אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם האינטרנט דופק לנו את החשיבה?

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
אינטרנט ממכר ומנוון - אני מכור וחש את ההשפעה
מסכים לגמרי עם מגיב #3 - באינטרנט אנחנו מתרגלים לקבל סיפוק מיידי - כל שאלה נענית מיד ע"י גוגל וויקי, כל פעם שרוצים לשכוח מהחיים נכנסים לאתר חדשות ומתחילים לצרוך כמויות ענקיות של מידע קל לעיבוד וחסר תועלת ברובו. אני בעד לעשות דיאטת אינטרנט, במקום זה עדיף לקרוא ספר בנושא שמעניין אותך, או ללמוד לעשות משהו חדש (נגינה, נגרות, ספורט) אני יושב עם חברים והרבה פעמים בא לי לחפש בגוגל את הנושא שמדברים עליו (אם אני לא בקיא בו) כי קשה לי להאמין לחברים שלי, הרי גוגל יודע יותר טוב מהם... ובכלל מי צריך חברים משעממים כשאתה יכול לקרוא דברי טעם יום ולילה בכלכליסט? לא בריא כל המצב הזה.
מכור לאינטרנט | 19.02.10
14.
האינטרנט הוא כלי. האדם אמור להשתמש בכלי ולא להשתעבד לו.
ולכן, בני אדם בעלי אופי חלש ישתעבדו לאינטרנט וישתמשו בו לצרכיהם הנמוכים ביותר - ובכך יבזבזו בו את זמנם ויתנוונו מולו. אנשים ממוקדים היודעים כיצד להשתמש בכלי מופלא זה, ינצלו אותו בצורה טובה ויפיקו ממנו רבות. אבל בגדול - דיאטת אינטרנט זה צעד חשוב לכל אחד - יום יומיים בשבוע ללא חיבור יעשה נפלאות לחייו האישיים של האדם.
אחד העם | 03.02.10
13.
מעניין.
לעומת זאת, אני למדתי כמה דברים רק בגלל האינטרנט. תכנות. למדתי כמה שפות תכנות, ולא מעט על מדעי המחשב. כיום זה מספק לי משכורת לא רעה, ונראה שזה ישתפר בעתיד. אנגלית. לא למדתי אנגלית מבית הספר, חס וחלילה. רק מהאינטרנט. כיום, בכתיבה, קשה להבדיל בין מה שאני כתבתי, ומה שדובר אנגלית כשפת אם כתב. לא רע בכלל. אם אני אנסה לחשוב איפה אני הייתי בלי האינטרנט, זה בטח היה עם כמה ילדים ברחוב מעשנת ושותה וודקה, דבר מאוד שונה ממה שקורה כרגע. מי שחושב שהאינטרנט זה רק ילדים בני 12, פשוט מבלה במקומות הלא נכונים. רוב האנשים שאני פוגשת באינטרנט הם אנשים בטווח הגילאים של 20-40, כאשר לא מעט מהם בעלי השכלה גבוהה.
. | 23.01.10
12.
העניין הוא איך אתה משתמש ברשת
האנטרנט זה כלי לטוב ולרע. הבעיה היא אחרת, לא זמן השימוש מול האנטרנט, אלא מה עושים בזמן הזה. אם צופים בפורנו ומדברים עם חברים וכמו כן מחפשים תשובות לשאלות פשוטות במקום לנסות ולחקור לבד. אני אישית קורא חדשות ומנסה ללמוד כמה שיותר מכל דף מידע - להפנים. במיוחד מתשובות של אנשים אחרים אתה לומד על הדרך חשיבה של האדם.
שחר כהן | 23.01.10
10.
ל-7, אכן אני מצדד בכל מה שאמרת, ולשאר הכותבים הקוטלים את האיטרנט:
1. בלי אינטרנט, תשכחו מדואר האי-מייל. 2. כל החברות בעולם ! כן כן בעולם, מחפשות רכיבים, שירטוטים, מיידע, רק דרך האינטרנט. מספיק שתקחו את האינטרנט ואתרים כמו - FINDCHIPS, DIGI-KEY וכדומה , נעלמים - והופ , אין יותר השוואות מחירים , אין יותר הזמנות , ושלא נדבר על בכלל שילוח ואריזה של מוצרים לארץ ולחול 3. מיידע, ידע זה כוח, ומה יותר קל לעשות היום , לפתוח אינציקלופדיה או בכמה קליקים ב- גוגל , למצא את מה שחיפשת ועוד !. לדעתי האינטרנט לא הפך אותנו ליותר טיפשים אלה ליותר עצלנים , החיפוש היום של מיידע נעשה מול שולחן מהוגני, עם עכבר אלחוטי, דרך ראוטר שמרושת לכל העולם בסיבים אופטיים, מה שפעם , עד לא לפני 20-30 שנה, היית צריך ללכת לספרייה, עם הכרטיס חבר שלך, ולהוציא חומר, ללמוד אותו - בספרייה, לחזור הבייתה, ושוב לחזור לספרייה בשביל להאריך .... וחוזר חלילה עד - שמשהו אחר רוצה את החומר שלך ואז בכלל אתה מתעצבן.... אז בגדול כמו כל דבר טכנטלוגיה נועדה לנוון אותנו , האנושות בכלל היא מין עצלן. זהו. ותחשבו על זה - נניח ולא היה אינטרנט כיום... משהו אמר שזה לא היה ממוצא ומפותח עוד כמה שנים טובות ? , היה גם היה....
עוד מהנדס חכם | 23.01.10
7.
לא יודעת מה הייתי עושה אלמלא הוא לא היה
אני לא יכולה אפילו לתאר את ההרגשה שלי כשיוצא המוסף של כלכליסט בו נמצאת הכתבה השבועית של פרופ' רפאלי.. אצלי התחושה דומה לכמיהתו של ילד קטן לסוכרייה הכי מתוקה שהוא מקבל רק אחרי שצלח את כל השבוע. כמידי שבוע אני קוראת באדיקות רבה את הכתבה שלך ורושמת לעצמי רעיונות בצד שאולי יום אחד אני אזכר בהם ואעשה בהם שימוש. השבוע, כשכתבת על נושא האינטרנט החלטתי סוף סוף להגיב. כעת אני בסוף לימודי משפטים ואני יכולה להעיד על עצמי שבמהלך ארבע השנים האחרונות הצלחתי להתמודד עם המקצוע הזה וללמוד עליו כל כך הרבה (ואף להצליח בו, הן בעבודות והן במבחנים) רק בזכות האינטרנט וכליו השונים שהוא מספק כמו גוגל ויקיפדיה ואתרים שונים ומשונים. בזכות האינטרנט למדתי להיות יצירתית, למדתי שלא צריך להיות בשיעורים המשעממים כדי להצליח ותוך כדי הלימודים הצלחתי ללמוד עוד כמה דברים שתמיד חלמתי ללמוד(כמו למשל איך לבנות ולקדם אתרים, למדתי צרפתית, ועוד כהנה וכהנה). לכן בתור נציגת דור Y, האינטרנט בשבילי הוא ממש מקביל לחמצן אשר אי אפשר לחיות בלעדיו!! הוא מפרה, נותן רעיונות חדשים ומגוונים ונותן לנו להרחיב את אופקנו למקומות שבחיים לא היינו מגיעים לשם בלעדיו. ניתן לומר כי האינטרנט באמת שינה את איך שאנחנו חושבים, אך לדעתי צריך להבין כי האינטרנט הוא לא הנושא האמיתי פה, אלא המשתמש באינטרנט ומה שהוא שואב מהכלי הזה - יש לזכור שאינטרנט הוא בסך הכל אמצעי להשיג את המטרה ולכן הוא אומנם הופך את הכל לקל יותר וזמין יותר אך לדעתי הוא לא הופך אותנו לטיפשים יותר, נהפוכו הוא גורם לנו להיות אינטלקטואלים יותר, לרצות לדעת יותר ולטרוף את כל הידע שיש שם! לא סתם מי שהיו שולט ברשת הם ילדים בני 12 שנמצאים כל היום באינטרנט ושואבים מידע ותורמים להתפתחות המדיה החדשים והאינטרט בראש!
לי | 22.01.10
6.
התייחסות
המילה "אנחנו" החוזרת בכל תגובה ואף הכותב המכובד אינו מדיר עצמו ממנה, מעוררת תהיה. הדבר המושכל הראשון, שלמדתי באינטרנט הוא שיש אני, אני חושב, מגיב, מתפתח או נסחף. אני כן יכולה ללמוד ולקנות מידע, אני לא יכולה לרכוש ידע. עד כמה שזה נשמע אבסורד דווקא הכלי ההמוני, הפתוח, המעודכן והמתקשר הוא קודם כל אישי. כמו הבחירה לעשות בו שימוש . האינטרנט אינו ממכר. אני מתמכר. ותיקון קל: במסכת אבות (פרק ה') מלמדים אותנו ש"הפוך בה והפוך בה דכולה בה".
שרית | 22.01.10
5.
האינטרנט ואנחנו
כל הכבוד שיזף ותודה שהבאת את ה׳ edge לכאן...אתר מרתק..שאלה מרתקת. יצא לי בזמנו להכיר כמה מהכותבים רובם שקועים עמוק עמוק בחווית האינטרנט..לטעמי צודק איש האבולוציה שאומר שהטכנולוגיה נוצקה בדמותנו ועל פי הגחמות שלנו. ובכל זאת התחושה שלי היא שהתכונה הכי מרתקתת ברשת היא שיש בה, נראה, מרחב של אי ודאות ואקראיות מספיק גדול כדי לאפשר לנו להגיע לתובנות חדשות ולעיתים מפתיעות. הפוטנציאל ה׳עמום הזה שיש ברשת הוא לדעתי תוצאה של העובדה שהאינטרנט היא בין היתר אוקיינוס אדיר של נתונים רובם לא מעובדים - שברי רעיונות, פתיתי מידע, נתונים חלקיים, רעיונות אקראיים, הגיגים מטופשים ועוד ועוד...שנשפכים אל האגן הגדול של הרשת- ומשם מגיעים, דרך המנועים השונים, לעשרות מיליוני מעבדים ביולוגים - מוחות אנושיים ומעוררים מה שמעוררים. ואם נחזור לאבולוציה..אנחנו׳ יצרנו את האינטרנט בדמותינו. גם עם ההתפתחות של הרשת הייתה הדרגתית וקצת..מקרית. ברור שהאינטרנט משנה בהדרגה דפוסי חשיבה והרגלים. אבל צריך לשמור גם על פרופורציות שהרי בסופו של דבר אנחנו אלה שעומדים מאחורי אלה שמשנים אותנו.
עמי ב׳.ב | 22.01.10
1.
למעט נושאים מקצועיים שחשיבות האינטרנט רבה, השאלות הן:
אם כל אחד ישאל את עצמו : עד כמה תרמו השעות הרבות מול האינטרנט (בפרספקטיבה של שנים אחורה)לאושרו האישי ,להעשרת הידע ויכולת חשיבה אישית וכן להעצמת חוויית החיים האמיתיים, התשובה תהיה זניח לגמרי לעומת חווייות חיים אמיתיות,חקירה וחיי חברה אמיתיים(לדעתי זה כן דומה לכך ששימוש במחשבון פוגע ביכולת חישוב עצמית רק שהאינטרנט זה לא תחום צר כמחשבון האינטרנט למעשה "מטפל" כמעט בכל תחום
אהרון | 21.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת