלנסי/ג"ק רולינג/קובן), להם לא איכפת מהמחירים כי הם מפצים על זה בכמות. ספרים אקדמיים בכל מקרה נמכרים במחירים שערורייתיים (ספר לימוד במתמטיקה באוניברסיטה עולה למעלה מ-100 שקלים, ואם אתה צריך ספר מתקדם מחו"ל, תהפוך את הסכום לדולרים). החוק הצרפתי לא יקדם שום דבר, הוא רק יהרוס את תרבות הקריאה של הצרכנים שנהנים. ספרים יותר יקרים => פחות קונים, ולכן כנראה הרווח השולי שישאר בידי המו"לים והסופרים לא יגדל בהכרח, כנראה אנשים יחכו להגעת ספרים לספריות עירוניות או לירידת מחיר אחרי שנה על המדפים (או במבצעים לפני החגים, שזה הרי יקרה בכל מקרה עם החוק ובלי החוק). או לחילופין, זה רק יהפוך צרכנים לפיראטים (כבר היום יש מספר אתרים של ספרים סרוקים באינטרנט, בעיקר אקדמיים אך לא רק, חלקם אפילו בפורמטי e-book ישירות מהמפיצים). מה גם שידיעות ספרים או אחרים או מו"לים אחרים חזקים, שיכניסו את הספר הוירטואלי ו-kindle לארץ, ואז הם יורידו את עלויות ההדפסה והשיווק לאפס.
אסף | 26.11.09
10.
מה שצריך לעשות (ויקרה בכל מקרה)
זה לרדת מספרים מודפסים. שיהיה הכל אלקטרוני. ספר אלקטרוני צריך להימכר בסדר גודל של 30 שקל (או שיהיה מודל כלשהו של ספרייה וירטואלית, ואז לכולם יהיה די והותר הכנסה, כולל לסופרים שהיום אין להם את זה. אין ספק, הוצאות הספרים יפסיקו להדפיס ויתרכזו בתהליך של הפקת הספר. וחנויות ספרים יהפכו להיות רק עבור ספרים ישנים ונדירים. זה מאד לא נעים עבור אוהבי הספרים. כולנו מאד נהנים מהתחושה של הספר הפיזי כי עם זה גדלנו וזה היה השער שלנו לדמיון כל החיים, אבל זה עדיף על זה שאנשים פשוט לא ייקנו ספרים ולא תהיה ספרות.
 | 26.11.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת