אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך תהפכו את הגג שלכם למקור הכנסה קבוע

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
18 לך תלמד חשבון, חשבונאות והשקעות לפני שאתה ממליץ על משהו
בפירוש אין לך מושג מה אתה עושה. בהתקנת המערכת אתה מסכן סכום של 6 ספרות שקרוב לודאי יהיה שווה אפס בתוך 10 שנים , מה עוד שאתה לא יכול לממש אותו ולהפוך אותו למזומן. אתה צריך תזרים חזק מאוד בשביל שהעסק הזה יתקתק ועדיין אתה לוקח על עצמך סיכון גדול מאוד לדעתי הרבה הרבה יותר גדול מהשקעה במדדי מניות רצופה במדדי מניות לתקופה של 15-20 שנ. סופת ברד אחת והקרן שלך שווה רבע... איפה הוצאות הביטוח ומה בכלל הם מכסות באמת? תזרים הגיוני על כזה סיכון צריך להתקרב ל25-30 אלף לשנה כל הנחה מהמספר הזה משמעותה הפסד לטווח הארוך. תבדוק כמה אתה יכול לקבל באגח צמוד מדד לתקופה הזאת אל תסתנוור מהחזר עלוב של 1000 שח לחודש בעוד שהקרן נאכלת בסכום דומה ואף יותר. ולא הכנסתי הוצאות מימון, אם יש כאלו אתה ממש טמבל.
משקיע ותיק | 18.01.10
41.
האותיות הקטנות
מה שהרבה לא יודעים, זה שכל שנה (החל מ2012 אם נדייק), התשלום למעשה קטן ב-4% ומעלה. יש נוסחה המפורטת תחת קישור "אמת מידה נספח ב" באתר של חברת החשמל, בדף "מתקנים פוטו-וולטאים קטנים". לפי הנוסחה ב2012 מקבלים רק 96% ממה שמייצרים, ב-2013 רק 92% וב-2014 רק 88.5%. לגבי השנים שלאחר מכן לא מפורסמת כרגע נוסחה.
 | 18.01.10
38.
מזכיר לי התקנת דוד שמש חדש וקולטים כל 6-7 שנים
מחיר קוט"ש במחיר יקר = 53 א"ג. כולל כבר מע"מ. מחיר זול = 20 א"ג כולל מע"מ. הדוד צורך בהפעלה חשמלית פחות ממחצית שקל לכל שעת הפעלה (גוף החימום הוא 2 קוואט) ב 1500 ש"ח אני יכול להפעיל את הדוד במשך 3000 שעות שזה בערך 8 שנים להפעלה יומיומית במשך שעה. סט קולטים חדש כל 8 שנים עולה.....נחשו כמה? 1500 ש"ח! דהיינו, אין למעשה כל חיסכון אלא אם אתם משתמשים בכמויות גדולות מאוד של מים לחימום מעל שעה ביום ובכל יום ללא הפסק. כאן דווקא אני מצפה למחיר נמוך כי מה כבר יש בקולט? ערמת ברזלים וצינורות+זכוכית.
JOE | 17.01.10
35.
בבקשה הסבר
בואו נניח, שהגג שלי פונה לדרום, בואו נניח שבממוצע הקולטים יעילים לשש שעות ביממה (כנראה שבכך כבר החשבתי כל מיני בעיות טכניות בגינם קולט של X קוט"ש לא מפיק X קוט"ש באמת - האם זה כך?) נניח התקנתי מערכת של 4 קוט"ש, כלומר על פני 6 שעות יומיות, במחיר של 2 ש"ח לקוט"ש, אקבל 48 ש"ח ליום. כלומר 17520 ש"ח לשנה. כולם מדברים על פחות (לפני בלאי ותחזוקה), אם כך איפה אני טועה? תודה
חלש בחשבון | 17.01.10
34.
הרעיון שיהיו פראיירים שיקחו את כל הסיכון וההלוואות וימכרו לחברת החשמל
חשמל במחיר יותר זול מאשר היה עולה לחברת החשמל לייצר את אותו החשמל אם הייתה נדרשת להשקיע הכספים בתשתית הסולארית. (זה הרעיון) משהו בסגנון - וישחקו הנערים לפנייך..... אם למישהו באמת היה אכפת מאנרגיה ירוקה אז המדינה הייתה נותנת מהכיס עוד 2 ש"ח לכל קילוואט כזה ישירות ליצרן או כסבסוד להלוואה הניתנת לרכישת הציוד ואז זה היתה נוצרת כדאיות אמיתית. 
הרעיון | 17.01.10
31.
========== קישקוש במיץ כל עניין האנרגיה הסולארית ==========
מדובר במערכות הנותנות אנרגיה בשעות בודדות בלבד אשר גם בהן האספקה לא יציבה ותלוית מזג אויר. אין שום דרך לצבור את האנרגיה דבר שמשאיר את התלות בתחנות הפחמיות לשעות הערב שהן כידוע העמוסות ביותר. העלות של כל תחנת כוח פחמית (או אחרת) - מטורפת וניתן לכסות אותה רק אם עושים בה שימוש לאורך כל שעות היום. אם התחנה עומדת מושבתת בשעות מסוימות (במסגרתן מגיעה הצריכה מתחנות סולאריות) מאמיר עוד יותר מחיר התחנה הפחמית דבר שמייקר דרמטית את עלות הפקת החשמל ממנה, שלא לדבר על עלות התאים הסולריים במסגרתם הפקת החשמל יקרה פי 3, 4 או יותר. כולנו ירוקים ועדיין לא רואה אף אחד במדינה הזאת שיסכים לשלם על החשמל שלו פי 5. בקיצור, קישקוש במיץ על חשבון משלם המיסים.
שמוליק קיפוד | 17.01.10
28.
לא אומרים לכם את כל האמת!
זוכרים את פנסי התאורה בצמתים מבודדות שהציבו ליפני כמה שנים, אף אחד מהם לא עבד יותר משנה שנתיים.  הטכנולוגיה לא השתפרה עד כדי כך שהיום מערכת סולרית תחזיק מעמד 10 שנים בלי להשקיע הבה מאוד כסף בתחזוקה שנתית. ותחשבו על זה אה...אה....אה....
זוזו חלסטרא | 17.01.10
27.
לא מבין את המגיבים
מישהו מכם באמת מבין בנושא? שום מספר ממה שציינתם לא נכון ואפילו לא קרוב להיות נכון: 1. מחיר מערכת היום כבר הוא פחות מ 100,000 2. הכנסה שנתית למערכת 4KW היא 15,000 בשנה נכון יש עוד הוצאות שמסתכמות לכ 1000 ש"ח בשנה. 3.המערכת טובה הרבה יותר מ 20 שנה - ההסכם מול חברת החשמל הוא לעשרים שנה אבל המערכת ממשיכה לעבוד 4. יש פטור ממס עד הכנסות של 18,000 ש"ח בשנה אז אין שום "שותף" . 5. בנק הפועלים לא היה סתם נותן הללואות (80% מימון) ללא בטחונות על דברים לא מוכחים ומסוכנים. 6.המדינה כן מסבסדת ע"י מתן תעריף ייצור גבוה מתעריף צריכה! 7. אף חברה לא הסכימה להשכיר את הגג למגיב בתגובה 4 כי אתה פשוט קטן מידי. יש חברות שמתמחות רק בבתים פרטיים והן ישמחו להשכיר הגג שלך במידה ומתאים כבר מחר. (במקרה כותב תגובה זו מכיר חברה כזו.... כי כותב תגובה זו משכיר הגג שלו.... ומרוויח יפה מאוד)
שלומי | 17.01.10
26.
מדינה מטומטמת, מטורפת, חרא של חיים.
במקום לעודד שימוש בדור הבא של פתרון - דהיינו יריעות פוטו-וולטאיות, המייצרות חשמל בכמויות אדירות ויכולות להחזיר זרם לרשת, מדברים כאן על פתרון שכבר עכשיו עובר מן העולם. הסיבה ברורה ביותר - חברת החשמל שולטת על הרגולציה כדי שהעניין לא יהפוך חלילה לכדאי. אנו נתונים בידי פושעים מאורגנים, שודדי דרכים שיעדיפו לרתק אותנו לייצור חשמל ע"י שריפת דלק מזהם גם לעוד 5,000 שנה ובלבד שלא ייצא מידיהם אפילו לקוח שבוי אחד.
מדינת הפושעים | 17.01.10
22.
לא משתלם . . .
שהמדינה תסבסד את הקנייה של המערכות הסולאריות באחוז מסוים אז לשוק הפרטי תהיה בכלל איזושהי כדאיות להתקרב לתחום. לחברות שמוכרות את הפנלים אין שום אינטרס לעבוד עם המגזר הפרטי כי הוא פחות רווחי להם. הם מחפשים שטחים הרבה יותר גדולים ששם הם כבר משמשים כמקור סיבסוד.
מהשפלה | 17.01.10
21.
בדקתי את הנושא - לבתים פרטיים זה ממש לא כדאי
בדקתי את הנושא גם ROI וגם כ-"איש ירוק" וההתקנה בבתים פרטיים לא כדאי. 1. ההוצאה היא לא מוכרת והרווח עתידי כן מוכר כהכנסה... אז מה עשינו? הוצאת 120K וארוויח אולי 12K בשנה ועל זה עוד אשלם מס? 2. ה- ROI אינו כולל ריבית והצמדה של ההלוואה שאקח להתקנה מה שמקתין את ה- ROI. אם הולכים על 3-4% ריבית בשנה, אחרי 10 שנים שילמתי כ- 50% יותר עבור המערכת (ריבית +הצמדה). 3. הפחת של המערכת הופך אותה ללא רלוונטית אחרי כ- 15 שנה. כלומר, אחרי ששילמתי עליה היא לא שווה כלום. 4. חברת החשמל לא מתחייבת לרכוש ממני את המשמל במחיר קבוע, למרות ההתחייבות בהסכם - ערך הקילוואט/שעה עלול להשתנות (תמיד לרעת הספק שזה אנחנו במקרה זה). ראו מקרים של רכישת רכבים על סולר כאשר פתאום הסולר עלה והגיע למחיר של הדלק הרגיל, כנ"ל לגבי מחיר הגז... מה עשו אלפי הפריירים שהתקינו מערכת גז לרכבים שלהם? ברור שלא החזירו אפילו את הקרן של ההשקעה. 5. כאשר אמרתי לבעלי הלוחות שאני מוכן לעשות איתם עיסקה בהם אני "משכיר" להם את הגג שלי ושישלמו לי 100$ בחודש. כלומר, הרווח שלי יהיה בסביבות 4,500 שח במקום 12,000 בשנה שהם צופים בהצעתם, פשוט צחקו... ולא הסכימו. הם מוכנים למכור לי את המערכת ושאני ארוויח 12K (כביכול) במקום שהם ירוויחו 12K ושישלמו לי על הזכות להרוויח 1/3 מהסכום הזה. זה אומר הכל. לסיכום - ===== כנראה שהנושא הזה עדיין בחיתוליו והיחידים שבינתיים עושים כסף מזה זה אלה שמוכרים את המערכות הנ"ל או בעלים גגות ענקיים כמו סופרמרקטים וכדומה שקונים את המערכת מהרווחים שלהם ומקזזים עלויות - השד יודע איך - (אולי מקזזים פחת???) ואת ההכנסות הם פשוט מדווחים אותם בדרך זו או אחרת אחרי הקיזוז העלויות.
RONIAL | 17.01.10
19.
נסכם את הנאמר בכתבה: לא דאי להשקיע במערכת הזאת. נקודה
לפחות 130000 ש"ח, שיחזירו את עצמם אחרי 12 שנה, אולי, אם לא יהיו תקלות ותיקונים בדרך שיעלו עוד 130000 ש"ח. באותו הזמן הבית כבר לא יהיה שלך. וכל היופי הזה הוא חייב במס, פתיחת תיק במס הכנסה, מן הסתם גם רואה חשבון, שזה לבד עולה לפחות כמה מאות שקלים בחודש. ואם זה לא מספיק, אז צריך גם לקבל אישורים: בירושלים זה לוקח עד שנתיים, מניסיון. עכשיו תראו לי אדם שפוי, ממעמד הביניים, שיילך על דבר כזה. אם רוצים שהאנשים יעשו את זה באמת זה חייב להיות: א' הרבה יותר זול, ב' פטור מכל מס שהוא.
אזרח | 17.01.10
18.
תקשיבו רגע למי שכן התקין ועשה את החשבון - הכל מנסיון
לכל המגיבים "המלומדים": 1. מערכת מסדר גודל של 4 קילוואט אינה חייבת במס. מס הכנסה לא שותף שלכם. 2. התעריף קבוע ומובטח חוזית. הספקולציה שהופרחה כאן כאילו הממשלה יכולה לשנות את התעריף היא שטות. מי שחושש מחדלות פרעון של הממשלה או משינוי בדיעבד של התחיבות חוזית שלה, שלא יקנה גם אג"ח. אפשר לחשוב שהבנק שלכם, או חברת הביטוח יותר בטוחים אם מסתכלים 20 שנה קדימה 3. עכשיו לחשבון אמיתי: מערכת של 4קילוואט עולה 115 אלף ש"ח : עם גג שממוקם דרומה אפשר לייצר ממערכת כזו הכנסה של כ-13 אלף ש"ח בשנה (בדוק, המערכת שלי מייצרת הכנסה בפועל זה כעשרה חודשים). לחודש מדובר בכ-1100 ש"ח 4. בנק הפועלים, נותן משכנתה כנגד שיעבוד המערכת. היות וההסכם עם חברת חשמל הוא ל 20 שנה, אפשר לקחת גם את המשכנתה ל -20 שנה. אם משקיעים סכום התחלתי של 15,000 ש"ח ולוקחים משכנתה של 100,000 ש"ח, ההחזר החודשי (ל-20 שנה כאמור) הוא 580 ש"ח (בהנחת ריבית שנתית של 3.5%). אני מתעלם מעליית המדד מכיוון שהתשלום של חברת חשמל מתעדכן אחת לשנה כתלות במדד. 5. חשבון קצר מראה שנשאר לנו רווח של 520 ש"ח לחודש או 6240 ש"ח לשנה. לא רע עבור השקעה של 15,000 ש"ח ומינוף משכנתה 6. נכון שיש בלאי, אבל הוא לא כמצויין כאן. מדובר בעלות הממיר שעשוי להתקלקל כעבור מספר שנים (יש אחריות לחמש - אבל מדובר במכשיר אלקרוני פשוט למדי, ללא חלקים נעים.) אפשר להניח סכום של 8000 ש"ח בעשר שנים 5. 15 שנים אורך חיים של הקולטים זה פשוט לא נכון. הקולטים חיים כ-25 שנה עם ירידה מסויימת (קטנה) בנצילות. בגרמניה יש כבר נסיון של שנים רבות עם המערכות האלה 6. לגבי הטענה שכדאי לחקות כי הטכנולוגיה מתפתחת: נכון שהטכנולוגיה מתפתחת, ונכון שבעתיד הקולטים יהיו זולים ונצילים יותר, אבל מה שחסר לכם במשוואה, הוא שהמדינה מתכוונת להוריד בעתיד את הסכום ההתחלתי עליו תתחייב, לפי התפתחות הטכנולוגיה. שוב - לא להתבלבל, כל מי שחותן חוזה מובטח לו הסכום לעשרים שנה. אולם אם פלוני חותם היום, הסכום המובטח לעשרים שנה כנראה יהיה גבוהה יותר מזה של אלמוני שיחתום עוד שלוש שנים 7. נו, עכשיו באו תשכנעו אותי איפה אני טועה
אחד שכן התקין מערכת | 17.01.10
17.
טלי נחושתן מאיפה את מבינה גדולה במערכות סולאריות התקנתם חצי מערכת ואתם מומחים
לכי ללמוד קודם איך ניראה פנל לפני שאת מחלקת עצות בחצי שקל כי במערכות סולאריות אין לך מושג מה שכן אתם חזקים בפרסום כי יש לכם את שרי אריסון מאחורי הגב אבל יש חברות טובות יותר מקצועיות יותר וזולות בהרבה מכם עם מוצרים טובים משלכם כמו סולפאוור סולגל אינטרדן גריןסולאר סולרית סולאריה ועוד שהם התקינו מאות מערכות ולא 10 מערכות והם יותר צנועים ממכם 100000 ש"ח למערכת 4 KW .
אלון | 17.01.10
15.
עם כל האהבה שלי לאיכות הסביבה
התקנת פאנלים לא משתלמת. עדיין. במצב הטכנולוגי היום, הקולטים עדיין לא מספיק איכותיים, ולכן כל שיפור בהם הוא משמעותי. מבחינה תזרימית, יכול מאוד להיווצר מצב שהמתנה של שנה-שנתיים תשתלם הן לזמן הקצר והן לטווח הארוך, שכן בתום התקופה תוכלו לרכוש מערכת זולה יותר ובעלת נצילות גבוהה הרבה יותר. נכון, אפשר להמשיך ולומר את זה עד לאינסוף, אבל בשלב מסוים השיפור הטכנולוגי יאט ויתכנס שוב למקסימום טכנולוגי, מה שיעביר את כובד המשקל לטובת ההתקנה. המלצה, המתינו עוד שנה -שנתיים עד שהנצילות תגיע ל25% (היום עומדת על כ12% בלוחות ביתיים, הגיעו במחקר גם ל40% ויותר), ואז בחנו שוב את הנושא. אל תסתנוורו מחשבונות החשמל שאנשים מציגים. תזכרו תמיד, הכסף שהם מקבלים מהמדינה\חברת החשמל, הוא תוצא של השקעה ע-נ-ק-י-ת. קחו את ה300K ותקנו שני בתים בב"ש, התשואה שתקבלו תהיה גבוהה יותר... נ.ב כמו לכל דבר טוב יש גם צדדים רעים (ולהיפך). כמות הזיהום בייצור לוחות סולאריים היא מטורפת. משתמשים שם בחומרים שהיו יכולים להצמיח לכם עוד אף בגב. קחו את זה בחשבון כשאתם חושבים על אנרגיה נקייה (ובחרו ביצרן העומד בכל התקנות האקולוגיות).
 | 17.01.10
4.
בדקתי את הנושא - לבתים פרטיים זה ממש לא כדאי
בדקתי את הנושא גם ROI וגם כ-"איש ירוק" וההתקנה בבתים פרטיים לא כדאי. 1. ההוצאה היא לא מוכרת והרווח עתידי כן מוכר כהכנסה... אז מה עשינו? הוצאת 120K וארוויח אולי 12K בשנה ועל זה עוד אשלם מס? 2. ה- ROI אינו כולל ריבית והצמדה של ההלוואה שאקח להתקנה מה שמקתין את ה- ROI. אם הולכים על 3-4% ריבית בשנה, אחרי 10 שנים שילמתי כ- 50% יותר עבור המערכת (ריבית +הצמדה). 3. הפחת של המערכת הופך אותה ללא רלוונטית אחרי כ- 15 שנה. כלומר, אחרי ששילמתי עליה היא לא שווה כלום. 4. חברת החשמל לא מתחייבת לרכוש ממני את המשמל במחיר קבוע, למרות ההתחייבות בהסכם - ערך הקילוואט/שעה עלול להשתנות (תמיד לרעת הספק שזה אנחנו במקרה זה). ראו מקרים של רכישת רכבים על סולר כאשר פתאום הסולר עלה והגיע למחיר של הדלק הרגיל, כנ"ל לגבי מחיר הגז... מה עשו אלפי הפריירים שהתקינו מערכת גז לרכבים שלהם? ברור שלא החזירו אפילו את הקרן של ההשקעה. 5. כאשר אמרתי לבעלי הלוחות שאני מוכן לעשות איתם עיסקה בהם אני "משכיר" להם את הגג שלי ושישלמו לי 100$ בחודש. כלומר, הרווח שלי יהיה בסביבות 4,500 שח במקום 12,000 בשנה שהם צופים בהצעתם, פשוט צחקו... ולא הסכימו. הם מוכנים למכור לי את המערכת ושאני ארוויח 12K (כביכול) במקום שהם ירוויחו 12K ושישלמו לי על הזכות להרוויח 1/3 מהסכום הזה. זה אומר הכל. לסיכום - ===== כנראה שהנושא הזה עדיין בחיתוליו והיחידים שבינתיים עושים כסף מזה זה אלה שמוכרים את המערכות הנ"ל או בעלים גגות ענקיים כמו סופרמרקטים וכדומה שקונים את המערכת מהרווחים שלהם ומקזזים עלויות - השד יודע איך - (אולי מקזזים פחת???) ואת ההכנסות הם פשוט מדווחים אותם בדרך זו או אחרת אחרי הקיזוז העלויות.
RONIAL | 17.01.10
3.
עד שזה יהיה רווחי כבר לא נזדקק לזה
כמו כל דבר בחיים - יש תהליך ומה שעולה היום עשרות אלפי שקלים יהפוך נמוך משמעותי בעוד מספר שנים. מעבר לכך, המעבר לשימוש בגז ובטכנולוגיות חדשות להפקת אנרגיה יהפכו את התהליך הנ"ל ללא משתלם ורווחי למדינה ואז ניתקע עם קולטים ענקיים והמון מים חמים למקלחת וחשמל מיותר על הגג. לו היה באמת בעניין כה חשוב והכרחי, המדינה היתה מסבסדת אותו, נכון?
דינמי | 17.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת