22. יוזמה מבורכת בסך הכל בחייכם אנשים- לכל אדם בוגר יש אחריות למה הוא מכניס לגוף שלו או של הילדים שלו ומי שצריך להמנע ממאכלים מסויימים- שימנע. לדיאטנית המכובדת- זה לא בא להחליף מודעות ואחריות אישית לתזונה או חלילה להוריד את החשיבות של תזונאים. להבנתי זה בסך הכל נותן כלים לצרכן הממוצע לבחור, מבין המוצרים שהוא גם ככה קונה, מה הם המוצרים הבריאים יותר המכילים פחות חומרים מזיקים ו/או יותר מרכיבים תורמים כמו סיבים תזונתיים. זו התחלה יפה מאוד (ונכון הדרך עוד ארוכה כי המזיקים במזונות אותם אנו צורכים עוד רבים), מפחית בלבול ומציע לצרכן מדד השוואתי ראוי לעשות בחירות בריאות יותר. הלוואי שיצרפו עוד הרבה חברות, גם אם הן צריכות לשלם (שישלמו קצת למה לא)- ארגון שעוב בשיתוף עם ארגון הבריאות הבינלאומי עושה בקרה ולא מוכר סתם תו בשביל כסף קטן!! מיכל | 12.12.09 (ל"ת)
21. מה עם תו תקן לתנאי החזקת בעלי חיים? לא כל אוהבי החיות שביננו צמחונים, ואנחנו רוצים לדעת שהחיה שאת חייה לקחנו לפחות לא סבלה במהלך חייה. מתי יהיה תו תקן לזה? אורי | 12.12.09 (ל"ת)
20. הכתבה נפתחת בדוגמא טיפשית בתחילת הכתבה כתוב על "הבשלה מואצת של עגבניות בגז" כדבר לא טבעי ... אם תלכו לבדוק, תראו שגם שאתם עוטפים בבית אבוקדו בנייר עיתון אתם מאיצים את ההבשלה שלו בגז ... אז מה הביג דיל? ארנון | 12.12.09 (ל"ת)
19. כל מה שיש בו לוגו בתשלום - חשדהו וחשדהו כולם מוזמנים לראות את הסרט "FatHead". של Tom Naughton. סביר להניח שיגרום לכם לחשוב שוב על כל מה שמאכילים אתכם (תרתי משמע) בעיתונים, ובמדורי בריאות למיניהם. | 12.12.09 (ל"ת)
18. על פניו נשמע כמו תוכנית לא רעה אבל.... כאשר מסתכלים על התמונה הגדולה עולה השאלה: האם בנתרן, סוכרים ובסיבים מסתכמים השינויים? מה בדבר הוספת אספרטיים למזונות שמיועדים לילדים? חומרי שימור שונים, מעכבי חימצון? או כל הנדסת מזון שמפרקת את האוכל שלנו מכל ערך ובצורה כימיכלית או מלאכותית "מחזירה" ערכים תזונתיים למוצר הסופי? רק אם נפסיק לקנות לחלוטין אוכל מעובד (פרילי, גבינות שבהם יש תוספת חלבוני חלב, שניצלים, קורנפלקס...) נוכל אנחנו כצרכנים להשפיע על מה שיצא בסופו של דבר ממפעלי המזון. וכן אני צרכנית מתלוננת. אם יש מרכיבים באוכל המעובד שלא ניראים לי אני דואגת לידע את היצרן בכך שלא אקנה את התוצר ללא שינוי במרכיביו... תתפלאו אבל ברוב המקרים אני מקבלת תשובה. אם כל אחד מאיתנו יקח מוצר אחד בלבד ויקדיש 5 דקות בשבוע על מנת לבחון את מרכיביו ולהעיר את תשומת לב היצרן אולי נביא ביחד לשינוי אמיתי. בקיצור לסמוך על מישהו אחר שיעשה את העבודה בשבילנו, ועוד ארגון שמקבל כסף מהיצרן עצמו... תעשו את המתמטיקה לבד. חג שמח! רוני | 12.12.09 (ל"ת)
17. היכן הרגולטור??? הרגולטור האחראי הוא משרד הבריאות. הוא זה שצריך למנוע שיווק מזון לא תקין ומזיק. זכרו את רמדיה!!! משרד הבריאות לא עושה את חובתו. נקודה!!! דפוק אחד | 12.12.09 (ל"ת)
15. כל מזון מעובד מזיק לבריאות. חוקים תקנות ותקנים חדשים, לא יעזרו לשנות את המצב, כל עוד המזון עובר עיבוד תעשייתי. | 12.12.09 (ל"ת)
14. קודם כל צריך להלחם ברמאות בפרסומות!!! אם למישהו בממסד אכפת מבריאות האוכלוסייה - צריך: 1. ק ו ד ם כ ל להטיל קנסות כבדים עד ל ס ג י ר ת העסק בעקבות פרסומות מטעות או שקריות!!! אפילו בית סהר לעבריינים, שמוצריהם מסכנים את הצרכנים!!! 2. לקבוע תקנים מחמירים , עד איסור מחלט על שמוש בחומרים מזיקים למיניהם - צבעי מאכל, חומרים משמרים, דשנים וכימיקאלים בחקלאות ותרופות או הורמונים בתזונת בעלי חיים שעולים על שולחננו וכ' וכ' .... לקבוע תקנים הדואגים לבריאות הצרכנים ו ל א לחיי המדף של המוצרים!!! 3. לגייס מספיק כוח אדם מקצועי במשרד הבריאות, שיפקח על מימוש התקנים!!! לתת לגוף המפקח סמכויות להפעלה מ י י ד י ת של הענשים או הסנקציות כנגד העוברים על התקנות - כולל אחריות אישית- פלילית, של מנהלי החברות או בעלי העסקים המתעלמים מהתקנות! 4. האם מישהו היום סומך על מי שאחראי על בריאות האוכלוסייה??? כך לגבי רוב המשרדים הממשלתיים - לציבור אין הרבה אמון ביעילותם ומסירותם לתפקיד... כנראה בצדק... יש לנער את המנגנון הרדום והאימפוטנטי שנקרא משרד הבריאות - להכניס אנשים איכותיים, מקצועיים וא כ פ ת י י ם שינהלו את העניינים בשקיפות וכולנו נעקוב אחרי תפקודם... ובא גואל לציון..... קוקה | 12.12.09 (ל"ת)
13. אנחנו אוכלים את מה שאנחנו מבשלים לעצמנו רוצים חיים "נוחים" אבל מגדלים מיני סרטן במעי , רק מי שלוקח על עצמו אחריות מציל את נפשו ואת עולמו הקטן . יורם | 12.12.09 (ל"ת)
11. באיזה כוכב אתם חיים ?!......זה סרט שניחשב כבר ישן...שאלה:איזו עונה אתם רואים של דקסטר? אם זו הראשונה או השניה אתם חיים על פלוטו(הכוכב הכי רחוק מהשמש)כי סתם שתדעו שבשבוע הבא יוצא הפרק האחרון לעונה הרביעית....losers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יוסי | 11.12.09 (ל"ת)
10. unilever is one of the worst company famous for doing all the things against being natural and friendly to the environment. Such as being a leader in animal testing for non critical things like cosmetics. It seems Choices give them another way to make more money. tomer | 12.12.09 (ל"ת)
8. גם נושא איכות הסביבה ברובו הונו אחיזת עיניים תסתכלו בלינק הבא ותבינו כמה תעשית השקר של "התחממות גלובלית"או איכות הסביבה משפיע על כולנו וכמובן מטעה את אותם אילו ש"לא יורדים לעומק" http://missedashow.net/media/775/The_Great_Global_Warming_Swindle_2007/ דן | 12.12.09 (ל"ת)
7. בקיצור, חולבים כסף מיצרנים בעבור התו שלהם. ממש נהדר לא סרור לי למה יצרנים לא יכולים בעצמם לחשוב על זה שהרבה סוכרים או הרבה נתרן זה דבר רע שרצוי לצמצם... ולעשות זאת בלי שיאלצו לשלם בעבור תוית כלשהי... סימפאטיקו | 12.12.09 (ל"ת)
6. מה ששכחו להגיד שהחברות משלמות להם על הסמל החשוב כול עלק שלהם הכול בעולם הזה נע סביב כסף. הם לא כול כך תמימים זה כמו ג יפית שמשכנעת את עצמה שהמוצר טוב בגלל פיתוי הכסף. אז שיעבדו עליכים?! מיילו | 12.12.09 (ל"ת)
4. כתבה פרסומית תקן שקר כלשהוא, כל תקן בתשלום (כל תשלום שאינו מחיר בדיקות) הוא תוכנית לרווח כספי של בעלי התקן. התועלת לציבור: מוצר לוואי של רווח כספי למערכת. צריך פחות: נתרן, סוכר, שומן, שומן רווי, כולסטרול רע, ושאר מרעשין. אבל מ י קבע שרק 20% מהמוצרים הם תזינה ראוייה? מי קבע שכל קטגוריה צריכה להאכל? אם יש מוצר טוב יותר שאנו משלם על התקן הנ"ל, האם מוצר נחות מקבל את התקן? זה מזכיר לי חברות סקרים שקריות (כמו "אוביקטיבי" שנתבעו ונאשמו) שמכרו את הסקרים לחברות המצליחות כדי לפרסם את הסקר, למפסידות כדי לגנוז את הסקר ולבינוניות כדי למחוק מתחרים טובים לגרום לכך שהם יזכו. לא מי שבאמת מי שמתפרסם הוא טוב, מי שאין לו הוא רע או שיש קשר בין הפרס לאיכות. בושה לכלכליסט שמקדם תוכנית כזו. עודד | 12.12.09 (ל"ת)
3. Another anti-capitalistic movie! Great, very original. When are these socialists going finally take over the capitalistic system so they can stop complaining about the evil capitaistic system. I can't wait for full blown central planning so we can have all this abundance and safe and healthy food. DJ | 12.12.09 (ל"ת)
1. בקיצור הצליחו למצוא דרך לקחת כסף מהחברות הגדולות על תווית מזון , בלי שום התחייבות אמתית כלפי הצרכן... בעיקר דיבורים ... אם חברה צריכה לשלם להם 100000 ש"ח בשנה , מה ימנע מהם לקבל את הכסף במידה והחברה לא תעמוד בסטנדרטים הבריאותיים? הרצון הטוב להגן על האזרח? ברור שלא. גם הם צריכים לשלם משכורות, לא? שמוליק | 11.12.09 (ל"ת)
מפסיקים לבלוע שקרים: חברות המזון מאמצות תקן בריאות חדש
22 תגובות לכתיבת תגובה