אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יעד האנרגיות המתחדשות מצריך שטח גדול יותר מת"א

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
יש משהו יותר פשוט מלשים קולטנים סולאריים על כל גגות הבתים בתל אביב כדי לכסות את זה?
סך הכל צריך להוריד את הקולטים הנוכחיים של דודי השמש ולהחליף אותם בקולטים שמייצרים חשמל. בחלק מהחשמל ישתמשו בשביל לחמם את המים בדוד בשיטה הקונבנציונאלית והשאר יעבור לרשת החשמל הארצית. והעיר נראה קצת הזוי- היום כושר יצור החשמל במדינת ישראל הוא בסביבות 15 ג'יגואט ולפי הכתבה ב-2020 הוא יהיה 40 ג'יגואט- כלומר עלייה של כמעט פי 3 שזה נשמע הזוי לגמרי.
אבי | 31.12.09
37.
צריך להיות תמרוץ משמעותי לבעלי בתים פרטיים וועדי בתים שיציבו על גגותיהם מערכות
תחשבו על זה - באזורי הדרום והצפון בישראל יש כמות עצומה של צמודי קרקע עם גגות רעפים. בשאר האיזורים, יש המון גגות שאינם מנוצלים לשום מטרה מלבד תחזוקת דודי השמש שלנו. סה"כ שטח הגגות הוא אדיר, ומדובר בשטח עצום. בית פרטי ממוצע שיכול להקצות כ-50-60 מ"ר גג, יוכל לייצר חשמל בהיקף צריכה שיכסה את צרכיו וגם 2 שכנים נוספים. עד כמה שהרעיון לנצל את הגג שמימלא אינו נמצא בשימוש לצרכים ירוקים נשמע פנטסטי, כיום, התמורה לבעל בית פרטי (או וועד בית) אינה כדאית מספיק ולכן מעטים הבתים הפרטיים (או וועדי בתים) שאכן התקינו גג סולרי. זה אולי לא שיוויוני, אבל לדעתי צריך להיות תמרוץ אמיתי בדמות השתתפות במימון או קיזוזי מס כדי שהמערכות האלו יהיו יותר ויותר נפוצות. חשמל ירוק בסופו של דבר יעשה לכולנו טוב יותר ולא אכפת לי אם קבוצות מסוימות יגזרו על זה קופון.
דני | 30.12.09
28.
אנרגיה סולרית
יש בארצ מאות בתי כברות שהם חסופים לשמש כל השנה וגורמים לקושי וסבל בזמן הביקור במקום לכן אם המדינה היתה מסבסדת את כיסוי בתי הקברות בגגות סולריים היתה גורמת לנוחות למבקרים וכסף טוב לחברת קדישה. רעיון דומה היתי מציעה לאטוסטרדות {כביש 6 כביש 1 וכו...}
ויזל אדוארד | 30.12.09
24.
רעיון לא טוב
המדינה היא כבר הצפופה ביותר, עדיף לקנות חשמל מבחוץ. המתקנים הסולאריים כיום לא די יעילים. הכדאיות רגישה למחיר הרכישה הנכפה כיום על חברת החשמל. כשתופרט החברה בקרוב הבעלים לא יסכימו לשלם מחיר הפסד של פי 3 או פי 4 ממה שהם מוכרים את אותו חשמל. מלבד זאת, על הקולטים יצטבר כל הזמן לכלוך. לניקוי יצטרכו מים שגם הם במחסור. בבתים פרטיים הנגישות לגגות מסוכנת ונראה גם הרבה תאונות של נפילה.
פורן | 30.12.09
20.
הכי פשוט ולא מזיק
לאפשר בכל בנייה חדשה להתקין על שטח הגג מתקנים סולריים.לעודד את כל בעלי הבתים בארץ באמצעות פטורים ומענקים התקנה של מתקנים סולריים על גגות בתיהם ,מחסניהם וחממותיהם.צודק מגיב מס' 5 .אין צורך להרוס שטחי טבע בארץ רק כדי לרכז שליטה והענקת כל אמצעי הייצור לאילי ההון.תפסיקו לרכז את כל העוצמה אצל אנשי ההון.גם לפשוטי העם מותר לממש את השטח שקנו בעמל רב ולהפיק ממנו תועלת נוספת ללא הרס של שטחים פתוחים . 
אבי | 30.12.09
19.
כידוע שאנו מדינת חלמאים שנשלטת ע'י חברת חשמל והציבור כולו סובל קשות
בכתבה שהיתה לפני כשנה בעיתון שבגרמניה שיש כ30 יום שמש הממשלה מתגמלת את האזרחים להתקין קולטים ממש בחינם וכאן בחלם שיש מעל 310 יום שמש בשנה לא עושיעם כלום ומפקידים בידי חברת חשמל את כל הפתרונות וכמו שנאמר בכתה נותנים לחתול לשמור על החלב וכאן מדובר בחתול ר ע ב מ א ד
רועי | 30.12.09
18.
הצעת להתמודדות עם בעיית ביזבוז השטחים לחוות סולריות
אחרי מחשבה בעניין אני מגיע לפתרון שנראה לי פשוט וישים ברמה לאומית 1. עריכת בדיקה יסודית של כל גגות הבתים בישראל הפונים לכיוןן הנכון ( דרום) ובתוספת כל הגגות השטוחים שגם הם מתאימים לנושא זה. ( לדעתי צריך להיות באחריות המועצותהמקומיות ,העיריות והמועצות האזוריות להקציב סכום כסף צבוע לעניין) 2. הגשת הצעה לכל אותם גגות פוטנציילים לאופן ההתקנה ועלות ההתקנה כולל המחיר שיקבלו עבור כניסה לפרויקט שכזה והצגת הנושא כגורם מניב לבניינים משותפים כמקור הכנסה לשידרוג ואחזקת הבתים. יש להקדיש התייחסות מיוחדת לכל נושא המיסוי והמע"מ ( למי שאינו רגיל בנושא הדבר מבהיל במקצת ) 3. העלת התשלום לגגות קטנים עד 15 קילוולט יצור למחיר טוב יותר גם עם על חשבון המחיר לבעלי גגות גדולים יותר מאחר ושם העלות היא נמוכה יותר בגלל נפח העבודה . בברכה חיים
חיים | 30.12.09
16.
הקמת תחנת כח סולארית - שגיאה אסטרטגית
נעזוב בצד לרגע את בזבוז השטחים שאפשר לנצל לנטיעת יער או בניית ישוב ונחשוב על ההשלכות שיש בהקמת אתר המספק כמות משמעותית של חשמל באמצעים סולארים בזמן מלחמה (שמתרחשת כאן כל עשור). להשמיד אתר כזה לא צריך יותר מטיל בעלות שקל תשעים והנזק לישראל יהיה עצום.
אוהב ירוק | 30.12.09
12.
אנרגיה מתחדשת - המולך החדש
אחרי שסימנו להפוך עשרות אלי דונם קרקע פתוחה לשכונות של בניה נמוכה ולמחלפי ענק (כביש 431 כבר אמרנו) הגיע תור המולך החדש - שדות של קולטים סולריים. לוחות הברזל והזכוכית הללו יהפכו תוך עשור מהקמתם לגרוטאות חסרות ערך עקב יעילות אנרגטית נמוכה. אבל הקרקע הפנויה תאבד לעולמים
הצופה הנאמן | 30.12.09
6.
אין סיכוי שתימשך בניית תחנות סולריות לייצור חשמל וכיסוי גגות
המדינה עשתה חשבון והיא לא מוכנה להפוך את יצור החשמל מהשמש לרווחית וכדי למנוע את המיזם הזה כל מה שהיא צריכה היא להוריד את המחיר של ייצור קווט חשמל מ 1.97 לנמוך יותר. הכדאיות יורדת ומתבטלת מה גם שעל הכנסה זו משלמים מס. המדינה צריכה לעודד במקום זה מכשילה . איפה כל חברי הכנסת שמדברים ירוק ועושים שחור. במיוחד מש' האוצר.
גיורא | 30.12.09
5.
הירוקים גורמים נזק עצום לסביבה עם ה"אנרגיות המתחדשות" שלהם
אין דבר כזה "אנרגיה נקייה": המערכות הסולריות, שבסך הכל יעבדו 5-7 שעות ביממה, יגרמו להרס עצום של שטחי טבע נפלאים שיכוסו במתכת, אלומיות, זכוכית וכבלים ברזל, וייסגרו בגדרות. ייצור המערכות הסולריות האלה יגרום גם הוא לחנזק סביבתי עצום (כמה אנרגיה "רגילה" דרושה לייצור המתקנים ולקמת התחנות?). הממשלה צריכה להחליט שמעכרכות סולריות מותר להקים רק על גגות מבנים קיימים ולא להוסיף הרסה לטבע.
שומרת סביבה | 30.12.09
2.
הממשלה לא רוצה שמישהו ירוויח גם מהשמש.
הממשלה עם חברת חשמל הפסיקו את התקנות גגות סולריים . נחמץ להם הלב שקשישים שלא יעבדו את אדמתם יותר כי מקצצים בעובדים זרים ומעלים את מחיר המים לחקלאות ומטילים עלינו מיסים ללא סוף , ירוויחו קצת כסף ותהיה להם רווחה לעת זיקנה . המדינה לא רוצה שיטיב למישהו. במיוחד מש' האוצר שיש לו תפקיד לעזור לאלה שיש להם. יש מלא גגות של מחסנים שנבנו לפני שנים שהחקלאות הייתה פאר. במקום לזנוח את זה נא תתנו לנו אפשרות להתפרנס. אבל לא חס וחלילה ואחר כך שהשטחים יפונו יבואו הבדווים וישתלטו על האדמות , השטחים הפתוחים והפלשתינאים יוכלו לקבל את המושבים ליד הגבול, הרי רוצים לתת להם שטחים לא שמעתם?
אופירה | 30.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת