אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט" - הסטארט־אפ הסודי: פיתוח רפואי במטבח הביתי

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
ל-13: מדובר כנראה במיקוד הקרניים
במקום לשלוח גלים שיכסו באופן יחסית אחיד את כל חלל המיקרו, הם כנראה ממקדים אותם בעזרת Phased arrays (אפשר לחפש בויקיפדיה). הרעיון פותח בשנת 1905, ומשמש בתקשורת וברפואה בעיקר. הגאונות כאן היא בחיבור הפשוט בין משהו שקיים ומבוסס בשטחים אחרים, ומיושם לצורך יומיומי. אין כאן כמעט עבודת מחקר (בחינת הפיזור/בליעה בחלל של המכשיר). קישור לסרטון שמדגים את מיקוד הקרן על ידי הפעלה מדורגת (מן החוץ פנימה) של המתמרים (הנקודות הירוקות הבהירות): http://www.youtube.com/watch?v=mtja8-7XDKA&feature=related ועוד קישור לסרטון שמדגים הסטה של הקרן הצידה: http://www.youtube.com/watch?v=fCHWGlAQQOw&feature=related על ידי שילוב של שני התזמונים הנ"ל ניתן למקד ולהסיט את הקרן בו זמנית, ואפשר גם לשלוט בנפח בו מרוכזת מרבית האנרגיה. כך ניתן לחמם את כל המזון או רק נקודות ספציפיות בו. החסכון באנרגיה נובע ממיקודה במזון בלבד, בניגוד למיקרוגל רגיל, בו הרבה מהאנרגיה מתבזבזת לשווא.
מהנדס | 10.01.10
22.
לא הבנתם ! תחשבו על הורדת עלויות של מסעדות אולמות ומפעלים שמייצרים מזון
תחשבו על כך שרק חצי שעה לפני הארוע הטבח מחנה את הרכב שלו בכניסה לאולם. תחשבו על כך שמנה תוגש לכם 2 דקות לאחר שהזמנתם אותה. תחשבו על מפעל לעוגות שמצליח לאפות את העוגות שלו בעשירית הזמן חיסכון באנגריה ובזמן ועלות העובדים. ועוד ועוד זו מהפיכה בסדרי גודל שעוד לא הצלחנו להבין
יובב השובב | 08.01.10
3.
מזל שנתנו למישהו שמבין בטכנולוגיה לכתוב את הכתבה
כי אחרת, הוא עוד היה עלול לגלות, שמיקרוגל פועל על קרינת RF שזה תרגום ל"תדר רדיו" או "גלי רדיו" כמו שהוא רוצה לקרוא לזה... אולי הם מצאו דרך לחמם אובייקט מסויים בתוך צלחת המיקרו על ידי כיוון של אלומת הקרינה ישירות על האובייקט, במקום המצב הסטנדרטי שאין אלומה אלא פיזור בתוך התנור, אבל הם לא המציאו קרינה חדשה בשביל זה... לפעמים קטעים לקרוא פה.
יניב | 06.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת