אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תמ"א נמה

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
תמא 38
עקרונית ומנסיון אין אצלנו כלל בעיה של רווח לקבלן, מילא הוא מוסיף קומה ומעליה עוד דירות גג אלא שבמידה ומדובר כבר בשתי קומות ויותר כנגזר מהתב"ע המקומית על כל התוספות וההקלות, מן הראוי שיחלוק רווחיו עם הדיירים כעסקת קומבינציה לכל דבר. דיירים רוצים לשדרג ולשפר אך לא להפוך את הבנין לגורד שחקים.
מיקי לציקי (9) | 04.04.10
10.
תגובה 7 צודקת והולמת- אין סיבה להעשיר עוד בעלי הון "יזמים"..יש פתרונות הולמים
מבלי להכניס כסף לכיסי מתעשרים ולהפוך את חיי בעלי הדירות שזה כל שיש להם לגיהנום. כל כך הרבה חאפרים נדלניים מנסים להשתלט לעיתים בחוסר יושר ועורמה על גגות תל אביב היקרים- למה? בגלל שהם פשוט דואגים לכלל? ? במקום להשקיע ביזמים- תדאג הממשלה להשקיע בדיירים ותמציא פתרון לחיזוק בה ישתתפו בעלי הדירות והממשלה. הכל יראה אחרת.
מיכל | 01.04.10
8.
המדינה צריכה להיות הרבה יותר אגרסיבית - זה מספיק חשוב
צריך להודות שהשיטה כשלה מכיוון שאין מספיק עוגה לחלק לכולם. הדיירים רוצים הגדלת דירות ושיפוץ בחינם, למרות שערך הנכס שלהם עולה העירייה רוצה תוספת של רק קומה אחת או שתיים בשביל לא להעמיס על התשתיות ולשמור על יחס השטחים הפתוחים לאדם והקבלן מנסה למצוא רווח כשהוא צריך לחזק את הבנין, להוסיף קומה ולעיתים קרובות גם לבנות חניון תת-קרקעי וכל זה במחיר של קומה אחת או שתיים, וזה פשוט בלתי אפשרי ובגלל זה מתוך 100,000 בנינים עוד לא הגענו לאלף הראשון ואנחנו אפילו לא קרובים. המדינה צריכה לשבת עם עצמה ולחשוב איך היא מגדילה את העוגה. אפשרות אחת שכבר הוזכרה בכתבה היא ניוד זכויות בניה - מה שמכניס לבעיה של מי יחליט כמה זכויות לתת על כל בנין ואיפה יינתנו הזכויות? הרי חלק מהבעיה היום גם באיזורים המבוקשים היא שקומה אחת או שתיים לא מספיקות לכיסוי העלויות. וכמה בדיוק תצטרך לתת כל רשות מקומית למניידי זכויות שכאלה? ואיפה? הרי על מנת לשפץ 100,000 מבנים יצטרכו לתת בערך 200 או 300 אלף קומות. לא נראה לי שהמרכז בנוי לקלוט כזאת כמות של קומות. בכל מקרה מדובר בנושא סבוך מאד וימים יגידו אם הוא יעבוד. אפשרות נוספת שיש למדינה היא לקחת מהחלק של הדיירים. כיום כל דייר בבנין מחוזק מרוויח כמה עשרות אלפי שקלים לפחות מהחיזוק ומתוספת המעלית וזה כסף שאפשר לשקול להשתמש בו, בעיקר במצב של כשל שוק כפי שקיים כרגע. המדינה יכולה למשל לתת לעצמה סמכות להכריז על איזורים מועדים לרעידות אדמה (כמו בית שאן וטבריה) כאיזורים שבהם יש לה סמכות לכפות שיפוץ על הדיירים. המדינה תצא במכרז שבו ייבחר קבלן שישפץ מטעמה והיא תוכל לתת לו בנוסף לזכויות (שלא שוות הרבה באיזורים אלה) כסף מתקציבה, מתוך הנחה שמדובר בגירעון זמני שיוחזר במס שישלמו הדיירים בעתיד.
אמיר | 23.02.10
7.
ברוב הבנינים אפשר לחזק במספר אלפי שקלים בלי צורך בבניה מורכבת
תוכנית תמא 38 יצרה קשר לא ברור בן חיזוק מבנה להוספת קומות ודירות וסיבוך זה הוא שורש הרע. את הבנינים הנמוכים (בניני הרכבת של 3-4 קומות) ניתן לחזק באמצעות עיבוי עמודי הבטון החשופים ובניית צלעות רוחב בפינות הבנין. זה חיזוק שאינו אמור לעלות יותר מכמה אלפי שקלים בודדים לדירה, ויתכן שאפילו אינו דורש היתר בניה. בטכניון חוקרים אפילו פיתרון פשוט עוד יותר - חיתוך עמודי הבטון והכנסת בולם זעזועים באמצע.
משה כהן | 06.02.10
6.
למה לכפות על בעלי הדירות קבלנים שונים ומשונים? למה אף אחד כבר לא בטוח
היום בזכות הקנין שלו? מדינות אחרות לא הציעו הצעה דומה? כי במדינות אחרות מכבדים יותר את זכות הקנין! אין שום סיבה שתתנו לקבלנים להרויח מהגג שלכם, אם בניית יחידות נוספות תותיר רווח לדיירי הבנינים , אם יאפשרו לדיירי הבנינים להיות היזמים בעצמם תהיה תנופה והתעוררות, גם לא תהיה בעיית מס! בניה עצמית ע"י הדיירים אינה עיסקת מכירה!
יופיטר | 31.01.10
5.
מגיב 1 פשוט סיכם את העניין
אני גר בבניין ישן בר"ג (באזור טוב) שמאכלס 20 משפחות וכל הנסיונות שלי להשיג מספיק בעלי דירות שיסכימו למהלך ניכשלו. אם היה קם אדם, מקים מפלגה ורץ לראשות הממשלה על בסיס ההצעות של מגיב 1 הייתי תורם לו כסף לקמפיין, מתנדב אצלו ומצביע בשבילו. החיים של האנשים שגרים במלכודות המוות האלו מעניינים אותי יותר ממשחקי הכבוד בזירה המדינית ישראלית/פלסטינית. אין שום סיבה ש51% מבעלי הדירות לא יוכלו לאנוס החלטה על 49% האחרים בנושא של חיים ומוות. אני גר בדירה הגבוהה בבניין שלי ואין לי בעיה שערך הנכס שלי ירד עם המשמעות של זה היא שהחיים של משפחתי ושל אחרים בבניין יינצלו. אז אני לא יהיה הבעלים של דירת גג. ביג דיל. לפחות אני אחיה.
 | 30.01.10
4.
תל אביב דרום
זה נכון שבתל אביב הקבלנים רוצים לבנות, אבל יש להם העדפה לצפון - שם זה עוד יותר רווחי להם. אנחנו גרים בדרום-מזרח העיר ופנינו לכמה חברות שאמרו שהן לא עובדות באיזור הנ"ל (ברור כי פחות משתלם להם ) . לא יעזור ההקלות בכל מקרה הם ילכו לאיזורים שהם מאוד מאוד אטרטיביים והרווח שלהם יהיה גדול.
א.ח | 28.01.10
3.
ממשלת ישראל הפקירה את חיי העם לכוחות השוק - איפה ששווה, נפשות יוצלו
איפה שלא שווה לקבלנים לעשות שיפוץ, הבניין נשאר מוזנח והדיירים צריכים להתפלל לאלוהים שיצילם. ככה ממשלת ישראל שומרת עליכם. יכלה לקדם חוק פינוי בינוי לאומי, אבל אז זה היה מוריד את מחירי הנדל"ן וכל מיני מקורבים יתעצבנו, אז לא עושים את זה. הכי עצוב, כתבו פה או בYNET, שיתכן שישנם לא מעט מבנים חדשים בישראל שנבנו גרוע (גם מבנים של חברות מכובדות ומוכרות) ולא יעמדו ברעידות אדמה, בדיוק כמו המבנים הישנים.
אייל | 27.01.10
1.
הבעיות והפתרונות:
* הסכמת הדיירים - 2 שליש זה עדיין לא מספיק. רוב, כלומר 51% צריך להיות מספיק. * מימון - חייבים להוריד את *כל* המיסוי, זה חייב להיות ריווחי בצורה כזאת שזה יהפוך לתשוקה של כל יזם כי הם המנוע. * בירוקרטיה - ריבונו של עולם, זאת עוד תהרוג אותנו ! זאת הבעיה הכי גדולה, צריך להקים יחידה משטרתית שכל מטרתה זה מלחמה בבירוקרטיה וצריך לחוקק חוק שמגדיר בירוקרטיה כפשע נתעב נגד האזרח ונגד המדינה בטווח הקצר לחייב רשיוית מזמן מקסימום לאישור תוכנית, לחייב אותם בכלל בכל דבר בטווח זמן מקסימום ואם לא - להעניש
 | 27.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת