25. כמה מהטוקבקים הטובים ביותר של השבוע נמצאים פה תודה למגיבים ואין אין על מגיב 10 אתם חייבים להיות הnokia של המיקרוגלים גרופי | 12.01.10 (ל"ת)
24. RF Dynamics האם לדעתכם המערכת בגדול חוסכת אנרגיה. לאו דוקא לעומת מיקרו רגיל אל בכלל. הא מיקרו בכלל הוא דרך חסכונית יותר לבישול או אפיה . האם אםיה במיקרו צורכת הרבה פחות אנרגחיה מחימום רגיל חיים | 10.01.10 (ל"ת)
23. ל-13: מדובר כנראה במיקוד הקרניים במקום לשלוח גלים שיכסו באופן יחסית אחיד את כל חלל המיקרו, הם כנראה ממקדים אותם בעזרת Phased arrays (אפשר לחפש בויקיפדיה). הרעיון פותח בשנת 1905, ומשמש בתקשורת וברפואה בעיקר. הגאונות כאן היא בחיבור הפשוט בין משהו שקיים ומבוסס בשטחים אחרים, ומיושם לצורך יומיומי. אין כאן כמעט עבודת מחקר (בחינת הפיזור/בליעה בחלל של המכשיר). קישור לסרטון שמדגים את מיקוד הקרן על ידי הפעלה מדורגת (מן החוץ פנימה) של המתמרים (הנקודות הירוקות הבהירות): http://www.youtube.com/watch?v=mtja8-7XDKA&feature=related ועוד קישור לסרטון שמדגים הסטה של הקרן הצידה: http://www.youtube.com/watch?v=fCHWGlAQQOw&feature=related על ידי שילוב של שני התזמונים הנ"ל ניתן למקד ולהסיט את הקרן בו זמנית, ואפשר גם לשלוט בנפח בו מרוכזת מרבית האנרגיה. כך ניתן לחמם את כל המזון או רק נקודות ספציפיות בו. החסכון באנרגיה נובע ממיקודה במזון בלבד, בניגוד למיקרוגל רגיל, בו הרבה מהאנרגיה מתבזבזת לשווא. מהנדס | 10.01.10 (ל"ת)
22. לא הבנתם ! תחשבו על הורדת עלויות של מסעדות אולמות ומפעלים שמייצרים מזון תחשבו על כך שרק חצי שעה לפני הארוע הטבח מחנה את הרכב שלו בכניסה לאולם. תחשבו על כך שמנה תוגש לכם 2 דקות לאחר שהזמנתם אותה. תחשבו על מפעל לעוגות שמצליח לאפות את העוגות שלו בעשירית הזמן חיסכון באנגריה ובזמן ועלות העובדים. ועוד ועוד זו מהפיכה בסדרי גודל שעוד לא הצלחנו להבין יובב השובב | 08.01.10 (ל"ת)
21. ל-19 ומה אם הפולניות ואם אני נשוי לפולניה - אז מצאתי את הפתרון איך להפשיר אותה? גדול!!!! נשוי לאחת | 07.01.10 (ל"ת)
19. אפשר להפשיר איברים בבית! נניח שקפוא בחוץ, קור כלבים. קפא לך התחת - יש פיתרון. FE | 07.01.10 (ל"ת)
17. המיקרוגל שלי תמיד משאיר לי חלק חם מדי וחלק אחר קר מדי סוף סוף הם למדו איך לשחזר את התקלה ולמכור אותה!!!! אתם בטוחים שזה לא פטנט של מיקרוסופט? אכן חדשות מרעישות | 06.01.10 (ל"ת)
16. לדעתי כדי לחמם הם מקרינים את גלגל"צ וכדי לקרר מקרינים את קול המוסיקה מאזין לגלי הרדיו | 06.01.10 (ל"ת)
15. תגובה ל-14- המעסיק שלך..... ככה יקח לך פחות 2 דקות ו40 שניות לחמם את המרק ותחזור לעבוד מהר יותר.... גבי | 06.01.10 (ל"ת)
14. יופי. עכשיו נחכה לצלחת מרק 20 שניות במקום 3 דקות... מי לעזאזל צריך את השטויות האלה? עלי | 06.01.10 (ל"ת)
13. מיקרוגל = גלי רדיו בעלי אורך גל קצר. בדיוק אותו עקרון - בליעת גלי רדיו על ידי חומרים אורגניים והפיכתם לחום. מה חדש? ולמה זמן החימום קצר יותר? ההספק גבוה יותר? אם לא, הכל חרטא ברטא. קילווט נותן קילווט. לא יותר! איציק | 06.01.10 (ל"ת)
12. בשורה התחתונה, עוד פעם אוכל מחומם לעייפה. אולי שימציאו מנגל פחמים RF? אליהו המנגליסט | 06.01.10 (ל"ת)
10. אח שלו שמע לי אל תצא לאקזיט -תפתח מפעל בארץ תהיה ציוניתעסיק עובדים- ותקבל את פרס ישראל החברות מיקרוגל הולכות לפשוט את הרגל -ואתה במקומם..... אתה תהיה NOKIA של המיקרוגלים רונן אשדוד | 06.01.10 (ל"ת)
7. לא משנה מה הם יעשו המדע המודרני לעולם, אבל לעו-לם לא יצליח לחמם פיצה מבלי שישאר חלק קפוט באמצע. לעולם. | 06.01.10 (ל"ת)
3. מזל שנתנו למישהו שמבין בטכנולוגיה לכתוב את הכתבה כי אחרת, הוא עוד היה עלול לגלות, שמיקרוגל פועל על קרינת RF שזה תרגום ל"תדר רדיו" או "גלי רדיו" כמו שהוא רוצה לקרוא לזה... אולי הם מצאו דרך לחמם אובייקט מסויים בתוך צלחת המיקרו על ידי כיוון של אלומת הקרינה ישירות על האובייקט, במקום המצב הסטנדרטי שאין אלומה אלא פיזור בתוך התנור, אבל הם לא המציאו קרינה חדשה בשביל זה... לפעמים קטעים לקרוא פה. יניב | 06.01.10 (ל"ת)
2. לא מתקדם יותר אבל בהחלט בדרך לשם.... (גם לי התמונה הזאת עלתה בראש שקראתי את הכתבה) שי | 06.01.10 (ל"ת)
בלעדי ל"כלכליסט" - הסטארט־אפ הסודי: פיתוח רפואי במטבח הביתי
25 תגובות לכתיבת תגובה