אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם גוגל תשתלט על עמוס עוז ומאיר שלו?

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
לתת לאנשים לקרוא ספרים באופן חופשי זה לא מעשה רע
ולגבי הסופרים המסכנים ואבירי מהפכת חוקי הקניין הרוחני יש להזכיר: רב הקניין הרוחני בעולם שייך דווקא להוצאות הספרים, ואלו מרושעות הרבה יותר מכל חברת תוכנה. אדרבא - ימצאו לעצמם הכותבים המוכשרים והמו"לים שלהם מודלי פרנסה חדשים ומתאימים למאה העשרים ואחת, כאלו שאינם מבוססים על ספסור אלים בזכויות יוצרים ותביעות דומות שמהותם - מניעת הנאת הקריאה מן המליונים באמצעות טכנולוגיה זמינה.
דעה שונה | 05.03.10
27.
הסכם גוגל
בשונה ממה שגוגל אומרים בכתבה הזו, אם ההסכם יאושר גוגל תוכל לקבוע את מחיר הספר, למכור רשימות של ספרים שלמים לגופים שונים , להעמיד תחנות של פרינט און דימנד בכל מקום שתמצא לנכון ולמכור ספרים שלמים לציבור במחיר שהיא תקבע , וכן ולמכור את הספרים בכל דרך שיווקית הקיימת כיום או שתפותח בעתיד. ההסכם הזה הוא נסיון של חברה מסחרית להשתלט ולהשיג מונופול על כל התרבות העולמית הכתובה למטרותיה העיסקיות.
אחד שיודע | 03.03.10
23.
מה נדבקתם לגוגל ?
איזה כתבה מגמתית וחד צדדית. ולי אישית אין שום סימפטיה למו"לים שעושקים שנים גם את הקוראים וגם את הסופרים שאותם הם "מייצגים". חוסמים כל נסיון לחדשנות שתטיב עם הצרכנים מחשש שזה יפגע במודלים העסקיים שלהם שכבר די מובן שאלו פסים מן העולם. ההסכמים אינם נותנים לגוגל בלעדיות. יש למישהו אחר היכולת והרצון? שיסרקו ויאנדקסו גם הם. ואותי כצרכן מטריד הציטוט: "מאיר שלו מוציא לאור רומן עברי חדש, שנהפך מיד לרב־מכר. הספר נחטף במהירות מהמדפים ומספק לסופר ולהוצאה לאור תמלוגים נאים. אולם כשתג המחיר של הספר החדש עומד על 96 שקל, ישנם קוראים רבים שמעדיפים לקנות אותו בגרסתו הדיגיטלית ופונים לשירות גוגל ספרים, שמציע את הספר בשליש המחיר." נכון, זה באמת נורא ואיום שנוכל לרכוש ספרים במחיר זול יותר ותהיה קצת חדשנות ותחרות. אסור לתת לזה לקרות!
דניהל | 02.03.10
21.
כדאי שהגברת אידלמן תדע שהיא כבר עכשיו שותפה של גוגל,
אתר האינטרנט של הוצאת שוקן מציג מודעות גוגל ולפיכך היא שותפה שלהם כמו כל אתר אחר שמציג אותן - להלן הסכם השותפות הידוע. בכל מקרה תודו שזה די הזוי העניין הזה של מודעות גוגל בתוך אתר ההוצאה - שלכל היותר מכניסות להם 50 דולר לחודש, אבל גם זה משהו בימנו. אגב הם לא מסננים מודעות מתחרות ולכן ניתן למצוא שם פרסומות לספרים מהוצאות אחרות. פינוקי או לא פינוקי?
סופר סתם | 02.03.10
14.
כל הבעיה נובעת מההתמכרות
האמריקאית לצעצועים אלקטרונים, גוגל נכנסה כאשר לשטן הטכנולוגי קראו מיקרוסופט, הציעה דברים בחינם והלך רוח "צעיר ושובב" והתחבבה על כולם, עכשיו היא מתחילה להראות מי בעל הבית. בכלל אני לא מבין איך אף אחד לא שם לב איך כל הידע, התרבות והמידע האנושי מועברים באופן חופשי לידי חברה מסחרית, שכל האינטרס שלה (כמו כל חברה אחרת)הוא למקסם רווחים לבעלים שלה. אני אפילו לא רוצה לתאר איך יראה העולם אם גוגל תחליט מחר להוריד את השאלטר ותעלם ביום אחד........הכל יפול לכאוס.
משה | 02.03.10
13.
האיום הגדול: לנו הקוראים תהיה גישה לספרים שלא ניתן לקנות
שימו לב, הבעיה הגדולה היא שגוגל תאפשר לנו גישה ספרים שלא ניתן לקנות (!!!) ותרוויח מזה. (אגב, גוגל לא מקבלת שום סוג של בלעדיות, כל מי שרוצה יוכל לעשות אותו דבר). זה מוצג כאיום גדול על המוסר בעוד שמי שמחזיק בזכויות ולא מפרסם, מרגיש שעדיף בהרבה שלציבור לא תהיה שום גישה לספרים. אני דווקא חושב שכדאי שלכולנו תהיה גישה לספרים שאינם עוד בדפוס. חבל שהכותב החמיץ את עיקר הדיון והציג רק צד אחד של הנושא.
מתמצא בנושא | 02.03.10
7.
ארצות הברית כעושקת הזכויות הגדולה בעולם!
ארצות הברית מכניסה את ישראל (ומדינות נוספות) לרשימה שחורה של מדינות המפרות זכויות יוצרים, או שאינן שומרות עליהן מספיק. מסתבר שאותה ארצות הברית באמצעות מערכת המשפט שלה (?!) מסוגלת להשתלט על נכסיהם וקניינם של סופרים והוצאות לאור בכל העולם, באמצעות חתימת הסכם בילטרלי בין גוגל לבין ארגון אמריקאי באמריקה כולם מרוויחים, גוגל, הארגון שמקבל תשלום וממשלת ארה"ב שתהנה מהכנסות ומיסוי הפעילות העסקית . זוהי פיראטיות בחסות המדינה. מחר יחתם הסכם בין גוגל לבין מרשם המקרעין בארה"ב שנכסי מקרקעין של תושבי ישראל שלא ישלחו התנגדות בתוך שבועיים יהיו לקניינה של גוגל.... יופי אמריקה!
 | 02.03.10
4.
טיפול בנושא הזה לא מחייב חקיקה?
חוק קטן, בן שורה וחצי, המציין שבעל הזכויות על הספר (בעברית, באנגלית ובכל שפה שהיא) הוא בעל הזכויות גם על המהדורה הדיגיטלית שלו, ושבית המשפט הישראלי הוא המוסמך לפסוק בעניינים שבמחלוקת, וזהו. לא צריך לחייב עשרות חברות להתעסק בחוזים דרקוניים בני מאות עמודים בשפה משפטית סתומה שהופלצו בצידו השני של העולם.
התוהה | 02.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת