אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אדוני, המבקר

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
כשמנסים להיות מתוחכמים יותר מדי...
תפסת מרובה לא תפסת... מאיר קח את הביקורת ותחזור למקורות, האוכל של סבתא הוא הכי טוב, נכון שאי אפשר להפציץ מחירים עליו כי הוא פשוט, אבל אומר לך אחד מגדולי מבקרי האוכל בעולם, הפשטות מנצחת, בלי פלצנויות יתר, אפילו הצרפתים חוזרים אחורה, כי כל אופנה סופה להסתיים, נגמר עידן מאכלי הגורמה, חוזרים למקורות.
כה זה | 18.03.10
16.
כתית סתם מסעדה
משגע אותי לראות איך כל מסעדה שמבקשת הון כסף עבור כל מנה ומספקת בדיחה (מהלכת לפעמים :) ) נחשבת למסעדת שף. אם אתם רוצים, אתם יכולים לבוא אלי, לשלם לי 200 ש"ח על כל מנה (מבלי לקבל כלום כמובן) ו 50 ש"ח על שתיה (מים מהברז) ולקרוא לי שף ולמסעדה שלי מסעדת שף גורמה :) אפרופו, אצלי יש חניה. אההה ושם המסעדה תהיה "שה מושיקו", מה אתם חושבים על השם, מוצלח, לא?
משה | 18.03.10
14.
המלצה לפודלובסקי
גש כמה מטרים משם למסעדת "פושקין", מובטחת לך ארוחה ה-ר-ב-ה יותר טובה אכלתי פעמיים בכתית, לחוויה הראשונה שעברנו שם שהיתה ארוחת WANABE לאל בולי אבל בלי הרבה קשר בין המרכיבים לעצמם או למנה, או במילים אחרות - לא טעים יותר מכל מסעדה אחרת אבל הרבה יותר יקר, הכוונה טובה, הטכניקה טובה, המרקמים סבבה, אבל בכל מנה חסר הפיינל טאצ' או שאין טאצ' מלכתחילה והמרכיבים פשוט "אנוסים" להתחבר. השניה היתה אמורה להיות "חוויה מתקנת" כי רצינו לתת עוד צ'אנס מלבד הפופקורן שהיה יציאה מגניבה (אבל לא יותר מזה) - המצב נשאר ולא עברנו חוויה חושית מרגשת. לעומת זאת - בפושקין היינו כבר 5 פעמים - ונחזור שוב ושוב!!!!!!!!!!!!! מנות מדויקות, שילוב טעמים ויחות מעולה!!!
מוגשת בצלחת חמה | 18.03.10
12.
שאפו לאדוני, בוז למגיבים
עד מתי תמשיכו בטרוניית הכשרות שלכם? לא חסרות מסעדות כשרות בארצנו הקטנטונת, חלקן אפילו ברמה גבוהה מאוד (לילית למשל). נבצר מבינתי להבין מדוע כל כתבה על מסעדת גורמה לא-כשרה גוררת מבול תגובות של משטרת הצניעות הקולינרית.... ישראל מתיימרת להיות מדינה מערבית ומתקדמת, וככזו עלינו לחוות גם טעמים ומסורות בישול בינלאומיים, בודאי ובדאי אם אנו רוצים ומעוניינים להיות חלק ממשפחת העמים בכל המובנים (התרבותי, הקולינארי, העסקי). האם לא ירחק היום ובו לחץ ההמונים יגרום לסגירתן של כל המסעדות מהסוג הזה בישראל? או אז נאלץ לסעוד את ליבנו רק במגוון של בשרים כשרים, כי זוהי מסורתנו? האם מסעדות אלו יחולקו גם לעזרת נשים ועזרת גברים? למיטב זיכרוני, המסורת היהודית גם מטיפה לפרגמטיות והשכלה רחבה - לא לסטגנציה והיצמדות עיוורת לערכים שאבד עליהם הכלח. וכן, מדובר בערכים חברתיים, הקדוש ברוך הוא לא יושב למעלה עם פנקס וסופר לכל אחד ואחת מאיתנו את כמות הפיתות בפסח והלובסטרים במקרר - תנו קצת קרדיט לבורא עולם שהוא כל כך הרבה יותר מורכב ונשגב מבינתנו שאנו לא יכולים לגמד אותו למידותינו האנושיות והכה מוגבלות. אבל כמובן שידוע לי שאני מדבר אל הריק. המגמה תמשיך, ו"ההתחזקות" (שאיננה אלא פיחות הדור) תימשך. איראן זה כאן, עוד מעט.
אהרון | 18.03.10
9.
תמיד היינו סמרטוטים ונמשיך להיות סמרטוטים עד אשר יטאטאו אותנו מכאן.
הכוונה היא לכך ששף ממוצא מרוקאי אשר עדתו תמיד הצטיינה בשמירה על כשרות ועל מסורת מגיש ליהודי מתבולל מצרפת מנת בשר יחד עם מנת סרטן ים המוגדר בתורתו כשרץ המים שהוא טמא מן הטמא. וכל זאת רק כדי לזכות בכמה מילים של תהילה אשר מתורגמים מיד לכמה שקלים בכיס. אינני מבין ? אנו לא צרפתים, אנו יהודים , יש לנו תרבות משלנו וכן חומרי גלם הטוביםבעולם, אפילו המבקר צחק על השף בהגישו בשר יחד עם השרץ הימי. ניתן ליצור בקלות אוכל כשר למהדרין מן החומרים הטריים והכשרים שלנו. ואף לזכות באמצעותם בתהילה המיוחלת. אפילו המבקר התלהב הכי הרבה מן מנת החריימה של הסבתא המרוקאית. לכן למה לרמות ולמה להראות עצמנו כמשתלבים בתרבות העולם הדבר היפה בעולם זה היחודיות. והמיוחדות. לדוגמא אף אחד לא צוחק על ההודים המרשים לפרותיהם הקדושות להלך בין חנויותיהם וזה לא מונע ממיליוני התיירים להגיע לשם. להודים יש כבוד למרות שאיני אוהב את תרבותם ולנהיהודים אין כבוד למרות שאני כן אוהב את תרבותנו. מתי נהיה בני אדם? חג שמח וכשר. שמואל.
shemuel | 17.03.10
8.
זה לא אוכל ישראלי
האוכל הוא הנשמה לגוף. ומכיוון שהגוף הוא ישראלי אז שום דבר טמא לא יכנס לגוף שלי ולא משנה כמה טוב זה מבחינה קוליניארית. אוכל לא כשר מבחינתי לא שווה שקל אחד. תביאו לי את המנה הכי יקרה בעולם הכי הכי... אם היא לא כשרה אני לא שם עליה אפילו שקל. ישר לפח. אדם צריך לכבד את המסורת שלו, את עמו ואת מולדתו. אחרת אין לו ערך לו בפני עצמו ולא מאחרים. אדם שלא מכבד את המסורת שלו ובוגד בה אין שום טעם למה שהוא עושה בחיים.
נתנאל | 17.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת