אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתי אלרגיה מצילה חיים?

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
זה נכון גם לחולי אנשמיה חרמשית
אני מכירה את הסיפור על אנשים שנהם חולי אנמיה חרמשית שגם היא מחלה תורשתית שגורמת לשינוי במבנה תא הדם האדום והופך אותו לצורת חרמש. טפיל המלריה לא מסוגל לשכון בתוך התא בעל הצורה המוזרה ולכן אותם חולים מוגנים. וזאת הסיבה שבפאריקה הגן למחלה מאוד נפוץ כי מי ששרד את המרליה היה לו ודאי אנמיה חרמשית. נפלאות ונסתרות דרכי הטבע.
דבי | 27.02.10
16.
אל לקוראי כתבה זו לחשוב שמי שיש לו את המחסור באנזים- חסין
שמי רמי ואני כרגע סטודנט לרפואה. יש לי G6PD deficiency ולפי מה שאני מבין מכמות הלא מבוטלת של חומר שאליה נחשפתי היא שהמחסור באנזים מקל עם איבוד הנוזלים שקורה בגלל המלריה (מקשה על גורם המחלה להתרבות) וכך למי שחטף המחלה ויש לו המחסור- יש יותר סוכיים לשרוד. אין חסינות למלריה ומי שאומר לכם שקיים כזה דבר לא מדייק בעליל. דבר נוסף, כל הקטע עם העירקים לא נכון. אני מכיר המון חבר'ה שמוצאי אבותיהם לא מעירק ויש להם את המחסור. מחסור זה מאוד מאוד מאוד נפוץ באפריקה ומאחר ואנחנו ממש קרובים - ה"פגם" הגנטי גלש גם אלינו.
רמי | 27.02.10
14.
מה זאת הדוגמה הזאת בנוגע לתסמונת דאון ?
מבחינת החלשים שורדים... סרטן אצל ילדים יותר נדיר מאצל מבוגרים ולוקמיה זה סרטן ופי 20 זה ממש מספיק. לתינוקות עם תסמונת דאון קשה יותר לינוק - במצב "טבעי" היו מתים בוגרים עם תסמונת דאון מזדקנים יותר מהר ויש להם מחלות זיקנה יותר מהר, נטיה להשמנה, בעיות ראיה וקטרקט, נטיה לאלצהיימר, תמותה בגיל צעיר מהממוצע הכללי. שלא נדבר על חוסר יכולת לקיים את עצמם בעצמם, הם תלויים לחלוטין באחרים גם אם בגיל מסויים התפקוד שלהם ברמה גבוה. אף חלש לא מלקק דבש (מגניב יצא לי חרוז)
ל-9 | 27.02.10
10.
תגובה לביולוג ימי (9)
לגבי סרטן בתסמונת דאון: לחולי דאון יש יותר לויקמיה וגם סרטן האשכים אך הרבה פחות גידולים אחרים כפי שכתבת. אחד המנגנונים שעשויים להגן מפני סרטן בחולים אלו הוא גן הממוקם בכרומוסום 21 שיש לו 3 עותקים במקום 2 במצב נורמלי. גן זה מעורב בדיכוי הווצרות כלי דם חדשים (תהליך האנגיוגנזה) הדרושים להתפשטות הסרטן (יצירת גרורות).
ביולוג יבשתי | 27.02.10
9.
לתגובה 2 ו - 5, לא הבנתם נכון. אין לכם G6PD ולכן אתם חסינים.
כלומר אין לכם את האנזים שמפרק את סוג הסוכר הזה. זה עובד לטובתכם במקרה של מלריה. דוגמא נוספת ל"חלשים שורדים" הינה תסמונת דאון, כאשר החולים בה כמעט ולא חולים בסרטן - פי 10 פחות מכלל האוכלוסייה. אם כי לסרטן לוקמיה הסכויי דווקא גבוה לחלות אצל ילדים עם תסמונת דאון (פי 20).. בקיצור ניתן ללמוד מכך הרבה על אבולוציה. ד"ר מועלם עוסק בנושא מעניין. סחתיין.
ביולוג ימי | 27.02.10
8.
שלא תסתמכו על ההנחה הזאת חס וחלילה
גם אני שיש לי חוסר בG6PD קראתי המון כתבות ומחקרים בנושא בגוגל לפני שטסתי לגור באפריקה ונתקלתי במאמרים דומים שטוענים שחוסר באינזים מונע מלריה. אף רופא לא היה מוכן לתת ערבון כי אני אכן חסין בפני מלריה. והם גם צדקו. אחרי חצי שנה באפריקה, חום הקאות, כאבי בטן צמרמורות והזיות. בדיקת דם פשוטה שנבדקת תחת מיקרוסקופ שתוצאותיה אישרו את ששיערתי. יש לי מלריה. המחלה לא כל כך קשה כמו שהיא נשמעת, בטיפול נכון - שלושה ימים עד שבוע במיטה עם טיפול מתאים ובד"כ בזה זה נגמר. והנה לכם הסכנה של הלוקים בחוסר באניזים אל מול המלריה - במקרה של הסתבכות המחלה בשל טיפול לקוי למשל, נהוג לרוב לטפל בתרופה שניתנת בכדורים או דרך הווריד. שאליה דווקא הלוקים בחוסר רגישים! מה שעלול לסבך מאוד את הטיפול. ייתכן שהסיבה לכך שהאבולוציה לא תיקנה את הפגם הגנטי הוא אולי המלריה. אבל לנו אנשים העולם הראשון שלא התמודדו עם המחלה במשך דור שניים או שלושה. כנראה שהקומבינה כבר לא עובדת.
צחי | 27.02.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת