אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": גאפ בארץ יקרה ב־30% מאתר החברה

105 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

105.
גאפ בישראל הצדדים החיוביים
כבר חודשים אני מחפשת בגדים לבני הבוגרים, מסתובבים מחנות לחנות ונדא, או שיש ולא מתאים, או שלא יפה, או שיקר מידי, או שלא איכותי, בקיצור בזבוז זמן ($$$), דלק($$$), ועצבים. בשתי הגיחות שלי לגאפ ירושליים (אני מהשפלה), בדקות הלבשתי את הילדים, ניצלתי מבצעים במקום, החנות פשוט נוחה ויפה, והצוות איכותי למדי. בשתי מילים, חווית קניה. * הערה: אין לי שום קשר עם חברת גאפ ואינני כותבת מטעם.
Jenny | 09.03.10
103.
יש שם אוסף סמרטוטים
הייתי בחנות בעזריאלי שבוע שעבר.חנות קטנטונת מלאה אנשים. לא ראיתי שום בגד שהייתי קונה - לא משנה מה המחיר. היה שם אוסף סמרטוטים שאין לי מושג מאיפה הוא הגיע - חולצות מוזרות, בגדי ספארי, חולצות שניראות כמו פיג'מות. היה ממש מאכזב. הספיק לי להיות בחנות 5 דק' ולעוף משם
המבקרת | 07.03.10
94.
זה פשוט הזוי! !
אני הזמנתי בגדי ילדים מגאפ, מייסי'ז ו JCPENNEY דרך חברה שעושה משלוח לארץ, יצא לי עם הקנייה + מיסים + משלוחים בתוך ארה"ב ולארץ שאני משלמת עבור כל פריט בממוצע31 שקל!!! לעולם אני לא אמצא בארץ חברה עם איכות חומרים כמו של Carter's שמוכרת במחיר כזה, ילדותי לוקחים פי שלוש והם על הפנים... אין שום טעם לקנות בגדים בארץ של חברות אמריקאיות זה פשוט בזבוז של כסף!! והדבר כולל גם טומי הילפיגר, ראלף לורן, מיס סיקסטי, דיזל, ריפליי ופורנרינה וכו' שהישראלים אוהבים לשלם 500 ומעלה על פולו שאפשר לקנות ב 25$ ב SALE בניו יורק.
 | 07.03.10
93.
מי שמחשב כמה מע"מ הזכיין משלם ביבוא שיקח בחשבון שהוא לא משלם מחיר לצרכן על המוצרים!
כל מי שמשווה בין מחירי המוצרים בארץ ובחו"ל צריך לזכור- ראשית, הזכיין לא משלם את המחירים שמפורסמים ללקוחות פרטיים באתר או בחנות, אלא מחיר נמוך בהרבה. שנית, ביבוא ביגוד לארץ לא משלמים מכס, רק מע"מ. כך שהרווח של הזכיין גדול בהרבה מ15%. חוץ מזה שההצהרה שלהם הייתה שהמחיר לצרכן יהיה יקר ב 10-15% מארה"ב, נקודה, בלי סעיפים, בלי "לא כולל מע"מ", "לא כולל שירות" וכו'
טלי | 07.03.10
90.
הכל בגלל רשות המכס והמיסים
אם המכס לא היה שוחט את המוצרים שמביאים לישראל אולי היינו זוכים למחירים נוחים יותר הבעיה היא שבמדינה הזו, אפילו שמצרכן פרטי שהזמין דברים מאתר באינטרנט לוקחים כסף כדי לשחרר את החבילה... ניצול... ניצול ושוב פעם ניצול החרם צריך להיות על רשות המכס והמיסים שיפסיקו לנצל כל הזדמנות בארה"ב מייבאים הרבה דברים מסין אך המכס והמיסים לא מתקרבים אפילו למחירים שגונבים על חשבון הקונים בארץ... ברגע שההבאה של מוצר גבוהה יותר... כך המחיר שלו עולה....
תקווה | 07.03.10
88.
סליחה סליחה...
הייתי בגאפ בירושלים ונשבעת שהייתי במצב רוח של שופינג והייתי קונה שם גם ביוקר, אבל המחירים שם עברו מזמן את גבול הטעם הטוב. זאת לא אופנה עילית! אמנם מדובר על מותג חזק ואיכות גבוהה, אבל זאת חנות של בגדים יומיומיים בסיסיים ואני לא רואה שום סיבה להתפרע עם המחירים. אין לי ספק שמישהו שם לא בטוח כל כך מי קהל היעד שלו... נחיה ונראה כמה זמן הם יחזיקו ככה.
איילה | 07.03.10
67.
עזבו את המחירים הרשמיים: אין בגאפ של הארת שום מבצעים!
עזבו את המחירים הרשמיים. כל מי שביקר בגאפ בחו"ל יודע שיש לחפש מצבעים רבים שתמיד יש בשפע או למצוא את הפינה עם ה-clearance שתמיד אפשר למצוא שם משהו במחיר רצפה של ממש. ומה בארץ? אין. אנחנו לא באמריקה, הסבירה לי המוכרת. כן, מותק, שמתי לב, אבל תודה שאמרת.
גיא | 07.03.10
61.
בארץ אין איכות גבוהה לביגוד
גם הסגנון של בגדי התינוקות. למה תינוקת בת 6 חודשים צריכהללבוש דגם מוקטן של פרחה. ואם רוצים להלביש אותה יפה צריך לשבור תוכניות חיסכון. למזלי אני מקבלת מחו"ל carter's. old navy. baby gap gymboree וכו'. כשאני בכל זאת צריכה לקנות אני הולכת לחנויות של חרדים. תאמינו או לא הם יודעים משהו על בגדי ילדים.
שושי | 07.03.10
59.
לכל מחשבים מיסים
בארה"ב יש מה שנקרא אשס רקכומג לתיירים. אם מחשבים מלתחה שלמה בGAP יוצא הפרש משמעותי שכבר עדיף לתוס בחורף לניו-יורק לקנות. 5-7 זוגות מכנסיים ללא SALE 275-400 דולר, 10 חולצות קצרות, 350 דולר, 7 חולצות ארוכות 300 דולר. 4-5 סוודרים 200 דולר, 2-3 מעילים/ ג'קטים, 200 דולר נחשב 1400$ שהם 5320 ש"ח על זה צריך לשלם TAX ולקבל החזר בתור תייר. כל זה לפני סיילים. בארץ קנייה זהה תעלה כ 8000 שקל 50% יותר 2700 שקל הם 500 דולר שבתקופות מסויימות בתוספת קטנה של 100 דולר מביא אותך לניו יורק, כמו כן בסיילים של ארה"ב החיסכון משמעותי, תמיד יש חלק מהפריטים בסייל ואם תיסע גם לאאוטלט שז בכלל ההבדלים גדלים אז שלא יעבדו על הציבור, אין שום סיבה שלדוגמא גינס שעולה 54.95$ יעלה בארץ 429 שקל.
אמיר | 07.03.10
58.
מה אתם לא מבינים ?
אם לטענת גאפ ישראל יש מוצרים יותר יקרים ויש מוצרים יותר זולים הרי הם פשוט משחקים במחירים . לדוגמא לא יכול להיות שמכנסיים יהיו יותר זולים בישראל וחולצות יותר זולות בארה"ב , פער המחירים היה צריך להיות אחיד . גאפ ישראל תיקח מחירים בישראל ככל שהשוק ייתן לה ואם ישראלים יהיו מוכנים לשלם פי שניים אז יהיה פער של 100% .
אני רק שאלה | 07.03.10
57.
עזבו את המחירים הרשמיים: אין בגאפ של הארת שום מבצעים!
עזבו את המחירים הרשמיים. כל מי שביקר בגאפ בחו"ל יודע שיש לחפש מצבעים רבים שתמיד יש בשפע או למצוא את הפינה עם ה-clearance שתמיד אפשר למצוא שם משהו במחיר רצפה של ממש. ומה בארץ? אין. אנחנו לא באמריקה, הסבירה לי המוכרת. כן, מותק, שמתי לב, אבל תודה שאמרת.
גיא | 07.03.10
56.
הישראלים הם בדיוק מה שצריך לגנבה כזאת
רוב הישראלים זה אדיוטים גמורים עם כח צרכני ששואף לאפס (מלמטה), הם הפראיירים הכי גדולים ועם זאת הטמאים הכי גדולים (שילוב נהדר). הם יכולים להתווכח איתך על שקל ולהרגיש שדפקו את המערכת, ומצד שני לקנות ביוקר כל מותג עלוב שחודפים להם בפנים. דוגמא נוספת: שוק הרכב הישראלי משלמים את המס הכי גבוה בעולם, כפול משאר העולם ועדיין ממשיכים לקנות מכוניות חדשות, כנסו לnonewcar סי או. איי אל להסברים. בקיצור, ישראלים זה עם (או לאום?) של פראיירים שקל לעשות על הגב שלהם כסף קל, והאירוניה היא שהם עצמם לא קולטים את זה אפילו ועוד חושבים שהם חכמים גדולים.
משה בוזגלו | 07.03.10
55.
מי שדיבר על מע"מ ומכס..
אם הזמנת פריט לבוש שעלותו קטנה מ-50$ (שאלה רוב המוצרים באתר) לא תשלם מיסים כלל. אפילו לא מע"מ. ההפרש שצריך להיות הוא על שינוע הסחורה. ושלא יעבדו עליכם - זה לא צריך להיות יותר מכמה שקלים לפריט. ובנוסף המע"מ שאנו משלמים בארץ (שאפשר להמיר במחיר של עלות המשלוח מחו"ל). עניין המע"מ נוגע לכל חברה בארץ כך שאין באמת בעיה עם זה. לסיכום, שווה מאוד להזמין מאיביי דברים שראיתם ולפעמים גם מדדתם בחנויות (של כל חברה שהיא). יצא לי להזמין למשל מכנס שעלותו בארץ 250 ש"ח במחיר של 95 ש"ח כולל משלוח! להיזהר מחיקויים וזיופים, זה לא חסר. כמו כן, המבחר הרבה יותר גדול מאשר בכל חנות שתפתח פה בארץ. יום טוב (:
דוד | 07.03.10
53.
עזבו את המחירים הרשמיים: אין בגאפ של הארת שום מבצעים!
עזבו את המחירים הרשמיים. כל מי שביקר בגאפ בחו"ל יודע שיש לחפש מצבעים רבים שתמיד יש בשפע או למצוא את הפינה עם ה-clearance שתמיד אפשר למצוא שם משהו במחיר רצפה של ממש. ומה בארץ? אין. אנחנו לא באמריקה, הסבירה לי המוכרת. כן, מותק, שמתי לב, אבל תודה שאמרת.
גיא | 07.03.10
52.
בוקר טוב! זה נכון גם לגבי ביגוד ספורט של נייק ואדידס וחזיות ספורט לחזה גדול
כשהפער במחירים מגיע לכדי 200 ש למוצר בממוצע, אז אני קונה באינטרנט. אני מודדת בחנויות בארץ, רושמת את המידה שלי, ומזמינה באינטרנט מחו"ל. במשלוח מרוכז דמי המשלוח נעשים ענין של מה בכך. אגב, פעם התפתתי לקנות בחנות בארץ במבצע מרוכז (שעדיין לא השווה אותם למחירי האינטרנט אבל הקטין את הפער) שמונה מוצרים של נייק. אחת הגומיות של המכנסיים נקרעה בתוך שבועיים. לאחר שלקחתי לתופרת ולא היה לה פתרון וכזו גומיה, הלכתי לחנות. במקרה היה שם מנהל אזורי של הרשת. והוא במלים האלה ממש אמר לי: "אין לנו כבר כאלה מכנסיים, אין לנו דרך להזמין לך גומיות כאלה מהחברה, ואין לנו שום אחריות לגבי זה" וזה שבועיים אחרי שקניתי במעל ל1500 ש. לעומת זאת, בחנויות בארה"ב יש שירות כזה שהם יתחילו לרדוף אחרייך בנסיון למצוא פתרון אם את לא מרוצה. אז נכון, תצטרכי לשלם דמי משלוח שוב, אבל זה עדיין זול יותר מלזרוק מכנס של 200 ש שבועיים אחרי שקנית אותו, וגם נעים בהרבה יותר שלא משתינים עלייך בקשת, ולוקחים מחירים של מותג בעוד שנותנים שירות של שוק הכרמל.
מודדים כאן | 07.03.10
50.
עזבו את המחירים הרשמיים: אין בגאפ של הארת שום מבצעים!
עזבו את המחירים הרשמיים. כל מי שביקר בגאפ בחו"ל יודע שיש לחפש מצבעים רבים שתמיד יש בשפע או למצוא את הפינה עם ה-clearance שתמיד אפשר למצוא שם משהו במחיר רצפה של ממש. ומה בארץ? אין. אנחנו לא באמריקה, הסבירה לי המוכרת. כן, מותק, שמתי לב, אבל תודה שאמרת.
גיא | 07.03.10
41.
אתם זועקים לחינם-מה עם מחיר הטיסה שלכם לארה"ב והלינה?
נכון, המחירים כאן יותר יקרים. בצדק או לא בצדק זה לא משנה. מה שכן משנה הוא שבכדי לקנות במחירים הזולים צריך להוציא אלפי דולרים על טיסה ולינה בארה"ב. עכשיו אפשר להוסיף 50 ש"ח או אפילו 100 ש"ח ולקנות בארץ. 100 ש"ח לעומת 1000$ (רק טיסה) = שווה או לא שווה?
שרון | 07.03.10
36.
זה תמיד קורה לחברות עם זכיין
כל פעם שחברה לא מגיעה לפה באופן ישיר אלא דרך זכיין משום מה הזכיין חושב שהוא צריך להרוויח על הגב של הצרכן לא 10% סבירים בשביל התיווך שלו אלא הוא חמדן וישר רוצה 30% ויותר- כנראה שאנחנו מספיק סתומים לקנות כל דבר כשיש לו פרסום טוב אז למה שהזכיין לא ירוויח עלינו כל כך הרבה אם כמו עדר אנחנו קופצים לקנות כל דבר לא חשוב כמה הוא עולה העיקר שזה מותג וסמל סטטוס.... אגב למי שלא יודע זה אותו דבר במנגו - מאז שהחברה לא משווקת באופן ישיר אלא דרך זכיין המחירים קפצו ב30% בערך ומחירות הסוף עונה לא מתקרבות למחירי הסוף עונה של פעם אבל אנחנו קונים אז למה לא?....
סיון | 07.03.10
34.
מסכים עם 2, ומוסיף נקודה מעניינת:
המחירים שבדקתם בארץ כוללים מע"מ, אבל אלה שבאתר לא כוללים מס קניה מקומי בארה"ב כי הוא תלוי איזור, ולא משלמים אותו במידה והרכישה מתבצעת ממדינה (state) אחרת מזו שבה נמצא "פיזית" האתר. במידה שמוסיפים שאת דמי המשלוח, שהופכים לזניחים רק במקרה של הוספת מספר פריטים, חלק ניכר מהפער מתקזז. הנקודה היא שמחירי הפריטים בחנות ממוצעת בארה"ב, למעט במקרה בו יש "סייל", יהיו גבוהים יותר ללקוח מאלו שציינתם בלפחות 5 אחוז לערך ולכן ההשוואה שלכם לא נורא הוגנת, גם אם ברור שהפרש המחירים גבוה מ-15% בממוצע.
אוהד | 07.03.10
28.
כל ישראל גנבים
טוב שהתחלתם לכתוב דברים כאלה. אבל זה לא נגמר בבגדים כל דבר בארץ יותר יקר בלפחות 20% מהמחיר שבח"ול או באתר הרשמי של החברה. אבל הבעיה שהחברה בישראל מסכימה עם זה וקונים בארץ וגם כשמעלים מחירים החברה מסכימה. לעומת בח"ול שהעלו לדוגמא לחם ב10% הציבור התאגד להפגנות ולבלגן. מקווה כשהתושבים יפתחו את העיניים זה לא יהיה מאוחר מדי
משה | 07.03.10
18.
מה חדש?????
כאדם שחי בחו"ל בשבע השנים האחרונות ומגיע לביקורים פעם בשנה אני יכול לגיד לכם שזה לא רק גאפ גם איקאה מקדונלדס H&M וכל שאר החברות שמסיבה לא ברורה מוכרות לנו בארץ את מוצריהן במחירים מופקעים אבל אל לנו לישכוח שמדניות זאת נקבעת ע"י ישראלים הרוכשים את הזיכיון ומשפיעים על המחירים
אפ | 07.03.10
12.
חחח - אנחנו כן פריארים... "הרי זה גאפ!".
אני מופתע. ההבדל קטן משציפיתי. ציפיתי שיתקעו מחירים כאילו אין מחר. הציבור הישראלי רגיל לשלם על בגדים ואוכל ללא פרופורציה להכנסה או למוצר עצמו. בגדים מעונות שעברו נמכרים פה במחיר מלא לכל הפריארים שקונים מותג ולא עיצוב או איכות. עצוב מאוד. הפריארים האלו גורמים למחירים להשאר גבוהים ולמסס את הכח שיש לצרכנים כגוף מאוחד. אני קורא לעם ישראל להפסיק להיות פרייאר! נ.ב. - אותו דבר עם הדירות. ממש מטורף מה שקורה פה. תפסיקו לקנות ב-1.5 מיליון דירת 4 חדרים ואז לא תצטרכו לקנות במחירים מופקעים.
גיא | 07.03.10
10.
ההפרש גדול הרבה יותר ! אני אומר השההפרש הוא 80 אחוזים !!
כשאתם באים להשוות מחירים - יש להשוות ע"פ כוח הקניה של שכיר ממוצע. אם תבדקו ע"פ הדרך הנכונה - תגלו שהפער עומד על לפחות 80 אחוזים לרעתנו ! הדרך הנכונה היא להמיר את המחיר לדקת עבודה ממוצעת של שכיר ממוצע בארץ הבדיקה. (המידע צריך להיכתב כך : חולצת כפתורים : בישראל- 40 דקות עבודה --בארה"ב - 6 דקות עבודה ) אז תבינו באמת(!!) כמה היבואנים (והממשלה) דופקים אתכם.
דג | 07.03.10
8.
הבעיה העיקרית ברשת גאפ
היא שהם מייצרים את הבגדים שלהם בתת-תנאים והאנשים שמייצרים אותם מרוויחים פחות מחצי אחוז על כל בגד. הדרישה למחירים זולים חייבת לבוא על חשבון החברה ולא על חשבון סדנאות הייזע שמייצרות את הבגדים ובהן עושים את העבודה הכי קשה. חשוב לעורר את המודעות לנושא.
 | 07.03.10
6.
למען ההגינות, צריך לחשב גם את המע"מ
המחירים בארץ נקובים בתוספת המע"מ בעוד שמחירי האתר הינם ללא. על מנת לחשב את ההפרש האמיתי צריך להפחית מהמחיר הישראלי 16%, ואז תקבלו הפרשים שדוקא יותר מתקרבים למה שנקב הזכיין. אגב, לרשת כמו גאפ, שיש לה סניף בכל מדינה ומדינה בארה"ב, גם אם מזמינים באינטרנט חייבים לשלם מע"מ בהתאם למדינת היעד, ככה שגם אם תבקשו מהדוד באמריקה לקנות לכם, וגם אם נתעלם מזה שגם הוא לא שולח את זה לארץ בחינם (אלא אם הוא במקרה מבלדר לכם את זה בביקור הבא), זה עדיין יעלה לכם יותר ממה שכתוב באתר, תלוי איפה הדוד גר.
גילי | 07.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת