אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חוק האריזות יוצא לדרך - בקרוב: אריזות הקוטג' והבמבה ימוחזרו

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
חוק מצוין אבל עוד דבר אחד שחייב לעשות
להטיל קנס על מי שזורק בקבוקי פלסטיק בפחים ולא בכלובי המחזור. אני לא מדבר על אנשים שאין להם כלובים באזור (למרות שגם זה לא באמת תירוץ), אבל לא יכול להיות שאנשים משליכים בקבוקים לפחים שצמודים לכלובים. ---------- משהו כמו קנס למי שלא ממחזר שכקיים מתקן מחזור ברדיוס של מאה מטר. ארדן לטיפולך!
ויקי | 20.12.10
15.
ל 14 התבטאות מסוג זה, שלך, מבלי להתייחס לעניין הנדון, היא בדיוק מה שאמרת
אני מציע לך לקרוא את הכתבה ולהתייחס למס-הבקבוקים שכבר קיים ולמס-האריזות שעומד בפתח. אין זה חוסר חינוך שפוגע בשיתו"פ בין האזרח לממשל, אלא מעשה הרמיה מצד המחוקק, שמכנה מס בשם פיקדון. העסקנות הזאת של ממשל מושחת נגד אזרחים, המממנים את עצם קיומו, היא הפרצוף המכוער של הממשל הישראלי. אתה הבנת את זה ברוך?
sandlwood | 12.03.10
13.
הנגישו את פחי המחזור לתושבים ובטלו את חוק הפיקדון
המודעות בישראל בתאוצה ההולכת וגוברת והישראלים מגלים אחריות ומשתפים פעולה. הנגישו את אפשרויות המחזור והאזרחים יבצעו את ההפרדה כמתבקש. כיום צריך להיות אזרח בעל מוטיבציה גבוה בכדי להגיע לאתרי המחזור. חוק הפיקדון כיום מיותר לחלוטין, רוב הציבור מעביר את כול הבקבוקים למחזור גם ללא פיקדון.
אשר דעדוש | 20.02.10
12.
הפרצוף הישראלי בהתגלמותו
האזרחים ישלמו פעמיים - פעם אחת בקניה ופעם שניה בטרחה "לנהל" מספר מיכלי זבל בבית ולפינותם למיכלי האיסוף השונים. התאגידים, לעומת זאת, ירוויחו פעמיים - פעם אחת במכירה ופעם שניה בפעולת האיסוף. המחוקק סבור, מן הסתם, שהאזרחים מטומטמים. אני, את האריזות היקרות שלי, אזרוק לאשפה הרגילה. אם חפצים התאגידים באריזות הישנות שלי - יטריחו את עצמם ויזחלו בין ערימות האשפה במזבלה ללקטן.
sandlwood | 15.02.10
9.
ונראה לכם שזה יעבור את הדוסים?
דמי הפיקדון על בקבוקים משפחתיים אינם מופעלים בגלל הלחץ של הדוסים. שדרשו לא להעלות את המחירים של אריזות הגדולות בגלל שזה מכביד על משפחות מרובות ילדים. נראה לכם שהם יסכימו להעלות את מחיריהם של כל המוצרים??? נו באמת... וביננו, אגלה לכם סוד שאף אחד לא יודע, אם הדוסים לא מסכימים אז אין מצב שהחוק יעבור (אבל ששששש... שאף אחד לא ישמע) ופחים שמתאימים לעניין נראה לכם שניתן למצוא? מי ישקיע בעניין? על מנת לקבל מעירייה פח למיחזור ניירות בבניין מרובה תושבים צריך לעבור קריעת ים סוף... באמא שלכם, אין סיכוי שזה יקרה בקרוב.
דפנה | 09.02.10
8.
קנדה - מס' 1 במיחזור
כדאי מאוד לאמץ את המודל בקנדה - לכל משפחה יש פח קטן לפסולת אורגנית (שאריות אוכל) אשר נמצא במטבחו של כל תושב. קרטונים ובקבוקים (קטנים וגדולים) נשמרים בפח נפרד בבית ונזרקים לקופסא כחולה אותה מוציאים החוצה לאיסוף אחת לשבוע יחד עם הפח לזבל אורגני . כמובן שבמשאית יש תאים נפרדים לכל אחד מסוגי הזבל. יתר הזבל נערם בפח נפרד. אמנם צריך להיות פרופסור עד שלומדים היכן לשים כל סוג של זבל אחרת איש הזבל לא יאסוף את פח המיחזור ,יחד עם זאת, זה נכנס לתודעה מהר מאוד וכמובן שכבר בגנים ובבתי הספר יש פחים נפרדים למיחזור כך שהילדים גם כן מודעים לכל זה. אני לא מסכימה שצריך לשלם יותר עבור המוצר -זה לא פייר - כאן ניתן לרכוש בקבוקי מים מינרלים (500מ"ל) במחיר של כ-80 - 90 אג' לבקבוק. ייתכן שצריך לחייב רק לצורך הקמת מערך מתאים בעיריות היטל חד פעמי.
רונית | 09.02.10
4.
סוף סוף החלטה מכובדת אבל יש רק שאלה
אם בכל התהליך הזה הצרכן יצא מופסד הרי החבילות במבה שתיה יתיקרו בעקבות המיחזור - האם יוכל הצרכן להחזיר את חבילת הבמבה לחנות ולקבל פיצוי ? - כמו בבקבוקי השתיה ? או שאולי יעלו את השכר לעובדים כדי שיוכלו לקנות במבה ? אנחנו במדבר לא באירופה .
האדום | 09.02.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת