אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מפסיקים לבלוע שקרים: חברות המזון מאמצות תקן בריאות חדש

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
יוזמה מבורכת בסך הכל
בחייכם אנשים- לכל אדם בוגר יש אחריות למה הוא מכניס לגוף שלו או של הילדים שלו ומי שצריך להמנע ממאכלים מסויימים- שימנע. לדיאטנית המכובדת- זה לא בא להחליף מודעות ואחריות אישית לתזונה או חלילה להוריד את החשיבות של תזונאים. להבנתי זה בסך הכל נותן כלים לצרכן הממוצע לבחור, מבין המוצרים שהוא גם ככה קונה, מה הם המוצרים הבריאים יותר המכילים פחות חומרים מזיקים ו/או יותר מרכיבים תורמים כמו סיבים תזונתיים. זו התחלה יפה מאוד (ונכון הדרך עוד ארוכה כי המזיקים במזונות אותם אנו צורכים עוד רבים), מפחית בלבול ומציע לצרכן מדד השוואתי ראוי לעשות בחירות בריאות יותר. הלוואי שיצרפו עוד הרבה חברות, גם אם הן צריכות לשלם (שישלמו קצת למה לא)- ארגון שעוב בשיתוף עם ארגון הבריאות הבינלאומי עושה בקרה ולא מוכר סתם תו בשביל כסף קטן!!
מיכל | 12.12.09
18.
על פניו נשמע כמו תוכנית לא רעה אבל....
כאשר מסתכלים על התמונה הגדולה עולה השאלה: האם בנתרן, סוכרים ובסיבים מסתכמים השינויים? מה בדבר הוספת אספרטיים למזונות שמיועדים לילדים? חומרי שימור שונים, מעכבי חימצון? או כל הנדסת מזון שמפרקת את האוכל שלנו מכל ערך ובצורה כימיכלית או מלאכותית "מחזירה" ערכים תזונתיים למוצר הסופי? רק אם נפסיק לקנות לחלוטין אוכל מעובד (פרילי, גבינות שבהם יש תוספת חלבוני חלב, שניצלים, קורנפלקס...) נוכל אנחנו כצרכנים להשפיע על מה שיצא בסופו של דבר ממפעלי המזון. וכן אני צרכנית מתלוננת. אם יש מרכיבים באוכל המעובד שלא ניראים לי אני דואגת לידע את היצרן בכך שלא אקנה את התוצר ללא שינוי במרכיביו... תתפלאו אבל ברוב המקרים אני מקבלת תשובה. אם כל אחד מאיתנו יקח מוצר אחד בלבד ויקדיש 5 דקות בשבוע על מנת לבחון את מרכיביו ולהעיר את תשומת לב היצרן אולי נביא ביחד לשינוי אמיתי. בקיצור לסמוך על מישהו אחר שיעשה את העבודה בשבילנו, ועוד ארגון שמקבל כסף מהיצרן עצמו... תעשו את המתמטיקה לבד. חג שמח!
רוני | 12.12.09
14.
קודם כל צריך להלחם ברמאות בפרסומות!!!
אם למישהו בממסד אכפת מבריאות האוכלוסייה - צריך: 1. ק ו ד ם כ ל להטיל קנסות כבדים עד ל ס ג י ר ת העסק בעקבות פרסומות מטעות או שקריות!!! אפילו בית סהר לעבריינים, שמוצריהם מסכנים את הצרכנים!!! 2. לקבוע תקנים מחמירים , עד איסור מחלט על שמוש בחומרים מזיקים למיניהם - צבעי מאכל, חומרים משמרים, דשנים וכימיקאלים בחקלאות ותרופות או הורמונים בתזונת בעלי חיים שעולים על שולחננו וכ' וכ' .... לקבוע תקנים הדואגים לבריאות הצרכנים ו ל א לחיי המדף של המוצרים!!! 3. לגייס מספיק כוח אדם מקצועי במשרד הבריאות, שיפקח על מימוש התקנים!!! לתת לגוף המפקח סמכויות להפעלה מ י י ד י ת של הענשים או הסנקציות כנגד העוברים על התקנות - כולל אחריות אישית- פלילית, של מנהלי החברות או בעלי העסקים המתעלמים מהתקנות! 4. האם מישהו היום סומך על מי שאחראי על בריאות האוכלוסייה??? כך לגבי רוב המשרדים הממשלתיים - לציבור אין הרבה אמון ביעילותם ומסירותם לתפקיד... כנראה בצדק... יש לנער את המנגנון הרדום והאימפוטנטי שנקרא משרד הבריאות - להכניס אנשים איכותיים, מקצועיים וא כ פ ת י י ם שינהלו את העניינים בשקיפות וכולנו נעקוב אחרי תפקודם... ובא גואל לציון.....  
קוקה | 12.12.09
4.
כתבה פרסומית
תקן שקר כלשהוא, כל תקן בתשלום (כל תשלום שאינו מחיר בדיקות) הוא תוכנית לרווח כספי של בעלי התקן. התועלת לציבור: מוצר לוואי של רווח כספי למערכת. צריך פחות: נתרן, סוכר, שומן, שומן רווי, כולסטרול רע, ושאר מרעשין. אבל מ י קבע שרק 20% מהמוצרים הם תזינה ראוייה? מי קבע שכל קטגוריה צריכה להאכל? אם יש מוצר טוב יותר שאנו משלם על התקן הנ"ל, האם מוצר נחות מקבל את התקן? זה מזכיר לי חברות סקרים שקריות (כמו "אוביקטיבי" שנתבעו ונאשמו) שמכרו את הסקרים לחברות המצליחות כדי לפרסם את הסקר, למפסידות כדי לגנוז את הסקר ולבינוניות כדי למחוק מתחרים טובים לגרום לכך שהם יזכו. לא מי שבאמת מי שמתפרסם הוא טוב, מי שאין לו הוא רע או שיש קשר בין הפרס לאיכות. בושה לכלכליסט שמקדם תוכנית כזו.
עודד | 12.12.09
1.
בקיצור הצליחו למצוא דרך לקחת כסף מהחברות הגדולות
על תווית מזון , בלי שום התחייבות אמתית כלפי הצרכן... בעיקר דיבורים ... אם חברה צריכה לשלם להם 100000 ש"ח בשנה , מה ימנע מהם לקבל את הכסף במידה והחברה לא תעמוד בסטנדרטים הבריאותיים? הרצון הטוב להגן על האזרח? ברור שלא. גם הם צריכים לשלם משכורות, לא?
שמוליק | 11.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת