אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה יש בפנים: יין אדום

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
למה גופרית ביין.?
גדלתי אם אנשים שעשו יין טבעי, ללא כלום היו חביות של היו מעל 15 שנה והיה מעולה, וכידוע לי כול הכפר עשה יין טוב ללא גופרית וללא כלום , למה כדי להרוויח יותר כסף צריכים להרוס את בריאות של בני אדם? לי אמר לי הרופא קרדיולוג לשתות 100 CC יין אדום ליום, אני מרגישה שאני מרעילה את עצמי. לי יש תשובה? ולמי יש פתרון?
ניביה טפר | 25.04.18
13.
Mr.Guy,please let us know your resource for this info.It is not even B.S.
All red wines are made from redgrapes,however NOT all white wines are made from white grapes. The addition of sulfite generate aselective environment that encourages the growth of the fermenting yeasts.A side benefit is the improved extraction of the red pigment making the wine richer. In most respected USA wineries,no chemicals are added for wine stabilisation.Instead cold stabilisation is used to stabilise the wines,followed by filtrations. A well stabilised wine,who was properly filtered will remain clear with no precipitation for years. People sensitive to red wines derive this sensitivity from the presence of Fusel Oil.Most of these people will "discover" that their sensitivity is also found when they consume hard liquor rich in fusel oil
phili alawal | 14.03.10
5.
כל אחד יכול פשוט לכתוב שטויות בלי לבדוק אותם
הכתבה פופוליסטית והמידע בה אינו מדוייק ורק מנסה למצוא חן ולתת כותרת הפחדה. נתחיל מהסוף: יין אינו עכור בסוף התהליך, נהפוך הוא, הוא נעשה צלול בתהליך טבעי אלא אם מי שהכין אותו עשה זאת בתנאים לא הגיינים ואז הוא יכניס לו חומרי הצללה כגון חלבון. נכון שטוענים שחומרי הטאנין שביין תורמים לבריאות אך בפועל הם אינם נספגים בגופינו. תיקוני חומצה נעשים ע"י חומצות טבעיות שמקורן בענבים, פירות, לימון וחלב, ולכן אין רע בהם. השימוש בסולפיט ביין זניח לעומת מוצרים אחרים לדוגמא במשמש מיובש אחד, יש יותר סולפיט מאשר בבקבוק יין של 750 מ"ל. כך שהכותרת וכותרת המשנה עושות עוול.
רמי | 13.03.10
4.
"הסוד יוצא החוצה" - איזה סוד לכל הרוחות?
בתהליך יצור היין מוסיפים לתירוש כמויות מינימליות של סולפיט כדי למנוע מבקטריות להפוך את היין לחומץ. כפי שכותב בעל המאמר, הטכניקה הזו נמצאת בשימוש כבר אלפי שנים. החוק בישראל ובארצות נוספות בעולם מחייב כל יצרן יין לציין מציאותם של סולפיטים ביין. אז איזה "סוד" נחשף כאן? ביין אדום יש מאות חומרי טעם וריח שיוצרים את המיכלול כולו. רובם זוהו, נעשתה להם אנליזה וחלקם אף ניתן לסינטוז תעשיתי. מדוע הכותב הנכבד מציין שמן של ארבע חומצות ושני חומרים כימים נוספים בלבד? האם עד כאן מגעת השכלתו הכימית וכל מטרתו היתה לצאת ב"גילוי מרעיש" שאין בו ממש כלל? בגמר ייצור היין נשארים בו חלקיקים מיקרוסקופים. בשל קוטנם הם מרחפים בנוזל ואינם שוקעים. יש אפשרות לגרום להצללת היין על ידי שיקוע של חומר חלבוני. שופכים מכט חלבון ביצה מוקצף עם יין על פני הנוזל שבחבית והחלבון שוקע לתחתית הכלי כשהוא אוסף בדרכו את כל החלקיקים המקרוסקופים האלו. בשנים עברו השתמשו בדם של פרות כדי לעשות זאת. אחר כך עברו לעשות זאת על ידי חלבון של ביצים. חיבים לציין שזו לא טכניקה מחיבת בייצור היין. להיפך, יקבים שלא מצלילים את היין שלהם בעזרת חלבון מתפארים בכך וכותבים זאת על התוית.
בן | 13.03.10
2.
לומר שיין מכיל טאנינים
זה כמו לומר שביצה קשה מכילה חלבון.... לפני שאתם מלחיצים את כל העולם ואחותו, טאנינים הם משפחה של מולקולות מרירות שבטבע מיוצרות בד"כ במצבי עקה של הצמח ו\או ע"מ להגן עליו מפני אוכלי צמחים הפוגעים בו. מה מקור הטאנינים ביין? גפנים, כידוע, מעדיפים קור. כשאתם שומעים מפעם לפעם על בציר מיוחד אודות לשנה קרה מאוד - אז תדעו שממש באותם רגעים, הגפן ייצר כמויות של טאנינים. יותר מכך, ריבוי טאנינים הוא אחד התנאים ליישון מוצלח של יין לשנים רבות. עם הזמן המולקולות משנות את המבנה שלהן, והיין הופך לפחות מריר, ולעיתים ממצב שאי אפשר לשתות אותו למצב שהוא ערב לחיך. בנוגע לחומצות - חומצה מאלית נמצאת באופן טבעי בענבים הלא בשלים ציטרית ולקטית - מיוצרת בהתהליכים טבעיים בכל היצורים החיים, כולל בני אדם (כחלק מתהליך הפקת אנרגיה) סולפיטים - ברוב המוחלט של המקרים, מופיע על גבי האריזה מידע לגבי הוספת החומר (לי לא יצא עדיין להתקל בבקבוק ללא הכיתוב על סולפיטים). אגב, גם חומר זה חשוב ליישון הייןמוצלח של לתקופה ארוכה.
 | 13.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת