אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המתמחים הישראלים, גירסת 2010: האישיות חשובה, אבל הציונים יותר

68 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
למה לא כדאי להתמחות במשרד גדול:
מי שבפועל, המאמן שלך, הוא לא אחר מאיזה עו"ד צעיר, עם וותק של שנה וחצי, במקרה הטוב, אשר בעצמו אינו יודע את הדין, מה עוד שאין לו ניסיון/ידע ביחסי מאמן-מתמחה, ולרוב, ברגע שיוצמד לו מתמחה, הוא ירגיש שהוא "אלוהים", ואילו המתמחה יזכה ליחס דוחה, כאל חפץ. אם אתם שואלים, ומי בעצם המתמחים של העו"ד הוותיקים במשרד, אז ככה: בעידן של היום - כשיש מאות אלפי עו"ד, המשרדים הגדולים, יכולים להרשות לעצמם, להוסיף עוד כמה גרושים, ולשכור עו"ד צעיר, שהוא למעשה יתפקד כמתמחה לכל דבר ועניין, לעו"ד הוותיק במשרד.
מתמחה | 24.04.10
67.
תגובה ל66
לסטודנט שלמד במכללה שלום. אני חושב שכל מי שיושב עכשיו וקורא את דברייך מצליח סופית וחד משמעית להבין את הפער האדיר שקיים בין המוסדות השונים. ההגדרה המדויקת היא ואני מתנצל על השפה היא מבלבל את הביצים. לא שמעתי מעולם טענות ככ מפגרות וחסרות שחר כמו שהעלאת: אין לנו כסף? חסרי בטחון? מה הקשר בין הדברים הרי זה ברור שאם היית מוציא ציון טוב יותר בפסיכמוטרי לא היית הולך בחיים ללמוד בקריית אונו. אתה משקר לעצמך ומפיל את השטויות שלך על אחרים, זה הכי גרוע שיכול להיות ולצערנו אנחנו שומעים את זה.... שוב - מי שלמד באונ' פוחד לא למצוא עבודה בעתיד לכן הוא בחר ללמוד באונ' ולא איתך בקריה? אלו דברייך - תקרא שוב ותגיד לי איפה אני טועה כי עושה רושם שאם אתה עו"ד מצב המקצוע בכי רע... בעניין הבחינה הסופית - הבל הבלים - אחותי הקטנה שלא למדה משפטים יכולה לשבת וללמוד 3 חודשים ולעבור אותה בכיף ככה ששוב הטענות שלך קלושות... ואם אתה באמת עו"ד - ימותו הקנאים זה הביטוי שהחלטת לסיים איתו? למה שימותו? ואם כבר מישהו מקנא למה לקנא בך? מאחל לך הצלחה ו74 תגובות פה אחרי דבריי אלו.
חוליו | 13.03.10
66.
בוגרי אוניברסיטאות קנאים
אני מבין שכל הלועגים ללומדים במכללות פשוט מתים מקנאה... הם מרגישים כל כך לא נוח מזה שהם השקיעו זמן רב כל כך והמון אנרגיה כאשר בפועל מגיעים לאותה נקודה.. אני רוצה להזכיר לכל החכמים והגאונים מהאוניברסיטאות... שבסוף בסוף המבחן שנותן לנו את הרישיון לעריכת דין הוא זהה לחלוטין ולא משנה מאיפה באת... מי שיעבור את מבחני הלשכה הוא כנראה ראוי לשמש כעו"ד ובסינון האמיתי מי שלא טוב לא יעבור... אז אולי אין לכם כסף לשלם למכללה ולכן הלכתם לאונ' ואולי ההורים שלכם לחצו עליכם ואולי אתם סתם חסרי ביטחון עצמי ופחדתם שלא תמצאו עבודה בעתיד.. אבל אני כאחד שסיים בקרית אונו (כן כן בדיוק שם) יכול להגיד שיש לי אחלה עבודה וששנות הלימודים בתואר היו חוויה... אני בהתמחות שבה אני עובד בשעות נורמליות וללא ימי שישי... ובקיצור ימותו הקנאים!
סטודנט שלמד במכללה | 07.03.10
65.
לשלומי 63
נצא מנקו' הנחה שדבריך אמיתיים ושהמבחנים שלכם יותר קשים גם אז הציונים יראו יותר טוב. תחרות מושפעת מהמתחרים. אם יש אצלכם נרמול הרי שהוא משופע מרמת הסטודנטים. ברור לי שיש אצלכם תותחים, ברור לי שיש רבים שזאתלהם קרירה שניה או שעובדים במשרה מלאה ובכל זאת בוא נודה על האמת החלק הארי של הסטודנטים הוא לא החבר'ה שקבלו כולם מעל 700 בפסיכומטרי ומעל 103 בבגרויות כמו באוני' ולכן בהנתן מבחן פלוני, לא יהיה זה מופרך לשער, שרמת הפתרון שהסטודנטים יגישו תהיה נמוכה יותר ולכן הבדיקה תקל יותר. אני אומרת את זה בעודי לומדת בעצמי במכללה למנהל! אל נא נשלה את עצמנו. אצלנו יש נרמול נמוך משל האונ' משמעותית, מבחנים באמת קשים ובכל זאת לא פעם אני מקבלת ציון מעל 90 ומודה לאלוהי הנרמול כי אני יודעת שהמבחן שלי לא באמת שווה 90. אני מלכתחילה נרשמתי ללימודים עם מלגה הצטיינות מלאה ואני מרגישה שהתחרות קלה לי. לא יודעת אם הייתי מגיעה לציונים כאלה בתחרות קשה יותר.
לומדת במכללה  | 03.03.10
64.
תגובה לשלומי ידידי - 63
קראתי היטב את דברייך החצי מלומדים אבל רחוק אני מלהפנים. למען סיומת הדיון אני רק יכול לומר שאני מקווה בשבילך שאתה באמת מאמין בדברייך בנוגע למבחנים , אלפי סטודנטים אם לא מעל יחלקו על דברייך ולא פעם ידידתי הטובה שהיא במקרה בת 45 וסיימה לא מזמן סיימה את התואר אצלכם השתמשה במילים צחוק מעבודה. מבחנים בניגוד לשלום אסייג הם לא צחוק מעבודה אבל אני מאחל לך בהצלחה ומקווה בשביל שנינו שלא יפתחו בישראל מכללות לרפואה אחרת המצב יהיה בכי רע כפי שאצלכם הוא כזה שבוע טוב
חוליו | 03.03.10
63.
תגובה לחוליו שהגיב להערתי(שלומי)
חוליו ידידי, ראשית-שא תודה וברכה על מחמאותיך. שנית-לעניין ההבדל ברמת המבחנים אנא הפנם טוב טוב את הכתוב להלן: בתקופות המבחנים אנו נפגשים מס' חברים לפני כל בחינה במטרה להתכונן כהלכה(ושוב אציין בחבר'ה מן האיכותיים בחברה הישראלית).כחלק מההכנות לבחינה אנו פותרים מבחנים שניתנו בסימסטרים קודמים בפקולטאות למשפטים הן באונ' ת"א,העברית ובר אילן,ובכל המקרים ללא יוצא מן הכלל-המשפט הראשון שעולה משפתינו הוא:"הלוואי שאלו יהיו המבחנים שלנו",ולשיטתך בפועל המבחנים שלנו באונו הרבה יותר קשים.(בחדרי חדרים יעידו על כך גם סטודנטים מהאוניברסיטאות). כל טוב גם לך נ.ב, באם הינך סטודנט למשפטים באחת האוניברסיטאות או שאחד ממכריך כזה-אנו הסטודנטים באונו נשמח לסייע ע"י שיעורי-עזר או/ו לחילופין להעביר לך מבחנים של אונו לתירגול,על פי הכלל הידוע "קשה באימונים קל בקרב".
שלומי | 03.03.10
62.
תגובה לשלומי - מספר 61
שלומי ידידי, אשרייך אשרייך כי אתה כנראה אחד מבין רבים אשר יכול היה לצלוח אולי את מבחני המיון של האונ' השונות , בפרט תא וי-ם. יחד עם זאת, לא ברור בעליל איך אפשר להשוות תואר אינטנסיבי של 3.5 שנים במסלול אקדמאי רגיל באונ' אל מול מסלול ערב של שנתיים וחצי או שנתיים במכללה? אתה באמת מאמין שמדובר באותו תואר? שכן אם תשובתך היא חיובית כנראה שלא סתם הגעת לקריה האקדמאית הנפלאה בעניין המרצים הנהדרים - אין לזה קשר כלל לאיכות התואר, מרצה טוב הוא כמו כל בן אדם טוב ויבוא ללמד איפה שמשלמים לו הכי טוב ככה שאין שום קשר בין המרצים לאיכות התואר. ולסיכום - שאלת השאלות היא מה אתה חושב שיקרה הם מבחני הקריה יהיו זהים לאונ? אעזור לך ואומר שבמקרה שכזה פליטת הסטודנטים החוצה תהיה מסיבית - יותר נכשלים - פחות סטודנטים - פחות כסף - סגירת הקרייה. כמובן שזה לא יקרה לכן לך הפוך עם המשוואה ותגיע לבמנחים מבזים וקלים - ציונים גבוהים - בוגרי קרית האקדמיה אונו שחושבים שהם משפטנים טובים. כל טוב
חוליו | 03.03.10
61.
תגובה לכל המלעיזים על קרית אונו
אני לומד באונו כבר שנה שנייה,משקיע ושואף לציונים גבוהים מאוד.המרצים הינם מן השורה הראשונה וחלקם מלמדים גם באוניברסיטאות-לדוג' פרופ' ידידיה שטרן שהיה מועמד לתפקיד היועמ"ש,ושערך בחינה קשה מאוד. אני הגעתי לאונו בגלל מסלול ערב במהלך ימי השבוע,ולומדים עמי אנשים רציניים שמשמשים בתפקידים בכירים בשרות הציבורי כולל מנהלי מחלקות בבתי-חולים.תפסיקו לרדת על אונו,כי יש שם המון סטודנטים רציניים וחכמים.
שלומי | 03.03.10
60.
47- חבל שבגלל אנשים כמותך נגרמת זילות למקצוע
הרי בסופו של יום, גם לעוה"ד קיימת התנהלות מול בני אדם. לעיתים מדובר בחירותם (פלילי/אזרחי), לעיתים בשפיותם (אזרחי)/אי שפיותם ואף כאן חירותם עשויה לבוא לדיון (אשפוז בכפיה). כספם, משפחתם, ילדיהם (משמורת ועוד) וכיוצ"ב. נכון. יש המון עו"ד במדינה הקטנה שלנו ולא כולם נקיי כפיים. אבל מכאן ועד משכילים או לא משכילים? נו באמת! מה הדיון הבא? סטודנטים שהולכים ללמוד רפואה ברוסיה/איטליה? התגובה שרשמת מעידה על שטחיות ורדידות. "תתקדם!"
עוד עו"ד | 03.03.10
58.
עדר חזירי הבר המסריחים!
איפה הח"כ היחיד שיעשה משהו לאכיפת החוקים הסוציאלים שגם ככה דלים?! למרות הפופלריות שהוא יקבל מהציבור הוא לא יעיז כי הכל מסחרה קח ותן בתוך המפלגות! איפה מחלקת חקירות של ביטוח לאומי? הנה כתבה זו מתפרסמת בריש גלי, בעלי המשרדים בכלל לא מתביישים. הנורמלי היה צריך להיות שאחרי כתבה כזאת תתחיל עריפת הראשים... והכי חשוב איפה אנחנו העם?! אנחנו יושנים!!!!! דחוף ארגוני עובדים למקצועות החופשיים! אין יותר הסתדרות הכל נהרס! רק אתמול שמענו שהזכאות לדמי אבטלה חזרה ל18 חודשים ולא פחות! עוד פעם הטובים יסבלו בגלל החארות הרמאים הבטלים! איך אבא עם ילדים שפוטר אחרי 4 חודשים יוכל לספוג אפילו רק חודש אחד בלי עבודה?! בבנק כבר הוא במינוס אטומי + 2 הלוואות (המקרה הקלאסי!) עד מתי?! אין כאן לא ימניים ולא שמאליים! די לישון! אחרת לא נוכל לחיות פה! וגם החזירים יפגעו בסוף!
נדב | 02.03.10
54.
שכחתם להוסיף שמקבלים גם חוסר חיים, דיכאון, גירושין או רווקות נצחית
אין זוהר בלהיות עורך דין, לשעבד את עצמך לעבודה שבסופה רק מחכה לך דיכאון, מרירות, תסכול, גירושין. בעלי המשרדים הוותיקים שפעם התקבלו לפקולטה למשפטים, היו מבין הסטודנטים הכי גרועים שבקושי הוציאו בגרות ולא קיבלו אותם לאף חוג אחר וזאת היתה ברירת המחדל. אותם עו"ד וותיקים שנמצאים במקצוע מעל 30 שנה למדו לנצל את ההיצף בשוק ויצרו מפעלי ייצור של עו"ד שמועסקים אצליהם בדיכוי ובשכר נמוך יחסית לרווחים שמפיק בעל המשרד, כאשר הם עצמם כבר לא עובדים כעו"ד, אלא כמנהלי עו"ד שכירים. בקיצור כל הסקר הזה הוא פיקציה אחת גדולה והוא נועד רק לשרת את בעלי המשרדים הגדולים שצוחקים כל הדרך אל הבנק.
עו"ד | 01.03.10
53.
ל51: כאחד שלמד במכללת נתניה במהלך התואר הראשון
אני מתנגד לדימוי השלילי אותו אתה מנסה להדביק לבוגרי המכללה. למדתי לתואר שני באונ' ת"א וכיום אני אני בתחילתו של הדוקטורט. באונ' נלמדות בעיקר תיאוריות שיכולות להיראות טוב כהקדמה לכתב תביעה, ואולם מעט מאוד הוא החומר הנלמד אותו ניתן ליישם הלכה למעשה בתיקים המשפטיים.
 | 01.03.10
52.
ל-47, אתה ממורמר מבחירתך ?! יכולת לבחור גם במשפטים
לגבי ההערה שלך - לימוד תואר נוסף מוסיף במקרה הטוב חצי שנה ועומס אדיר במהלך כל התואר. אני למדתי משפטים-כלכלה באוניברסיטת חיפה ואחותי הנדסת כימיה בטכניון במקביל - למדתי הרבה יותר תחומים, הרבה יותר נקודות והרבה יותר מבחנים ועבודות להגשה, אה כן, ולי יש עוד שנת סטאז'... לגבי הכתבה - הפרדוקס הוא שיש ראיונות וסגירת התמחות אחרי שנה א', כשאתה לא מבין במשפט דבר וחצי דבר ולא יודע באיזה תחום תתעניין ותרצה להתמחות בו. לצערי, כקצין משוחרר וכסטודנט לתואר הכי קשה באוני', אין שום דגש על אישיות אתה גיליון ציונים מהלך ותו לאו.... בד"כ בעלי הציונים הגבוהים ביותר הם אלה שהיו מוכנים לדרוך על חבריהם במהלך כל התואר - אז אם זה קריטריון לעבודה בפירמות הנבחרות - תהנו מלהמשיך לדרוך אחד על השני גם בהמשך דרככם...
השועל | 01.03.10
51.
תגובה לגאון מ44
ידידי אני מתרשם שאתה מכיר את המושג כל הפוסל במומו פוסל, אשרייך מעצם שורתך היחידה ודבריך הלא מלומדים נראה כאילו סיימת לימודיך במכללת נתניה או אחרות הדומות לה ועל כן אתה מתרעם מהדברים שנאמרו. במקום להתמרד או לנקוט בפעולות מגוכחות ממליץ לך לקרוא בחום את מספר 49, מבין היחידים שרשמו את דבריו קצר ולעניין. שיהיה לך בהצלחה
חוליו | 01.03.10
47.
הכשרה מיקצועית - מהקל לכבד והמבין יבין !
מכל המקצועות החופשיים, עורכי דין לומדים הכי מעט שנים : שלוש שנים וחצי או שלוש שנים לבעלי תואר אקדמי. רואי חשבון - שלוש שנות לימוד עם שנת השלמה ( לא חובה ) ( + שנתיים התמחות ) מהנדסים - ארבע שנים לימודים + שלוש שנים התמחות ( אבל לא בכל מקצועות ההנדסה נידרשת התמחות ) אדריכלים - חמש שנים לימודים + שלוש שנים התמחות רופאים - שבע שנים מחיי אדם ושלא נדבר על התמחות ספציפית כדי להיות רופא מומחה הערה : לרוב במשפטים וחשבונאות לומדים גם בחוג נוסף, ובשאר המקצועות החופשיים הלימודים יותר איטנסיביים. ומכאן אם להתיחס נטו ללימודי המקצוע עצמו, במשפטים אכן דלות החומר רבה יותר. מסקנה : לפי שנות הלימוד וההכשרה המקצועית יוצא שעורכי הדין הכי פחות משכילים וזה גם מסביר חלק מהנהירה ההמונית ללימוד מיקצוע זה. מבחינת ההשקעה הכספית והזמן לרכישת מקצוע חופשי הכי כדאי במסלול המשפטים והרי לכם תעודה על הקיר עם רשיון מיקצועי ויציאה לשוק העבודה. : - ) תעשו בבקשה גם כתבה על התמחות ושכר של מהנדסים ואדריכלים בנוסף לרופאים ורואי חשבון. בתודה מראש.
סטודנט | 01.03.10
45.
ל7: זה אולי רק ב-10 הגדולים
אני מתמחה במשרד קטן (4 עו"ד) ואני מקבל 4,000 על בממוצע 13 שעות עבודה ביום + עבודה בימי שישי ושבת כאשר קיים צורך בכך (בפועל זה יוצא שבוע של עבודה בשבת ושבוע שלא עובדים בשבת). אם לא מתאים לי "אתה תמיד יכול לעזוב" (כדבריו של הבעלים של המשרד) שכן, "מחר יתייצבו אצלי במשרד 100 כמוך..." . האמת, זה נכון. תופסים אותי במקום רגיש שהרי אם אחליט לעזוב, עניין זה יעכב לי את סיום ההתמחות לפחות בשנה (בתקווה שאמצא משהו חלופי). אגב, גם תביעת המשרד להשלמת שכר מינימום ותנאים סוציאליים לא באה בחשבון. ייתכן וארוויח מכך עוד כמה שקלים, לעומת זאת נראה כי אצטער על כך בשארית תק' עבודתי המקצועית.
מתמחה | 01.03.10
42.
ההתמחות של אדריכלים וחלק מהמהנדסים היא שלוש שנים !
שמאי מקרקעין התמחות שנתיים. רואי חשבון התמחות שנתיים ורק עורכי דין שנה. יחי ההבדל הקטן. * אני מציע להקים איגוד / ארגון גג על עבור מתמחים של כל המקצועות החופשיים בארץ שיהיה גוף עצמאי ובלתי תלוי ויפקח ויהיה אחראי על כל תהליך ההכשרה וההתמחות של בעלי המקצועות החופשיים. כל המתמחים יהיו כפופים לגוף זה בלבד שיהיה תחת פיקוח ממשלתי על פי אמות מידה בינלאומיות ! * שעות עבודה - מחקרים הוכיחו שיותר מעשר שעות עבודה ליום לא אפקטיביים ! עצירות מוחית ותעודת עניות למי שנוהג אחרת. * גיוס עובדים - בסיום שנה ראשונה מאוד לא אחראי הן מצד המשרדים, הן מצד האקדמיה והן מצד המתמחים, וזה פסול לחלוטין. ממש תכונת העדר של ישור קו למכנה המשותף הנמוך ביותר. לרוב המדובר באנשים צעירים לא בשלים וחסרי כל נסיון חיים המחפשים את עצמם. למעט מי שהולך בדרכי הוריו מהטעמים המובנים והשנויים במחלוקת. היבט נוסף בסוגיה זו, אולי תנסו גם קריאה בקלפים, בכף היד ובכוס קפה, אסטרולוגיה ונומורולוגיה לקביעת מועמדות לעבודה. שטות גמורה של אנשים חסרי בינה. הגרפולוגיה כמכשיר מדע מיועד לזיהוי כתב היד של אדם פלוני כגון חתימה וכ'ו, בלבד. ( ראה משפט דמאניוק ). נותנים במה לשרלטנות ורמיה. נו באמת . . . אנשים חיים במאה ה - 19 ... * זה ממש מגוחך איך אנשים יכולים לקבוע על פי קורות חיים אנמיים את האישיות של האדם. לא ידעתי שלעורכי דין יש הכשרה מיקצועית בפסיכולוגיה קלינית וחברתית : - ) ואולי גם באנתרופולוגיה ?! ולסיום : * מה המשותף לעורכי דין, רופאים ורואי חשבון ? חיים ומתפרנסים על חשבון צרות של אחרים. בקיצור - פרזיטים !
שם | 01.03.10
41.
תמיהה רבה.
תמוהה מאד העובדה שעו"ד צעירים שסיימו את לימודיהם, חלקם בהצטיינות מוכנים "לסלוח " ולקבל עברות על חוקי המדינה על ידי מעסיקיהם בתקופת ההתמחות. בין כל חוקי העבודה במדינה ישראל יש חוק שעות עבודה ומנוחה. החוק קובע ברוב המקרים יום עבודה של 9 שעות שלאחריהן יש לשלם שכר עבור שעות נוספות. איזו התמחות היא זו שמשרד עורכי דין יוקרתי " עובר " על חוקי העבודה בנושא העסקת עובדים, גם אם הם תחת הכותרת " מתמחים " ?לשם מה הולכים ללמוד משפטים כשמוכנים לקבל על עורם את אי קיום החוק. בשורה התחתונה, זו בושה גדולה קודם לשוטפים במשרדים הגדולים, ללשכת עורכי הדין, לשר המשפטים ולמשרדו ולמדידנת ישראל. מצערת העובדה שאי קיום חוקים דומים קורה בעוד מקומות ושטחי עבודה כרופאים, רואי חשבון, שמאים ועוד. אכן, הכל ישראל בלוף במדינת היהודים שאמורה להיות אור לגויים וגם ליהודים עצמם. ותחשבו על זה זה . . . . .
חיימקיס | 01.03.10
38.
כמה מילים למחשבה למתמחים שבדרך
כמתמחה לשעבר בפרקליטות, וכעורכת דין עם ניסיון של 10 שנים אני רוצה לציין כמה נקודות למחשבה: ראשית, אל תתלהבו מהשכר של המתמחים. במשרדים הגדולים המוזכרים בכתבה מרווחים השותפים מיליונים רבים, והשכר המשולם למתמחים הוא זעום, ולא הגיוני. גם שעות העבודה הן לא הגיוניות, ולרוב הם מרגישים כמו עובדים סוג ב'. כנסו פעם למשרדים המפוארים האלה ותראו איפה הם יושבים.. בעיניי מקומות ההתמחות הטובים ביותר בהם אתה באמת עובד ומתנסה (ולא מתפקד על תקן משרת) הם בתי המשפט, והפרקליטות. אמנם, המשכורת נמוכה בהרבה, אבל יש לך חיים, אתה עובד עד 16:00 ומקבל שעות נוספות, והמון ימי חופש של עובדי מדינה, שלא לדבר על זה שאתה באמת מתעסק אך ורק בעבודה משפטית. לכן - לכו על זה. בנוסף, מדהים שמעדיפים בוגרי אוניברסיטאות בלבד. מה ששוכחים לציין זה שרוב המרצים במכללות הם אותם מרצים באוניברסיטה, ולמעט אולי קריית אונו (ששם זה באמת תת רמה מבחינת החומר האנושי, ואין בכלל רף קבלה..) במקומות אחרים זה לא ככה. ההעדפה לאוניברסיטאות היא ביטוי לאליטה שזמנה עבר, וזה מיותר מאוד. בוגרי אוניברסיטאות הם לא עורכי דין טובים יותר. וזאת עובדה.
עו"ד | 01.03.10
37.
השעות אכן בין 12-16 שעות ביום...
אני מגיע בבוקר למשרד מבלי לדעת מתי אני מסים לעבוד. לפעמים מסימים לעבוד אחרי 12 שעות ולפעמים אחרי 18 שעות עם הפסקה אחת של שעה בצהרים, וגם זה נעשה מול המחשב. פעם אחת יצאתי מהמשרד אחרי שעה 5 בבוקר. העבודה לרוב איננה עבודה משפטית ובעיקר משרדית, אלה אם אתה נמצא במשרד בקומבינה. אתה למעשה עובד כמזכירה של המשרד עד השעות הקטנות של הלילה. המשכורת כמעט בכל המשרדים הגדולים הרבה פחות מ-6.500 ועומדת על 5000 ש"ח, ודבר נוסף, אתה חייב להיות ממוצא אשכנזי כדי להתקבל למשרד מוביל.
מתמחה ממשרד גדול (מבין 10 הגדולים) | 01.03.10
33.
מה באמת קורה...
הסטודנטים למשפטים בכל האוניברסיטאות ובמרכז הבינתחומי מדורגים בשיטת ציונים שנקראת נרמול ולפיה הממוצע של כל קורס נע בין 77-81. באוניברסיטה העברית ובתל אביב דרישות הסף מהסטודנט הן הגבוהות ביותר ולכן אין שום חשיבות לציון התואר של סטודנט פלוני ללא רפרנס למי הייתה התחרות. זו הסיבה ש98 ממכללת משפטים זניחה לא מתקרב ל78 מאוניברסיטת תל אביב. בקשר למשרדים הגדולים הם נהנים להתראיין באמצעי התקשורת ולהעיד על עצמם שמשרד זה שם דגש על שירות צבאי ומשרד זה שם דגש על תרומה לקהילה, האמת היא שיש בערך 25-30 משרדים נחשבים ובאופן ממוצע כל אחד מהם יגייס קרוב בין 15-20 מתמחים ולכן בפועל יש יותר סטודנטים עם ממוצע 75 ומעלה באוניברסיטאות מאשר מקומות עבודה, כך שהמשרדים יכולים להמשיך ולדרוש הצטיינות ותרומה לקהילה וכו.. כשהאמת היא שבמידה ולמדת באוניברסיטה וסיימת שנה א' עם 80 יהיה בסדר(גם בינתחומי והמכללה למנהל) במידה ולמדת בכל מקום אחר בהצלחה...
גל | 01.03.10
32.
את אותה השיטה צריך להנהיג על כל המקצועות החופשיים
גם הסטודנטים להנדסת חשמל / מכונות, אדריכלות חייבים להיצמד למשרדי תכנון או מפעלי תעשיה גדולים כדי, א) ללמוד את ההכלה למעשה, וב) להוות דור המשך לאותו הארגון. מנסיוני, זה גם מכוון את הסטודנט בלימודיו ומה לעשות, מייצר לו שורה נוספת בקורות חיים לקראת החיים שאחרי הלימודים.
איליה | 01.03.10
29.
אין סיבה לבכות על המשכורות הנמוכות....
כל המקצועות הללו קרי: רופאים,רואי חשבון,עורכי דין וכו'... אלו מקצועות שבתחילת הדרך המשכורות מאוד נמוכות אמנם,אבל איפשהו באמצע הדרך ישנה קפיצה משמעותית בשכר ,ומרוויחים משכורות ממש מצויינות . ולכן יש אופק כלכלי בסוף הדרך... יש למה לשאוף... לעומת זאת ישנם מקצועות בהם השכר נמוך בהתחלה אך לא עולה באופן משמעותי עם השנים כגון:שוטרים,פאראמדיקים,אחיות,עובדים סוציאליים,פיזיוטרפיסטים וכו'... ולכן תגידו תודה מתמחים יקרים שלכם לפחות יש אופק כלכלי בסוף הדרך או אפילו באמצע הדרך לקריירה הנשגבת ,לנו אין את זה... אנונימי אח מוסמך.
אנונימי | 01.03.10
28.
ויפה שעה אחת קודם....$
ראשית שווה לציין ש10 צודק לחלוטין ולא בשל הניסוח העילג אלא בשל דבריו אלו שהיום ממיינים בצורה מקפידה כל כך, ספק אם היו עומדים בדרישות הקבלה של היום כל אחד ששמו על גבי בניין המשרד מרשה לעצמו לדרג סטודנטים שנותנים את נשמתם במוס האקדמאי בעוד הוא עצמו לא עבר שום מיונים, או תנאי קבלה מחמירים כפי שקיימים היום. יתר על כן - לא מבין את העובדה שמציינים כל פעם מחדש את הסטודנטים באונ' אל מול אלו במכללות, ההבדל קיים אדיר וחייב להיות מונצח. חומר הגלם הקיים במכללות נמוך לאין שיעור מהאונ', הרמה ירודה, מבחנים פשוט שערורתיים ועל כן אין בכלל מה להשוות בין המוסדות, מישהו פעם חשב למה אין מכללות לרפואה? אולי כנראה כי לא הגיוני שיהיו רופאים טפשיים, ובצדק. אז איך לעזאזל הגענו למצב שכל משפטן שני למד בקריית אונו או נתניה? זה לא הגיוני וטיפשי באותה מידה. זהו , תבלו ותבינו מערכת.
חוליו | 01.03.10
27.
שנה התמחות? תגידו תודה
אני לומדת פסיכולוגיה. מסלול ההתמחות שלי כולל שלוש שנות תואר ראשון, מבחן קבלה לתואר שני, שנתיים או שלוש שנות תואר שני + תזה מחקרית, ארבע שנים התמחות בחצי משרה בשכר מינימום, מבחן הסמכה ואח"כ עתיד לוטה בחוסר ודאות. אתם יודעים מה העלות של עשר שנות הכשרה? הכלכלית והנפשית כאחד... אז בבקשה תסתכלו מסביב ואל תחשבו שאתם הכי מסכנים.
פסיכולוגית בהתהוות | 01.03.10
22.
50% מהמתמחים במשרדים הגדולים מתקבלים עפ"י קשרים ורק היתר לפי ציונים וכל מה שכתבתם
מצד שני, בוגר במשפטים עם ראש טוב ויזמה עיסקית לא צריך את המשרדים הגדולים שבהם יהיה מתמחה, שכיר ושותף זוטר ואת הכסף יתחיל לעשות בגיל 45, אז הוא יעשה הרבה כסף אבל ביבז 20 שנות חיים, סיכוייו להיות גרוש ללא קשר עם ילדיו הינם כ-70%. הנתונים במשרדים האמריקאיים מקבילים לישראל
בני | 01.03.10
21.
טעות בנוגע למרכז הבינתחומי ואולי גם בנוגע למכללה למנהל
בניגוד מוחלט לאוניברסיטאות, רובם המוחלט של הסטודנטים במרכז הבינתחומי עושים שני תארים, וגם במכללה למנהל למיטב ידיעתי עושים שני תארים במקביל. כתוצאה מכך מתנפח מספר המסיימים את לימודי המשפטים אך לא כל המסיימים מעוניינים להיקלט בתחום. בעוד שבאוניברסיטאות למעלה מ-75% מהסטודנטים לומדים רק משפטים ומיד אח"כ רצים להיקלט במשרדי עו"ד הרי שבמרכז הבינתחומי בוגרי מסלולי הממשל (משפטים וממשל) מחפשים לעיתים תפקידים ממשלתיים ובוגרי מנהל עסקים (ומשפטים) הולכים לתחום העסקים. ע"כ יש לציין כי המספרים משקרים. הסיבה שהמרכז הבינתחומי עומד על 50% לא נעוצה בכך שהמשרדים מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות, אלא בכך שחלק נכבד מהסטודנטים לא מעוניינים להתמחות במשפטים.
גיא | 01.03.10
19.
ב 90% מהמשרדים מתמחים מקבלים משכורת מינימום ללא שעות נוספות על 10-12 שעות
כל הכתבות על המשכורות והטבות בולשיט אחד גדול. רוב המתמחים עובדים עבור שכר מינימום מסביב לשעון. המצב של עורכי דין צעירים לא יותר טוב מזה. מרגיז מאוד שהכתבים לא בודקים באמת את המצב הקיים ומציגים את ה"נתונים" המבוססים על 10 % מהתחום.
אחד שיודע | 01.03.10
18.
לתשומת לבכם, רק משרדי עורכי הדין הגדולים משלמים סכומים גבוהים כל כך
במשרדים הקטנים, רוב המתמחים מקבלים סכום של כ- 4500 ש"ח. ישנם משרדים המעסיקים 8 - 9 שעות ביום אך יש מתמחים המועסקים גם 12 שעות - באותם סכומים, ללא מתן שעות נוספות. הדבר ידוע לי מנסיון אישי וכן מחברים אחרים אשר הועסקו במשרדים אחרים.
ליאת | 01.03.10
15.
התנאי הכי טוב
להתקבל למשרדי עו"ד הגדולים הוא השותף מכיר את אבא שלך או את אמא שלך שבמקרה היא עו"ד שלמדה איתו או שאבא שלך שופט.. אח"כ שאר האנשים במשרד מגלים שהמתמחה הזה והזה אבא שלו ואמא שלו חברים של השותפים הבכירים. אני אישית נתקלתי בזה כמה פעמים. סתם מקשקשים, כמובן שפרוטקציה היא הדרך הטובה ביותר. אעלק מסתכלים על הקו"ח שלך או אם אתה תורם לקהילה.
נטע | 01.03.10
11.
עוד הוכחה לקפיטליזם חזירי בישראל!
כמות קטנה של אנשים (שותפים) מרוויחים הון אדיר מידי חודש ובונוסים שמנים מידי שנה, על גבם של עורכי דין צעירים ומתמחים שעובדים שבועות שלמים ללא הפסקה (אלא אם נסיעה הביתה + שינה נחשבת לבטלה בזויה) ומרוויחים גרושים! אני לא מציע להעלות את שכר עורכי הדין והמתמחים. אני מציע להעלות את מספר עורכי הדין בכל משרד ולהפחית דרמטית את מספר שעות העבודה. איך אנשים אמורים להקים משפחות? איך הם אמורים לחיות? מי מסוגל לעשות משהו אחרי 12 שעות של ישיבה מול ספרים / מסך מחשב / ישיבות?
מרגיז | 01.03.10
10.
הכל חרטא - לא משנה איפה למדת
אוניברסיטה / מכללה - הכל אותו הדבר.... בעלי משרדים שלמדו לפני 30-40 שנה שכחו שבתקופתם כל מי שלא ידע לחבר 1+1 הלך ללמוד משפטים. למעשה, לא היו קיימות אפילו בחינות קבלה או דרישות סף. היום - כל אחד מהם נהיה "פיין שמעאקר".... "רק בוגר אוניברסיטה".... ות'כלס - אתה יכול להיות בוגר מכללה מעולה, או בוגר אונ' ממש גרוע - אם יש לך קשרים נכונים - אתה תתמחה ותמשיך לעבוד במשרד טוב על חשבון מישהו פי 10 יותר מבריק ממך... לא סתם אומרים "אם יש קשרים מי צריך פרוטקציה?" - על אחת כמה וכמה, בתחום המשפטים.
אחד שהיה שם | 01.03.10
8.
אני התמחתי בעיקר בקניית בורקסים, שמירת חניות ,סידור המשרד הכל חוץ ממשפט
את המקצוע למדתי לבד. אה כן "למדתי"בהתמחות איך לרמות לקוחות ועורכי דין חברים למקצוע איך ל" שמור" תיקים בביהמ"ש כך שהצד השני לא יקבל אותם זה היה לפני עידן המיחשוב . והנבתי שזה מאוד כלכלי ושהלשכה לא עושה כלום בנדון
עו"ד ותיק | 01.03.10
7.
ומה עם רואי החשבון?
לפי מה שמסופר בכתבה, מצבם של עורכי הדין המתמחים טוב בהרבה מזה של אחיהם רואי החשבון. מתמחה בראיית חשבון במשרד גדול יכול רק לחלום על משכורת התחלתית של 6,500 שקלים (בהנחה שהיא/הוא לא שוכבים עם הבוס מתחילים עם משהו שנע בין 4,000 ל-4,500 שקלים). שכר כזה מקבלים רק אחרי כמעט שנתיים וגם זה לא ודאי. מי שמסיים את ההתמחות עם שכר של 7,000 שקלים משול למיליונר בין חבריו למשרד. שלא לדבר על השעות המטורפות שמתמחים במשרד גדול משקיעים (לי באופן אישי כבר יצא לעבוד למעלה מ-40 (!!!) שעות ברציפות ללא הפסקה), ועל כך שמשך ההתמחות בראיית חשבון הוא פי שניים מזה שבעריכת דין. חבל שלא למדתי עריכת דין.
רו"ח | 01.03.10
5.
חלאס עם התמימות...
ל-1: מתמחה משפטית + בחורה + חזה גדול + הגישה שלך = תביעה על הטרדה מינית. בהצלחה! ל-2: כן, סבבה. מתמחה יגיש תביעה (בית משפט לעבודה ולא בג"צ, אגב) נגד משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ. הוא בטוח ינצח. ואחרי זה גם יקבל עבודה בתחום, כי עורכי דין לא טורחים לדאוג אחד לשני והם לא נוטרים טינה... בהצלחה גם עם זה! כל הסיפור הזה מזכיר לי בדיחה. סטודנט למשפטים ערבי מגיע למשרד הכי מכובד בארץ, ונותן למזכירה קורות חיים. היא אומרת לו חכה שניה, ומכניסה אותו לראיון אצל השותף. השותף קורא את קורות החיים ואומר לו: אם תבוא לעבוד אצלנו, ניתן לך מכונית, פלאפון ומזכירה צמודה. הסטודנט מסתכל עליו ואומר לו : אתה צוחק, נכון? אז השותף עונה: כן, אבל אתה התחלת...
נו, איך קוראים לו... | 01.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת