אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבצע "מוחק" בלשכת עורכי הדין

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
אבל החוק הלשכה קובע 48(2)) שעו"ד ישראלי - תושב חוץ - חדל מלהיות חבר בלשכה !
אשמח לקבל הסבר לגבי סעיף 48 (2) לגבי פקיעת חברותו של עורך דין במקרה שהוא תושב חוץ. נכון שעו"ד שיוצא לחול, וחדל מלהיות תושב ישראל יכול להגביל את חברותו למשך תקופת שהותו בחו"ל ועם חזרתו לישראל יכול הוא לחדש את חברותו בלשכת עורכי הדין. על כך אין עוררין. אבל, מדוע קיים סעיף 48(2) לחוק הלשכה ? סעיף זה מונע מעורך דין ישראלי, שעבר להתגורר בלוס אנגלס, ארה"ב, לייצג איש ממאות אלפי הישראלים המתגוררים שם. יתרה מזו, עו"ד ישראלי שהוא תושב חוץ, ורוצה לעבוד במסגרת של משרד אמריקאי או אירופאי בחו"ל, איננו יכול להשתמש ברישיון הישראלי שלו - כל עוד הוא תושב חוץ, משום הוראותיו של סעיף 48(2) לחוק הלשכה. זהו מצב אבסורדי בימינו, במיוחד לאור התיקון לחוק הלשכה (תיקון 33) שעומד לאפשר לעורכי דין זרים לעסוק במקצועם בישראל, ללא רישיון ישראלי. אנו פותחים פתח לזרים להכנס לישראל אבל מגבילים ישראלים לעבוד בחו"ל ! אשמח לשמוע הסבר התומך בסעיף 48(2) - כי שם הבעיה האמיתית של ציבור עורכי הדין בישראל. מי שרוצה להגיב/להצטרף יכול גם לכתוב לאי מייל : shinuyhokhalishka@gmail.com
תגובה לעו"ד "אחד שיודע, מרכז" | 28.01.10
29.
אל תתפסו לפופוליזם - זה מהלך טכני בלבד!
א. מדובר בעורכי דין שלא יצרו קשר עם הלשכה, שלא משלמים דמי חבר ושהכתובת שלהם לא מעודכנת ומכתבים חוזרים חזרה לשולח, והכל מזה שנים רבות. יש סבירות רבה שמאות עורכי דין שברשימת עורכי הדין כבר הלכו לעולמם ועניין זה לא עודכן משום שאין ללשכה את מס' תעודת הזהות שלהם (עורכי דין מתקופת המנדט). תחשבו מה יקרה אם מישהו יתחזה לאחד מהם ויעשה עסקאות במקרקעין. ב. למי שנוסע לחו"ל ולא עוזב את הארץ לצמיתות - יש שתי אפשרויות: (1) אם לא יעסוק בעריכת דין, להקפיא הרישיון ולא לשלם את דמי החבר. כשיחזור לארץ / למקצוע יבקש לחדש את הרישיון. (2) אם יעסוק בעריכת דין, אין שום סיבה שלא ישלם דמי חבר. ג. גובה דמי החבר נקבע בהחלטת המועצה הארצית בה חברים נצציגים נבחרים ע"י עורכי הדין עצמם. ירצו - יפחיתו את דמי החבר. ההחלטה בידי הגוף הנבחר בבחירות דמוקרטיות. ג. כל מי שיגלה עצמו ברשימה בכל שלב שהוא ירצה להסדיר את מעמדו - הדבר יבוצע. מדובר בתהליך טכני והפיך לגמרי. מצטער אבל כל ההתלהמות בעניין זה מיותרת לחלוטין, לא עניינית ולא מכבדת את המגיבים.
עורך דין - אחד שיודע | 28.01.10
28.
לפני שנסעתי לחו"ל הבהירו לי שאין בעיה והשלכות לכך כשיצרתי קשר עם הלישכה
אי אפשר לשנות את הכללים בצורה רטרואקטיבית. יתכן שלא הייתי בוחרת לנסוע לחו"ל לו ידעתי שזה מסכן את המסלול הארוך שעברתי שבסופה חברות בלישכה. מה שבטוח, זה שכרגע מחילים כלל חדש ולא ברור (מה בדיוק הקריטריון למחיקה? כמה שנים בחו"ל? כמה שנים של תעסוקה במקצוע אחר מספיקים למחיקה? מה משמעות המחיקה? מה יצטרך לעשות אדם ש"נמחק" בשביל לחזור ולעסוק בעריכת דין?) בצורה רטרואקטיבית על אנשים שהצטרפו ללישכה ועברו את הבחינות וההתמחות בהתבסס על הכללים הישנים. ההסתמכות שלי ושל רבים על כך שאין אפשרות של מחיקה והגבלת חופש העיסוק שלנו אמורה להספיק בשביל לבטל את הקשקוש החצוף הזה.
שינוי רטרואקטיבי | 27.01.10
27.
אנשים נוסעים לחו"ל מסיבות שונות. באיזו חוצפה הם דורשים מאיתנו להסביר את הבחירות שלנו
מרגע שעמדנו בכל התנאים והמסלול הארוך שהביא אותנו להיות רשומים כחברים בלישכה, באיזו חוצפה הם מתכוונים למחוק את כל שעשינו. יש אנשים שעוברים לחו"ל כמה שנים בשביל לתמוך בבן זוג או בת זוג שהמשיכו ללמוד או הלכו לעבוד במקום אחר לכמה שנים. יש אנשים שנסעו ללמוד ואז כבר נשארו עוד כמה שנים. כשאנשים אלה ישובו לארץ- הם יחזרו עם נסיון, שליטה באנגלית ויכולת לתרום לשוק עריכת הדין בארץ, לא פחות מאדם שנשאר בישראל. איפה עובר הגבול בדיוק? מהם בדיוק הקריטריונים לפיהם מוחקים אנשים? אם גרתי 10 שנים בארה"ב אז מוחקים את שמי? אם במשך 7 שנים עסקתי בתחום אחר לגמרי, זה אומר שאני לא יכול לחזור למקצוע שלי? למה? יש המון סיבות לבחירות ומעברים בחיים. אילוצים משפחתיים, הזדמנויות כאלה ואחרות, וגם רצון להתפתח מקצועית. מי אמר שזה לא טוב ללשכת עורכי הדין?
חוצפה שלא תאמן | 26.01.10
26.
יהיו פחות עוכרי דין במדינה לא רע\בסוף עוכרי הדין אועלים את עצמם
מעניין שאת כל אלה שנשפטו והוצאו נגדם פסק דין חלוט על רשלנות לא משעים. אלה מצמרת הלישכה. לי יש ראיות של ממש נגדם ובכל זאת הם לא מושעים וממשיכים להיות נוטוריונים ובוררים..רוצים שמות וראיות אשמח לתת לכם ..מצידי , במקום שתמרטו את עורנו האזרחים עשו זאת בינכם לבין עצמכם,הגיע הזמן..
שקד | 26.01.10
25.
מצטרף לדעת החברים כאן
ערב טוב. אין לי אלא להצטרף לדעת החברים כאן. את חוק הלשכה בנוגע לעניין הנ"ל צריך לשנות ובהקדם. שאלה לי לכבוד היו"ר, נניח שמחר אני מחליט לטוס לארה"ב להמשך לימודי תואר שני ואולי גם דוקטורט, עם סיום הלימודים אני חוזר לישראל, האם עו"ד שיש לו אותו זמן רשיון כמוני, שנשאר כאן בארץ בזמן שאני הרחבתי את ידיעותיי המשפטיות ויש לו רק תואר ראשון במשפטים, בוודאות ייתן שירות טוב יותר, מקצועי יותר ללקוח ממני? על מי ולמה אני משלם 650 שקל דמי חבר כשאחרי זה רוצים ממני למעלה מ-100 שקל על היומן של הלשכה (טוב שוועד מחוז ת"א הקדים וחילק השנה יומנים בחינם) במה שונה עו"ד ממהנדס או רופא? באיזו זכות לוקחים לאדם רשיון עיסוק שאותו השיג בדם,יזע ולא מעט כסף. אם אני מחליט לטוס לחו"ל או לעבוד בפיצריה, זה עדיין לא נותן שום לגיטימציה לשלול לי את הרשיון.
עו"ד צעיר | 26.01.10
24.
אי-וידוא רשיון עריכת דין תופעה מדהימה. -
רק במקומות בודדים נדרש אדם להציג רשיון לשכת עורכי הדין ורק בודדים מהבודדים האלה מוודאים שהוא בתוקף. אף שופט, או רשם, או פקיד מס, או עובד לשכת רישום מקרקעין וכל אלה הם דוגמאות בלבד איננו מבקש לראות רשיון תקף!! של עו"ד ממי שיושב מולו או מופיע מולו. והרי זה מאוד משונה. רשיונות הלשכה צריכים להיות עם בר קוד ובכל מקום משמעותי למשל בבית המשפט, צריכה להיות אפשרות לבדוק ולוודא שאכן מי שהתייצב הוא עו"ד ואכן יש לו רשיון בתוקף. כך גם בוצעו אולי חלק ממעשי המרמה בלשכות רישום מקרקעין או בבנקים, כי אף אחד אינו בודק. כמו שמשום מה אין בודקים רשיון רופא. האין זאת תופעה מדהימה?
אנוש | 26.01.10
22.
לשכת עו"ד אינה הגוף היחיד במדינה
בכל פעם מחדש נדמה שהלשכה מנסה ליצור סדר חדש בנושאים שונים שמרנות היא מכללי המקצוע של רואה החשבון הוא נתפס כאמין, מהימן ויציב ראוי לה ללשכה להעתיק חלק מהשמרנות הקיימת בלשכת רואי החשבון זו לשכה וולונטרית (!) ורשומים בה אלפי חברים זה דוגמא !
מיכאל | 26.01.10
19.
מתארגנת קבוצת עורכי דין למען שינוי חוק לשכת עורכי הדין !
חוק לשכת עורכי הדין שחוקק בשנות החמישים קובע מפורשות כי עו"ד שאיננו תושב ישראל איננו יכול להיות חבר בלשכת עורכי הדין. להלן הסעיף: סעיף 48 (2) לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א - 1961 חברותו של חבר הלשכה תפקע אם נתקיימה בו אחת מאלה: ...... 2) חדל להיות תושב ישראל; המועד בו חדל חבר להיות תושב ישראל ייקבע על ידי הלשכה; את זה חייבים לשנות ! מדוע לשנות ? כשחוקק חוק לשכת עורכי הדין, היה כמעט בלתי אפשרי שעורך דין המתגורר דרך קבע בחו"ל ישאר מעודכן בחקיקה ובפסיקה הישראלית. לא היה אינטרנט, אפילו פקס לא היה, ושיחות טלפון עלו הון. ובנוסף לכך, היתה אוירה בישראל של "נקמנות" במי שהעז ל"רדת" מהארץ. מאז השתנה המצב ללא הכר. באמצעות האינטרנט ומנוי חודשי על אחד מהאתרים המשפטיים החשובים אני מעודכן לא פחות מחברי עו"ד תושבי ישראל. עו"ד ישראלים פורצים החוצה וישיבתם באיזורים שונים בחו"ל מקדמת את האינטרסים של מדינת ישראל, בין על ידי יצירת קשרים בלתי אמצעיים עם יזמים ומשקיעים בחו"ל ובין על ידי נוכחות ישראלית אמיתית במשרדים הגדולים והמכובדים בעולם. הידעת ? - עורך דין ניו יורקי יכול להיות תושב קבע בישראל בלי שחברותו בלשכת עורכי הדין בניו יורק תפגע אבל עורך דין ישראלי שיעז להיות תושב ניו יורק תפקע חברותו בלשכת עורכי הדין הישראלית ! מתארגנת קבוצת עורכי דין ישראלים לפעולה לשינוי חוק לשכת עורכי הדין בנושא עורכי דין ישראליים תושבי חוץ. מי שרוצה להגיב/להצטרף יכול לכתוב לאי מייל : shinuyhokhalishka@gmail.com
עו"ד בחו"ל | 26.01.10
17.
הגיע הזמן לבטל את הגילדה האנכרוניסטית הזו,ולהפוך אותה לאירגון עובדים רגיל.
אין שום סיבה טובה (סיבות גרועות יש הרבה) להמשך קיומה של הגילדה הזו. אין סיבה שבעל מקצוע יוכל לעסוק במקצועו,לאחר שהוסמך לכך,רק אם ישלם דמי חבר לארגון כלשהו. אין לאפשר ללשכת עוה"ד סמכויות שאינן נתונות לכל ארגון עובדים אחר. ביה"ד המשמעתי של הלשכה הוא בדיחה עצובה על מהות הצדק והשקיפות הנדרשת ממוסד שיפוטי. בנוסף לכך, ראש הלשכה,יורי גיא רון,הוא שמאלן קיצוני המביע עמדות פוליטיות שכאילו מייצגות את עורכי הדין במדינה,וגם לכך יש לשים קץ.
דרור,לא עו"ד | 26.01.10
15.
אני רופאת שיניים 8 שנים ומעולם לא שילמתי דמי חבר בהר"ש
כיוון שאינני חברה בהר"ש. זה עדיין לא מונע ממני לעבוד כרופאת שיניים. מדוע מונעים ממי שלמד, עשה התמחות ועבר מבחני לשכה לעסוק במקצוע מבלי להיות חבר לשכה? תתארגנו ותלחמו על זכותכם לעסוק במקצוע אותו רכשתם במיטב זעת אפכם.
מיכל | 26.01.10
13.
למה בכלל מחייבים עורך דין להיות חבר בלשכה?
לשכת עורכי הדין היום דומה לגילדות של ימי הביניים כשמי שאינו חבר בלשכה אסור לו לעסוק במקצוע שאותו למד.לחייב עורך דין להיות חבר בלשכה כתנאי לעיסוק במקצועו זה כמו להרשות לפועל מקצועי לעסוק במקצועו בתנאי שהוא חבר הסתדרות,כמו שמסגר או נגר לא ניתן לחייב להיות חבר הסתדרות לא ניתן לחייב עורך דין להיות חבר בלשכת עורכי הדין.
דב בינדר | 26.01.10
11.
3, אל חשש
לא בטוח שאתה ברשימה, וכלל לא בטוח שמישהו התכוון לאנשים בסטטוס שלך. אך גם אם כן, הרי שלאחר אישור ההליך בבית המשפט, שמות המועמדים למחיקה יפורסמו על מנת שניתן יהיה לאפשר להם לטעון נגד. אך נכון יותר לומר שההליך אינו מכוון לאנשים שהלכו ללמוד בחו"ל אלא למי שעזב את הארץ.
שאול א. | 26.01.10
5.
מה זה השטויות האלה??? תופסים בייטים במחשב של הלשכה?
רופא הוא רופא אם מזדהה מול הלשכה או לאו. אם עוסק או לא במקצוע באופן ישיר או עקיף זה לא רלוונטי. כמה אנשים טיפל פרופסות זרובבלוב שכבר 25 שנה ממלא תפקידים ניהוליים בבתי חולים שונים ומשונים? כנ"ל לגבי עודים. עוד הוא עוד. הוא לא צריך לשלם מס כדי להיות רשום. ייתכן שהוא עובד 10 שנים כיועץ עסקי ושיווקי וקורא הסכמים בינלאומיים ומנהל מומ על במיליונים אבל תיאור התפקיד לא מוגדר שתפקיד של עוד. אז מה... הוא פחות מאותו פרופסור ש- 25 שנה לא ישב במרפאה? שטויות פוליטיקות של עודים.
RONIAL | 26.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת