אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": מה מטרת חפצי האמנות במשרדו של עו"ד צלרמאייר?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
מה השלב הבא?
יבקשו פטור מתשלום מס על תקבולים משכר טרחה, כי מחייבים ביתר מתוך מטרה לשדר יוקרה? לפחות לא יהיה להם קשה להוכיח שמחייבים הרבה יותר ממה שמגיע להם . . . יתכבדו נא צלרמאיר פילוסוף וישמרו על "שנינותם" ו"היצירות" המפליגה לטיפול בלקוחותיהם, שאולי לשם שינוי יקבלו תרומה לכספם. לפחות עכשיו יודעים הלקוחות על מה הם באמת משלמים . . .
אלמונית | 03.02.10
15.
הוא צודק יש פסיקה
למיטב ידיעתי הוא ינצח. במע"מ יש תקדים שהתירו לקזז תשומות בעת רכישת הפסל ה"אדם החושב" שם דובר על רכישה של 6.5 מיליון דולר. הטענה שם התקבלה. יש לזכור את האמירות בפסיקת מגן אלטוביה לגבי התרה של הוצאה דומה בהיבט מ"ה במקרה של ורד פרי (שם התייחס כב' השופט לאמירות על משרד מפואר יותר ופחות) לכן לדעתי הוא ינצח.
המלך | 02.02.10
11.
תגובות מעניינות מתאים לשאלה במיסים א
השאלה מתחלקת לשתיים | אחת האם ההוצאה היא כרוכה ביצור הכנסה או לפוטנציאל עתידי ? בקיצור הוצאה הונית (חיבוק קבוע לקיר יותר פחת 2 אחוז לכל היותר במידה ויוכר כהוצאה ) ולא הוצאה יצורית = אין קייס . האם ניתן לומר שהתמונות בוודאות מקיימות שמירה על הקיים או באות לפאר פוטנציאל חדש קו לקוחות חדש . פס"ד שטדלן או שתדלן בי"ס לבנות דתיות + פסד בעיניין הוצ כרוכות = אין קייס יוסיפון חזור ללמוד
ר | 02.02.10
10.
התלהמות מיותרת - צלרמאייר צודק ויזכה במשפט
אין שום סיבה שעל ריצוף שיש, צביעה אמנותית, ריהוט יוקרתי וכדו' העסק יקזז מע"מ ואילו על רכישת מוצגי אומנות לא. כרו"ח הייתי ממליץ ללקוח לדרוש החזרי מע"מ על חפצים כאלו בדיוק כפי שעשה צלרמאייר. ההתלהמות בענין זה נובעת מחוסר הבנה וידע. והערה ספציפית למגיב ששאל למה לא ידרשו החזר מע"מ גם עבור מכונית יוקרה - התשובה היא שדינו של כלי רכב נקבע בחוק באופן ספציפי שאינו תואם את דיני המס הכלליים.
רו"ח יוסיפון | 02.02.10
6.
יצירות אומנות למשרד אני מבין. אבל למה צריך לקבל פטור על אלו שבביתו?!?
ואם בא לי להציב במשרד אסלה עשויה זהב טהור- האם אוכל לקבל פטור גם מזה? לומר שהלקוחות יאהבו לעשות צרכיהם לעתים קרובות יותר במשרד ואז אני אקבל יותר תיקים ולכן בעצם זוהי הוצאה לצורך ייצור הכנסה המשמשת כחלק ממהלך העסקים הרגיל של הנישום? אני חושב שכל התביעה הזו נועדה כדי להשיג מעט פרסום בחינם.
 | 02.02.10
4.
הייתי במשרד צלרמאיר. יש שם יצירות מרהיבות וייחודיות. באמת ללא אח ורע.
צריך לעודד בעלי משרדים ואנשי עסקים לרכוש חפצי אומנות למשרדיהם. היצירות שצלרמאיר מחזיק הן ברובן של אומנים ישראליים. חשוב לעודד יצירה מקומית ישראלית וצלרמאיר משקיע מיליונים ביצירות הללו ומפרנס את האומנים. מומלץ לבקר במשרד. אין מוזיאון שמשתווה לאוסף שיש שם. חבל שלא נתנו לו לנכות את ה-200 אלף ש"ח המסכנים האלה. אולי במחוזי יימצא מי שיבין את העניין, מה גם שיש סעיף חוק ספציפי שמדבר על כך לפי מה שכתוב בכתבה.
ערן | 02.02.10
3.
הוא צודק! צריך לחיבו במס רק כאשר הוא מוכר יצירה על הרווח, כמו בחו''ל לעידוד אומנים ומסחר באומנות.
באירופה וארה''ב הבינו שזו אחת הדרכים לעודד יצירה אומנותית ושם זה מאוד פשוט ומקובל. בישראל מתעוררים רק כאשר האומנים כבר בורחו לחו"ל, כך בת רפאל שמציגה יצירות בכניסה לארמון בקינגהם בלונדון, במל גלרי ובמקומות אחרים והיתה יכולה להביא גאווה לאומית, מוצאת את עצמה כבר שנים בלונדון (מומלץ מאוד לטוס במיוחד וליראות את הסמר הקספזישן בסימן ונגוך, שם יוצגו וימכרו יצירות שלה מ-17,000פאונד בארץ היתה יכולה לחלום על זה) . לא רק בת רפאל גרה בחו"ל ביגלל מחירי יצירותיה (היא גם מקבלת מענק מבריטניה בכדי שתשב ותצייר) ישנם עוד כמה עשרות אומנים מוצלחים ביותר שעזבו את הארץ, הוא שגרים בארץ אבל סוחרים רק בחו"ל ועד אחרים שיודעים, שאם יש סיכוי זה רק בחו"ל ביגלל המדיניות הכלכלית בעולם לעומת ישראל (כאזרח בריטי וכמי שסחר באומנות באנגליה ובארה"ב אני יודע על מה אני מדבר).
חננאל | 02.02.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת