אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המורה שמגדל אלופים: שלום כיתה אלפא

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
עוד כמה דברים
מכיר את ולדימיר, והוא אדם שבדרכו המיוחדת תורם הרבה לחברה, בצניעות. יש לו תלמידים בכל העולם. אני מסכים עם חלק מהדברים של עמית. ילדים צעירים מאוד באמת אין להם מושג מה הם יכולים לאהוב ולהצטיין בו. ואני מצד אחר מבין את החרדה של הכותבת מדחיפה לא בריאה , של ילדתה להישגיות. להערכתי פחד מדחיפה שתייצר קונפליקטים הרסניים בנפש הילדה, ותפגע באושרה. לכאורה יש מחיר לחריגות. אבל אין כללים שטובים לכולם באופן שווה. יואב הוא ילד שמסכים ללמוד, וחש הנאה וגאווה שהוא מצליח להבין ולפתור בעיות תיאורטיות שמבוגרים רבים לא יודעים. אני חושב ששגוי לדחוף ילד לכיוון שהוא מתנגד לו ממש. יש הבדל בין דחיפה ללחץ, בין עידוד וטיפוח, לאיומים בהפחתת אהבה והערכה. לדעתי ראוי לטפח ולעודד פיתוח יכולת ומצויינות דרך אפשור הרחבת הידע, בשונה מתחרותיות אגואיסטית, ובעיקר יש להזהר מהפיכת הילד למגשים דחף התחרות של ההורה. . ולדימיר צודק שקל יותר ללמוד את היסודות של כל דבר כמעט בגיל צעיר, מאשר בגיל מבוגר. הוראת המתמטיקה בבתי ספר יסודיים בישראל היום מאוד כושלת, לצערי. בין השאר כי חל סחף נורא בהעברה של דגש בין חובות לזכויות של ילדים, שגרם לשחיקה קשה במעמד ובתפקיד של המבוגרים בבית ובמשפחה כמו בבית הספר. בגיל צעיר יש לילדים יכולת לימוד מופלאה. הכושר שלהם ללמוד שפות, דיבור והבנה בסיסיים, שנראה כל כך טבעי, הוא ההוכחה לזה. ילדים הם אשפי פיענוח של משמעויות. וחוץ מזה יש ביניהם הבדלים בין שיטות הפנמה אינטגרציה וזיכרון. יש כאלה שהתפישה החזותית שלהם דומיננטית, ואולי יהיה להם יותר קושי התחלתי עם קונספציות סימבוליות, מאשר אלה שהתפישה השמיעתית או האבסטרקטית שלהם. יש כאלה ילדים שמוקד ההבנה שלהם נמצא דווקא בתנועה. יש סיכוי שהגישה של ולדימיר לא תתאים להם. במקרים כאלה כדאי לפתח שיטות לאבחון המרכז החזק בילד ולפתח שיטות תואמות להעשרה ולימוד. אין לי ספק שיש המון המון ילדים שיכולים בקלות ללמוד את שיטת ההוראה של ולדימיר. עברו דרכו הרבה אלופים. ויש כאלה שצריכים גישה אחרת לגמרי כדי ללמוד את אותו החומר.
שמוליק | 13.03.10
3.
וואו, באמת נראה מורה גדול.
ונכון, אסור לתת לילדים להחליט בשביל עצמם. מוצרט נהיה מוצרט בגלל שאבא שלו ישב עליו חזק מגיל צעיר. ההורים בארץ יותר מידי מתרפקים בפני הילדים. כל גחמה קטנה של הילד חייבת להתבצע, אח"כ מתפלאים למה הילדים לא מכבדים את ההורים. וגדלים אגואיסטים שחושבים רק על עצמם. לכן כל המדינה שלנו נראית כך.
לאון | 13.03.10
2.
כמה דברים
קודם כל כתבה נהדרת. לדעתי הוא צודק באמירתו בסוף הכתבה לגבי חופש הבחירה שנהוג לתת לילדים בימנו. חשוב לדחוף את הילד ולאמץ אותו בגיל צעיר, ולהתחיל להרפות בהדרגה בין גיל 10 ל-20. יש הורים שלוחצים על הילד שלהם בגיל 25 ללמוד הנדסת חשמל - וכועסים שזה לא הולך, אבל מסרבים לדרבן את הילד שלהם ללמוד פסנתר בגיל 6, כי לכאורה ילד שלוחצים עליו להצטיין בגיל הרך גדל עם חסכים כלשהם (בולשיט...). זה שפעם ילדים בני ארבע היו לומדים בחדר, כשמורה מאיים עם סרגל היה מכה אותם כל פעם שהם שגו, לא אומר שנכון היה ללכת לקצה השני - וזה מה שקרה לנו. יש מקום טוב באמצע! חוץ מזה: באמת סחטיין. אידאליסט אמיתי. הרי ברור שהוא יכל לקחת פי-3 כסף על כל שיעור כזה.
עמית | 13.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת